İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

günaydın canım,
dün matematikten örüntü yapmışlar deftere, onu kağıda çizip gelin demiş, 3 tane örüntü çizdi, boyadı.
Fen bilgisinden hareket eden ve etmeyen 10 varlığı yazın demiş onu yazdı. Hikaye kitabı vermiş, onu bitirdi.
Kitaptan başka ödevler de yaptı sanırım ama kontrol edemedim. Annemler yemeğe bize gelmişlerdi çünkü, yemekleriyle birlikte
onları ağırlamakla geçti akşamım.

bizim de sabah 8, akşam 6 canım. Kışın 5,30 olur.
Allah kolaylık versin canım, siz full time devam, biz de kaplumbağa hızıyla.
İkisinin ortasını bulamayacağız herhalde.

Eşine niye diyorsun kız, çık çarşıya al, ahhh ah o eşler.

120 tl mi, ne kadar çok
bizim de 20 tl temizlik ve güvenlik parası istemişler.
daha da dolaplar tamir olacak, hikaye kitabı alınacak, onların rakam söylenmedi.

of canım yaaa sizin de çokmuş, 180 tl.
Bizim 2.dönem ayrı istiyorlar.
Sor canım sor, ne olacak, sonuçta senin sağlığından önemli değildir herhalde?

yemek olarak evde, dünden az tavuk çorbası var, yanına da sebzeli makarna yapmayı düşünüyorum.
işyerinde nohut-pilav var canım.

eşime söyledim ..öyle muhabbet arasında konuştuk fadimecim..izin almak amaçlı değil..
söylemeyince çok bozuluyor eşim..hep kafana göre yaşıyorsun diyer..beni takan yok ki , en son benim haberim oluyor diyor..ondan

yemek olarak evde, dünden az tavuk çorbası var, yanına da sebzeli makarna yapmayı düşünüyorum.
işyerinde nohut-pilav var canım.
annenler yemekleri getirdi tabi dün..hazır yemekle misafir de ağırlamak ne güzeldir demi..

ben de sabah et haşladım..
eşime iş yerinden bi abla iç fasulye ayıklamış vermiş 4 poşet..3 ünü buzluğa attım..1 ini az haşladım..
ama yetiştiremedim yemeğe dönüştüremedim..akşama gidince hallederim inşallah.
bu sabah da çocukları 06.50 de evden çıkardım..eşim yoktu..bakıcıya yürüyerek gideceğimiz için erken çıktık..ellerine 1 er tost verdim.yiye yiye gittik..yoksa acıktık diye başımın etini yiyorlar..emir e yine beslenmeye tost koydum..1 haftadır kek koyuyordum...artık sıkılmıştır kekten..
başka ne koymalı ki..tıkandım bu aralar..siz neler koyuyorsunuz beslenmeye..

sağol canım çok şükür iyiyiz hepimiz..sizde iyisinizdir inşallah..
akşama patlıcan musakka yaptım dünden çorba var birde cacık yaparım yeter bize.
hamarat arkadaşım..sen de güzel yemekler yapmışsın maşallah..

sen 2. çocuğu yapmayacak mısın..böyle rahat rahat durunca tek çocukla 2. yi yapsana diyesim geliyor...rahata erdiniz ..2. leri yapın da az koşturun beyaa

ay Dilek aynı benimki kızzz, burcu ne merak ettim? benimkinin yengeç, trip atmasından bıktım, aynı şeyleri o da söyler de takmıyom artık.

Benim de vardı zati önceden bişeyler, hepsi birleşince bir sürü yemek oldu.
Barbunya demek istedin herhal, iç fasulye ne kız
biz hamburger ekmeğine tost yapıyoruz 2 gündür, salam almıştım, salam+kaşar peyniriyle yapıyorum ufağa, büyük de sadece kaşar peyniriyle yiyor. Börek yap canım, patates kızartması olabilir. Poğaça olabilir.
Sabah sabah da yine hamaratlığın dibine vurmuşun
Kızzzz o Fatma liseye giden kızı var, hatlar karıştı senin

çokmuş ya bizim öğretmen o kadar vermiyor sağolsun.Türkçe vardı 2 sayfa birde fen yardımcı fasikülden.Deneyde yaptı akşam 3 kaba su koydu birine sıcak birinde soğuk birine ılık ellerini soktu ne hissediyorsun diye babaannesi geldi akşam onunla yaptı derslerini ben yemek hazırlarken..

fadime kuzum hatlarım karışmadı da..onun kızının olduğunu bilmiyordum bak..
ben fatmanın 1 oğlu var sanıyorum ya.

