canım katı meyve sıkacağını çok kullanıyor musun? Yani sence her evde bulunmalı diyebileceğin bişey mi?yok cnm ya bendeki fakir in kayınvalidemler almıştı gayette memnunum,o kadar para vermeye değmez.Hiç sorunsuz gayet güzel çıkarıyor suyunu ha biraz köpük yapıyor üstünde bende kaşıkla topluyorum lavoboya döküyorum.Diğerleri belki köpük yapmıyodur o kadar ama yinede o kadar paraya değmez.Ben o paraya oğlana koca visco yatak aldım.
sizin sayenizde dahada ilerleyeceklerdir,çocukluktaki en büyük şans iyi bir öğretmene sahip olmaktır bence.Siz evlimisiniz?çocuğunuz varmı?İyi akşamlar herkese...
Bugün çok güzel geçti, gösterimizi yaptık. Sahneye çıkmadan herkes çok heyecanlıydı, ben bile:) Ondan öncesinde prova yapmıştık ama her şey birbirine girmişti ve oldukça umutsuzdum. Yine de heyecanlı olduklarını görüp, "öğretmenim çok heyecanlıyım şaşırırsam ne olur?" dediklerini görünce "merak etmeyin hiç bir şey olmaz önemli olman oraya çıkmanız, herkes sizi alkışlayacak" dedim. Cidden çok iyi bir gösteri sergilediler:) Sesleri pek duyulmamış ona çok üzüldüm ama senkronizasyon harikaydı. Hepsi gözümün içine baka baka yaptı ben de süper işaretleriyle destekledim:) Bayağı da alkış aldılar.
Veri konusu ise çok basit bir konu zaten ve gayet güzel gitti. Yarın bir ders kaynak kitabımızdan soru çözüp bir ders toplama problemleri yapıp yeni konuya geçerim diye düşünüyorum.
Yarın fenden maddenin hallerine geçiyoruz ve gazlarla ilgili deneyimiz var. Sirke, kabartma tozu, pet şişe ve balon ile gaz çıkışının balonu nasıl şişirdiğini görüp defterimize not alacağız. Çok basit bir deney olduğundan siz de evde yapabilirsiniz. Daha önce ileride Fen dersinin fizik, kimya, biyoloji olarak ayrılacağını ve kısaca neyleri içereceklerini söylemiştim. Bir öğrencim "öğretmenim kimyaya mı geçtik oleyyyy!" diyince şaşırdım:) Aynı zamanda Bilim Çocuk dergisi getirdim ve çok ilgilerini çekti. Bilim konusunda daha sorgulayıcı ve araştırmacı olmalarını istiyorum.
Bugün hikaye defterlerini topladım, bir kaç gün evde kontrol edip, işaretleyip geri vereceğim. Henüz ilk özet çalışması olduğundan toleranslı davranıyorum:) Çok komik ifadeler var aynı zamanda dilbilgisi konusundan çok zayıflar. İlk zamanlar cümleye büyük harfle dahi başlamıyorlardı. Yine oldukça ilerlediler.
Bu da öğrencimin bana yazdığı alakasız not ve harika özeti
ben sadece kış aylarında kullanıyorum cnm,yazın tezgahın üstünden kaldırıyorum yer kaplamasın diye.Ama evde çocuk varsa bence gerekli.Benim oğlan elma yemez mesela bende elma havuç sıkıp veriyorum vitamin olsun diye hazır sıkmışken 1 sürahi yapıyorum hepimiz nasipleniyoruz,seviyoruzda.canım katı meyve sıkacağını çok kullanıyor musun? Yani sence her evde bulunmalı diyebileceğin bişey mi?
ben hamileliklerimde çaydan tiksinmiştim zeliş.çayı da çok açık olarak az içebilirsin. bol bol su içmelisin şimdi senKızlar bişey sorucam size
Ben normalde çook çay tüketirim işyerinde bildiğiniz siyah çay
Günde 10-15 bardak arasında içerim açık içerim ama yinede çok
Maksimum 5 bardak çay içmek gerekmiş
Eeee ben şimdi ne içiçem
Önerilerinizi bekliyorum...
