İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

babama bakıyorumda canım ya annemin hastalığından beri pire gibi maşallah alışveriş onda markatti pazardı,sofra kurar kaldırır salata yapar merti okuldan eve evden okula taşır Allah başımızdan eksik etmesin birde eşime bakıyorum akşamları ve haftasonları koltuğa bitişik yaşıyo sürekli yatış,çocuğun ödevlerini bile yattığı yerden kontrol ediyo.Allah diyorum sağlığıma zeval veripde beni senin eline düşürmesin.Benim abimde eşine çok yardımcıdır eşi ev hanımı olduğu halde el üstünde tutulur.Hastalansın mesela işten izin alır eşine bakar o derce,şans işte
ay ne kadar dolmuşsam iki kere göndermişim:KK48::KK48::KK48::KK48:yazarken çıktım aniden ama kaydetmiş

neysekş bu hafta ablam geldi anneme,bayram temizliği yapıyor onun için dersler konusunda rahatım bu hafta teyzesiyle yapar artıkın

Oh ne iyi yapmışsın canım.
Benim de kitap almam gerekiyor ben de bi bakayım oraya.
Bizim kız malesef sevmiyor kitap okumayı. Oysa kitapların içinde büyüdü hep. Bu duruma çok üzülüyorum ben.
Eşimle şöyle bir karar aldık ama ne kadar uygulayabiliriz bilmem.Çünkü eşim de pek sevmez ama deneyeceğiz.
Haftada bir gün, sanırım c.tesi akşamları olacak,( cuma akşamı karagül var:)) aile kitap okuma saati yapacağız ve herkes eline kitabını alıp 1 saat okuyacak.

Vayyy aslında ne güzel sende fırsat yaratsan birlikte izleseniz

ben hiç izlemiyorum tv ama istiyorum şöyle haftada 1-2 akşam dizim olsa izlesem diye ama bakmıyorum da hiç :))))

kendimle çelişiyorum resmen

kolay mı diyorsun..
:KK57::KK57::KK57::KK57:

yaaa..bi ara eşim akşamları 11 gibi gelmişti sık sık..emir babaanendeydi..ediz i de erken yatırıyordum..ben bu dediğim gibi salonda 3 lü koltukta uzanıyordum..mis gibi 2-3 saat güldür güldür izliyordum her gün..

ay dedim hayat bu demekkkkkkk :KK45::KK45::KK45::KK45:

ama çocuklar yatmamışsa kocam da ortalardaysa ben yatamam ..ya çocuklar bi şey ister. ya ben onlara birşeyler yedirip içirmek isterim..ya çay içerim , çayım biter..ya meyve soyarım..ben de kurtluyum ki birileri varsa yatamam..:KK57::KK57::KK57:

evet sen kurtlusun durmasınnn

kız için rahat etmez oturunca :)))

bunun için çocuğu önce parka götürüp yoracak, sonra da eve geldi mi karnını doyurup bir de banyoya soktun mu, tamamdır o iş, ikisi beraber yatacaklar mışıl mışıl:KK70:

umarım bu dediğini yapabilirsiniz tatlım..

biz yapamıyoruz ..çünkü eşim dizilerinden vaz geçemiyor..dizi kolik

ahh ahhh onada bolcana zaman lazım işten gidince ne kadar da zor dimi yaz olsa hadi neyse de

aynen benimkide öyle artık oğlana kızıyorum baban akıl edemiyor sen düşüneceksşn bunları diye.Yemeğe götürür buzlu kola içirtir,kışın şapkası tak derim kafa açık gelir of of.Bütün gün gün gezdirir oyalar ama ince düşünmez .Artık büyüdüde ben tembihliyorum kendine dikkat ediceksin diye..

ama gözle görüpde ne kadar bocaladığımızı söylemeden bir şey yapmamaları bazen çok sinirime dokunuyor.O kadar kızıyorumki sesli söylüyorum bazen Allah beni sağlığımdan edipde senin eline düşürmesin bakmadığın gibi artık ne hale geliriz bilemem.Bbama bakıyorum canım benim ya annemin hastalığından beri pire gibi valla alışveriş masa kur kaldır ,pazara çıkıyor bu arada merti okula getir götür

sağol cnm,annemi artı küçük çocuk gibi her gün bir yerine bişey olduğu için hergün dr a taşıyoruz.Allah yinede beterinden saklasın ne diyelim..