Benimde çünkü ayın 1 i faturalar ve ödemeler var önümde
Allah kolaylık versin canım.
ay sizin azmış şekerim..ne güzel..hem babaanneye de bravo vallahi..tebrik ederim..ilgileniyor kuzunla..yazın da öyle ..hep babaannede..Allah eksik etmesin başınızdan..
biz bakıcı arıyoruz halen..yan komşum bakamayacağını söyledi.

fadime yazınca hatırladım..bizim de fen ödevi vardı..duran , kalkan, yön değiştiren nesneler ve durumlarla ilgili kitaptan yaptık..fotokopilerde de vardı aynı konu..onu da yaptık..

sizin akşamda hareketli geçmiş ne güzel aileyle yemek afiyet olsun.
bizim saatlerimiz yaz kış aynı oldu geçen aralıkta 8 -1730 çok da iyi oldu
bizim okul parası 2 dönemde değil tek verilecek bayramdan sonra.çok ama napıcan.

sabahları 2 küçük çocuk Allah kolaylık versin canım.
beslenmemiz sınıfça aynı herkes aynı şeyi koyuyor
pazartesi : poğaça börek
salı : makarna pilav
çarşamba : patates. salatası köftesi kavurması ne yaparsan
perşembe : ekmek zeytin peynir domates salatalık
cuma : serbest
yanlarına mevsim meyvesi, meyve suyu veya ayran

ödevleri bir başkası da yaptırınca pek de güzel oluyor..
yemekten sonra rahatça oturmuşsundur.

hani bakacaktı yan komşun ne oldu da değişti ne yapıcan şimdi.

ay bizim oğlan liste falan getirmiyor..bazen böyle salatalık , domates , peynir , zeytin yazıyor listede..onu koycam diye ödü kopuyor..koymuyor..herkes uymak zorunda değil diyor..ilk hafta bi liste geldi ama 2. hafta liste falan getirmedi..
aslında 1 güne makarna koymak isterim..sorayım bakalım bizim sıpaya ..makarna koyup getiren var mı diye..
güzelmiş haftalık menü..sevdim.

hani bakacaktı yan komşun ne oldu da değişti ne yapıcan şimdi.
bu mesajı da renkli yazmaya karar verdim..:)
ne oldu canım..anlatayım.
cumartesi günü kapım çaldı..akşam üstü..benim saçlar atağa kalkmıştı..kışlık yazlık yapıyordum..
beni görünce kadıncağıza bi gülme geldi zaten..

neyse dedi ki ben bakamayacağım kusura bakmayın..kızım okula alışamadı. (6. sınıfa gidiyor. buraya 3 ay önce taşındılar) .okuldan arıyorlar 3 keredir .kızınız rahatsızlandı gelin alın diye..midesi ağrıyor. onu hastanelere taşımam lazım..kontroller gerekiyor..problem çıkardı bana. dedi.
yani kızını gördüm de çok kapris gerçekten..hiç gülmüyor..parkta falan görüyordum daha önce,onun kızı olduğunu bilmiyordum o kızın..
neyse kız tam ergenlikte anneyi haşat edecek bi yapıda..belki de annesine kızdı istemiyorum çocuk bakmanı falan diye problem çıkardı..okula alışamadı falan..yani kadıncağız aslında çok sakin, güler yüzlü ama işte kızı pürüz çıkardı..bi kızı daha var liseye gidiyor ama o çok güler yüzlü..sakin..

işte geçenlerde gördüm ..kararın değişti mi diye sordum..bi şey demedi..kalabalıktaydık..güldü sadece..tek sıkıntı kızı şu an önümüzde..
şimdiki bakıcımız da bakıyor bize bakıcı :)
ben bulamadım deyince.

üst komşumuz ise bakmak istiyordu ama o çok kapris ya..aşırı titiz olduğunu temizlik hastası olduğunu söylemiştim..bebek de istiyor diye biliyorum..ama bazen görür selam verir . bazen görür öylesine selam verir ..iste öyle..
alt komşum hemen karar verme diyor..üst komşumuza baktırmamı istemiyor..onu daha iyi tanıyor..

makarnayı domatesli yapıyorum bayılıyor benim oğlan yanınada ayran oh mis.
geçen hafta domatesli makarna yapmıştım bu hafta pilav yapalım dedim. hayır domatesli makarna yap dedi.

kız benim 2 tane çocuğum kızım var lise 3 e gidiyor.
canımcım..senin büyük kız çok uysal sanıyorum..hiç ondan bahsetmiyorsun..ne yapıyor ne ediyor..hangi liseye gidiyor.?
teog sınavlarına girdi mi..fadimeninkini biliyoruz da..senin kızı bilmiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…