İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

geçmiş olsun gül, ne kadar zor şeyler yaşamışsınız çok sinir oldum ya
çocuğu kazancakmış öylemi, peki onu kazanırken kaybettiği çocuklar nolcak
allah korusun ya daha kötü bişey olsaydı merdivenden düşünce, anmayım diyorum ama boynu bile kırılabilir insanın
ne kazanmış peki, pek bişey beceremediği ortada 3 senedir, olan zorbalık yaptığı çocuklara oldu, ay çok kızdım
ya canım o ailelerde sınıf değiştirmeyi düşünmezmi ki en azından biri değiştirse bu kadar sıkılmazdı çocuk
gerçi seneye zaten dağılcaklara ama gelde anlat
acaba başka okula verseniz daha mı iyi olurdu

Psikolojik olarak en az zararla nasıl çıkacağız bu işin içinden?

belki haftasonu o çocukları çağırıp evde oyun oynayacakları bir ortam yaratabilirsin
maşallah öğretmeninizin hiç umrunda olmamış oğlunun psikolojisi, gelmiş gitmiş o manyak öğrencinin psikolojisini düşünmüş, acaba o çocuğun babasıda mı zorba ondan mı korktu öğretmen

ne bileyim gül açıkcası sınıf değiştirmek değilde okul değiştirmek bana daha iyi bi çözüm gibi geliyo bu durumlarda

aklıma gelen başka bi şey yeni arkadaşlarını eve davet edebilirsiniz, yeni arkadaşlarıyla kankalık kurabilmesi için destek olabilirsiniz, yakında doğumgünü varsa, bi pastanede doğumgünü partisi belki

gül100 öncelikle geçmiş olsun..öğretmen çocuk kazanmak istiyor ama diğerlerini göz ardı edip dengeyi tutturamıyor bazen..takip etmişsen okumuşsundur biz de 18 Martta okul değiştirdik öğretmen yüzünden..ilk hafta zor geçti benim içinde, oğlum içinde..şimdi biraz daha iyi ama ara ara yine kriz yaşıyoruz..bir de eski sınıfında farklı duygular beslediği bir kız arkadaşı vardı, artık bu duygunun adı ne bilmiyorum ama ondan kopması çok zor geldi..her konuda anlaşıp birbirlerini tamamlıyorlardı..Yeni okulunda böyle bir arkadaşlığı yakalaması çok zor..Neyseki haftasonları aynı kurstalar da görüşüyorlar..Ders başarısına gelince ben de koktum ama çok şükür korktuğum giibi olmadı. Bu okulunda da öğretmenin gözüne girmeyi başarmış, gayet iyi bahsediyor öğretmeni..inanırmısın ben de çok etkilendim, hala çocuğumun gözünün içine bakıp ne hissettiğini anlamaya çalışıyorum çünkü onun mutsuz olmasını istemiyorum.hata mı yaptım acaba diye sorup duruyorum kendime..

arkadaşından sürekli fiziksel şiddet görüyor, hastanelere gidecek kadar, bu şiddet öğretmeni tarafından önemsenilmiyor??? umarım yaşayacağı tek sıkıntı arkadaşlarını özlemek olur, açıkcası sınıftan alınca öğretmenin tepkisini merak ettim, muhtemelen yine umursamamıştır. Halbuki ilkokulda öğretmen ne kadar önemli, çocuklar için en güvenilir insan ana-baba ve öğretmeni o yaşta

Son düzenleme:

Böyle sorunlu çocukların kazanılması gerekiyormuş.Sanırım biraz dişli olan veliler kazanıyor bizim sınıfta.Çocuğun babasıda bildiğimiz kabadayı bir tip.Her sorunda konuştuğumuz halde hiçbir çözüm üretemedi,üretemedik.Yeni arkadaşlarıyla iletişim kurmuyor,istemiyor.Varsa yoksa eski arkadaşları.Sürekli onlardan bahsediyor.Haftasonu eski arkadaşlarından birini davet etmiş.Çocuk annesiyle geldi.Gittikten sonra söylediği şey anne keşke benim sihirli bir gücüm olsaydı zamanı geriye alsaydım arkadaşımla tekrar oynasaydım.Gidicekleri zaman tekrar geriye alsaydım.O benim en sevdiğim arkadaşlarımdan biri.
Okula bile sadece onların çıkış saatınde onları 5 dk görebilmek için gidiyor nerdeyse.
Çocuğumun bu halini görmek beni öyle üzüyorki anlatamam.İnanın ağlayarak yazıyorum.

