İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

nasip olursa 28 haziranda başlıyor ramazan sıcaklar başlamış olur artık..yıllık izin ne zaman kullanırım hiç bilmiyorum.
annenlerle geçirmen daha iyi olur bencede.

Aslında ege bölgesi otellerede bakıyorum ama bakalım rüzgar ne yönde esecek.Bugün senle benden başka kimse yok topikte.Huuu arkadaşlar sonra biz geldikte kimse yok demeyin ona göre

Aslında ege bölgesi otellerede bakıyorum ama bakalım rüzgar ne yönde esecek.Bugün senle benden başka kimse yok topikte.Huuu arkadaşlar sonra biz geldikte kimse yok demeyin ona göre

diyet günlüklerindelermi bi bakalım..

günaydın kızlar..
dün 2 sayfa okuma metni ve soruları vardı onları yaptık..
3 sayfada hikaye kitabı okuduk.

günaydın kızlar..

günaydın
nasılsın canım..
bizim oğluş hikaye falan okumadı

akşam bir sürü problem vardı...ödev..4 sayfa

sorular söyle:
abim ile benim yaşlarımın toplamı 19 dur.abim benden 3 yaş büyük olduğuna göre benim yaşım kaçtır..

bunun gibi çok çok soru..

bir de daha farklı bir soru tipi vardı..

şöyle:
arkadaşım ile benim bilyelerimin toplamı 12 dir..benim bilyem arkadaşımın bilyesinin 2 katıdır..arkadaşımın kaç bilyesi vardır..bunun gibi yine çok çok soru çeşidi..
mantığını ben anlatmaya çalışsam da karıştırdım biraz..babasına pasladım..o anlattı..anladım dedi ama bilemiyorum..pekiştirmesi lazım..

bugün sbs olacaklar..

dün akşam eski öğretmenimizle görüştük..bize ayarladığı yeni bakıcının evinde..yeni bakıcı börekler açmış ..kurabiye.patates salata..

çok konuştuk..burası kalabalık oldu..bi saniye

merhaba canımmm..iyiyim çok şükür..
bu tür problemleri anlamaları biraz zor oluyor.bol bol alıştırma yapmamız lazım ama zaman yok...
bakıcı kendi evinde mi bakacak sana mı gelecek..bu bakıcı gönlüne göredir inşallah...

:18::18:yakalandım

oğluşuna başarılar dilerim canım, 1.olarak gelicektir eminim ben ona.
sen nasılsın görmeyeli, nasıl gidiyor eğitimler? Oooo iyiymiş pasta-börek. Neyse canım, hadi bekliyoruz, inşallah gelirsin tekrar.

günaydın kızlar..
günaydın canım,
bizim de hayat bilgisinden 1 sayfa fotokopi, 1 sayfa da bölme ile ilgili işlemler vardı, akşam yarısını yaptı, yarısı da sabaha kaldı.
canım buraya bakıyorum ama orası daha yoğun olunca, her daim birileri var orda, siz de gelin dicem ama ihtiyacınız yok Şanslısın ne güzel.

senin kız sabahçımıydı..sabah hangi ara yapıveriyor ödevini..
burada eski yoğunluk kalmadı artık..

günaydın kızlar,bizim oğlanda saatlerden test olmuşlar ama gümlemiş sorular biraz zormuş problem sormuş saatli 10 da evden çıkan ayşe 1Saat 30 dakika sonra okula varıyor saat kaçta okula varmış olur gibi sorular.Şaşırmış hepsi sınıfın tamamı afallamış.Öğretmende zor sordum normal demiş.Akşam bir alemdik annecim sınıfın hepsi 30 40 aldı diyor bizimkide 50 almış onunla böbürleniyor.saati sorunca biliyolarda tabi böyle şaşırtmalı 1 saat 30 dakika seyince afallamışlar.

saatleri zaten yeni yeni öğreniyorlar.öğretmeninde zor sordum normaldir demesini anlayamadım.

evet problemler karışık..ben anlattım..ama karıştırdım kafasını biraz..babası daha iyi anlattı..

bakıcı kendi evinde bakacak..
2 aylık hamile bakıcı..ama bebeğim olunca da bakarım diyor..ben de ediz i emir in okulunda anasınıfına vermek istiyorum seneye..emir in sınıfıyla ana sınıfı yan yana.işte dün konuştuk bakıcının evinde..emir in eski öğretmeninnin 3 yaşında kızını bakıyor su an ..zaten o ayarladı bu bakıcıyı..o bırakacak..
iyi bi bayan bakıcı..2 tane kızı var 13 yaşında.ikizleri var yani..şimdi hamile 3. çocuğuna.
bugun eğitim yok..yarın sınav var..

