zaten yalnız kalmayız büyü k ihtimal.ya kaynanam gelir ya anam..bi dönem de yalnız idare ederimcanım iyi hoş ama sen çok yıpranırsın. benim için sorun yok deme kolay değil..
mesala evde annen veya kayınvaliden olsa çocuklarla ilgilense o zaman olabilir bence..
hayırlısı olsun..
he çok uzak ama gitsin be..azıcık özleyelim birbirimizi ..gerçi şu an işi iyi ..yani bi sıkıntı yok..ama benim koca deli gibi çalışmaya alışkın..şimdi tavuk çiftliğinin büyük baş kısmına geeçti..büyükbaş bakıyor..300 tane falan..Manisa çok uzak be canım sen tek başına çocuklarla nasıl idare edicen,çok gözü karasın vesselam.
bu yeni iş çiftlikle mi ilgili..he çok uzak ama gitsin be..azıcık özleyelim birbirimizi ..gerçi şu an işi iyi ..yani bi sıkıntı yok..ama benim koca deli gibi çalışmaya alışkın..şimdi tavuk çiftliğinin büyük baş kısmına geeçti..büyükbaş bakıyor..300 tane falan..
ama yani boşta hissediyor kendini.
daha önceki çiftliklerde 2000 tane büyükbaş olunca..
boşta kaldımı benim koca kendini işe yaramaz hissediyor..dün akşam da telefon gelince gideyim mi diye soruyor..eğer maaşı daha iyi olacaksa git dedim ben de..bi ev alabiliriz belki..para biriktiremiyoruz artık..arabanın da taksidi olunca..birikim milim milim olmaya başladı.
canım bu yeni iş büyük baş..kurumsal. ve avrupa ortakları olunca daha imkanları tatilleri iyi..kitaba göre hareket ediyorlar..kaflaarına göre değil.bu yeni iş çiftlikle mi ilgili..
annenler destek olursa maaşı da daha iyiyse değerlendirilebilir..
canım bu yeni iş büyük baş..kurumsal. ve avrupa ortakları olunca daha imkanları tatilleri iyi..kitaba göre hareket ediyorlar..kaflaarına göre değil.
ama tabi daha iyi olsun diye gider daha kötü hisseder onu bilemiyoruz.
lakin maaşı birazcık daha iyi..
öyle çok çok da farkı yok
o zaman lojmanında kalacak..araç kullanmayacak vs vs..şimdi arabanın rahat 400 tl benzin masrafı da var.
650 kira +650 bakıcı+400 benzin +1000 araba taksidi.
direk kafadan gidiyor 2700 tl..
şimdi gidip konuşması lazım..yani kaç para veriyorlar bilemiyoruz ki..
burda aldığından fazla veririm der..200 tl fazla verir ..onun için değmez..
ocağa kadar beklerim dedi adam ama bilmiyorum..o zamana kadar düşünsün bakalım bizim koca..
ama diyorum ya benim kayınpeder asla yollatmaz onu..ailenin başında dur..azıcık aşım ağrısız başım de der..haklı olabilir tabi..büyükler daha doğru biliyor..deneyim konuşuyor tabi.
dediğin gibi gitmesi için şimdiki maaşınla arasında dağlar kadar fark olmalı ki gittiğine değsin..ama yinede maaş iyi de olsa belli bir zaman sonra çekilmez olur.o giderse ailelerden birileri gelirse bakıcıya para vermeyiz diye de düşündüm..ama ince hesaplar yapmak doğru mudur..yoksa daha kötü mü olur bilemiyorum..
canım yaaa çok iyi düşünmek lazım, ne de olsa sonuçta babadır, evin reisidir, çocukların disiplini yönünden de düşündüm de tek başına idare edebilecek misin? Bir de Manisaya 15 de bir gitse bile yine benzin masrafı olacak.o giderse ailelerden birileri gelirse bakıcıya para vermeyiz diye de düşündüm..ama ince hesaplar yapmak doğru mudur..yoksa daha kötü mü olur bilemiyorum..
yok canım ..öyle dağlar kadar fark yok sanıyorum.dediğin gibi gitmesi için şimdiki maaşınla arasında dağlar kadar fark olmalı ki gittiğine değsin..ama yinede maaş iyi de olsa belli bir zaman sonra çekilmez olur.