Chess cim gerçekten hiç önemsemedi biliyormusun.Oğlum okula girerken görmüş konuşmuş.En son Türkiye geneli bir sınav olmuşlardı.Onun sonucunu vermiş.Birinci oldun tebrik ederim demiş.Gittiğin sınıfta beni temsil ediyorsun ordada böyle başarılı olmanı istiyorum demiş.Okadar.
Benim oğlum çok sıcakkanlı bir çocuk değildir.Eskiden en sevdiğim annem babam derdi.Sonra öğretmenini eklemeye başladı.Şu an öğretmeni hakkında konuşmak bile istemiyor.

çok sancılı bir dönem..inşallah kolay atlatırsınız..sınıftan sevdiği arkadşlarıyla kursa gidiyor benim oğlum, iyi geliyor sanki ona..

İnşallah meroza.İnsanın çocuğunun gözünün önünde mutsuz olduğunu görmesi ne kötü şeymiş.

Öğretmen gitsin seneye aynı sınıfıma döneceğim diyor.Tek istediği şey eski sınıfındaki 4-5 tane arkadaşıyla olmak.
Meroza seninde nasıl etkilendiğini anlayabiliyorum.İnan günlerdir doğru düzgün yemek yiyemiyorum.
O çocuk yanına yaklaşsa bile uzaklaşacağını ama eki sınıfında olmak istediğini söylüyor.Ne yapacağım ben?

aynen tahmin ettiğim gibi işte, bu kadar şiddeti bi çocuk nereden öğreniyo olabilir, tabii ki babasından öğreniyo, çocuklar arasındaki orman kanunları büyükler içinde değişmiyor malesef, keşke her seferinde rapor alıp belgeleyip öğretmeni şikayet etseydiniz, çünkü nöbetçi olduğu gün o mesuldu o olaydan, en azından ordan bişey çıkardı, herkesin yaptığı yanına kar kalıyo ya, insan en çok buna ifrit oluyo. Daha önce böyle şeyler yazmış biri değilim, tüm öğretmenler aynı değerlere sahip olmuyo malesef ve bizimde çocuklarımızdan kıymetlimiz yok

üzülme canım daha yeni olduğundan böyle tepki veriyor olabilir, zaten 2 ay kaldı, belkide son bir kaç hafta göndermeyebilirsin karneden sonra, zaten araya yaz tatili girince daha iyi olacaktır.
umarım seneye gidince sınıf dağılırda bi kaç arkadaşı oğlunun sınıfına düşer

aynı duyguları ben de yaşadım, yaşamaya devam ediyorum.. oğlum akşam ağlıyor, uyuyur, sabah daha iyi oluyor ama benim o gecem, ertesi günüm zehir oluyor..artık geç tabi söylemesi ama okul değişikliği düşünmediniz mi? böyle aynı okulda daha da zor olabilir, bizimki umudunu kaybetti en azından..ortaokulda buluşursunuz diyorum, öyle teselli etmeyeçalışıyorum hoşona gidiyor..

bizde de öğretmen sütten çıkmış ak kaşık, oğlum süper çocuk, ben de sorunlu ve hırslı veliyim ..

Büyük olasılıkla sınıf dağılmayacak chess.Bizim okul ortaokul oldu,o yüzden dördüncü sınıfı bitiren bir öğretmen tekrar o sınıfı alıp tekrar dördüncü sınıfı okutacak.