ben meyvelerin olduğu gibi yenilmesi gerektiğini düşünüyorum..katı meyve sıkacağı arada iyi olur..keyif yapmak adına. fakat onun da temizliği çok zor ..o yüzden hiç düşünmüyorum..zaten koyacak yerim de yok..olsa önceliğim waffle makinası olurdu.Sanırım bunların filtre sistemi önemli oluyor
mesela birinde şey yazıyordu "iki elmadan bir bardak meyve suyu çıkartır"
yani ama kalkıpta 700 lira filan vermek çokda cazip gelmiyor açıkçası
hımmm anladım canım, sağol. Evde çocuk olmaya var da, zaten tombul benim kız, o yüzden sanırım almam. Sonuçta vitamin olsun diye veriyorsun benimki de vitaminli zatiben sadece kış aylarında kullanıyorum cnm,yazın tezgahın üstünden kaldırıyorum yer kaplamasın diye.Ama evde çocuk varsa bence gerekli.Benim oğlan elma yemez mesela bende elma havuç sıkıp veriyorum vitamin olsun diye hazır sıkmışken 1 sürahi yapıyorum hepimiz nasipleniyoruz,seviyoruzda.
evet adaçayın ostrojeni arttırıyor..düşüğü tetikliyor..kesinlikle hamilelikte sakıncalıyaaaa bilmiyordum canımi iyiki yazdın, ben dün adaçayı demiştim çünkü. Zeliş sen en iyisi çayı da azaltmaya çalış, bitki çayını da doktora sormadan içme canım. En masum süt mü acaba diye düşündüm bu aşamada?
taktın sen bu waffle, neyse evin olunca inşallah ilk iş waffle makinası almak olsun.ben meyvelerin olduğu gibi yenilmesi gerektiğini düşünüyorum..katı meyve sıkacağı arada iyi olur..keyif yapmak adına. fakat onun da temizliği çok zor ..o yüzden hiç düşünmüyorum..zaten koyacak yerim de yok..olsa önceliğim waffle makinası olurdu.
aslında alıyorum seni okuldan deyip seni fabrikaya vardiyalı işçi olarak gönderiyoruz desen ne yapar merak ediyorum.eve para lazım..yetişemiyoruz..sen de artık büyüdün ..okumaya da niyetin yok...bu sıpalara iyilik de yaranmıyor çünkü.günaydın kızlarrr,
dün akşam yemeğim hazırdı, gidince hemen yemeği ısıtıp yedik, sonrasında kızım matematikte romen rakamlarına geçmişler. öğretmen anlayanlar 48 tane örnek yapsın demiş, az anlayanlar da yapabildikleri kadar yapsın demiş.
Benimki sevmiş anne çok iyi anladım ben 48 tane yapcam dedim, ben söyledim o yaptı, öyle öyle 48 tane oldu. Arada kendi yazdı. Bu arada romen rakamları kaça kadar gidiyordu? 40 -50 gibi rakamlar var mıydı mesela, akşam bilemedikte?
büyük kız matematik sınavı vardı ve oturdu bizimle, ders çalışmaya gitmedi, en nihayetinde babası bağırmak durumunda kaldı, öylece kalktı gitti işte, ders başına zorla oturtuyoruz çocuğu, yazılısı var ve çalışasım yok deyip çıkıyorçözemedik gitti biz bu kızıya bakalım hayırlısı. Tamam diğer zamanlar çalışmazsında be mübarek yazılın varken bari çalış.
Babası da dedi akşam:
kızım yazılın olmadığında bir gün önce çalışırım diyosun, birgün öncesi gelince de çalışasım yok deyip çıkıyorsun, ne olacak senin bu halin dedi? Paldır küldür çantasını alıp da bir gidişi var odasına, offf-tühhler havada uçuşuyodu.
alemsin canım ya,öyle düşünme bu vitamin kilo olsun diye değil daha çok kış aylarında hastalıklardan korunsun diye malum sınıfta biri hasta olunca hepsi sıradan geçiyor barim hafif atlatsın diye.hımmm anladım canım, sağol. Evde çocuk olmaya var da, zaten tombul benim kız, o yüzden sanırım almam. Sonuçta vitamin olsun diye veriyorsun benimki de vitaminli zati
Dr uyarması lazım aslında benim dr da hamileliğimde öyle adaçayı yeşil çay diye ayırmadı ama genel olarak bitki çayı tüketmemeye çalış dedi.evet adaçayın ostrojeni arttırıyor..düşüğü tetikliyor..kesinlikle hamilelikte sakıncalı
Zeliş 3 kere alıntıladım, üçünde de patron geldi yanıma kapatmak zorunda kaldım.Neyse.
