İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

haribu senin oğluş nasıl oldu..

iyi şimdi sağol canım,akşam babası götürmüş kulak burun boğaza orta kulak olmuş yine antibiyotik vermiş herzamankinden birde dr.yazdığı bir karışım var eczacı hazırlıyo onuda almışlar.2 sonrada kontrolü var,banyo yapmıcak bikaç gün ama allahtan keyfi yerinde...

Sorunu baştan bilirse insan önlem alması daha kolay oluyo,sizde daha fazla ilerlemeden önlemi almışsınız ne güzel,bundan sonra bir daha böyle bir sorun yaşamazsınız umarım...

Tabii ki anlatacağız birbirimize ne demek. Ay zavallım tam notları araya gitti deseneMaşallah yine de oğluşuna.

Canım şimdiki gençlik maalesef çok boş yetişiyor, çevre-hayat koşulları-diziler örnek oluyor. İstiyorsun herşeyi dört dörtlük olsun ama öyle bir zamandayız ki, çocuklar hayatı yeme-içme-gezme-tozma bu şekilde algılıyorlar, böyle motive bile edemiyorsun.
Zor işimiz Allah yardımcımız olsun, çocuklarımıza da akıl-fikir versin inşallah.

Son düzenleme:

Ne güzel haftaiçi yemek yapabilme şansınız var bizim ders olmasa bile 8 de evde olunca yorgunluktan bi şey yapamıyorum anca pazar yapmam lazım bikaç çeşit..

Çarpım tablosunun mantığını çözmesi için ritmik saymaları iyice yerleştirmelisin cnm,sonrası çorap söküğü gibi geliyo.

bende bişey keşfettim bizim öğretmende eğitimhane de ki sorulardan soruyo değerlendirmelerde.Ben oğlana o siteden 2.sınıf türkçe matematik soruları çıkartıp çalıştırıyorum dün anne çalıştığımız testlerdeki sorunun aynısı çıktı dedi.güzel bir site tavsiye ederim..

Arkadaşım çok dolmuşsun ama sonuna kadar haklısın Emir davranışının doğru olmadığını anlamıştır siz uygun şekilde davranmışsınız bakıcının da dediği gibi o daha çocuk ve bu tip durumları ister istemez yaşayarak öğrenecek. Bu konuya çok takılma düzelir çünkü emin ol.

Eşin konusunda evet yalnız değilsin hepimiz bir şekilde aynı döngünün aynı eşitsizliğin içindeyiz ama sen sen ol asla söylemekten vazgeçme sustuğumuz sürece kabullenmiş oluyoruz, omuzladığımız her iş bizim yükümüzü artırırken erken dediğin gibi televizyon karşısında keyif yapıyor sadece dışarda çalışmanın sorumlulukları için yeterli olduğunu sanıyorlar ama her seferinde bıkmadan öyle olmadığını söylemek gerekirse arada bir cıngar çıkarmak ki denenmiştir kesinlikle işe yarıyor
gerekiyor. Ama çok sıkılmışsın belli bu aralar değişik bi şeyler yap bence mümkünse :) sadece kendin için...

canım ben de hafta sonu çok yapıyorum yemekleri..hafta içi de yemek yaptığım oluyor.dün akşam haşlanmış nohutum vardı buzluktan onu çıkardım..sabah pişirdim..
çarpım tablosunu benim oğlan söyle ezberledi..3*7 =21 i biliyor ya..
3*9= dediğimde üzerine 2 kez 3 daha ilave ediyor..

yani dediğin gibi 3 er ritmik ilerliyor..

2 ler daha kolay..ama 3 leri arada ben soruyorum.

3 lerin de 3*5 den sonrası zor..

e notlarını araya götürmeseydi demi ama..notları iyi iken efendi bir insan olmadıktan sonra ne anlamı kalır..bir de küfür falan da kullanıyormuş evde benim oğlan..çok şımarık çok..ama aldı boyunun ölçüsünü...notlarının hepsi 100 olsun..önemli değil..sen böyle davrandığın sürece benim için notlarının bir anlamı yok..diğer türlü de düzgün bir insan ol ..o zaman tamamdır ..benim gözümde harika insan olursun..
baktım düşünüyor..dediğimi anladı sanırım...:26::26::26::26::26:
Sorunu baştan bilirse insan önlem alması daha kolay oluyo,sizde daha fazla ilerlemeden önlemi almışsınız ne güzel,bundan sonra bir daha böyle bir sorun yaşamazsınız umarım...
evet canım haklısın...insallah

geçmiş olsun ..ah kuzucuk..inşallah bir daha olmaz..

canım benim iyi ki sende varsın.üzülmemek elde değil mutlaka.
Allah sıkıntılarını tez zamanda gidersin inşallah...

aminnnnnnnnnnnnnnnnn..

dün bizimde yoktu ödevimiz.ritmik saymaları çalıştık biraz da kitap okuduk..
çocukların içinden gelmesi lazım ama biraz da gayret etmeleri gerekiyor.

