İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

Bizde biraz biraz anlattık ama sanırım daha erken bu konuları konuşmak için soyut kavramları anlamalarını beklememiz lazım heralde daha kafalarıda daha çok karışmasın
yok canımcım soyut kavramlardan bahsetmedim..ruh ya da ahiret değil anlattıklarım..sadece doğada her bir şeyin doğal olarak bittiğini anlattım. kendimizden bahsetmedim..
bende bir kitap var onda öyle açıklamak lazım diyor..yani doğanın kanunu çocuk kabullenirse ölümden kormaz diyor.
köyde yetişen bir insanın ölüm korkusu olmazken apartmanda yetişen bir insanda aşırı derecede ölüm korkusu olabiliyormuş..köydeki insan ineğinin , tavuğunun ya da köpeğinin ölümüne sahit oluyor..tarla hasat ediyor..doğanın kanunu doğal olarak yaşıyor..ama apartmandaki sanki hayat sonsuz gibi yetişiyor..öyle algılıyor diyordu kitap.

bir de 6 yaşından itibaren Allah gibi soyut kavramları algılar çocuk..öncesi sakıncalı anlatmak için ..

ben de diyorum bize bir şey olursa siz o çocuk gibi olmazsınız oğlum diye.

çünkü herşey bizim için..anne babalarda vefat ediyor örnekleri çok..
facede bir gizli gurup var bizim.
30,000 üyesi var. ve gecenlerde bi bayanın arkadaşının eşi vefat etmiş..kadın 10- 8- 5 yaşındaki 3 çocuğuna da babasını göstermiş..zorla..görmek istememiş hiç biri ama kadın ölümünü kabullensinler istemiş..Allah korusun ..Travma resmen..

Arkadaşlar yeni doğandan ergenliğe kadar Haluk YAVUZER in çocuğu tanımak ve anlamak adlı kitabını edinin derim..daha önceden de yazmıştım bu ismi sanıyorum.
yeni doğan iken hastane hediye etmişti arkadaşıma..aynı zamanda doğum yaptık 2006 da..o bana verdi kitabı..ve ben acemi anne iken o yazar sayesinde çocuğumun zorluklarıyla baş ettim..çocuğunuzla ilgili her bir sorunun açıklaması var içinde.
mesela çocuk büyüdü 6-7 yaşında ..ben nasıl dünyaya geldim diyor..leylekler getirdi ya da kaçamak cevaplar yok içinde..sen annenin yumurtası ve babanın tohumundan dünyaya geldin..kısa ve net..daha fazla ayrıtı kesinlikle yok..

kızçeler nereye kayboldunuz..akşam oldu ..yarın görüşürüz inşallah.
İyi akşamlar herkeşee.

evet ya çok sinir bir reklam çocukların içine işliyor,birinden kaçırsan öbürünü görüyor çocuk.Bazen ben kızıyorum oğlana takıntılısın diye kızmamak lazım bu ortamda.

günaydın kızlar..
dün hayat bilgisinden kurallar la ilgili yazıyı okuyup sorularını cevapladık ve 10 tane de deftere soru yazdık.Türkçe den ailemiz şiiri ni gündüzden yazmış defterine okumuş.başka ödev yoktu.

kaçta çıkıyon Dilek? 5 mi mesai bitiş?
canım sabah 8 akşam 5 bizim..
sizin nedir.?
evet ya çok sinir bir reklam çocukların içine işliyor,birinden kaçırsan öbürünü görüyor çocuk.Bazen ben kızıyorum oğlana takıntılısın diye kızmamak lazım bu ortamda.
öyle canımcım öyle. çocuklar okulda da konuşmaya başlıyor artık bazı şeyleri..
duyacaklar..daha neler neler duyacaklar kim bilir.

Akşam ödevlerimiz bi dünyaydı ya..bitmek bilmedi..
hayat bilgisi çalışma kitabından vardı.
matematik çalışma kitabından 2 sayfa vardı..öründü.
örüntüyü tamamla boya

fotokopi vardı..3 sayfa ..bitmek bilmedi uzun uzun şeyler incik cincik..
yordu vallahi

sizin öğretmeniniz kısa ve öz maşallah..ne güzel

bizim türkçe defterine eş anlamlı kelimeler yazdırmış..karşılıklarını yazın demiş evde.

tip, yapıt, düşünce, .... vs gibi kelimeler yazdırmış..eş anlamlılarını yazın demix..

günaydın bulgarcım sana da..

ısıtıcı almayı düşünüyor musun hala..ben eşime dedim..30-50 arasıymış diye..alırız dedi..

dün toplantıda öğretmen yardımcı kitaplar alınacak demiş.okul ve kitaplar için 120 tl vericez.
yardımcı kitap gelince boş olmayız artıkın.ısıtıcı düşünüyorum hatta şimdi ekranda reklamı bile var.

biz kitapları alıyoruz tek tek..öğretmenimiz 4 kitap istedi..4 ü de ayrı kırtasiyelerden alınıyor.4 kitap 50 tl ...
50 tl bilgisayar parası toplandı..sınıfa yeni bilgisayar alınıyor..
80 tl de okul aidatı.
bizim toplamda 180 tl yapıyor.
ama işte okul başlarken veriyoruz..bi daha para falan toplanmıyor..

ay ısıtıcı şart oldu bana..
yalnız önce amirime sormam lazım..büyük ihtimalle izin verir..tamam der ama diğer türlü sormadan yasak..

kızçeler saçlarım bugün çok kabarık.. .elektiriğe tutulmuş gibi tellerin hepsi havada ve ahenkle dans ediyor..

Son düzenleme:
yok canım kısaldı artık..omuzlarıma değiyor..

sen nasılsın..oğluşun nasıl..bugün ne yemek var sizde..
sağol canım çok şükür iyiyiz hepimiz..sizde iyisinizdir inşallah..
akşama patlıcan musakka yaptım dünden çorba var birde cacık yaparım yeter bize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…