Merhabalar yeni topiğe geçtik artık 3.sınıfız..
Bu yıl biz sene önce tam gün+etüd sonra okul kapasitesinden sebep sabahcı-öğlenci olarak geçiş yapıp sabahçı olarak devam ediyoruz..
Sabah 7 de evden çıkıyo miniğim öğlen 1 de evde
bu yıl hafta sonu kursuna gitmek istemedi 2 yıldır gidiyodu
Bende sabahcı olduğundan tamam dedim kıyamadım bir hafta sonu var zaten diyip çabukda hastalanıyo+ okulumuz bu 4+4+4 yüzünde değişti
Yani uzaktaki okul ilkokul oldu gecen yılki gittiğimiz yakın olan okul ortaokul oldu
Bende servise verdim zaten çabuk hastalanıyo
Yani kursa hem gitmek istemedi hem de uzak cumartesi servis yok bu sebepden vermedim.
Versemiydim ya?
İçimi bir pişmanlık kapladı
25 kişiden fazla almıcak öğretmen ve almaz yani bir daha.
3. sınıf öğrencisi için kurs sizce gereksiz mi?
oğlum evde ödevlerinden hariç başka kaynaklardan da test çözüp hikaye okuyan bir çocuk.
Yani yamıcam,etmicem,okumayacağım diyen bir çocuk değil..
Evde yine diğer kaynaklarından ders yapacağına söz verdi..
Öfss yollasan dert yollamasan dert kafam karışık
Kızlar kursun etkisi oluyo ama ben hala vicdan azabı çekiyorum..
Oğlum gecen yıl dilbilgisini kursdan öğrendi..
iyelik ekleri,yapım ekleri, çekim ekleri,basit kelimeler,türemiş kelimeler vs vs
Bu sene aptallık ettim okul uzak diye üşendim kıyamadım ve yollamadımpişmanım.
Evde dilbilgisi yardımcı kitap ve zihinden problemler matematik aldım..
her akşam yapmasada haftada 3 gün 2şer 3er sayfa yapıyo
her dilbilgisi sorusunda:
Yukarıdaki cümlenin içindeki altı çizili kelime nasıl bir kelimedir diyip şıkları görünce bşz bunları gecen yıl kursda öğrenmiştik diyince kafama vuruyorum"çok mu takıntılıyım ne"
Hemen buluyo ekleri bildiğinden
matematiği şuan daha çok seviyo
İngilizce kursu arıyorum çevremde yok olanda çok pahalı uygun fiyata bir kurs olmaz mı deli gibi ingilizce kursuna gitmek istiyo oğlum ve ben bulamadıkça sinir oluyorum..
Bazı semtlerde belediyenin bedava kursları var yeğenim gidiyo mesela
Niye semtimde yok diye debeleniyorum
Umarım bu kendimi parçalayışlarım oğluma tehlike olmaz.
Evde sıkılınca bırakıyo zaten üstelemiyorum yap yap yap diye.
Her hafta 60-70 sayfalık bir de hikaye okuyoruz bizden bukadar.
Allah herkesin evladına zihin açıklığı versin
Evet okulun haftasonu cumartesi kursu.
Öğretmen gecen yıl hiç okulda öğrendi şeylerden yaptırmadı hep yeni şeyler öğretmişti..
Çok da yararını gördüm ben(öğretmenle de alakalı olsa gerek)
bu yıl okulumuz 4+4+4 laneti sebebiyle değişti uzakda ki bir okula gittik, servise verdim kursada vermedim
Bence okul kursları faydalı
siz vermeyi düşünürmüsünüz bilemem ben ama ben vermediğim için pişmanım.
öğretmenlerini daha iyi anlıyolar sistematik olarak anlatıyolar neticede bizim gibi düz mantıkla değil.
Tamam çok teşekkürlerGöndermeyi düşünüyorum bunu öğrenmem çok iyi oldu
Öğretmeninden memnunsanız emin olun çok faydasını görürsünüz hani ben bile şaşırdım iyelik eklerini yapım - çekim eklerini unutmamış hepsi aklında ben bile bukadar detaylı öğrendiğini(öğretildiğini) bilmiyordum gecen yıl ki kurs bilgileriyle 3. sınıf yardımcı dilbilgisi sorularını çözüyo öyle diyim..
Umarım sizde faydasını görürsünüz.
Öğretmenimizden çok memnunumAma kursu ayrı bir öğretmen veriyor Aslında benim ikizlerim var birinin durumu bayağı iyi geçen yıl okulda derce yapmıştı,diğeri normal bir öğrenci Öğretmenimiz ve kurs öğretmeni durumu iyi olanı değil diğerini yollamam gerektiğini söylediler:26:Birde faydası olmaz olur diye söylemler oldu çevreden çocuğu boşa mı yorarım diyede çekindim ama denemekte fayda var
kurs öğretmenimiz sınıf öğretmenimizdi bizim(bu yıl da aynıymış)
tabiki çocuklada alakalı sizin verim alıp almamanız çocuk eğer öğretmenini dinlemiyosa en iyi öğretmende olsa boş.
Ama ne bilim çocuğumun biz bunları kursda görmüştük ! ben bunları kursda öğrenmiştikleri hoşuma gidiyo
O öyle diyince yollamadığım için içim burkuluyo artık seneye yapcak pek bişeyim yok bu sene evde idare edip seneye telafi edicem..
Ben 1. sınıfta bile yollamıştım ne gereği var diyip gülenler bile olmuştu bana
İlahi 1. sınıf çocuğu kursamı gidermiş cnm dediler ama oğlum 1. sınıfta 2 rakamlı toplama yapıyolardı kursda
Faydasını görmedim diyende muhakkak olur dediğim gibi cocuğun algısıyla alakalı
Kursların çocuğu diğer bir üst sınıfın konularına azda olsa hazırladığını düşünüyorum ben.
Bence de mutlaka faydası oluyordurBenim kızım biraz aceleci derslerinde sorun yok sadece deneme sınavlarında yanlışları fazla oluyor.. Sınıfın durumu çok iyi olunca birkaç öğrenci arada kalıyor.Biraz bunları düzeltmesi için desteğe ihtiyacı var ben yadımcı olsamda öğretmenin yardımcı olması ayrı oluyor
Aynen katılıyorum
Belli bir süre sonra off pofff püff yoruldum sıkıldım acıktım susadım gibi bir sürü mazeretler çıkarabiliyolar bize.
Sıkıldığını anladığımda artık bırak tamam diyorum ben mecbur çünkü beni dinlemiyo mesela
Ama öğretmenlerine yapamıyolar işte mecburlar dinlicekler, öğretmen sorunca cevaplamak zorundalar.
Bir de bize kursda yaprak testler veriyodu gecen yıl öğretmen eve ödev yani..
en az 3-4 yaprak test ev ödevimiz oluyordu
hafta içi onlar yaılıyor cumartesi günü kontrol ediliyordu genel tekrar baabında..
Evet aynen öyle
Bizim kur hafta içi salı -perşembe olacak çok uzun değil 1.5 saat okul sonrası öğretmeniyle konuştum konu anlatımı ve test yapacaklarmış inşaallah faydasını görürüz