haribu senin oğluş nasıl oldu..
oy akradaşlarım iyi ki varsınız..
işte bazen böyle zor zamanları geçiriyoruz..kimseye anlatamadığımız şeyleri birbirimize anlatıyoruz..
bizim dün ödev vardı..çoktu hatta..ama sizin öğretmenler dün ödev vermemişler..
dün akşam bizim oğlan hayat bilgisi ve matematik testinden tam not almış..türçeden 90 almış..ama gel gör ki ben notlarına sevinemedim..suratım kırk karış..çocuk da eve gidene kadar bir anlam veremedi sevinmememe..ama eve gidince her şeyi anlattım..
şimdi aradım evi..kadın diyor ki "kuzu gibi olmuş.ne yaptınız. üzüldüm haline "diyor...
yani bizim bakıcı da çok iyi ..inşallah bu şekilde gideriz.
Tabii ki anlatacağız birbirimize ne demek. Ay zavallım tam notları araya gitti deseneoy akradaşlarım iyi ki varsınız..
işte bazen böyle zor zamanları geçiriyoruz..kimseye anlatamadığımız şeyleri birbirimize anlatıyoruz..
dün akşam bizim oğlan hayat bilgisi ve matematik testinden tam not almış..türçeden 90 almış..ama gel gör ki ben notlarına sevinemedim..suratım kırk karış..çocuk da eve gidene kadar bir anlam veremedi sevinmememe..ama eve gidince her şeyi anlattım..
şimdi aradım evi..kadın diyor ki "kuzu gibi olmuş.ne yaptınız. üzüldüm haline "diyor...
Canım şimdiki gençlik maalesef çok boş yetişiyor, çevre-hayat koşulları-diziler örnek oluyor. İstiyorsun herşeyi dört dörtlük olsun ama öyle bir zamandayız ki, çocuklar hayatı yeme-içme-gezme-tozma bu şekilde algılıyorlar, böyle motive bile edemiyorsun.Aynı konuları gün, ay, mevsim, hafta sonu bende tekrar ettirmiştim ama unutuyorlar işte arada bir tekrar etmek gerekiyor.
Ben tek çocukla zor uğraşıyorum sizin işiniz çok daha zor Allah kolaylıklar versin. Daha önce tecrübe etmedim yeni nesil bizden çok farklı yetişiyor ama bence kesinlikle disiplin şart sana yardımcı olmalı bunu bir şekilde sağlayabilirsen daha rahat edersin canım...
Günaydın mı desem Tünaydın mı desem bilemedim öğlen oldu nerdeyse, sabahtan beri internet hatlarında sıkıntı var bir türlü düzelmedi bir geliyor bir gidiyor.
Daha neler yazdıklarınızı okuyamadım hazır net gelmişken önce bi yazıp sonra okurum dedim :)))))
Dün akşam ev ödevi vermemişti öğretmen ben gidene kadar bir Türkçe birde matematik testi çözmüş ama yanlış cevaplarını dedesi düzeltmiş bu yüzden iki teste de 0 verdim dedim ve üzerine yazdım çok kızdı bozuldu ağladı ama düzeltmedim bundan sonra yalnız yap yanlış yaptıklarını ben görüp eksik konuları yeniden çalışalım dedim kabul ettirmek zor oldu ama bundan sonra tek yapar heralde.
Akşam hazır ödev yokken şöyle bol çeşitli herkesin sevdiği yemekleri yapayım dedim keyifli oldu akşam yemeği :))
Yemekten sonra çarpım tablosunu anlatmaya çalıştım ama bilemiyorum olmadı heralde 1leri 1x2=2 şeklinde öğrettim zaten mantığı anlayınca hepsini söyledi ama 2X1=? diye sorunca onu öğrenmedim daha diyor :))))
Yani çarpım tablosu zorlayacağa benziyor tanımın tam oturması lazım bugün biraz araştıracaktım netten internet yok bendeki şans yani...
