maşallah canım 2 çocuk, bir de üniversite Allah kolaylık versin. İlk çocuklar mı öyle oluyor acaba benim ilk kız da bebekken öyleydi de, büyüyünce gerçi başka dertleri oluyor, bakalım ufaklar nasıl olacak büyünce.evet zor oluyo geçen sene pek ilgilenemedim zaten bu sene iyi başladık.....bi de ben açıktan üni okuyorum hepsi birbirine girdi....tek avantajım okul evimin tam karşısı kapı kapıya bakıyoruz.....gözüm arkada değil balkona çıktımı kız ne yapıyo hepsini görüyorum....
hatta 1. sınıfta keske bizim de evimiz uzak olsa sen beni göremezdin diyodu.....çocuk yoktu ya o zaman gelene kadar onu dikizliyordum...(hoş çocuk olunca ne yaptığını bile bilmiyorum o ayrı)
tabiii merdivenlere oturuyo koşturuyo söyleyincenerden biliyon diyo.....benim ufaklık fazla yaramaz değil yaa bu ara biraz huysuz diş çıkarı yo yoksa mülayimdir.....kızım çok cadıydı hala oyle
tsk ederim.....ama çok zorlanıyorum...sabah 7.5 ta kalkıyorum kızımı eşimi gönderiyorum evleri tpla süpür öğle bulaşığı akşam yemeği derken akşam oluyo yemekten sonra kızımı çalıştırıyorum oğluma eşim bakıyo....o ders çalıştıramaz bi kere çalıştıracak oldu;zaten kardeş olana kadar ilk çocuğa sarıyor insan arkadaşlarda öyle söylüyorama ikinci olunca ilkler rahata eriyor diyorlar gayet normal insan herşeye yetişemiyor.Sizin okul çok iyiymiş o açıdan yakın oluşu çok büyük avantaj.Birde üniversite valla bravo size takdir ettim.
valla bilmiyorum benim kız başak burcu ona yoruyorum herşeyi....maşallah canım 2 çocuk, bir de üniversite Allah kolaylık versin. İlk çocuklar mı öyle oluyor acaba benim ilk kız da bebekken öyleydi de, büyüyünce gerçi başka dertleri oluyor, bakalım ufaklar nasıl olacak büyünce.
günaydın kızlar. hayırlı cumalar..
dün hayat bilgisinden arkadaşlar ve davranışları vardı onu okuduk çalışmalarını yaptık. fen bilgisinden duyu organlarımızı okuduk.işten geldikten sonra vakit nasıl geçiyor anlamıyorum.ev işi zaten hiç bitmiyor
günaydın canımmm
dün bizimkilerde fen bilgisinden duyu organlarımız konusunu işlemişler evde tekrar bi okuduk, zaten okuma yaptıracaktım hikaye okumak yerine bari gün içindeki konuların tekrarı olur diye okuttum bende.
birde Türkçeden temaya hazırlıkla ilgili bir sayfa ödevi vardı birey ve toplum konulu onun bir kısmını yapmış bir kısmınıda beraber yaptık.
dün kuzucuk bir resim çizmiş okulda 4 tane çöp adam am büyükçene gözlerinde de gözlükleri var yanyana el ele tutuşmuşlar ellerinde bayraklar var sayfanın kalanları süslenmiş oğlum bu nedir dedim, anne bunlar öğretmenler dedi hep beraber halay çekiyorlar dedi :)))))))))))))
Aynen canım ya benimkide çöp adam bile çizemiyor ki geçen kunduz konusunda anne kunduzun yaşadıklarını resimleyin kısmını vermiş ödevde sen düşün artık halimizine bilim canım ya birde görsen zerre resim kabiliyeti yok çocukta çöp adamlar bile yamuk filan ama işte kimbilir nerden esti aklına...
günaydın cnm,kuzu iyileşmeye başlamış güzel.Konularda aynı gidiyoruz bakalım.günaydın kızlarrr,
hayırlı cumalar,
akşam epey bir iyiydi kızım, ödevlerini arkadaşından almıştık, birazını yaptık, matematik yapamadık, düzlemle ilgili kitaptan yapılacak ödev vardı, baktım kitaba doğru dürüst bişey yazmıyor. Ben de yaptırmadım artık.
fenden duyu organlarını defterinize yazın demiş, onu yazdı 1 sayfa kadar.
bende anlamıyorum cnm ya bi bakmışım 9 olmuş hadi oğlum diye diye 9.30 da yatırıyorum.Zaman su gibi akıyor.günaydın kızlar. hayırlı cumalar..
dün hayat bilgisinden arkadaşlar ve davranışları vardı onu okuduk çalışmalarını yaptık. fen bilgisinden duyu organlarımızı okuduk.işten geldikten sonra vakit nasıl geçiyor anlamıyorum.ev işi zaten hiç bitmiyor
başak burcu zordur evet,ama her çocukta farklı farklı takıntılar var işte.Benimkindede kokuya karşı hassasiyet var.Herşeyi güzel kokacak,kokluyor birde sürekli bornozunu falan.valla bilmiyorum benim kız başak burcu ona yoruyorum herşeyi....