cnm benim naçizene fikrim kayınvalidende olsa çok iyide anlaşsan devamlı aynı evde çok zor.Ben kayınvalidemi severim buna rağmen bir sene kadar devamlı bende kalmıştı tırlatıyodum yani.Ev ev üstüne olmuyor.Her akşam hazır sofra bulduğum halde istemedim.Ona görede hayatına karışma gibi bazı şeyleri çok benimseme gibi hakları olduklarını düşünmeye başlıyorlar.Her insan bir olmaz tabi benimki en iyi kaynanalardan buna rağmen istemem.Ha mecburiyet evet farklı ama akşamları evine gidecek düzenini bozmıyacak birileri olursa ne alao giderse ailelerden birileri gelirse bakıcıya para vermeyiz diye de düşündüm..ama ince hesaplar yapmak doğru mudur..yoksa daha kötü mü olur bilemiyorum..
cnm benim naçizene fikrim kayınvalidende olsa çok iyide anlaşsan devamlı aynı evde çok zor.Ben kayınvalidemi severim buna rağmen bir sene kadar devamlı bende kalmıştı tırlatıyodum yani.Ev ev üstüne olmuyor.Her akşam hazır sofra bulduğum halde istemedim.Ona görede hayatına karışma gibi bazı şeyleri çok benimseme gibi hakları olduklarını düşünmeye başlıyorlar.Her insan bir olmaz tabi benimki en iyi kaynanalardan buna rağmen istemem.Ha mecburiyet evet farklı ama akşamları evine gidecek düzenini bozmıyacak birileri olursa ne ala
aynen öyle valla kimseyle devamlı yapamam,benimki birde yalnız yaşıyor diye zırt pırt gelir bana faydası olsunmuş ama sıkar bazen beni fayda istediğim zaman söylerim yani,şimdilik çok şükür ihtiyacım yok ee kendisininde ihtiyacı yok benden genç maşallah sıkmaya ne lüzum var dimi.kesinlikle katılıyoum söylediklerine bak yaşamışsın birde...
benimkilerde oldukça iyilerdir pek karışmazlar bize destek olmaya çalışırlar ama bizim bi taşınma sürecimiz olacakya evlerimiz yenilenirken eşim söylemişti aynı eve çıkarız demişti geçici olarak ben açıkçası onu bile kaldırabileceğimi sanmıyorum. Yerine göre insanın eşine çouğuna tahammülü olmuyor hatta kendi anne baba ve kardeşlerine bile o yüzden aynı evde yaşama fikri geçici olsa bile zor görünüyor bana...
aynen öyle valla kimseyle devamlı yapamam,benimki birde yalnız yaşıyor diye zırt pırt gelir bana faydası olsunmuş ama sıkar bazen beni fayda istediğim zaman söylerim yani,şimdilik çok şükür ihtiyacım yok ee kendisininde ihtiyacı yok benden genç maşallah sıkmaya ne lüzum var dimi.
Aman zeliş aynı evde kalma cnm,uzak olsun tatlı tatlı olsun sonra suyu çıkıyor
ev ev üstüne kesinlikle olmuyor canım, benim de annem ben de kaldı 8 sene kadar, ayyyy ne çektim bir ben bilirim bir Allah.kesinlikle sölicem zaten zamanı gelsin eşime de.. ayrı olmalı ev... en basitinde şurda 3 kişiyken kendime zaman kalmıyorken artı iki kişi olunca düşünsene olmaz yani çok zor...
evet arkadaşım..babamızın uzakta olması nasıl olur..o da tabi zor.Selammmm geldim ben yine
Toplantıda bitti şükür
Dilek canım çok iyi düşün sadece maddi yönden değil manevi tarafıda yıpratıcı olur ailedeki eşin babanın uzakta olması. Yanında kendi ailen bile kalacak olsa inan çok hiç kolay olmayacaktır.
Düşünsün bakalım seninki. Acaba akşam ağzını mı aradıki ne düşünüyorsun diye...
Hakkınızda hayırlısı olur inşallah...