Çayı kesinlikle azaltmalısın ve açık içmelisin. Biliyorsun çay demir emilimini engelliyor ve kansızlığa neden oluyor. Kansızlık da gebelik de tehlikeli.
Adaçayı ve kekik kesinlikle içilmeyecekler listesinde. Hormonları etkiledikleri için düşük tehlikesi oluşturabiliyorlar.(Allah korusun)
Benim bildiğim en rahat ıhlamur içebilirsin o da en fazla 2-3 fincan.
Bence sen en iyisi su iç canım kafan rahat olsun.Ciddiyim birkaç ay uzak dur çaylardan. Tabi doktora da sor, en iyi cevabı doktorun verecektir.
ben sadece kış aylarında kullanıyorum cnm,yazın tezgahın üstünden kaldırıyorum yer kaplamasın diye.Ama evde çocuk varsa bence gerekli.Benim oğlan elma yemez mesela bende elma havuç sıkıp veriyorum vitamin olsun diye hazır sıkmışken 1 sürahi yapıyorum hepimiz nasipleniyoruz,seviyoruzda.
günaydın kızlarrr,
dün akşam yemeğim hazırdı, gidince hemen yemeği ısıtıp yedik, sonrasında kızım matematikte romen rakamlarına geçmişler. öğretmen anlayanlar 48 tane örnek yapsın demiş, az anlayanlar da yapabildikleri kadar yapsın demiş.
Benimki sevmiş anne çok iyi anladım ben 48 tane yapcam dedim, ben söyledim o yaptı, öyle öyle 48 tane oldu. Arada kendi yazdı. Bu arada romen rakamları kaça kadar gidiyordu? 40 -50 gibi rakamlar var mıydı mesela, akşam bilemedikte?
büyük kız matematik sınavı vardı ve oturdu bizimle, ders çalışmaya gitmedi, en nihayetinde babası bağırmak durumunda kaldı, öylece kalktı gitti işte, ders başına zorla oturtuyoruz çocuğu, yazılısı var ve çalışasım yok deyip çıkıyorçözemedik gitti biz bu kızıya bakalım hayırlısı. Tamam diğer zamanlar çalışmazsında be mübarek yazılın varken bari çalış.
Babası da dedi akşam:
kızım yazılın olmadığında bir gün önce çalışırım diyosun, birgün öncesi gelince de çalışasım yok deyip çıkıyorsun, ne olacak senin bu halin dedi? Paldır küldür çantasını alıp da bir gidişi var odasına, offf-tühhler havada uçuşuyodu.
ben meyvelerin olduğu gibi yenilmesi gerektiğini düşünüyorum..katı meyve sıkacağı arada iyi olur..keyif yapmak adına. fakat onun da temizliği çok zor ..o yüzden hiç düşünmüyorum..zaten koyacak yerim de yok..olsa önceliğim waffle makinası olurdu.
ödevlerini kendisi yaptı..ben de kontrol ettim..az ödev vardı..şaşırdım..
kardeşim ve annem dün emir i okula bıraktıktan sonra gezmiş..bugün de bu taraftaki akrabalara gidiyorlar..fadime halam ve dursun dedeme..tam lazın hası bunlar..hahahah..
akşam yemek hazırdı..kardeşim roka salatası yaptı.annem balık kızarttı..gündüzden de turp otundan salata yapmışlar..hazır yemek de çok güzel oluyormuş..bugün de patates yemeği yapacak annem..yine hazır inşallah.
işte böyle..gece 2 de uyudum..kocam aşırı horladı uyuyamadım.
kızlar dün buzdolabını getirmişler ama kutusuyla kapıdan geçmemiş,servisi beklememiz lazımdı kutusunu açmak için dün serviste gelmeyince benim dolap kaldımı apartmanda.Allahtan yanımızda esnaf var kombici eşiminde arkadaşı dün gece dükkana taşıdılar yoksa bize uyku yoktu.Pazardan beride dolap yok evde bazı şeyleri balkona koyuyorum soğuk diye ama mutfak yinede allak bullak bi yerleşydim iyiydi.Umarım bugün gelir.
