Geçniş olsun canım, Allah şifalar versin.
Selam canım,
Geçmiş olsun size de. Biz daha geçemedik ritmik saymaları 3 leri sadece 30 a kadar yanılmadan sayıyor, o yüzden bilemiyorum yani:26::26:
Kızımın sınavları da çok iyi değil maalesef, bu sene bir kaytarmadır benim kızda, çok canım sıkılıyor ama inşallah toparlarız 2.sınava.
Ufaklığın da 4 sayfa fotokopisi vardı 4 gün içinde yaptı onları, okuma yaptıramadım maalesef, tatil moduna girince zor oluyor.
Canım çok geçmiş olsun. Bizimde aynı oldu cumartesi akşam. Kulak ağrısı ise önceki hafta olmuştu allahım çok kötü o ağladıkça ben mahvoldum. Allah hepsine öncelikle sağlık sıhhat versin gerisi boş...
geçmiş olsun canım.Allah tan acil şifalar diliyorum..
Kızlar linkteki çarpım tablosu kartları 2. sınıf için tasarlanmış alsak mı acaba faydalı olur mu ki..
Gerçi 2 liraya bunu alıp 7 lira kargo ödemek biraz garip olacak ama ne dersiniz ben biraz daha inceleyeyim siteyi sizde bi bakıverin :)
Çarpım Tablosu Ezber Kartları (1-5)
canım geçmiş olsun oğluna ..üşüttü demek ki..soğuklar başladı..hasta olmasalar iyi ama..bu soğuklarda hasta olmamak imkansız gibi..yani kantin yok mu..evet suyu biterse ne olacak...slm kızlar hepinize iyi hafta sonları. biz çarşamba dr a gittik ilaç tedavisine başlıyoruz.hayırlısı artık.birde çarşamba dra gideceğimiz gin bizim oğlan bir istifra etti sabah sabah öğlene kadar zor kötürdüm dra,hasta hasta gitmek istemedi hiç.üşütmüş biraz kendine hiç dikkat etmediği için.pazartesi artık kendi okulumuzda başlıyoruz o yüzden sabahçı olucak etütlü okul,yemekhanesi var ama bizim oğlan çok iştahsız olucak yemek konusunu bilmiyorum napıcamööğretmenle konuşmam gerekcek yemekhaneye vermeyipte beslenme koymak istiyorum,en azından sevdiği yemekleri koyabilirmiyim diye.okulda kantinde yokmuş buda çok enteresan,diyelim çocuğun suyu bitti napıcak bence saçma olmuş kantin olmaması.hayırlısı bakalım yeni bir başlangıç yapıyoruz.birde sorum olucak sizlere bizimki ilk defa sabahçı olduğu için kahvaltı konusunda çok zorlanıcam.sizinkiler sabah kalkar kalkmaz kahvaltı ediyorlarmı yada ne yapıyorsunuz kahvaltıda.benim için mühim çünkü ilaç kullanıcak ve tok karnına içmesi lazım..
size de geçmiş olsun canım..üzüldüm..kulak ağrısı kötü ya..ben de çektim çocukken .kronikti ..mahvetti beni.Günaydın cnm,sabah sabah güne oğlanın hasta olduğu haberiyle başladım bende.Babası uyandırıp giydirip anneme bıraktığı için benim yolda haberim oldu,aradı kulağım ağrıyor annecim dedi birde çok öksürüyor kusmuşta sabah birde bugün türkçe değerlendirmesi var öğretmen değerlendirme varken gelmeyenlere çok kızıyo dedi.Allahtan evde kayınpederim vardı ilaçlarını söyledim anneme bıraktı ağrı kesici falan bugün en azından idare etsinde akşam kulak burun boğaza götürücem.
canım sizde üşütmüşünüz azıcık..gerçi çabuk geçmiş...geçmişler olsun..Herkese günaydınlar...
Malumunuz 5 gün önce güle oynaya izne gittim ama böyle zamanlarda zaman çabucak akıp gidiyor ve pazartesi sabah ve hasta olarak yine masamın başındayım.
Perşembe günü eşim ve oğluşla dışarda kahvaltı yaptık öğlene kadar, öğleden sonra eve dönüp temizlik yaptım. Cuma günü şirketten aradılar acil toplantı için :))) çok acildi çünkü :))) geldim hemde oğluşuda alıp geldim zaten işyerimi merak ediyordu... Bir kaç saat durup geri döndük sonrasında evde yemek, börek, kek filan yaptım. Cumartesi bildiğiniz gibi kurs vardı dönüşte 3 haftadır biriken ütülerimi bitirdim :) .
