İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

ben ileride ki yıllarda dersane değilde özel ders aldırırım diye düşünüyorum..siz ne düşünüyorsunuz bu konuda..

valla ben özel dersi ingilizce için düşünüyordum diğer dersleri hiç düşünmedim ingilizcede faydası oluyor çünkü ben üniversitedeyken özel ders almıştım bayağı konuşuyoduk ama tabi kullanmayınca devam ettirmeyince unutuyosun

ben ileride ki yıllarda dersane değilde özel ders aldırırım diye düşünüyorum..siz ne düşünüyorsunuz bu konuda..

valla banada özel ders daha iyi gibi geliyo ama bunu genel geçer anlamda söylemiyorum, oğlumun karakteri itibariyle

dün oğlum yeni okulunda ilk sınavını oldu, 75 almış. soru kağıdına bakınca gözlerime inanamadım. toplama ve çıkarma sorularını yanlış yapmış, kesirle ilgili bir soruyu yarım bırakmış..yani yine o kadar komik soruları yanlış yapmışki..oysa bir gün önce öğretmeniyle konuştuğumda ne kadar güzel şeyler söyledi, mutlu oldum..zeki bir çocuğun nasıl böyle yanlış yaptığına şaşıyorum ve sorunu nasıl çözmem gerektiğini de bilmiyorum. konuyu anlamamış olsa oturup saatlerce anlatalım hiç kızmam ama bu başka bir sorun..önceki öğretmenine dikkat eksikliği falan mı var acaba diye sormuştum, kadın gülmüştü bana ..yok beyni hızlı çalışıyormuş, bizim gibi düşünmüyormuş falan filan diye bir sürü şey söyledi dahi yaptı çocuğu..ilerisi için sorun olarak görüyorum bu durumu ve nasıl bir tedbir almam gerektiğini bilmiyorum :KK43:

uzun bi aradan sonra merhaba,
hastalık vs işe başlama derken bir fırsat bulamadım, nasılsınzı sağlıklarınız yerindedir inşallah,
bizim oğlan salı günü sınav oldu, sonunda testin adını öğrendim, gelişimmiş, buna giren var mı?
bu sınavlara gire gire stres oluyo çocuğum ya başlıcam ama. getirdi test kitapçığını babasına verdi, babası da hemen bi yanlışını gördü, bir morali bozuldu, 5-6 yanlış çıkar diyo, uyuamadı stresten
ne bu ya yazık
önemli olan öğrenmek değil mi
türkçede 1 hayat bilgisinde 1 yanlışı var, kaç gündür taktı bunlara
önemli değil diyorum kızıyor

napsam ki:44:

valla banada özel ders daha iyi gibi geliyo ama bunu genel geçer anlamda söylemiyorum, oğlumun karakteri itibariyle

valla ben özel dersi ingilizce için düşünüyordum diğer dersleri hiç düşünmedim ingilizcede faydası oluyor çünkü ben üniversitedeyken özel ders almıştım bayağı konuşuyoduk ama tabi kullanmayınca devam ettirmeyince unutuyosun

ben hiçbirini yaptırmak istemiyorum, özel ders dünyanın parası yahu nasıl yetişicez
saati 100 den aşağı diildir

şu dersaneleri kaldırıcaklardı noldu ses soluk çıkmıyo

dün oğlum yeni okulunda ilk sınavını oldu, 75 almış. soru kağıdına bakınca gözlerime inanamadım. toplama ve çıkarma sorularını yanlış yapmış, kesirle ilgili bir soruyu yarım bırakmış..yani yine o kadar komik soruları yanlış yapmışki..oysa bir gün önce öğretmeniyle konuştuğumda ne kadar güzel şeyler söyledi, mutlu oldum..zeki bir çocuğun nasıl böyle yanlış yaptığına şaşıyorum ve sorunu nasıl çözmem gerektiğini de bilmiyorum. konuyu anlamamış olsa oturup saatlerce anlatalım hiç kızmam ama bu başka bir sorun..önceki öğretmenine dikkat eksikliği falan mı var acaba diye sormuştum, kadın gülmüştü bana ..yok beyni hızlı çalışıyormuş, bizim gibi düşünmüyormuş falan filan diye bir sürü şey söyledi dahi yaptı çocuğu..ilerisi için sorun olarak görüyorum bu durumu ve nasıl bir tedbir almam gerektiğini bilmiyorum :KK43:

hepsi acele etmek ten oluyor
bence yavaş düşünmeyi öğretmek lazım
bu da türkçesinin iyi olmasıyla ilgili
koştur koştur 30 kitap okutacaklarına 1 tane kitabı özümseyerek okutsalar sakin sakin, işe yarardı bence

ben hiçbirini yaptırmak istemiyorum, özel ders dünyanın parası yahu nasıl yetişicez
saati 100 den aşağı diildir