neysekş bu hafta ablam geldi anneme,bayram temizliği yapıyor onun için dersler konusunda rahatım bu hafta teyzesiyle yapar artıkın

babana da abine de maşallah canımm

senin eşin alıp gidiyorsa oğlanı ne güzel bizimkiler bensiz adım atmıyolar nereye gitsek dip dibeyizzzz :)))

Allah hiçbirimizi muhtaç etmesin onlaraaa

ben hiç izlemiyorum tv ama istiyorum şöyle haftada 1-2 akşam dizim olsa izlesem diye ama bakmıyorum da hiç :))))

ahh ahhh onada bolcana zaman lazım işten gidince ne kadar da zor dimi yaz olsa hadi neyse de

senin eşin alıp gidiyorsa oğlanı ne güzel bizimkiler bensiz adım atmıyolar nereye gitsek dip dibeyizzzz :)))

onu bebekliğinden beri yapar benim işim varsa temizlik vs.gönderirim giderler eğlence merkezine ama tabi aklım kala kala.Geçende gönderdim işte x-box alıp gelmişler yalnız bırakmaya gelmiyor

Zeliş türk dizileri sarmıyo seni galiba sende yabancı dizilere takıl bizim burda kızlar çok seyrediyor yanımdaki arkaşım the wolking dead hastasıydı mesela,hem kafan dağılır biraz

benimki elimde kitap görürse mutlaka konusunu sorar merak eder annecim ne kadar kalın kitap der ona kalın geliyor malum,bende anlatırım ona üstten konusunu,geçen bir kitap okudum karpuz diye doğum yaptığı gün kocası kadını terkediyor başka bir kadın için falan onunda konusunu sordu anlatamıyorumda çocuğa etkilenmesin diye cebelleştim yani baya..

babama bakıyorumda canım ya annemin hastalığından beri pire gibi maşallah alışveriş onda markatti pazardı,sofra kurar kaldırır salata yapar merti okuldan eve evden okula taşır Allah başımızdan eksik etmesin birde eşime bakıyorum akşamları ve haftasonları koltuğa bitişik yaşıyo sürekli yatış,çocuğun ödevlerini bile yattığı yerden kontrol ediyo.Allah diyorum sağlığıma zeval veripde beni senin eline düşürmesin.Benim abimde eşine çok yardımcıdır eşi ev hanımı olduğu halde el üstünde tutulur.Hastalansın mesela işten izin alır eşine bakar o derce,şans işte
Yengen gerçekten şanslıymış, biz evde söylediğimiz şeyleri yaptıklarında bile mutlu oluyoruz. İşten izin alıp bize bakması falan ütopya.

çok iyi düşünmüşsünüz canım, çocuk ailede ne görürse onu uyguluyor çünkü.
Kızın için de böyle Barbie li Winx li vs.vs. setler var canım, onlardan alsan, acaba okumaz mı? ödül koy sonuna da, işte de ki mesela 3 kitap bitirirsen sinemaya gidebiliriz, hamburger yemeye götürebiliim ya da lunapark.:KK64::KK64:
Dediklerini yaparsam okur mutlaka ama ben böyle olsun istemiyorum. Herşeyde bir karşılık beklemesin,bazı şeyleri kendi kendine yapsın istiyorum.Off bir insan yetiştirmek çok zor gerçekten.Herşeyi düşünmekten yoruluyorum.

İnşallah yapabiliriz. Deneyeceğiz bi bakalım.