Cumartesi günü oğlum teyzesi ile gezmeye çıktı, yemekte soğuk içecek içmiş, hava da soğuktu hasta oldu çok öksürüyordu hemen ilaçlar aldık pazar günü planlarını iptal ettik. Dün evde yoğun bakım altındaydı oğluşum... Bu sabah aslında göndermeyecektim okula ama sabah kalkınca iyim dedi ve gitti
Bu 4 gün süresince önce ödevlerini bitirdik, günler, aylar, mevsimler konusunu, doğal sayılar arası farklar ve onluklara yakınlıklar, uzunluk ölçümleri ve sıvı ölçümleri konularını tekrar ettirdik. Ayrıca 4'er ritmik saymaları çalıştık 2 sayfa yazdırdım baya baya da saydırdım.
Şimdi bununla ilgili bir şey sormak istiyorum size;
Ritmik saymaların mantığını kesinlikle anladı,
1er, 2şer, 3er, 4er, 5er, 10ar ritmik saymaları 100e kadar yapabiliyor ama 2-3-ve 4 leri peşpeşe yaptırdığında karıştırıyor ve bu sayımları diğerleri kadar hızlı ve akıcı yapamıyor düşünerek bazen de şaşırarak yapıyor.
Biz şimdi çarpım tablosuna geçmeli miyiz acaba?
Geçniş olsun canım, Allah şifalar versin.
Selam canım,
Geçmiş olsun size de. Biz daha geçemedik ritmik saymaları 3 leri sadece 30 a kadar yanılmadan sayıyor, o yüzden bilemiyorum yani:26::26:
Kızımın sınavları da çok iyi değil maalesef, bu sene bir kaytarmadır benim kızda, çok canım sıkılıyor ama inşallah toparlarız 2.sınava.
Ufaklığın da 4 sayfa fotokopisi vardı 4 gün içinde yaptı onları, okuma yaptıramadım maalesef, tatil moduna girince zor oluyor.
Kızlar linkteki çarpım tablosu kartları 2. sınıf için tasarlanmış alsak mı acaba faydalı olur mu ki..
Gerçi 2 liraya bunu alıp 7 lira kargo ödemek biraz garip olacak ama ne dersiniz ben biraz daha inceleyeyim siteyi sizde bi bakıverin :)
Çarpım Tablosu Ezber Kartları (1-5)
canım geçmiş olsun oğluna ..üşüttü demek ki..soğuklar başladı..hasta olmasalar iyi ama..bu soğuklarda hasta olmamak imkansız gibi..yani kantin yok mu..evet suyu biterse ne olacak...
size de geçmiş olsun canım..üzüldüm..kulak ağrısı kötü ya..ben de çektim çocukken .kronikti ..mahvetti beni.
canım sizde üşütmüşünüz azıcık..gerçi çabuk geçmiş...geçmişler olsun..
ben ara ara karışık soruyorum yine 2 ler ve 3 lerden..ama tam olarak şık diye cevap vermiyor..bazen de karıştıryor..atıyor kafadan sanırım..
faydalı olabilir..ama internetten bir çıktı alsan daha iyi ..çarpım tablosu şeklinde..ben aldım netten çıktı. dolabına astım ama yüzüne bakmıyor..
Hoş geldin canım sende, çok güldüm ya yüzüne bakmıyor yazmışsın ya :))))))
evet arkadaşım..hem de öyle böyle bir çarpım tablosu değil..renkli...korsan çocuk var içinde...her yeri eğlenceli ..emme bakmıyor işte yüzüne..
yorgunum bugün..erken çıkacağım izin aldım..paso almam lazım..bir de maaş kartımı yuttu banka ...onu alacağım için erken çıkmam lazım..banka kapanmadan.
İnşallah canım, sağol.2. sınavda toparlar inşallah canım.üzülmemek elde değil ki.yol çizimleri bu sınavlara bağlı oluyor.
Allah kolaylık versin o zaman, işlerin rast gelsin. Biz de renkli yazıcı yok, olsa ben de çıkartcaktım da:26:evet arkadaşım..hem de öyle böyle bir çarpım tablosu değil..renkli...korsan çocuk var içinde...her yeri eğlenceli ..emme bakmıyor işte yüzüne..
yorgunum bugün..erken çıkacağım izin aldım..paso almam lazım..bir de maaş kartımı yuttu banka ...onu alacağım için erken çıkmam lazım..banka kapanmadan.
İnşallah canım, sağol.
