İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Günaydın kızlarrr,
Dün bizim ödevimiz yoktu, fotokopi çekememiş öğretmenleri, sadece hikaye haritası vardı çıkarılacak onu yaptık, bir de mevsimler-aylar onları tekrar ettirdim o kadar.
Ben de büyük kızımla uğraştım, çocuk ders çalışmayı hiç sevmiyor, ingilizce test vermiş öğretmeni, hemen hızlı hızlı yapıp geçecek, ben de tek tek kelimeleri sordum, zoruna gitti araştırması, umarım ufaklarımız böyle olmaz arkadaşlar. Çocuk istemedi mi bişeyleri zorla yaptırmak gerçekten zor, bilmiyorum nasıl olacak ama, büyükle de oturup ilgilenmem gerekiyor benim:26::26:Tek çocuğu okula giden arkadaşlar, görün halimi de şükredin 1 tane olduğuna, oyyy oy.

canım evet ya..Allah kolaylık versin..zor ..çocuk istemesi lazım önce..

ben de dün akşam okula gittim..emir i almaya...bakıcımız okuldaydı..emir bizim kadını üzüyormuş..şaşırdım kaldım..

evet beni istiyordu..anne çalışma diyordu ama kadına da böyle eziyet edeceği aklıma gelmemişti doğrusu..

oyuncakları döküyormuş..benimle oynamak zorundasın diyormuş

kardeşiyle tartışırken kadın araya girip ediz i kurtarayım dediğinde kadına bağırıyormuş . sen karışma ..diye üstelik kadını ittiriyormuş falan..acayip acayip şeyler

akşam eve gittim ama benim surat yerlerde yanii..nasıl moralim bozuldu nasıl anlatamam..büyüklerine saygı göstermemiş...ayıp etmiş ..bıçağı eline almış falan ..seni asarım , keserim falan...ben şoookkk şoookk şokkk

kadın üzülmüş..başa çıkamayınca günler sonra bana söyledi..

akşam hemen konuşmadım emirle..eve geldik..önce babasına söyledim..

emir i çağırdık..dedik böyle böyle..utandı bizimki..

bozuldu..özür diledi..dedim sadiye teyzenden özür dile benden değil..tamam dedi..

nasıl böyle bir şey yaptı anlamadım..çok üzüldüm çok...

tekrar aradım bakıcımızı ..dedim konuştum..o da üzüldü.."yazık çocuk daha ..küçük ondan yaptı zaten ..benim oğlum da ablalarını üzüyormuş.hiç yapmadığı yaramazlıkları yapıyormuş , laf dinlemiyormuş " dedi.

dedim bir daha yaparsa bekleme söyle bize..önlemini alalım konuşalım..büyüklerine saygı göstermesi gerekiyor.küçük kardeşine de örnek olması gerek
işte böyle çok üzüldüm akşam..

s.a abla buralardasın sende mesai saatlerinde demek. nasılsın

bak sen emirin yaptıgına

dün bizimde yoktu ödevimiz.ritmik saymaları çalıştık biraz da kitap okuduk..
çocukların içinden gelmesi lazım ama biraz da gayret etmeleri gerekiyor.

sonra eşime de gıcık kaptım akşam..

her akşam aynı..eve geliyoruz..ben yemek hazırlama derdine giriyorum..sabahtan hazırlamış isem problem değil..ama çocuklar her yemeği yemiyor..ya tost yapıyorum onlara acele ile..ya makarna ya pilav ya da sevecekleri bir yemek...

daha üstümü değiştirmeden mutfağa giriyorum.çünkü emir okuldan geldiği için çok aç oluyor..o soyunana kadar ben yemeğini hazır etmem lazım...işte böyle..sonra kahvaltı masası toplanacak..eşim bir iki tabak kaldırır kaçar...

sonra bir sonraki gün için yemek yapıyorum bazen..bazen yemek yapmıyorum ..evde kek bitmiş oluyor onunla uğraşıyorum..

içeriye geçiyorum..çayları koyup...çocuklar için meyve kesmem lazım..çerez yesinler diye fındık fıstık koymam lazım..kek getirmeliyim..vs..akşamımız böyle geçiyor..hep otur kalk..

sonra eşim eve ilk geldiğinden beri hep koltukta uzun oturur vaziyette tv izliyor..hele dün akşam karadayı vardı gözünü kırpmadı izledi..

emir ödev yapar annesi kontrol eder..annesi yardım edilecekse eder..küçük çişi gelir annesi çişe götürür ..yani eşime sen götür çişe demesem asla dur ben götüreyim demez.