Karagülü beraber izliyoruz da canım, bakalım kitap okuma işini de beraber becerebilecek miyiz.

sen bir kan tahlili yaptırsana kendine aile hekimliği yapıyor,bir şeylerin düşük mutlaka.Ben her 15 tatilde izne çıktığımda yaptırıyorum hep aynı sonuç kansızlık hap veriyor bir süre kullanıyorum sonra kilo aldırıyor diye bırakıyorum.Mesela kadın hastalığıda çok üşüme yapar.Tetkiklerini yaptırıyorsun dimi?
bulgar cımmm eğer öyleyse ucuzmuş..ayaklarım buz buz..inan ki..ellerim daha iyi şu an.

haribucum yaptırmıyorum tahlil falan..doktora gitmiyorum ki hiçççç..

emirde kan tahlili yaptırdım 1 kez ..hamileyken
bir de ediz de kan tahlili yaptırdım 1 kez ..hamileyken..ikisinde de kan değerlerim normaldi..

başka kan tahlili yaptırmadım hiç..

ama gözle görüpde ne kadar bocaladığımızı söylemeden bir şey yapmamaları bazen çok sinirime dokunuyor.O kadar kızıyorumki sesli söylüyorum bazen Allah beni sağlığımdan edipde senin eline düşürmesin bakmadığın gibi artık ne hale geliriz bilemem.Bbama bakıyorum canım benim ya annemin hastalığından beri pire gibi valla alışveriş masa kur kaldır ,pazara çıkıyor bu arada merti okula getir götür

sağol cnm,annemi artı küçük çocuk gibi her gün bir yerine bişey olduğu için hergün dr a taşıyoruz.Allah yinede beterinden saklasın ne diyelim..
maşallah babana da pire gibiymiş..Allah sağlık versin babacığına.

Zeliş türk dizileri sarmıyo seni galiba sende yabancı dizilere takıl bizim burda kızlar çok seyrediyor yanımdaki arkaşım the wolking dead hastasıydı mesela,hem kafan dağılır biraz
Benim kız da takip ediyor onu, arkadaşından duymuş, şimdi hastası oldu.

Yengen gerçekten şanslıymış, biz evde söylediğimiz şeyleri yaptıklarında bile mutlu oluyoruz. İşten izin alıp bize bakması falan ütopya.

Dediklerini yaparsam okur mutlaka ama ben böyle olsun istemiyorum. Herşeyde bir karşılık beklemesin,bazı şeyleri kendi kendine yapsın istiyorum.Off bir insan yetiştirmek çok zor gerçekten.Herşeyi düşünmekten yoruluyorum.

İnşallah yapabiliriz. Deneyeceğiz bi bakalım.
Canım her zaman yapmayacaksın ki, önemli olan kitaplara alışmasını sağlamak, bağlandıktan sevdikten sonra o isteyecek zaten senin söylemene gerek kalmadan.

benimki elimde kitap görürse mutlaka konusunu sorar merak eder annecim ne kadar kalın kitap der ona kalın geliyor malum,bende anlatırım ona üstten konusunu,geçen bir kitap okudum karpuz diye doğum yaptığı gün kocası kadını terkediyor başka bir kadın için falan onunda konusunu sordu anlatamıyorumda çocuğa etkilenmesin diye cebelleştim yani baya..
ay kıyamam ya..
etkilenmesin tabi
şimdi çocukların en büyük korkusu
bizim emir babaannesi ve dedesiyle çarşıya inmiş bi gün..
kayinpederin iğnesini yaptırmışlar ve yemek yemişler bir yerde..
sonra demişler ki "burda ayrılalım "
Emir başlamış söylenmeye. "Ayrılmayın , neden boşanıyorsunuz, siz boşanırsanız annemle babam da ayrılır. babam çok bağırıyor , ben annemle yaşarım..vs vs.."
kayınpeder ve kayınvalide şok olmuşlar..:KK57::KK57::KK57::KK57:

evet canım türk diziler sarmıyor yabancı dizi için araştırıyorum zaten en son bir arkadaşla konuştuk bana bir kaç öneri yazacaktı kaldı öyle senin söylediğinede bakayım ne kadar olmuş başlayalı

ay kıyamam ya..
etkilenmesin tabi
Emir başlamış söylenmeye. "Ayrılmayın , neden boşanıyorsunuz, siz boşanırsanız annemle babam da ayrılır. babam çok bağırıyor , ben annemle yaşarım..vs vs.."

