İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

son hafta çocuklarınızı okula yolluyor musunuz hanımlar, bu konuda öğretmenlerinizin bi iması var mı, yollamayın ya da son güne kadar yollayın diye

bizim geçen hafta bir gün öğretmeni gelmeyin demiş, sanırım o gün memurlerın grevi vardı..bugün kendisi gitmek istemediği için göndermedim. Ders işlemiyorlarmış, kağıt dağatıyor öğretmen onları yapıyoruz dedi. Evde oturmasındansa okula gitsin diyorum ben de, nasıl olsa bol bol tatil yapacaklar..

Çekinmeyin sorsaydınız keske ama öğretmen de getırmeyın demez siz bilirsiniz der. Göndermenize gerek yok bence boş boş sıkılır çocugunuz

bizimkilerde bi 3 haftadır test yapıyorlar zaten konular biteli çok oldu ve testlerde de hep aynı sorular bıktı testten, öğretmende muhtemelen oyalansınlar diye veriyor, kendi işlerini yapıyormuş bildiğim kadarıyla son haftalar öğretmenlerin çok evrak işi e okul işi oluyor

Çekinmeyin sorsaydınız keske ama öğretmen de getırmeyın demez siz bilirsiniz der. Göndermenize gerek yok bence boş boş sıkılır çocugunuz

öğretmenizle iletişim problemimiz var malesef, sürekli yanlış anlaşılıyoruz o yüzden azami konuşmaya çalışıyorum, en iyisi yarın yollamıyım öğretmene bişey demeden

Bencede bir şey demenize gerek yok .. Zaten sınıfın yarısı gelmıyordur .

diyene bak
sanki topac çok hareketli
cuma günü ameliyata gidiyoruz dua edin bize

içini ferah tut canım, sadece yağ bezesidir bişeyi yoktur, çabuk atlatırsınız umarım

değil işte canım yağ değil kemik değil ne olduğu belli değil
damar toplanması diye şüpheleniyolar ama açılınca belli olacak
yaklaştıkça fena oluyorum

ben şimdiden 4.sınıf için endişelenmeye başladım. daha önceki 4.sınıf forum yazılarına bakıyorumda baya zorlanmışlar..bir sürü değişik ders, yazılılar, projeler derken epey yorucu olmuş..gözüm korktu..

bende merak ediyorum nasıl olcak, çünkü şimdiye kadar düz mantık kullanarak ders çalışmadan da gidiyorlardı ama 4. sınıfta klasik oturup ders çalışmaları hatta ezber yapmaları gerekcek

meroza sen hazırlamak için bişeyler yapcakmısın 4. sınıfa, ben fen ve teknoloji kitabı aldım arada bakar belki diye ama pek oralı olcak gibi görünmüyor, duyduğum kadarıyla fen ve teknolojide sıkıntı yaşanıyormuş en çok

aynen öyle, derste öğrendikleri onlara yetiyordu..şimdi oturup ders çalışmaları gerekecek, bu da onlara sıkıcı gelebilir.ben şimdiden hangi derslerle karşılaşacığını, konuların neler olabileceğini anlatıyorum.fen dersinin çok zevkli bir ders olduğunu, çalışırsa bu derste çok başarılı olacağını aşılıyorum..henüz bakmadım ama tubitak ın kitapları varmış, onlardan almayı düşünüyorum..bence çocuğu düşünce olarak çok iyi hazırlamak gerekiyor..ben ortaokula geçtiğimde çok bocalamıştım, hiç birşeyden haberim yoktu, öğretmenin biri gidiyor biri geliyor, ilk dönem iyi geçmemişti..çocuğumun aynı duruma düşmemesi için anlatıyorum şimdiden..yazın dua falan da öğretmek gerek..geçen gün öğretmeye kalktım çok zor dedi kaçtı :) onun dışında hergün öğretmenin verdiği soruları yapıyor..başka ne yapabilirim diye araştırıyorum ama çok da bir bilgi yok..