şu dersaneleri kaldırıcaklardı noldu ses soluk çıkmıyo

yok canım ya şimdi değil, üni sınavına girerken benim düşüncem

hepsi acele etmek ten oluyor
bence yavaş düşünmeyi öğretmek lazım
bu da türkçesinin iyi olmasıyla ilgili
koştur koştur 30 kitap okutacaklarına 1 tane kitabı özümseyerek okutsalar sakin sakin, işe yarardı bence

aynen ya, hala masal kitabı veriyo hoca, deli olucam bi de özetletiyo gün aşırı olarak, güya çocuklara kitap okumayı sevdircek, tam tersi nefret etçek çocuklar, seneyede bitsede kurtulsak şu ilkokuldan

günaydın. oğlum cumartesi günü anafenin deneme sınavına girdi. sorular çok basitti..eminim çoğu öğrenci ful yapmıştır. özellikle basit sordular diye düşünüyorum ben..bir öğretmen konuşma yaptı. bu sene sbs ye girecek öğrenciler 8.sınıf konularından girecekmiş..seneye ise 4 seneden sorumlu olacaklarmış..çocuklar 8.sınıfa çok eksikle geliyorlar, hem eksiklerini kapatmaya çalışıyoruz, hem müfredata yetişmeye çalışıyoruz, seneye daha da zor olacak dedi..her seneyi dolu bir şekilde bitirmeliri için ne yapmak gerek sizce ? şimdi neyi öğrenip öğrenmediği kontrolümüz altında ama zamanla kontrol etmemiz zorlaşacak ve bir süre sonra ipin ucu kaçacak gibi geliyor bana..

günaydın. oğlum cumartesi günü anafenin deneme sınavına girdi. sorular çok basitti..eminim çoğu öğrenci ful yapmıştır. özellikle basit sordular diye düşünüyorum ben..bir öğretmen konuşma yaptı. bu sene sbs ye girecek öğrenciler 8.sınıf konularından girecekmiş..seneye ise 4 seneden sorumlu olacaklarmış..çocuklar 8.sınıfa çok eksikle geliyorlar, hem eksiklerini kapatmaya çalışıyoruz, hem müfredata yetişmeye çalışıyoruz, seneye daha da zor olacak dedi..her seneyi dolu bir şekilde bitirmeliri için ne yapmak gerek sizce ? şimdi neyi öğrenip öğrenmediği kontrolümüz altında ama zamanla kontrol etmemiz zorlaşacak ve bir süre sonra ipin ucu kaçacak gibi geliyor bana..

SBS bu sene son, öğretmen bunu nasıl bilmez yaw, bu işten kazanç sağlayanlar hala sbs nin kaymağını yemek peşinde bence:26:

Son düzenleme:
yazın napcaksınız hanımlar, şimdiden ayarlamak lazım aslında, kuslarında hepsi birbirinden berbat, hepsinde anlayış parayı alayım saati doldurayım şeklinde, öff valla en canımı sıkan konu bu açıkcası şu aralar, yazın napacağız sorunsalı:KK53::KK53::KK53:
ve evde oturmak kesinlikle bi seçenek değil, en azından benim oğlum için

SBS bu sene son, öğretmen bunu nasıl bilmez yaw, bu işten kazanç sağlayanlar hala sbs nin kaymağını yemek peşinde bence:26:

sbs olmayacak ama başka bir sınav gelecek sonuçta yerine..fen liselerine girmek için ya da iyi bir liseye girmek için sınav olmayacak mı, olacak..yine bu liselere girmek için dersaneden medet umacağız, istemesekte..

yazın napcaksınız hanımlar, şimdiden ayarlamak lazım aslında, kuslarında hepsi birbirinden berbat, hepsinde anlayış parayı alayım saati doldurayım şeklinde, öff valla en canımı sıkan konu bu açıkcası şu aralar, yazın napacağız sorunsalı:KK53::KK53::KK53:
ve evde oturmak kesinlikle bi seçenek değil, en azından benim oğlum için

benim oğlum için ev gayet güzel bir seçenek hele önünde bilgisayar varsa.. yaz okuluna bir kere gitti, birdaha gitmem diye diretiyor..sokakta çocuk yok.. evde değilim ki götüreyim oraya buraya, babane dede yaşlı insanlar onlarıda koşturamıyorum çocuğun peşinden..evde pineklemek zorunda kalıyor hiç istemesemde..

sbs olmayacak ama başka bir sınav gelecek sonuçta yerine..fen liselerine girmek için ya da iyi bir liseye girmek için sınav olmayacak mı, olacak..yine bu liselere girmek için dersaneden medet umacağız, istemesekte..