Dün bizim öğretmen hayat bilgisinden test yapmış bugünde yazılı yapacakmış yine hayat bilgisinden.Atatürk ün gittiği okulları sırasıyla ezberleyin demiş onları ezberledi akşam.Testide iyi yapmış zaten 20 sorudan 20 sinide doğru yapmış bu sefer.hep 18-19 doğru oluyodu.Anne bu sefer tutturdum diyor
canım düşünüyorum aslında, yazın en azından kuaföre vermeyi, hayatın zorluklarını görmesi lazım, yoksa olmayacak böyle.aslında alıyorum seni okuldan deyip seni fabrikaya vardiyalı işçi olarak gönderiyoruz desen ne yapar merak ediyorum.eve para lazım..yetişemiyoruz..sen de artık büyüdün ..okumaya da niyetin yok...bu sıpalara iyilik de yaranmıyor çünkü.
kız yapsınlar artık, her zaman biz başlarında oturamayız ki.ödevlerini kendisi yaptı..ben de kontrol ettim..az ödev vardı..şaşırdım..
kardeşim ve annem dün emir i okula bıraktıktan sonra gezmiş..bugün de bu taraftaki akrabalara gidiyorlar..fadime halam ve dursun dedeme..tam lazın hası bunlar..hahahah..
akşam yemek hazırdı..kardeşim roka salatası yaptı.annem balık kızarttı..gündüzden de turp otundan salata yapmışlar..hazır yemek de çok güzel oluyormuş..bugün de patates yemeği yapacak annem..yine hazır inşallah.
işte böyle..gece 2 de uyudum..kocam aşırı horladı uyuyamadım.
anladım canım tabii iyi bir fikir de, meyvenin kendisini yedirsem benim için daha iyi olur, çünkü suyunu çıkınca daha çok kalorili oluyor diye biliyorum da, 2 meyve suyu içinceye kadar, 1 meyve yesin yeter.alemsin canım ya,öyle düşünme bu vitamin kilo olsun diye değil daha çok kış aylarında hastalıklardan korunsun diye malum sınıfta biri hasta olunca hepsi sıradan geçiyor barim hafif atlatsın diye.
Aaaaa ne kadar sorun olmuş öyle, gece gece bir sürü dert.kızlar dün buzdolabını getirmişler ama kutusuyla kapıdan geçmemiş,servisi beklememiz lazımdı kutusunu açmak için dün serviste gelmeyince benim dolap kaldımı apartmanda.Allahtan yanımızda esnaf var kombici eşiminde arkadaşı dün gece dükkana taşıdılar yoksa bize uyku yoktu.Pazardan beride dolap yok evde bazı şeyleri balkona koyuyorum soğuk diye ama mutfak yinede allak bullak bi yerleşydim iyiydi.Umarım bugün gelir.
Dün bizim öğretmen hayat bilgisinden test yapmış bugünde yazılı yapacakmış yine hayat bilgisinden.Atatürk ün gittiği okulları sırasıyla ezberleyin demiş onları ezberledi akşam.Testide iyi yapmış zaten 20 sorudan 20 sinide doğru yapmış bu sefer.hep 18-19 doğru oluyodu.Anne bu sefer tutturdum diyor
günaydın canım,Günaydın tekrardan kızlarr
Midem feci canım hiçbir şey istemiyor kahvaltı yapmadım daha
Dün akşam babasıyla yapmışlar ödevleri bakmadım açıkçası hiç yemek faslından sonra yatağa attım kendimi kitap okudum yataktan çıkmak gelmedi içimden...
11 de yattım baktım oğluş dönüp duruyor seslendim hemen zıpladı yanıma sıpa beraber uyuduk...
günaydın canım,
erken mi başladı senin bulantılar, öncekinde nasıldı? Benim ilk kızda, hiç sıkntım yoktu, 2.ci de yemek kokusu duydum mu bulanırdı midem, çok rahatsız olurdum.
Yatak keyfi mi yaptın ne güzel canım, arada yapmak lazım. Oğluş da geldi ohhhh mis. Gündüz olmayınca özlüyorlar değil mi, benimki de der, bazen anne yanımda yatsana ben uyuyana kadar.