İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

günaydın canım, benimkine pis yedili desen, kağıt oyununu anlar
hiç seyrettirmedim bilmez. Kimisi dizilerin zararının abartıldığını söylesede ben inanmıyorum diziler çocuklara zarar veriyo bence, çünkü onların dünyasında hayalle gerçek hala karışık, oradaki bi karakteri seve özene o karakter kendi karakterine oturabilir, belki ben abartıyorum ama öyle düşünüyorum
geçenlerde benimkide bi online oyuna merak saldı, kendi arkadaşlarıyla oynuyo hem chat yapıyolar hem oynuyolar, baktım su içmeyi bile unutuyo, tamamen yasakladım, kendin başka ne oynuyosan oyna ama bunu oynamıcaksın dedim, çünkü sadece 1 saat yok sadece 2 saat demekle önünü alamadım.
chatte üst sınıflardan çocuklarda vardı konuşmaları hoşuma gitmedi, onları model almasını istemem, benimde aklımda yanlışmı yapıyorum diye soru işareti var, ama vicdanım rahat
sonuçta zaten ortaokulda falan bizi dinlemiceklerki, ama şimdi olabildiği kadar olumsuz modellerden korumak lazım ki ergenliklerinin bazı temiz olsun

Son düzenleme:
hayırlısı olsun canım işallah ama sen de üzülme emin ol ki oğlunda bunu zamanla anlayacak bak hem ilk günden de işe yaramaya başlamış anlaşılan görüceksin bak çabuk atlacak işallah

teşekkürler karamuk. alışmaya başladı çok şükür. kendi dünyasından ne yaşıyor bilmiyorum tabi ama dışardan görünüşü gayet normal. bugün hayatbilgisinden ilk sınavı var. neyseki daha geriden geliyorlar eski okula göre. önde olsalardı daha fazla çaba sarfetmesi gerekebilrdi. dün öğretmeni matematik dersine kim çalıştırıyor seni, kursa falan gidiyormusun diye sormuş. bu konuşmadan biz matematiğini beğendi sonucunu çıkardık :)ilk haftadan öğretmenin tepesine dikilmek istemiyorum, aybaşında gidip bir konuşayım diyorum genel durumuyla ilgili.

günaydın canım. bizim oğlan pek tv seyretmiyor, bazen çizgifilm..pis yediliyi de orçoyu falan biliyor ama oturupta seyretmiyor..bilgisayar delisi, gözü pek başka birşeyi görmüyor. şimdi yeni birşeye sarmış durumda minecraft diye bir oyunun videolarını seyrediyor..insanlar oynayıp yüklemişler, konuşmaları falanda var..arada argo da konuşuyorlar, ben de sesini kıstırıp videoyu seyretmesine izin veriyorum.

sabahleyin oğlumla evden çıktık. benim servisim gelene kadar oyalanıyoruz apartmanın önünde, sonra babanesine çıkacak.. önümüzde liseli iki kız var. biri diğerine bağırarak bir küfür etti, oğlumla ağzımız açık kaldı. çocukta dumur oldu, ben de :)

biizmkide normalde tv de çizgi film seyrediyordu sadece ama şimdi bu pis yedili çıktı bilgisayarı hafta arası yasakaldım zaten haftasonalrı 1-2 saat sadece pc de de hem vurudlu kırdılı oyunlar oynuyorlar offf vallahi artık napıyım mecbur buna da kısıtlama koymam lazım heleki o orço denen karakter çok etkiliyor evde onun gibi dolaşıyor onun gibi konuşuyor birkaç sefer uyardık şimdi daha dikkkat ediyor ama yine de çok seyrediyor hadi diyorum bu yaz zaten tv yi odasından kaldıracam şimdilik sesimi çıkarmayayım ama akşam çok kızdırdu beni o dizi için dersini çabuk çabuk bitirmeye çalışnca

iyi canım bak pek bir sorun çıkmayacak gibi duruyor işalla hep böyle devam eder

zamane gençliği korkutuyor beni nasıl bir ortamda çocuk yetiştirmeye çalışıyoruz allahım evlatlarımıza akıl fikir versin

ben o bahsettiğim oyun dışında yasak koymadım, zaten hiç tv izlemez, pc sinde de minecraft oynuyo, sanırım amerikada çok popüler bu oyun çok videosu var, bi taraftan oynuyo bi taraftan onları izliyo, bence ingilizcesine çok katkısı oluyo sürekli ingilizce duymasının, küfürlerde var tabii ama kendi küfretmediği için onları görmezden geliyorum, kendide minecraft oynayıp çekip yotube yüklüyo, napıcakki çocuklar ders çalışımasını kitabını aksatmadığı sürece izin veriyorum, keşke dışarda oynama imkanı olsada oynasa ama yokki, kimse sokakta oynamıyor artık, öyle parkta yok malesef yakında

bizim çocuklar aynı kafadan demekki :) ingilizce kelimeler söylüyor, kurstamı öğrendim diyorum hayır oyundan öğrendim diyor..baya birşeyde öğreniyor..demek ki yanlız değilmişiz..bir de şu küfürler olmasa, kendi etmesede rahatsız oluyorum duyduğumda..