Nasıl gidiyor ritmik saymalar canım kaçlardasınız.. 100 e kadar saydırıyorsun değil mi?

çocuklar bazen annelerinin çalışması nedeniyle hırçınlaşıyor.ister bakıcı olsun, ister anneanne veya babaanne olsa bile aynı tepkileri
veriyorlar.

Evet çocuklar belkide haklı olarak başkaları gibi annelerinin yanında olmasını istiyorlar. ara ara benimki de söylenir anne işe gitme beni servise sen bırak, okula almaya gel falan diye. Anlatmaya çalışıyorsun bunu aslında en çokda onun için yapman gerektiğini ama daha çok küçükler anlamakta zorlanıyorlar. Bir defasında anne ben para istemem sen işe gitme demişti tabi ondan sonra ben bir süre bunalım takılmıştım

işte sıkındı evde sıkıntı geldimi de üst üste geliyor dimi ama. Bak gerçekten kendin için birşeyler yapmayı dene ve sıkıntılarını içine atma mutlaka paylaş ki hafifleyesin canım Allah yardımcın, hepimizin yardımcısı olsun...

akşam ödev de olmayınca 2 leri baya bi çalıştık.
3 lerde 21 'e kadar anca sayabiliyor.
bugün 2 leri unutacakmı bakalım..(

Bakıyorum canım siteye, güzel şeyler var evet, çıkarttım şimdi bende bikaç tane.
Akşam 8 de evde olman da çok kötü, Allah kolaylık versin. Biz 17,30 da çıkıyoruz kışın, en geç 18,30 da evdeyim çok şükür ki.
Siz önce ritmik saymaları ezberletip, sonra mı çarpım tablosuna geçtiniz.
Dün bir de burda konuşulmuştu galiba, 3 er 3 er 30 a kadar, 4 er 4 er 40 a kadar öğretiyolarmış, öyle mi yapsak acaba?:26::26:

merhaba şekerim.. ödev bizimde yoktu.
bu çarpım tabllosu beni korkutuyor... :18: :18:

Evet bende korkuyorum hem de çok :))))

İyiki sende varsın

Tekrar geçmiş olsun arkadaşım. Kış geldim mi hep böyle. Yok üşüttü, burnu akar, hep ilaç hep ilaç ama başka çarede yok...

:))) Bende 8 de evde oluyorum canım çoğu zaman 8i bile geçiyor. Yemek derken aslında sulu yemeklerden ziyade köfte-pilav-patates-salata-tatlı bunlar yani hepsi birazda hızlı olunca 1 saatte hazır oluyor 9 gibi yedik yemeği :)))

Ritmik saymalar karışıyor canım ya 3leri sayıyor sonra 4lere geçince allak bullak oluyor hepsi birbirine karışıyor birde 100 e kadar olunca iyice zorlaşıyor. Bu yüzden çarpım tablosuna geçirdim bakalım nasıl devam edeceğiz ama ritmik saymaları da bırakmayıp günde 1 kez mümkün olursa eğer tekrar yaptırıcam.

Evet bahsettiğin siteyi bende biliyorum canım önceden test çıktıları alıyordum ama bu sene yardımcı kitaplar ve okuldan geçen test kitaplarına bile yetişemiyoruz o yüzden başka kaynağa gerek kalmıyor.

Bayadır test yapmadı bizim öğretmen yapıp test kağıdını gönderince bende bakayım hangi kaynaktan alıyorlar...

Son düzenleme:
akşam ödev de olmayınca 2 leri baya bi çalıştık.
3 lerde 21 'e kadar anca sayabiliyor.
bugün 2 leri unutacakmı bakalım..(

Ben birde bol bol yazdırdım ritmik sayarken onunda faydası oluyor canım. Bende her gün birer kere saydıraym diyorum hemde çarpım tablosuna başlayalım artık. Bu hafta genel olarak mantığını anlatıcam çarpım tablosunun ve defterine yazdırıcam önümüzdeki hafta kısmetse 2lerle başlarız diye düşünüyorum...

Ahhh ahhhh bende 3 sene önce 18:30 oldu mu evde oluyordum ama o zamanda servisim yoktu hep dua ederdim işyerim uzak olsun ama servisi olsun diye al servis oldu ama her gün 3,5 - 4 saat yollarda geçiyor. İnsan dua ederken çok dikkatli olmalı....

Evet canım ben yazmıştım ritmik saymaları çarpım tablosu mantığı gibi 10 katına kadar öğretiyormuş kuzenimin kızının öğretmeni müfredat böyle demiş. Aslında mantıklı çünkü peşinde çarpımı öğrenecek ona alıştırmak değil mi amaç zaten.