Günaydın kızlarrr,
Dün bizim ödevimiz yoktu, fotokopi çekememiş öğretmenleri, sadece hikaye haritası vardı çıkarılacak onu yaptık, bir de mevsimler-aylar onları tekrar ettirdim o kadar.
Ben de büyük kızımla uğraştım, çocuk ders çalışmayı hiç sevmiyor, ingilizce test vermiş öğretmeni, hemen hızlı hızlı yapıp geçecek, ben de tek tek kelimeleri sordum, zoruna gitti araştırması, umarım ufaklarımız böyle olmaz arkadaşlar. Çocuk istemedi mi bişeyleri zorla yaptırmak gerçekten zor, bilmiyorum nasıl olacak ama, büyükle de oturup ilgilenmem gerekiyor benim:26::26:Tek çocuğu okula giden arkadaşlar, görün halimi de şükredin 1 tane olduğuna, oyyy oy.
canım evet ya..Allah kolaylık versin..zor ..çocuk istemesi lazım önce..
ben de dün akşam okula gittim..emir i almaya...bakıcımız okuldaydı..emir bizim kadını üzüyormuş..şaşırdım kaldım..
evet beni istiyordu..anne çalışma diyordu ama kadına da böyle eziyet edeceği aklıma gelmemişti doğrusu..
oyuncakları döküyormuş..benimle oynamak zorundasın diyormuş
kardeşiyle tartışırken kadın araya girip ediz i kurtarayım dediğinde kadına bağırıyormuş . sen karışma ..diye üstelik kadını ittiriyormuş falan..acayip acayip şeyler
akşam eve gittim ama benim surat yerlerde yanii..nasıl moralim bozuldu nasıl anlatamam..büyüklerine saygı göstermemiş...ayıp etmiş ..bıçağı eline almış falan ..seni asarım , keserim falan...ben şoookkk şoookk şokkk
kadın üzülmüş..başa çıkamayınca günler sonra bana söyledi..
akşam hemen konuşmadım emirle..eve geldik..önce babasına söyledim..
emir i çağırdık..dedik böyle böyle..utandı bizimki..
bozuldu..özür diledi..dedim sadiye teyzenden özür dile benden değil..tamam dedi..
nasıl böyle bir şey yaptı anlamadım..çok üzüldüm çok...
tekrar aradım bakıcımızı ..dedim konuştum..o da üzüldü.."yazık çocuk daha ..küçük ondan yaptı zaten ..benim oğlum da ablalarını üzüyormuş.hiç yapmadığı yaramazlıkları yapıyormuş , laf dinlemiyormuş " dedi.
dedim bir daha yaparsa bekleme söyle bize..önlemini alalım konuşalım..büyüklerine saygı göstermesi gerekiyor.küçük kardeşine de örnek olması gerek
işte böyle çok üzüldüm akşam..
sonra eşime de gıcık kaptım akşam..
her akşam aynı..eve geliyoruz..ben yemek hazırlama derdine giriyorum..sabahtan hazırlamış isem problem değil..ama çocuklar her yemeği yemiyor..ya tost yapıyorum onlara acele ile..ya makarna ya pilav ya da sevecekleri bir yemek...
daha üstümü değiştirmeden mutfağa giriyorum.çünkü emir okuldan geldiği için çok aç oluyor..o soyunana kadar ben yemeğini hazır etmem lazım...işte böyle..sonra kahvaltı masası toplanacak..eşim bir iki tabak kaldırır kaçar...
sonra bir sonraki gün için yemek yapıyorum bazen..bazen yemek yapmıyorum ..evde kek bitmiş oluyor onunla uğraşıyorum..
içeriye geçiyorum..çayları koyup...çocuklar için meyve kesmem lazım..çerez yesinler diye fındık fıstık koymam lazım..kek getirmeliyim..vs..akşamımız böyle geçiyor..hep otur kalk..
sonra eşim eve ilk geldiğinden beri hep koltukta uzun oturur vaziyette tv izliyor..hele dün akşam karadayı vardı gözünü kırpmadı izledi..
emir ödev yapar annesi kontrol eder..annesi yardım edilecekse eder..küçük çişi gelir annesi çişe götürür ..yani eşime sen götür çişe demesem asla dur ben götüreyim demez.