aynen canım bende rahatsız oluyorum ama ne yaparsın küfür her yerde var şimdi, amk diye gazete var memlekette, allahtan kendisi etmez en azından ben hiç duymadım

sağol canım, sizin okul nasıl gidiyor
okulumuz iyi gidiyor dün babamız durumunu sormaya gitti öğretmeni bişeyler soruyor babamız telefonla bana bağlanıyorbaktım olacak gibi değil öğretmeniyle telefonda görüştüm
tv izlemenin zararı oluyor çocuklar için, kısıtlama getirsen :26::26:

vicdanın rahat olsun chess bende aynı şeyi yapardım arkadaş seçecek yaşta bilinçte değiller çevremizde olumsuz davranışı olan kişileri model alsınlar istemeyiz
bizim facede bil fethet oyununa takmış bu sıralar bilgi yarışması olduğu için karışmıyorummm bir ara okeye merak sarmıştı hemen duruma müdahale ettim

günaydın hanımlarr
valla dediğiniz gibi yapıcam heralde kısıtlama getirmem gerekiyor bakalım biraz daha gözlemleyeyim de durum ne olacak :26:

merhaba hanımlar
uzun zamandır gremiyordum, meldam okula adapte olmanıza sevindim
karamuk bu takıntı meselesei nolcak ben de bilemiyorum bizimi de bilg oyunu delisi, tv seyretmez ama yemez içmez oyun oynar. bilg yasakladık ama wii si var, onla oynamasına bişi demiyoruz, o kadar bağımlılık yapmıyor sanki. gerçi okuldan gelir gelmez başlıyor ama fazla da bişi denmiyo ki, onu yapma bunu yapma, isyan ediyo çok karışınca da. işallah kısıtlamayı uygulayabilirsiniz, bazen çok inat ediyorlar

biz de bugün okullarının dünya su günü gösterisi vardı avm de, ona gittik. "suyu boşa harcama, susuz hayat olmaz" diye diye gezdiler avm yi. çok eğlendik.

ben ıspanak ve yumurtada olduğu gibi ilerde de televizyon ve sigara yararlıymış diyeceklerini düşünüyorum
tvnin zararı sadece programlardan mı sizce yoksa manyetik alan vsden de etkileniyorlar mı
bıraksam bütün gün çizgi film veya belgesel izleyebilir bende çizgi film izlemesin diye belgesele bişey demiyorum ama o da zararlıysa napmak lazım anlamadım ki arkadaş
allahtan bizim sokak var havalar ısınınca çıkıyolar da
o zaman da sokaktan gelmeyi bilmiyor:44::44::44:

belgeselden bişi olmaz bence de
sokakta da oynasın ya ne güzel, ben bırakamıyorum burda, her yer cadde, ama imkan olunca salıyorum, çok mutlu oluyor

belgeselden bişi olmaz bence de
sokakta da oynasın ya ne güzel, ben bırakamıyorum burda, her yer cadde, ama imkan olunca salıyorum, çok mutlu oluyor

bizim de o bakımdan şanslı evimiz sokak arasında olduğu için yazın gönlünce oynuyor sokakta o zaman ne tv kalıyor ne de pc

bizim de o bakımdan şanslı evimiz sokak arasında olduğu için yazın gönlünce oynuyor sokakta o zaman ne tv kalıyor ne de pc

bizim oturduğumuz yerde bahçe var ama koca 2 blokta oğluma uygun çocuk yok..ya büyükler ya da küçükler..yazın gelince sinir oluyorum, bütün gün bilgisayar başında..yaz okuluna verdim geçen sene isyan çıkarttı, istemem birdaha diye..işine gelmiyor tabi erkenden uyan, bütün gün spor yap, yemek ye , spor yap ..evde bilgisayar başında tembellik yapmak varken..anca akşamları veya haftasonları sahile falan götürebiliyorum, bisiklete biniyor..o yüzden yaz tatilinin kısa olması tarafındayım ben..

aaa topic iice bi durgun ve sesssiisssss
şşşşşt
terliklerimi çıkarıyım bari de uyanmasın

kimseden ses soluk çıkmıyor..matematikten hangi konudasınız..biz geçen hafta kesirlere geçtik..matematiği iyi olmasına rağmen biraz zorlanıyor sanki ama mantığını anladı sanırım..yeni okuldaki öğretmenimizde zor problenler soruyor ama yakınmıyorum bunu ben istedim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…