çok takıntılı ya bıraktıramıyorum bu huyunu
yatağa ucundan giriyo dümdüz olacakmış.....
dar çorap pantolon giymiyo
düşük bel giymiyo düşük bel olanları sürekli çekiştiriyo daha neler
haklısın cnm,asıl olması gerekenler üzerinde dur ders gibi gerisi teferruat,yetişemezsin zaten mümkün değil herşey tam olacak dersen.Yinede kendi okulunu bile götürüyosun arada bana göre çok büyük bir iş bu.tsk ederim.....ama çok zorlanıyorum...sabah 7.5 ta kalkıyorum kızımı eşimi gönderiyorum evleri tpla süpür öğle bulaşığı akşam yemeği derken akşam oluyo yemekten sonra kızımı çalıştırıyorum oğluma eşim bakıyo....o ders çalıştıramaz bi kere çalıştıracak oldu;
çocuğa mesela kare öğretecek bunda bilmeyecek ne var kare işte diyo hey allahım kalsın dedim.........sonra ikisini uyutup eşimle takılıyoz biraz o da yatınca 1 e kadar ders çalışıyorum gözüm yatağa düşe düşe......
ama inat ettim öyle yada böyle bitecek....bakalım artık...
valla anaokulundayken diğer veliler kızıyordu bana
toplantıya gitttik kadın oturdu yanıma sen eylülün annesi misin dedi evet dedim sen kızının saçlarını hergün farklı yapıyormuşsun kızım da istiyo ne yapsam beğenmiyo diyo.....
iyi de benim 3 çocuğum daha var tüm zamanımı ona ayıramamki diyo....
haklıymış kadın şimdi benim kızın saçlar tek çesit valla kardeşi büyüyene kadar benden hizmet bu....napiiim
günaydın kızlarrr,
hayırlı cumalar,
akşam epey bir iyiydi kızım, ödevlerini arkadaşından almıştık, birazını yaptık, matematik yapamadık, düzlemle ilgili kitaptan yapılacak ödev vardı, baktım kitaba doğru dürüst bişey yazmıyor. Ben de yaptırmadım artık.
fenden duyu organlarını defterinize yazın demiş, onu yazdı 1 sayfa kadar.
Aynen canım ya benimkide çöp adam bile çizemiyor ki geçen kunduz konusunda anne kunduzun yaşadıklarını resimleyin kısmını vermiş ödevde sen düşün artık halimizi
bende anlamıyorum cnm ya bi bakmışım 9 olmuş hadi oğlum diye diye 9.30 da yatırıyorum.Zaman su gibi akıyor.
zaten yetişemiyorum canım valla....önceliğimi çoculara okula verdim....evlerde her seneye bakarak birz eksik olsun.....8 sene kazıdım o evleri bi misafir gelir bir çay kaşığı kirli olmayacak bardaklar tabaklar peceteler hazırlanacak ortada 1 oyuncak olmayacak bi kumanda kanepenin üzerinde değil yerinde olacak......artık saldım ev süpür toz al bulaşık yıkadınmı senden iyisi yokhaklısın cnm,asıl olması gerekenler üzerinde dur ders gibi gerisi teferruat,yetişemezsin zaten mümkün değil herşey tam olacak dersen.Yinede kendi okulunu bile götürüyosun arada bana göre çok büyük bir iş bu.
o da iyiymiş valla biz hiç bilmezdik böle şeyler yeni moda oldu......başak burcu zordur evet,ama her çocukta farklı farklı takıntılar var işte.Benimkindede kokuya karşı hassasiyet var.Herşeyi güzel kokacak,kokluyor birde sürekli bornozunu falan.
günaydınlar herkese,
güzel bir hafta diliyorum.
cumartesi çarşı ve avm gezmesindeydik, büyük kızıma yedek forma aldık. Sonra Özdilek D&R dan birer kitap aldılar, dondurma ısmarladım, eve geçtik. Pazar günü sabah temizlik, öğleden sonrası anneannede mangal keyfi ile geçti. güzeldi, sonrasında kurban pazarına keçilere bakmaya gittikBenim ufaklık çok seviyor, pazar da yolumuzun üzerinde zaten. Ödevleri cumartesi günü tamamladılar. Ben kontrol edemedim ama, düzelttireceğim korkusuyla getirmedi kızım bana. doğrudur anne dooğru deyip geçti.