4.Sınıfta Hangi Dersler Var?Yeni düzenlenen 4+4+4 eğitim sistemine göre Milli Eğitim Bakanlığı haftalık ders saatlerini açıkladı. Buna göre seneye 4. sınıf olacak öğrencilerimizin göreceği haftalık ders saatleri şöyle oldu:

TÜRKÇE : 8 ders saati

MATEMATİK: 5 ders saati

FEN BİLGİSİ : 3 ders saati

SOSYAL BİLGİLER : 3 ders saati

İNGİLİZCE : 2 ders saati

DİN KÜLTÜRÜ : 2 ders saati

GÖRSEL SANATLAR : 1 ders saati

MÜZİK : 1 ders saati

TRAFİK GÜVENLİĞİ : 1 ders saati

İNSAN HAKLARI,YURTTAŞLIK VE DEMOKRASİ : 2 ders saati

OYUN VE FİZİKİ ETKİNLİKLER : 2 ders saati

Ders saatlerindende görebileceğiniz üzere Türkçe ders saati düşürüldü. Matematik dersi 1 ders eklenerek 5 saate çıktı. Beden Eğitimi dersi tamamen kaldırıldı. Resim ve Müzik dersleri 2 saatten 1 er saate düşürüldü. Serbest etkinlik kalktı. Yerine 2 saatlik oyun ve fiziki etkinlikler geldi. Bu dersin içeriğininde 1 saat serbest etkinlik , 1 saatte beden eğitimi olabileceğini (ben öyle uygulayacağım) söyleyebilirim.

3 ders Sosyal Bilgiler ve 2 ders Demokrasi dersi içeriği bakımından birbirlerini tamamlayan sözel dersler. Ama 4. sınıf düzeyinde bu kadar yoğun olmalımıydı tartışılır. Öğrencilerimizin bu derslerde bir süre sonra sıkılmaya başlayabileceğini düşünüyorum.

İngilizce,Din Kültürü ve Trafik dersleri içerik bakımından öğrencilerimizin ilgisini çekecektir. Ancak İngilizce dersine 1 saat daha eklenebilirdi, eskiden olduğu gibi 3 ders olsa iyi olurdu.

Fen Bilgisi dersi öğrencilerimizin en çok eğlendikleri derslerin başında gelmektedir. Bence bu dersin ders saati 4 saat olmalıydı.

3.sınıftan 4. sınıfa geçişte bence çocuklarımızın en çok zorlanacağı konu , oyun ve etkinlik derslerinin azlığı. Buda biz öğretmenlerin ders dışı etkinlikler planlamada işimizi zorlaştıracak gibi görünüyor. Çocukları ise daha yoğun bir ders yükü bekliyor. Bir önceki sene 11 saate kadar çıkan oyun ve etkinlik dersleri birden bire 4 saate iniyor. Öğrencilerimizin bu duruma alışmaları en az bir - iki ay zaman alacaktır. Sonra yavaş yavaş alışmaya başlayacaklardır. Velilerimize tavsiyem başlarda çocukların bu durumunu göz önünde bulundurmaları. (Yani isteksizlik, okula gitmeme,derslerde başarı durumunda bozulma vb yaşanabilir.)

MEB yeni bir düzenlemeye gitmez ise seneye öğrencilerimizi bu dersler bekliyor. İnşallah hepimiz için yararlı bir program olur.

canım bizim çocukların bu dersleri göreceğine emin misin kaynak nereden

çünkü ben bizimkiler görmeyecek bunları diye biliyorum kademeli geçiş olayı var ya, bu dersleri sanırım geçen sene başlayıpta ilerde 4. sınıf olanlar görecek

bak merak ettim şimdi, bu program doğruysa yandık valla

benim bildiğim extradan fen ve teknoloji, din kültürü ve ingilizce görecekleri, yani 3 ders, fen ve teknolojis hayat bilgisinin yerine geçiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…