Allah kolaylık versin o zaman, işlerin rast gelsin. Biz de renkli yazıcı yok, olsa ben de çıkartcaktım da:26:
Hıım erken gideceksin eve yani dinlenirsin biraz, gerçi sizde de öylemi bilmiyorum ama ben evde daha çok yoruluyorum :)))
İşe servisle mi gidip geliyorsun? Toplu taşıma ile mi?
evet canım toplu taşıma çift vasıta kullanıyorum..şu ara eşim 2. otobuse gerek kalmadan yoldan alıyor ...1 otobüs+kocamın arabası=ev
işte böyle..paso alcağım bu yüzden..
evde daha yorulacağım ama zaten buradan paso almak için çıktıktan sonra otobüse bineceğim..otobus yarım saatte düzce de..bankaya gidişim 4:45
eve gidişim yine aynı saati bulacak..eve erken gitmemiş olacağım..
bakıcımız artık istemeyerek çalışıyor..bugün öğlen aradım..benim büyük oğlan küçüğe baskı yapıyordu.kadın ayırmaya çalışıyordu..kendi çocukları da var ..özlüyor sanırım..yani böyle ...hissediyorum zaten..aklı evinde kalıyor
Anladım dediğim gibi işyerinde kalmaktan daha fazla yorulacaksın sende
Bakıcı durumunuza üzüldüm, hangi şartlarda çalışıyorsunuz genç mi birde?
canım yaşı 43 ..6 tane çocuğu var..kendisi çalışmak istedi..çocuklara annem bakıyordu ilk başta..okula götürüp getirirken anneme sormuş bakıcı arıyor musunuz diye..oğlumun sınıf arkadaşının annesi
ev işi yok..hiç bir şeye elini sürmüyor..bulaşık makinemi sabah boşalttım çıktım..
yemek bana ait ..öğlen yemeklerini de yapıyorum genellikle..bazen patates kızartması istiyorlar..onu yapıyor çocuklara..bazen makarna isterse yapıyor sağolsun..
ama çocukları evde..bir oğlu 24 yaşında .bir kızı 18 yaşında..sonra14, 11,9 yaşlarında 3 kız..ve 7 yaşında benim oğlumla yaşıt bir erkek çocuk
amcasının oğlu ile evli..bu yüzden çocuklarında hastalıklar var..bu yüzden çocuklarına çok düşkün..ondan dolayı özlüyor evini sanırım ..ben öyle hissediyorum..
eşine de çok düşkün..
o da malulen emekli olmuş..eklem hastalığı var.
evdeki çocuklara 24 yaşındaki oğlu ve 18 yaşındaki kızı bakıyor..gerçi hepsi kendi işlerini görecek yapıda çocuklar..küçük sayılmazlar..sorumluluklarını biliyorlar..özellikle kızları öyle..
bayramda gitmiştik..
gözleri de çakmak çakmak hepsinin ..çok akıllılar ..hepsi takdirlik çocuklarmış..başarıları çok iyi..maşallah..işte böyle.
aslında benim çocuklarım hiç yaramaz değil..büyük oğlan küçükle ancak okula geç kalacağım senin yüzünden diye sataşır..çünkü küçük gitmiycem diye tutturuyormuş ..giyinmiyormuş..büyük oğlum da sinirleniyor..
yani günde 1 kez sürtüşmelerler ..onda da ben aradım..ama kadın sıkılmış gibiydi..
Kadının hayatı da hiç kolay değil ama temizlik falan yapmıyorsa senin yanında gayet rahat işi.
aslında kendi evinde olsa işi inan ki çok daha zor..
saçını süpürge eder ..evi sobalı..bizim ev kaloriferli..sabah geliyor..çocuklara kahvaltı hazırlıyor..
öğlen okula gidiyorlar..öğlenden sonra küçük uyuyor...o da oturuyor..eli işi yapıyor..akşam biz eve gidince çıkıyor..
ilk başlarda yemek yediremiyordum..sabah bırakıp çıktığım yemek aynı duruyordu..kızıyordum yemek ye diye..akşama kadar evde..hem utanıyordu..hem de çocukları yemeyince boğazından geçmiyordu sanırım..
bilemiyorum ..ama şimdi yiyor en azından..
ayyy yazık baksana neleri düşünmüş yaa. bu zamanda güvenilir birini bulmak zor evini çocuklarını emanet edebilmek için şanslıymışsın. Özel olmazsa maaş olarak ne kadar veriyorsun?
canım 700 veriyorum ben..ama buralarda 450-500 den fazla veren yok.
Aslında fena değil verdiğin rakam. Buralarda bu fiyata bulmak çok zor ama yaptığı işe göre de iyi veriyorsun. İnşallah devam edersiniz sorun yaşamazsınız hassas bir konu çocukların bakımı...
evet canım..yani annem burdayken bakıcı arıyorduk..ama o bizi buldu..memnunuz..seviyoruz..iyi kadın.çocukları seviyor