yaa kıyamam kuzuya neden yada kimden etkilenmiş bu kadar ayrılık konusunda acaba nasıl da tepki vermişşş

canım biliyomusun geçenlerde masada yemek yerken bizim sıpa ne dese bize

anne nolur siz yaşlanmayın, ölmeyin ben sizi çok seviyorum dedi :KK57::KK57::KK57:

evet canım türk diziler sarmıyor yabancı dizi için araştırıyorum zaten en son bir arkadaşla konuştuk bana bir kaç öneri yazacaktı kaldı öyle senin söylediğinede bakayım ne kadar olmuş başlayalı

yaa kıyamam kuzuya neden yada kimden etkilenmiş bu kadar ayrılık konusunda acaba nasıl da tepki vermişşş

anne nolur siz yaşlanmayın, ölmeyin ben sizi çok seviyorum dedi :KK57::KK57::KK57:
kuzucum ya..bizim çocuklar da çok söyler..emir artık söylemiyor ama ediz e yaşlanmanın ve ölümün doğal bir süreç olduğunu anlatmaya çalışıyorum. böcekler , kuşlar doğarlar , büyürler ve ölürler.
ağaçlar ya da çiçekler gibi..topraktan çıkarlar , çicek verirler solarlar kururlar ve ölürler diye

ama ediz senin oğluşun gibi ..siz yaşlanmayın ölmeyin diye sarılıyor..bi de ağlıyor..kuzucuklarrrrrrrr....şimdi kabullenmeyecek belki ama yaşı büyüdükçe kabullenecek..aynı hisleri ben anneannem için düşünürdüm küçükken ..çok severdim kendisini..canım kuşum benimmm..

kuzucum ya..bizim çocuklar da çok söyler..emir artık söylemiyor ama ediz e yaşlanmanın ve ölümün doğal bir süreç olduğunu anlatmaya çalışıyorum. böcekler , kuşlar doğarlar , büyürler ve ölürler.
ağaçlar ya da çiçekler gibi..topraktan çıkarlar , çicek verirler solarlar kururlar ve ölürler diye

ama ediz senin oğluşun gibi ..siz yaşlanmayın ölmeyin diye sarılıyor..bi de ağlıyor..kuzucuklarrrrrrrr....şimdi kabullenmeyecek belki ama yaşı büyüdükçe kabullenecek..aynı hisleri ben anneannem için düşünürdüm küçükken ..çok severdim kendisini..canım kuşum benimmm..

Bizde biraz biraz anlattık ama sanırım daha erken bu konuları konuşmak için soyut kavramları anlamalarını beklememiz lazım heralde daha kafalarıda daha çok karışmasın

ay kıyamam ya..
etkilenmesin tabi
hay allah ya nerden neler çıkıyor.Bizimkide tv de görünce soruyor siz ayrılırmısınız ayrılırsanız bana ne olur.Hberlerde bile geçen bir kız çocuğu vardı bayramlık alışveriş için pazara gitmişlerde başından vurulmuş hastanede kurşunu çıkaramamışlar falan annecim bana böyle birşey olsa naparsınız diyo cevap bile veremiyorum tıkanıyorum yani.Hiç tv seyrettirmemek lazım ama ne mümkün..

benimki bide size birşey olursa benim anneannem babannem teyzem var beni kimsesiz çocukların olduğu yere götürmezler dimi diye ekliyor.Hepsinde var demekki böyle takıntılar..

benimki bide size birşey olursa benim anneannem babannem teyzem var beni kimsesiz çocukların olduğu yere götürmezler dimi diye ekliyor.Hepsinde var demekki böyle takıntılar..
canım tv sağolsun..her bir haltı gösteriyorlar..izlettirmemek lazım ama şimdilerde bi reklam var..kazayen ebeveynlerin ölümü halinde çocuklarınıza sigorta ödüyor ya..işte o reklam..ilk çıktı bizim çocuklar pür dikkat baktı..ediz anlamadı da emir çok sessiz kaldı reklam sonunda..

hay allah ya nerden neler çıkıyor.Bizimkide tv de görünce soruyor siz ayrılırmısınız ayrılırsanız bana ne olur.Hberlerde bile geçen bir kız çocuğu vardı bayramlık alışveriş için pazara gitmişlerde başından vurulmuş hastanede kurşunu çıkaramamışlar falan annecim bana böyle birşey olsa naparsınız diyo cevap bile veremiyorum tıkanıyorum yani.Hiç tv seyrettirmemek lazım ama ne mümkün..

demekki bu yaşlarda hepsinin aklını meşgul ediyor bu konular dikkatli anlatmak lazımm

X