Bundan sonra yapacağımız ritmik saymaları sayının 10 katına kadar yaptıracağım ben...

Siz ritmik saymaları kaçlara kadar ev kaça kadar tamamen ezberlediniz?

Seninkinin yöntemi daha zor gibi geldi bana ama kendisine mantıklı geliyorsa daha kolay öğrenir zaten.

Dün akşam ben yemek yaparken matematik kitabındaki eldesiz toplama işlemlerini yaptırdım biraz. Normalde işlemleri hep parmaklarını kullanarak yapar. 1 ekleyecek olsa bile illa parmağı ile sayacak. Dün akşam işlemleri yaparken 4+2 yi hiç parmak çıkarmadan 4 ün üzerine 2 eklersem 6 olur, 3+3e 3 ün üzerine 3 eklersem 6 olur gibi yorumlarla yaptı.

Allahım ben nasıl mutlu oldum anlatamam. Benim mutlu olduğumu görünce daha da gaza geldi uğraştı yapmaya.

canım biz 6 lara kadar yaptırdık ..ama ezberlettik mi bilemiyorum..çok oldu ritmik saymaları yapmıyorlar..deftere yazdırıyordu bizim öğretmen..yani 10 kez yazıyorduk mesela 6 ları ..
sonra 4 leri falan..

bizim oğlan kendi üretir böyle matematikle ilgili şeyleri..ben birşey demiyorum..bazen anlamıyorum..benim yöntemim daha kolay geliyor..ama bakıyorum ki o kendi bildiği yoldan doğru cevaba ulaşmış .karışmıyorum..kafasını karıştırmamak için..

matematiği iyiydi bizim oğlanın..1 sınıf öğretmeni hafızadan matematik işlemlerini yapıyor..o konuda çok iyi demişti..

buradaki öğretmeni de öyle söylüyor...hemen topluyor diyor..babasına çekmiş..o da öyleymiş..
ben ilk okulda çok tembeldim itiraf edeyim.

evet ama ne yapmalıyım..bilemiyorum..2 çocuk var..bir de kocama güvenemiyorum çocuk bakımı konusunda..aslında başımı alıp gidesim var..

dün akşam eve giderken mesai arkadaşlarımın davranışları yüzünden çok üzgündüm.otobusün kolduğuna göçtüm resmen..gözlerimi bile kırpıştırmak istemedim.

sonra eve gittim ki bakıcı problemi..bir de rutin ev işi ve çocukların yükü..bunlar da üstüne yüklenince kötü oldum..bir de benim depresyon geçmişim var malesef..zor zamanlar geçirdim emir doğmadan önce..hatta hamilelik de tavan yaptı..doğum oldu daha arttı..korkunç zamanlardı..işte depresyon geçmişimden mi bilemiyorum..sırtladığım yükü bırakasım geliyor..

aslında güçlü kişiliğim olmasına rağmen tüm yükü bıraktığım zaman , gerçekten yüklenecek halim kalmadıığından..yükü bırakasım geldi inan ki dün akşam..

ben 4 leri okutmuyorum daha 2ve 3 leri iyice öğrensin diye. doğrumu yapıyorum bilmiyorum ama..

10 katı daha basit olur dimi sonrada öğrenirler 100 ' e kadar :))

Offf canım yaaa çok daralmışsın..

Eşinin destek olması şart. Hepimizin kötü zamanları oluyor ama depresyon geçmişin varmış daha dikkatli olmalısın birde her şeye yetişmeye çalıştığımızdan böyle oluyor hem çok zamansızız hem de her şeyin en iyisi olsun istiyoruz yapma nolur tamam orası bizim evimiz onlar bizim çocuklarımız ama bizimde tek bir tane canımız ve bir defa yaşayabileceğimiz bir hayatımız var. Bende yavaş yavaş bu alışkanlığımı bırakmaya çalışıyorum. Varsın bir şeyler eksik olsun yemek olmasın mesela bu akşamda çorba yiyelim hatta ve hatta direk çabuk çorbalar var ondan yaptım önceki hafta bir gün oğluma başkada bir şey yapmadım. 3 hafta temizlik yapamadım zaman kalmadı en sonun baktım önceki hafta bizimki evi süpürmüş.

Boşvermek lazım inan ki...

Ama mükemmeliyetçi olunca bu çok zor ve bu çok kötü gerçekten çok zor mutlu olabiliyor insan ve hayatta pek çok şey bizim dışımızdaki etkenlerin etkisiyle gelişiyor....

Çok uzattım heralde ikide bir böldüler araya girenler inşallah anlatabilmişimdi düşüncelerimi...

Dikkat et kendine senden bir tane daha yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…