çocukların yatma saati gelir ..yine anneleri götürür yatmaya...ediz yatacağı vakit illa ki dişlerini fırçalayacak ..tutturur..fırçalarken üstünü ıslatır..göğsü ıslanır falan..bir de üst baş değiştir işi çıkar..neyse yatırırım..2 dakika geçmeden ediz gelir anne su,,arkasından emir gelir anne korkuyorum sen de bizle yat..
olmaz derim ben biraz dinleneceeğim..yatırır gelirim koltuğa 2 dakika uzanmadan..içeriden sesler gelir yine kalkmış bizim küçük..abisini yoldan çıkarıyor..tam 10 defa böyle git gel yapıyorum çocuk odasına ..bağırıyorum..bazen küçüğün poposuna vuruyorum..yani hiç korkmuyor benden..hiç çekinmiyor...uyuz oluyorum ..yatana kadar canım çıkıyor..sinirlerim bozuluyor..
neyse eşime kızdım yine akşam..oturduğun yerden hiç kalkmadın diye..bir de gözlerini dikmiş tv ye bizi duymuyor bile..hayatı dizi olmuş adamın..uyuz herif...
böyle günlerim geçiyor..hafta sonu desen çamaşır , ütü , süpürge ,vileeeda, camların iç kısımları silinir..toz alınır..yemek yapılır...kek kurabiye yapılır..
çok yoruldum..sinirlerim çok bozuk bu günlerde..ne yapmalıyım bir akıl verin.
canım ben de hafta sonu çok yapıyorum yemekleri..hafta içi de yemek yaptığım oluyor.dün akşam haşlanmış nohutum vardı buzluktan onu çıkardım..sabah pişirdim..Ne güzel haftaiçi yemek yapabilme şansınız var bizim ders olmasa bile 8 de evde olunca yorgunluktan bi şey yapamıyorum anca pazar yapmam lazım bikaç çeşit..
Çarpım tablosunun mantığını çözmesi için ritmik saymaları iyice yerleştirmelisin cnm,sonrası çorap söküğü gibi geliyo.
bende bişey keşfettim bizim öğretmende eğitimhane de ki sorulardan soruyo değerlendirmelerde.Ben oğlana o siteden 2.sınıf türkçe matematik soruları çıkartıp çalıştırıyorum dün anne çalıştığımız testlerdeki sorunun aynısı çıktı dedi.güzel bir site tavsiye ederim..
e notlarını araya götürmeseydi demi ama..notları iyi iken efendi bir insan olmadıktan sonra ne anlamı kalır..bir de küfür falan da kullanıyormuş evde benim oğlan..çok şımarık çok..ama aldı boyunun ölçüsünü...notlarının hepsi 100 olsun..önemli değil..sen böyle davrandığın sürece benim için notlarının bir anlamı yok..diğer türlü de düzgün bir insan ol ..o zaman tamamdır ..benim gözümde harika insan olursun..Tabii ki anlatacağız birbirimize ne demek. Ay zavallım tam notları araya gitti deseneMaşallah yine de oğluşuna.
Canım şimdiki gençlik maalesef çok boş yetişiyor, çevre-hatay koşulları-diziler örnek oluyor. İstiyorsun herşeyi dört dörtlük olsun ama öyle bir zamandayız ki, çocuklar hayatı yeme-içme-gezme-tozma bu şekilde algılıyorlar, böyle motive bile edemiyorsun.
Zor işimiz Allah yardımcımız olsun, çocuklarımıza da akıl-fikir versin inşallah.
evet canım haklısın...insallahSorunu baştan bilirse insan önlem alması daha kolay oluyo,sizde daha fazla ilerlemeden önlemi almışsınız ne güzel,bundan sonra bir daha böyle bir sorun yaşamazsınız umarım...
geçmiş olsun ..ah kuzucuk..inşallah bir daha olmaz..iyi şimdi sağol canım,akşam babası götürmüş kulak burun boğaza orta kulak olmuş yine antibiyotik vermiş herzamankinden birde dr.yazdığı bir karışım var eczacı hazırlıyo onuda almışlar.2 sonrada kontrolü var,banyo yapmıcak bikaç gün ama allahtan keyfi yerinde...
canım benim iyi ki sende varsın.üzülmemek elde değil mutlaka.