çocukların yatma saati gelir ..yine anneleri götürür yatmaya...ediz yatacağı vakit illa ki dişlerini fırçalayacak ..tutturur..fırçalarken üstünü ıslatır..göğsü ıslanır falan..bir de üst baş değiştir işi çıkar..neyse yatırırım..2 dakika geçmeden ediz gelir anne su,,arkasından emir gelir anne korkuyorum sen de bizle yat..

olmaz derim ben biraz dinleneceeğim..yatırır gelirim koltuğa 2 dakika uzanmadan..içeriden sesler gelir yine kalkmış bizim küçük..abisini yoldan çıkarıyor..tam 10 defa böyle git gel yapıyorum çocuk odasına ..bağırıyorum..bazen küçüğün poposuna vuruyorum..yani hiç korkmuyor benden..hiç çekinmiyor...uyuz oluyorum ..yatana kadar canım çıkıyor..sinirlerim bozuluyor..

neyse eşime kızdım yine akşam..oturduğun yerden hiç kalkmadın diye..bir de gözlerini dikmiş tv ye bizi duymuyor bile..hayatı dizi olmuş adamın..uyuz herif...

böyle günlerim geçiyor..hafta sonu desen çamaşır , ütü , süpürge ,vileeeda, camların iç kısımları silinir..toz alınır..yemek yapılır...kek kurabiye yapılır..
çok yoruldum..sinirlerim çok bozuk bu günlerde..ne yapmalıyım bir akıl verin.

çocuklar bazen annelerinin çalışması nedeniyle hırçınlaşıyor.ister bakıcı olsun, ister anneanne veya babaanne olsa bile aynı tepkileri
veriyorlar.

s.a abla buralardasın sende mesai saatlerinde demek. nasılsın

bak sen emirin yaptıgına

canım sorma iyi olmaya çalışıyorum..mesai saatlerinde buradayım..su an bir iş yok..öğrenciler derslerine girdiler..zaten burda da tekniker olarak atanıp öğrenci işlerine baktığım için diğer mesai arkadaşlarım tarafından istenmiyorum ...öyle hissediyorum..
aynı işi yapıyoruz da tekniker maaşı alıyorum diye kızgınlar ...canım bu günlerde çook sıkkın..moralim çok kötü..tekniker kadrosunu açan okul ..tekniker ihtiyacı şimdilik yok diyip de beni öğrenci işlerine veren yine okul..buna rağmen mesai arkadaşlarım beni üzüyor..istenmediğimi hissediyorum..

bu anlattıklarında yalnız değilsin canım ya.her gün her hafta sonu aynı şeyleri bende yaşıyorum.
erkekler sadece keyfine bakıyor.

hadi ya baya kötüyümüş
aslında hepsi eğitimli insanlar eğri oturup doğru konuşsalar senlik bi durum olmadıgını anlarlar..

sen böyle şeyler düşünme.
sana öyle geliyodur belki..
kendilerine baksınlar hangisi senin kadar puan aldıda oraya geldi. o senin hakkın..
sen kimsenin hakkını gaspetmedin.. kadro açıldı sen başvurdun. sende güçlü durup üzülme. yoksa daha çok üstüne gelirler sinir oldum ya

öyle canım..malesef bana öyle gelmedi..söylediler 4 gün oluyor..yani dilekçe ver kendi kadromda çalışmak istiyorum de dediler.."657 ye göre ..atandığın kadronun alt sınıfında kimse çalıştırılamaz "diye dilekçe vermemi istediler..
ben daha aday memurum.yeni atandım biliyorsun...asaletimin onaylanmasına 1 yıldan fazla var..bir uyarı ile memuriyetim biter..buna rağmen böyle birşey söyledi arkadaş..

2 erkek memur ile çalışıyorum..bir tanesini ben gelince alt kata yolladılar..ona da bozulmuş olabilir..o karşı çıkıyor zaten daha çok..yani ben bayan olduğum için beni zemin kata göndermediler..o arkadaşı yolladılar ..işte böyle..

üniversite merkezde zıraat fakültesi açılıyor..oraya gitmek için dilekçe ver işte diyor.tekniker kadrosuyla gitmesen bile orda da öğrenci işlerine bakarsın diyorlar..yani ne farkı var o zaman ..karşı çıkıyorsunuz ya öğrenci işlerine bakmama..amannn ne bileyimmmmm kafamı çorbaya çevirdiler 4 günde..

çok ilginç..kimse bana birşey diyemez şu an ..onlar da aday memur daha asaletleri onaylanmadı..bir de aday olmasalar ne yaparlardı düşünemiyorum yani..iste böyle.

kimseye birşey diyemedim..konuşamıyorum böyle moralim bozuk olunca..şimdi size söyledim

düşünme artık. anlatmamaya çalış.
çünkü anlattıkça daha çok üzülürsün..
bidaha dediklerinde ben aday memurum şuan için bişey yapmak istemiyorum diyip geçiştir. ama lütfen sesini çıkarmayan memurlardan olma. yoksa ortam senin için daha kötü olabilir..
dediğim gibi düşünme artık

tamam ..bekleyeceğim canım..başka birşey yapmam..

