İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

günaydın kızlarrr,
Hayırlı cumalar,
Dün matematikten yine büyükten küçüğüe, küçükten büyüğe sıralama vardı. Bir de yazılı olmuşlar demiştimya, 1 yanlışı varmış, o soruyla ilgili örnekler yapın demiş, onu yaptı.
türkçeden de yapım eklerine geçmişler, onunla ilgili örnekler yaptık. Başka da bir ödevi yoktu sanırım.
Yemek de nihayet kereviz yemeğini bitirdik. Bugün yemeğim yok yani.

Günaydın canım;
Öğretmeniniz çok ilgili baksana yanlışlarının neler olduğunu bile takip ediyor. Bravo...
Kereviz bitmiş ama haftasonu geldi kız zaten :)))

günaydın cnm,tebrik ederim kuzuyu nerdeyse hepsi doğruymuş baksana.Benimkide hep 1 yanlış getirir nazarlık onlar.Senin kereviz hakikaten bereketliymiş düne kadar idare etmiş seni.Dün benimde yemeğim çok az kalmıştı yanına tost yaptım kahvaltılık falan idare ettik.

Günaydın kızlarrrr

Akşam bende fırında patlıcanlı paztatesli köfteli bir yemek yaptım ama önden hepsini kızartıp sonra fırınladım gayet lezzetliydi yanına pilavımız var birde ayrn yetti hatta yemekten bu akşama da kaldı...

Türkçeden yazım ödevi varmış oğlanın ödev değil aslında da okulda yazmadığı için evde yazmı, hayat bilgisi ödevi vardıya önceki günden kalan onları yaptı ben gitmeden önce. Birde müzik ödevi varmış ki ondan haberim yok hoş oğlanında haberi yok öğretmen eksi çizmiş defterini sorunca söyledi şarkı yazacaktık dedi bende dedimki müzik defterine metin yazılmaz ki notaları vermiş olmasın öğretmen sanırım o ara dinlemiyordu öğretmeni bugün soracak bakalım unutmazsa...

Ben gittikten sonrada okuma çalışması yaptık yine, ingilizceden sayılarla ilgili 2 sayfa alıştırma götürmüştüm onları yaptı, 2 sayfa yeni öğrendiği kelimeleri yazdı. 1 sayfa eşleştirme yaptı bu kelimelerle.

Sonra yemek vs derken zaten uyku vakti geldi. Masal okundu bir kaç sayı ve kelime egzersizi sonrası yatırdım ama saat 10 u geçti haliyle...

Sizlerin nasıl geçti akşamınız...

günaydın kızlar.çok şükür bugün cuma yatma saatiydi,derslerdi, hadilerdi yokkk.Akşam biraz matematik çalıştılar babasıyla doğal sayıları toplama işlemindelermiş ben şöyle kulak misafiri oldum sadece.Diğer ödevleri gündüz yapmış kontrol ettik sadece sonrada oğluşla koltuğa uzandık tv seyrettik biraz nispeten sakin bir geceydi.Bu akşamda benim temizlik hengamem olur yarına rahat ederim artık inşallah.

Günaydın canım;
Öğretmeniniz çok ilgili baksana yanlışlarının neler olduğunu bile takip ediyor. Bravo...
Kereviz bitmiş ama haftasonu geldi kız zaten :)))
evet canım yöntemini tuttum. Benim kız biraz ezberci gidiyor, soruyu düşünmeden test usulü olunca hemen cevaplama derdine düşüyor.
Soru şöyle: 848 sayısında tekrarlanan sayıların basamak değerinin toplamı kaçtır?
a) 8 b)88 c)808
benim kız hemen 88 i işaretlemiş. Akşam ben de güzelce anlattım.
evet hafta sonu geldi çok şükür.
Zeliş akşam ne yaptın anlat bakalım?

Tabiii canım, Allah daim etsin.
Evet kocaman 1 tencere oluyor. Çok bereketli. Bugün akşama ne var?

soru zaten kafa karıştırıcıymış canım anlatman iyi olmuş...

afiyet olsun canım, işin içine kızartma girince, bir de köfte tahmin edebiliyorum.
Müzikten hiç ders işlediklerini bile duymuyorum ben.
Maşallah akşam yine epey bir ekstra çalıştırma yaptırmışsın.
Bizim yine büyük kızlar çatışma vardı, ders çalışmamakla ilgili. Fizik öğrtmeni hızlı geçmiş konuyu anlamamış, söylenip duruyor. Ben de dedim ki ders alalım o zaman.