Allah sıkıntılarını tez zamanda gidersin inşallah...
dün bizimde yoktu ödevimiz.ritmik saymaları çalıştık biraz da kitap okuduk..
çocukların içinden gelmesi lazım ama biraz da gayret etmeleri gerekiyor.
çocuklar bazen annelerinin çalışması nedeniyle hırçınlaşıyor.ister bakıcı olsun, ister anneanne veya babaanne olsa bile aynı tepkileri
veriyorlar.
canım sorma iyi olmaya çalışıyorum..mesai saatlerinde buradayım..su an bir iş yok..öğrenciler derslerine girdiler..zaten burda da tekniker olarak atanıp öğrenci işlerine baktığım için diğer mesai arkadaşlarım tarafından istenmiyorum ...öyle hissediyorum..
aynı işi yapıyoruz da tekniker maaşı alıyorum diye kızgınlar ...canım bu günlerde çook sıkkın..moralim çok kötü..tekniker kadrosunu açan okul ..tekniker ihtiyacı şimdilik yok diyip de beni öğrenci işlerine veren yine okul..buna rağmen mesai arkadaşlarım beni üzüyor..istenmediğimi hissediyorum..
öyle canım..malesef bana öyle gelmedi..söylediler 4 gün oluyor..yani dilekçe ver kendi kadromda çalışmak istiyorum de dediler.."657 ye göre ..atandığın kadronun alt sınıfında kimse çalıştırılamaz "diye dilekçe vermemi istediler..
ben daha aday memurum.yeni atandım biliyorsun...asaletimin onaylanmasına 1 yıldan fazla var..bir uyarı ile memuriyetim biter..buna rağmen böyle birşey söyledi arkadaş..
2 erkek memur ile çalışıyorum..bir tanesini ben gelince alt kata yolladılar..ona da bozulmuş olabilir..o karşı çıkıyor zaten daha çok..yani ben bayan olduğum için beni zemin kata göndermediler..o arkadaşı yolladılar ..işte böyle..
üniversite merkezde zıraat fakültesi açılıyor..oraya gitmek için dilekçe ver işte diyor.tekniker kadrosuyla gitmesen bile orda da öğrenci işlerine bakarsın diyorlar..yani ne farkı var o zaman ..karşı çıkıyorsunuz ya öğrenci işlerine bakmama..amannn ne bileyimmmmm kafamı çorbaya çevirdiler 4 günde..
çok ilginç..kimse bana birşey diyemez şu an ..onlar da aday memur daha asaletleri onaylanmadı..bir de aday olmasalar ne yaparlardı düşünemiyorum yani..iste böyle.
kimseye birşey diyemedim..konuşamıyorum böyle moralim bozuk olunca..şimdi size söyledim
Nasıl gidiyor ritmik saymalar canım kaçlardasınız.. 100 e kadar saydırıyorsun değil mi?
Evet çocuklar belkide haklı olarak başkaları gibi annelerinin yanında olmasını istiyorlar. ara ara benimki de söylenir anne işe gitme beni servise sen bırak, okula almaya gel falan diye. Anlatmaya çalışıyorsun bunu aslında en çokda onun için yapman gerektiğini ama daha çok küçükler anlamakta zorlanıyorlar. Bir defasında anne ben para istemem sen işe gitme demişti tabi ondan sonra ben bir süre bunalım takılmıştım
işte sıkındı evde sıkıntı geldimi de üst üste geliyor dimi ama. Bak gerçekten kendin için birşeyler yapmayı dene ve sıkıntılarını içine atma mutlaka paylaş ki hafifleyesin canım Allah yardımcın, hepimizin yardımcısı olsun...