Ay canım yaaaa, bak sen şuna, terör estiriyolar valla, benim ufak da her dediğini yaptırır anneanne-dedeye, bize gelince sökmüyor tabii de, iyi ki de sonunda kadın sana anlatabilmiş, inşallah bir daha tekrarlamaz.
Aynı şeyleri hergün hepimiz yaşıyoruz canım merak etme, bizim bir de haber tiryakiliğimiz vardır, son ses açarız, çocuklar ders çalışacağı vakit, artık mecbur onları odalarına gönderip orda yaptırıyorum, kış günü her odada soba yakmayalım diyoruz, adamlar anlamıyor ki, çocuğa ders göster desen ilgilenmez, hayat onlara güzel, Allah biz kadınlara boool sabır ve de güç kuvvet versin canım.
Of canım işyerinde sorun olması da zaten daha kötü, ama emin ol ki nereye gidersen git, hayatta hep var böyleleri, sen takma kafana, sabret, azmet, birgün muhakkak herşey yoluna girer. Her yokuşun bir inişi muhakkak vardır canım.

Valla sen anlatırken ben yoruldum evet hepimiz çalışıyoruz ve eşlerimiz maalesef çok yardımcı değil ama bu durum tek çocukla farklı iki çocukla çok farklı,seni takdir ediyorum arkadaşım ben çalışıpta 2 çocuk yetiştirenleri insanüstü bir varlık olarak görüyorum.Allah kolaylık versin sana:)

Günaydın mı desem Tünaydın mı desem bilemedim öğlen oldu nerdeyse, sabahtan beri internet hatlarında sıkıntı var bir türlü düzelmedi bir geliyor bir gidiyor.

Daha neler yazdıklarınızı okuyamadım hazır net gelmişken önce bi yazıp sonra okurum dedim :)))))

Dün akşam ev ödevi vermemişti öğretmen ben gidene kadar bir Türkçe birde matematik testi çözmüş ama yanlış cevaplarını dedesi düzeltmiş bu yüzden iki teste de 0 verdim dedim ve üzerine yazdım çok kızdı bozuldu ağladı ama düzeltmedim bundan sonra yalnız yap yanlış yaptıklarını ben görüp eksik konuları yeniden çalışalım dedim kabul ettirmek zor oldu ama bundan sonra tek yapar heralde.

Akşam hazır ödev yokken şöyle bol çeşitli herkesin sevdiği yemekleri yapayım dedim keyifli oldu akşam yemeği :))

Yemekten sonra çarpım tablosunu anlatmaya çalıştım ama bilemiyorum olmadı heralde 1leri 1x2=2 şeklinde öğrettim zaten mantığı anlayınca hepsini söyledi ama 2X1=? diye sorunca onu öğrenmedim daha diyor :))))

Yani çarpım tablosu zorlayacağa benziyor tanımın tam oturması lazım bugün biraz araştıracaktım netten internet yok bendeki şans yani...

Son düzenleme:

Aynı konuları gün, ay, mevsim, hafta sonu bende tekrar ettirmiştim ama unutuyorlar işte arada bir tekrar etmek gerekiyor.

Ben tek çocukla zor uğraşıyorum sizin işiniz çok daha zor Allah kolaylıklar versin. Daha önce tecrübe etmedim yeni nesil bizden çok farklı yetişiyor ama bence kesinlikle disiplin şart sana yardımcı olmalı bunu bir şekilde sağlayabilirsen daha rahat edersin canım...

merhaba şekerim.. ödev bizimde yoktu.
bu çarpım tabllosu beni korkutuyor... :18: :18:

oy akradaşlarım iyi ki varsınız..
işte bazen böyle zor zamanları geçiriyoruz..kimseye anlatamadığımız şeyleri birbirimize anlatıyoruz..

bizim dün ödev vardı..çoktu hatta..ama sizin öğretmenler dün ödev vermemişler..

dün akşam bizim oğlan hayat bilgisi ve matematik testinden tam not almış..türçeden 90 almış..ama gel gör ki ben notlarına sevinemedim..suratım kırk karış..çocuk da eve gidene kadar bir anlam veremedi sevinmememe..ama eve gidince her şeyi anlattım..

şimdi aradım evi..kadın diyor ki "kuzu gibi olmuş.ne yaptınız. üzüldüm haline "diyor...
yani bizim bakıcı da çok iyi ..inşallah bu şekilde gideriz.

canım benim iyi ki sende varsın.üzülmemek elde değil mutlaka.
Allah sıkıntılarını tez zamanda gidersin inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…