belkide olmayacak, zaten olmayacak deniyor amaçları sınav stresini önlemek, dershaneleri kapatmak ya, ne olacağı belli değil ama SBS yi mumla arıcaz büyük ihtimalle

benim oğlum için ev gayet güzel bir seçenek hele önünde bilgisayar varsa.. yaz okuluna bir kere gitti, birdaha gitmem diye diretiyor..sokakta çocuk yok.. evde değilim ki götüreyim oraya buraya, babane dede yaşlı insanlar onlarıda koşturamıyorum çocuğun peşinden..evde pineklemek zorunda kalıyor hiç istemesemde..

valla benim oğlumunda istediği bu ama hiç sağlıklı değil ya, zaten sokakta oynamak yok burda, olsa yine iyi kötü bi sosyal ortam olur

Uzuuun bir aradan sonra merhaba arkadaşlar nasılsınız?
Sınavlarım başladı malum,birde araya oğluşun sınıf değişikliği girdi bayadır yazamadım.
Evet sınıfımızı değiştirdik.Oğlum artık öğretmenini sevmediğini ve onun sınıfına gitmek istemediğini söyledi.
Zaten küçük küçük sorunlarımız vardı ama sınıf değiştirecek kadar olduğunu düşünmüyorduk.
Maalesef öyle değilmiş.Sınıfımızda şiddete epey meyilli bir arkadaşı vardı.Ne kadar beraber oynamasada çocuk bir şekilde
zarar vermeye başlamıştı.İlk olarak merdivenlerden itti.Dişi dudağını patlattı.Öğretmenine söylediğinde çocuğa sadece bir daha yaparsan babanla konuşacağim demiş.Aradan iki hafta geçti.Beden eğitimi dersinde gözüne yumruk atmış.Akşam üzeri uyuyakaldı.Uyandığında göz şişmiş.Hemen doktora götürdüm.İki tane damla verdi.Bir hafta kullandık.Bu olaydada çocuğa sadece ''aferin aferin böyle devam et ''demiş.
Geldik nisan ayına babamız izinliydi.Okuldan oğluşu almış hemen beni aradı.Aşağıya in doktora gidiyoruz diye.İndim oğlum arabada ağlıyor.Çocuk yumurtalıklarına tekme atmış.Son teneffüste olmuş.Öğretmenın nöbetçi olduğu gündü sınıfa geldiğinde oğlum söylemek için yanına gidiyor.Zaten nöbetten dolayı gergin olduğu için dinlemiyor yerine geç diyor.Oğlum olayı anlatırken ben başladım ağlamaya.Anne benim gözlerimde yaş vardı,canım çok acıyordu ama gözyaşlarım akmasın diye kendimi çok sıktım.Arkadaşlarım soracaklardı ve pipim hakkında konuşmak istemedim.Öğretmenim gözümdeki yaşı gördü ama bana ne olduğunu sormadı benimde anlatmama izin vermedi diyor.Doktora gittik yumurtalık işimiş ve biraz morarmış.Yumurtalık zarı yırtılmış olabilir dedi doktor Allah a şükür birşey çıkmadı.Bu olayın ardındanda sınıfı değiştirdik.
Öğretmenle konuştuğumuzda bu çocuğu kazanmaya çalıştığını söylüyor.Peki onu kazanırken arada kaybettkleriniz dedim.Üç yıldır bu oğlumla berabersiniz dedim olumsuz birşeyini gördünüzmü?Hayır o benim örnek öğrencim diyor.Benim oğlum öğretmenini o kadar severdiki kimseye olumsuz bir şey söyletmezdi.Şu an yeni sınıfına pek alışamadı.Diğer sınıfta üç tane svdiği arkadaşı vardı sürekli onlar hakkında konuşuyor.Onları istiyor.Çok üzülüyorum haline.Ne yapacağım hiç bilmiyorum.Zaten öğretmenin son senesiydi seneye gidecekti.Öğretmenimiz gidince eski sınıfına geri dönmek istiyor.Eskiden sbahçıydı,şimdi öğlenci.Anne biraz erken gidelim çıkışta arkadaşlarımı görcem diye tutturuyor.Seneye eski sınıfıma geri gideceğim diyor.Zarar veren arkadaşına hiç yaklamayacağını ama eski arkadaşlarını özlediğini onlarla olmak istediğini söylüyor.Ne yapacağımı bilmiyorum arkadaşlar bana bir akıl verin.Diğer sınıfta sınavlarda çoğu zaman birinci olan başarılı bir çocuktu ya başarısı düşerse diye çok korkuyorum.
Uzun oldu kusura bakmayın.

X