Bakıyorum canım siteye, güzel şeyler var evet, çıkarttım şimdi bende bikaç tane.Ne güzel haftaiçi yemek yapabilme şansınız var bizim ders olmasa bile 8 de evde olunca yorgunluktan bi şey yapamıyorum anca pazar yapmam lazım bikaç çeşit..
Çarpım tablosunun mantığını çözmesi için ritmik saymaları iyice yerleştirmelisin cnm,sonrası çorap söküğü gibi geliyo.
bende bişey keşfettim bizim öğretmende eğitimhane de ki sorulardan soruyo değerlendirmelerde.Ben oğlana o siteden 2.sınıf türkçe matematik soruları çıkartıp çalıştırıyorum dün anne çalıştığımız testlerdeki sorunun aynısı çıktı dedi.güzel bir site tavsiye ederim..
merhaba şekerim.. ödev bizimde yoktu.
bu çarpım tabllosu beni korkutuyor... :18: :18:
oy akradaşlarım iyi ki varsınız..
iyi şimdi sağol canım,akşam babası götürmüş kulak burun boğaza orta kulak olmuş yine antibiyotik vermiş herzamankinden birde dr.yazdığı bir karışım var eczacı hazırlıyo onuda almışlar.2 sonrada kontrolü var,banyo yapmıcak bikaç gün ama allahtan keyfi yerinde...
Ne güzel haftaiçi yemek yapabilme şansınız var bizim ders olmasa bile 8 de evde olunca yorgunluktan bi şey yapamıyorum anca pazar yapmam lazım bikaç çeşit..
akşam ödev de olmayınca 2 leri baya bi çalıştık.
3 lerde 21 'e kadar anca sayabiliyor.
bugün 2 leri unutacakmı bakalım..(
Bakıyorum canım siteye, güzel şeyler var evet, çıkarttım şimdi bende bikaç tane.
Akşam 8 de evde olman da çok kötü, Allah kolaylık versin. Biz 17,30 da çıkıyoruz kışın, en geç 18,30 da evdeyim çok şükür ki.
Siz önce ritmik saymaları ezberletip, sonra mı çarpım tablosuna geçtiniz.
Dün bir de burda konuşulmuştu galiba, 3 er 3 er 30 a kadar, 4 er 4 er 40 a kadar öğretiyolarmış, öyle mi yapsak acaba?:26::26:
canım ben de hafta sonu çok yapıyorum yemekleri..hafta içi de yemek yaptığım oluyor.dün akşam haşlanmış nohutum vardı buzluktan onu çıkardım..sabah pişirdim..
çarpım tablosunu benim oğlan söyle ezberledi..3*7 =21 i biliyor ya..
3*9= dediğimde üzerine 2 kez 3 daha ilave ediyor..
yani dediğin gibi 3 er ritmik ilerliyor..
2 ler daha kolay..ama 3 leri arada ben soruyorum.
3 lerin de 3*5 den sonrası zor..
e notlarını araya götürmeseydi demi ama..notları iyi iken efendi bir insan olmadıktan sonra ne anlamı kalır..bir de küfür falan da kullanıyormuş evde benim oğlan..çok şımarık çok..ama aldı boyunun ölçüsünü...notlarının hepsi 100 olsun..önemli değil..sen böyle davrandığın sürece benim için notlarının bir anlamı yok..diğer türlü de düzgün bir insan ol ..o zaman tamamdır ..benim gözümde harika insan olursun..
baktım düşünüyor..dediğimi anladı sanırım...:26::26::26::26::26:
evet canım haklısın...insallah
geçmiş olsun ..ah kuzucuk..inşallah bir daha olmaz..
aminnnnnnnnnnnnnnnnn..
Siz ritmik saymaları kaçlara kadar ev kaça kadar tamamen ezberlediniz?
Seninkinin yöntemi daha zor gibi geldi bana ama kendisine mantıklı geliyorsa daha kolay öğrenir zaten.