2. eğitim ise önümüzdeki hafta çarşamba başlıyor 2 hafta sürecek.
o eğitim sonunda da sınav olacakmışız.

işte böyle..

yok canım..benim oğluş her sınavda 1. gelmiyor..
dün emir in eski öğretmeni rehber öğretmen oldu ya..yeni gelen öğretmenle sürekli irtibat halindeymiş..
emir in sınıfından 8 çocuğa dikkat dersi veriyor.
emir de hırs yok diyor..ona rağmen başarısı yüksek..bi de hırs olsa diyor neler yapmaz .ama ben o hırsı şimdiden aşılamak istemiyorum emir e.
yani emir için gelecekle ilgili planları var rehber öğretmenin..Allah sağlık verirse o günleri görürsek ve emir in başarısı daim olursa güzel yerlere getirmek istiyor bizim oğluşu..ve ben merkezden ev almak istiyoruz ama orda bi okula yazdıracağız emir i 2 seneye kadar dedim..öğretmen rahatsız oldu..servisle gitsin gelsin..bizim okulu bırakmasın dedi..başarı kendilerinden çıksın istiyor her okul gibi..ama ben emir i onların gördüğü kadar başarılı bulmuyorum açıkcası..ders çalışmayan bi çocuk çünkü..ödevleri dışında evde kitap açtığını görmüyorum hiç..kudurma ve çizgi film izleme onun en büyük zevki..çok da hareketli..nasıl bu kadar övüyorlar anlamıyorum emir i..
bakalım görelim diyorum artık..önümüzdeki maçlara bakacaz .başarılı olur da devam ederse biz arkasındayız oğlumuzun.

canım unutuyorlar ki geçtikleri konuları..olur böyle..
ama sınıf dökülmüş..senin oğluşun yine iyi almış..tebrik ederim..öperim pamuk yanaklarından

saatleri zaten yeni yeni öğreniyorlar.öğretmeninde zor sordum normaldir demesini anlayamadım.

senenin başında öğrendiler bizimkiler ama unutuyorlar tabi,sanırım ne kadar ne biliyorlar ölçmek istedi öğretmen ondan öyle demiştir..

oluyor işte arada cnm,sağolasın.Bakalım emir okula nerde devam edecek?inşallah hayırlısı olsun emir için sizin için,öğretmenin üstünde durması gayet güzel.Senden çok onlarla vakit geçiriyo öğretmen ışık gördüğü çocukta yanılmaz sende haksızlık etme oğluşuna hangimizin çocuğu ders dışında aman ben şunuda çalışayım kitapta okuyayım diyorki ben görmedim etrafımda henüz...

günaydın kızlar..
Günaydın canım. Maşallah istikrarlı bir şekilde her akşam okuma yapıyorsunuz. Ama faydasını da görüyorsun değil mi.

Canım özlemiştik seni, hoşgeldin.

Fadime diyet mi yapıyorsun canım. Nasıl gidiyor? Aslında benim de 2-3 kilo fazlam var ama ben hayatım boyunca hiç diyet yapmadım, kendi kendime bazen dikkat edeyim falan diyorum ama yok, boğazımı tutamıyorum:)

Sizin öğretmen ters köşeden vurmuş. Geçen dönem öğrenmişlerdi diye hatırlıyorum saatleri. Çok normal çocukların unutmuş olmaları.
Bizimkiler hala çarpma- bölme problemlerindeler.

Maşallah emir gerçekten çok başarılı bir çocuk. Bak biz burda anlatıyoruz çocuklarımıza ödev yaptırmakta zorlanıyoruz falan diye ki, emir o kadar ödevi yapıyor ve anlıyor çocuk. Oğluna haksızlık yapma yani. Öğretmeninin de onunla böyle birbir ilgilenmesi de çok güzel, bu çocuğun motivasyonuna da yansır mutlaka.
Şu eğitimin de bitsin de dön artık buraya.
Benim işlerim çok yoğun, sanırım Zelişin de öyle. Issız bırakma burayı.

Kızlar yine Kdv haftasındayım ben o yüzden çok yoğum.
Akşam 2 sayfa matematikten bölme problemleri yaptık. Biraz da hikaye okudu yatttığı yerden, o kadar.
Dün dişçiye gittik, dolgu yapıldı dişine. Ordan onu okula yetiştirdim sonra kendim işe geldim. İşe geç gelince buraya uğrayamadım.

Kızlar yaz için yaz okulu düşünen var mı aranızda?

emir başarılı bir çocuk maşallah..biz çocuklarımızdan hep daha iyisini istediğimiz için öğretmenin gözüyle görmüyor olabilirsin..
erkek çocuklar kızlara göre daha bir kuduruk oluyorlar.

canım evet yapıyor ses etmiyor ödevlerinde..
öğretmenin dediğine göre bilim ve teknoloji okulu diye bi okul varmış,
sanıyorum 4 sınıf sonrası öğretmenin tavsiye ettiği çocukları sınava tabi tutuyorlarmış...sınavı geçerse o okula alıyorlarmış.bir de IQ de ölçüyorlarmış sanırım..Düzce de varmış bu lise.
hatta bu çocuklar üniversite sınavına girmeden geçiş yapıyor dedi öğretmen..
Bilemiyorum..Allah sağlık versin oğluşlarımıza..gerisi az çok gelir..benim tek istediğim Sağlıkları yerinde olsun, yanımızda olsun, evimizde olsunlar..Allah kimseyi evlatlarından ayırmasın..

Ama ileride böyle yerlere gelirse de çok mutlu olurum açıkcası...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…