Evet relax bir akşam bizi bekliyor bugün

günaydın cnm,biz hiç müzikten ödev filan yapmıyoruz ya hatta kitap gelmiyor eve sadece şarkı öğrendik deyip duruyor.Öyle bir dersin varlığını karnede görüyoruz yani.okuma çalışmalarının üstünde güzel duruyorsun faydasını ngöreceksin yakında inşallah cnm.Bu arada ilaç olayına devammı zeliş?

ders almak hakkında ne dedi peki kızın canım alacakmısın...

Bu sene her hafta ödev gelemeye başladı bize müzik dersinden canım. Akşam mırıldanıyordu benimki de öğrendiği şarkıyı. Evet canım aynen devam ediyoruz ama artık bünyesi alıştı geçen yılki kadar zorlanmıyoruz yemek olayında...

Ayy burda sütüm kalmamıştı evden getirmeyi unuttum ve mecburiyetten poğaça yedim az önce içim kalktı ne zamandır yemiyordum.. bu son olsun bir daha da yemek keşke süt aldırsayışım...

ders almak hakkında ne dedi peki kızın canım alacakmısın...
ders almak derken inekle.com sitesinden canım, işte matematik öğretmeni varya sürekli ders aldığı o demiş ben bakayımm konulara da, anlatırım demiş. Bakacağız artık, o anlatırsa o anlatacak, yoksa başka bir öğretmen? İnternetten hem ekonomik hem daha kolay oluyor biliyor musun? öğretmenin evine git, ya da öğretmen sana gelsin derdi yok, istediğin saati söyle, isterse gece 10 da olsun rahat rahat ev ortamında çok güzel bir sistem bizim için yani.

Ayy burda sütüm kalmamıştı evden getirmeyi unuttum ve mecburiyetten poğaça yedim az önce içim kalktı ne zamandır yemiyordum.. bu son olsun bir daha da yemek keşke süt aldırsayışım...
ay nasıl bir poğaçaymış ki miden kalktı, ben çok severim poğaçayı, açma özellikle.

Anladım canım konuşmuştuk daha öncede aklımda bulunsun da ders çalışmaya başlayacağım ya takıldığım yerlerde bende kullanabilir,m aslında bu yöntemi..

ay nasıl bir poğaçaymış ki miden kalktı, ben çok severim poğaçayı, açma özellikle.

Aslında iyi bir yerden alındı ama ne bilim sabah sabah aç karnına yedim ya ondan galiba yerken bişey yoktu bitince içim kötü oldu biliyormusun eskiden hep poğaça yerdim ben ama bayadır müsliye alıştım ondan oldu belkide

ay ben de çok acıkıyorum kaç gündür..
geldim 1 elma ve 2 paket çubuk kraker yedim..ama sanki doymadım..kahvaltı da yapmıştım..
sen doydun mu..
günaydın bu arada

günaydın canım.
vallahi bizim öğretmen yine abartmış..emir dün 2 sayfa yaptı..isyan etti..yapmıyorum diye..sıkıldım artık diyor
ben de kardeşimle babamla oynamak istoyorum diyor..
haklı ..onlar oynarken bizimki ödev yapıyor..sonra ediz yatıyor zaten.
ama akşamdan ödevler biterse de ertesi gün tüm gün kardeşiyle bakıcıda oynuyor. saat 1 e kadar.
ne yaptık inanın bilmiyorum..
3 basamaklı sayılar.
türkçe eş anlamlı zıt anlamlı ..yine..bundan da bıkkınlık geldi ..aslında aynı ödevlerden sıkılıyor çocuklar belki.
dün test olmuş emir sınıfta.
değişik bi testti..
kimi yerde boşluk doldurmma..kimi yerde şık işaretleme.. amaa bizim oğluş sınıfta 100 almış kızçeler ..bu kez başka 100 yokmuş sınıfta..

zeliş kız ..bebek mi var yoksa sende

Anammmmm..nefis olmuştur o yemek zeliş..ay ..bu akşama da kalmış ..rahatsın bu akşam

ben sabah 6 ya geliyordu uyandım.saatim çalmadan.
dedim kalkayım yemeği yapayım..akşamdan kıyma çıkarmıştım
biber dolması yaptım onunla..
akşama benim de yemek hazır kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…