Dün akşam ben yemek yaparken matematik kitabındaki eldesiz toplama işlemlerini yaptırdım biraz. Normalde işlemleri hep parmaklarını kullanarak yapar. 1 ekleyecek olsa bile illa parmağı ile sayacak. Dün akşam işlemleri yaparken 4+2 yi hiç parmak çıkarmadan 4 ün üzerine 2 eklersem 6 olur, 3+3e 3 ün üzerine 3 eklersem 6 olur gibi yorumlarla yaptı.
Allahım ben nasıl mutlu oldum anlatamam. Benim mutlu olduğumu görünce daha da gaza geldi uğraştı yapmaya.
evet ama ne yapmalıyım..bilemiyorum..2 çocuk var..bir de kocama güvenemiyorum çocuk bakımı konusunda..aslında başımı alıp gidesim var..Nasıl gidiyor ritmik saymalar canım kaçlardasınız.. 100 e kadar saydırıyorsun değil mi?
Evet çocuklar belkide haklı olarak başkaları gibi annelerinin yanında olmasını istiyorlar. ara ara benimki de söylenir anne işe gitme beni servise sen bırak, okula almaya gel falan diye. Anlatmaya çalışıyorsun bunu aslında en çokda onun için yapman gerektiğini ama daha çok küçükler anlamakta zorlanıyorlar. Bir defasında anne ben para istemem sen işe gitme demişti tabi ondan sonra ben bir süre bunalım takılmıştım
işte sıkındı evde sıkıntı geldimi de üst üste geliyor dimi ama. Bak gerçekten kendin için birşeyler yapmayı dene ve sıkıntılarını içine atma mutlaka paylaş ki hafifleyesin canım Allah yardımcın, hepimizin yardımcısı olsun...
Ben birde bol bol yazdırdım ritmik sayarken onunda faydası oluyor canım. Bende her gün birer kere saydıraym diyorum hemde çarpım tablosuna başlayalım artık. Bu hafta genel olarak mantığını anlatıcam çarpım tablosunun ve defterine yazdırıcam önümüzdeki hafta kısmetse 2lerle başlarız diye düşünüyorum...
Ahhh ahhhh bende 3 sene önce 18:30 oldu mu evde oluyordum ama o zamanda servisim yoktu hep dua ederdim işyerim uzak olsun ama servisi olsun diye al servis oldu ama her gün 3,5 - 4 saat yollarda geçiyor. İnsan dua ederken çok dikkatli olmalı....
Evet canım ben yazmıştım ritmik saymaları çarpım tablosu mantığı gibi 10 katına kadar öğretiyormuş kuzenimin kızının öğretmeni müfredat böyle demiş. Aslında mantıklı çünkü peşinde çarpımı öğrenecek ona alıştırmak değil mi amaç zaten.
Bundan sonra yapacağımız ritmik saymaları sayının 10 katına kadar yaptıracağım ben...
10 katı daha basit olur dimi sonrada öğrenirler 100 ' e kadar :))
evet ama ne yapmalıyım..bilemiyorum..2 çocuk var..bir de kocama güvenemiyorum çocuk bakımı konusunda..aslında başımı alıp gidesim var..
dün akşam eve giderken mesai arkadaşlarımın davranışları yüzünden çok üzgündüm.otobusün kolduğuna göçtüm resmen..gözlerimi bile kırpıştırmak istemedim.
sonra eve gittim ki bakıcı problemi..bir de rutin ev işi ve çocukların yükü..bunlar da üstüne yüklenince kötü oldum..bir de benim depresyon geçmişim var malesef..zor zamanlar geçirdim emir doğmadan önce..hatta hamilelik de tavan yaptı..doğum oldu daha arttı..korkunç zamanlardı..işte depresyon geçmişimden mi bilemiyorum..sırtladığım yükü bırakasım geliyor..
aslında güçlü kişiliğim olmasına rağmen tüm yükü bıraktığım zaman , gerçekten yüklenecek halim kalmadıığından..yükü bırakasım geldi inan ki dün akşam..