Maalesef okul değişikliği yapamadık.Yapsaydıkta zaten hemen yan okul ilkokul oldu yine görecekti arkadaşlarını.
Ben hiç anlamıyorum meroza bizim tek suçumuz sorunlu olan bu çocukların dişine göre çocuk yetiştirmemek mi?
Aman oğlum kimseyle kavga etme,sakın kimseye vurma diyerek yetiştirdik.Herkeside kendimiz gibi yetiştiriyor zannettik.
Biz doğru olanı yaptık ama zarar gören yine biz olduk.
Şuan o çocuk gücü yettiğine böyle yapıyor.Yarın büyüyecek ortalık kötü diklenecek birine, ya bıçaklalanacak,ya vurulacak,ya geri dönüşü olmayan bir şey gelecek başına.Bunu görmek çok mu zor ,ailesi bunu nasıl düşünemiyor anlayamıyorum.

Burda üç yıldır yazışıyoruz.Ben hep öğretmenimizin ne kadar iyi olduğunu söylemişimdir.Taki bu seneye kadar, gideceğim diye sınıfı boşladı,umursamaz,ne zaman görsem bezgin,mutsuz,suratsız bir adam oldu. Bunun suçlusu çocuklar değilki gideceksede son güne kadar görevini layıkıyla yapmalıydı.Ama yapmadı.

kademeli geçiş yapan okullarda değişim devam edecek eğer bir öğretmen hizmet puanı az ise yeni 1. sınıf açılmayacağı için kaç tane 1. sınıf varsa o kadar öğretmen gidecek .Öğretmeninizin hizmet puanı önemli düşükse gider başka bir öğretmen alır o sınıfı .Bu kadar plansız değişim olmazdı sonuçları da olacak tabii. Ayrıca her şey her an değişebilir . Malum bir bakan gelir başka bir şey aklına eser ve yapar.

gül100 ben de anlamıyorum..yeni okulunda üç, dört çocuk sıkıştırıp dövmüş benim oğlanı..dövenlerden birtaneside, çete başı çocuğa soruyormuş devam edeyim mi diye, flütle kafasına vurmuşlar..çocuklarda oğlumun 2 katı zaten..benimkinin anlattığına göre yakalamacalık oynarken dalmışlar hepsi..şimdi ben ne yapmalıyım bilmiyorum..çocuk tabiki kavga edecekler ama bir kişinin üzerine bu kadar çocuğun çullanması..en fenasıda flüt..yine suçluluk duygusu içersindeyim, yapmasaydım, etmeseydim diye, oğum anlatırken yüreğim acıdı, çok ağlamış..oğlum öğretmenin birdaha yapmayın dediğini söyledi..sınıftan başka bir arkadaşı da öğretmenin çok kızdığını, ceza verdiğini yapan çocuklara..ama hiçbiri benim yaşadığım duyguları hafifletmez..oğlumsa o çocuklarla hiç birşey olmamış gibi oynuyormuş dün, çocuk işte kincide değildirki..

olan çocuklara oluyor ..

Canım benim ya,aynı benim oğlum gibi kinci değil oğlunda.Anne ben affettim onu,tekrar sınıfıma gidincede konuşacağım,konuşunca anlar,canımın çok acıyacağını düşünemedi sanırım diyor.
Bu nasıl bir yetiştirmedir ki bu yaşta çocuk çete filan kuruyor.Kendini suçlama lütfen,bende yapıyorum ama faydası yok.Yaşayacaktık demekki bunları.Bizim yaşadığımız duyguyu tarif bile edemiyorum.Daha kötü şeyler oluyor hayatta ama inan ben gözümün önündeki çocuğumun mutsuzluğuna dayanamıyorum.13 gün oldu düzelme yok.Günlerdir gözümün yaşı kurumadı.Böyle devam ederse seneye gidecek gibi eski sınıfına.Tabi öğretmen kazanılması gereken öğrecilerin olduğu başka bir okula giderse.Aile,yeni öğretmen ve okul yönetimiyle bir konuşma yapacağız artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…