İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

bizim okul arı yayınlarının deneme sınavına soktu çocuykları hani şu il genelinde olan varya yayınevi hakkında hiçbir bilgi bulamadım.bana pek iddialı gelmedi zaten çok basitti de.bu yayıneviyle bilgisi olan varmı .

Hangi ilaca başladınız, dozu nedir?

Yeni okulunuzda yemekhane varsa kantin olmaması aslında daha iyi çünkü çocuklar küçük ve dediğin gibi sadece su ihtiyaçlarında kullanmalarını bekleyemezsin ki parası olduğunda o an etrafta ne görürse onu alacak. Kantinde satılan yemek türü şeyler ise ne kadar sağlıklı olur tahmin edersin. Neyse bence kantin olmaması daha güzel :)

Bence beslenme yerine yemekhaneye gönder herkesle birlikte gitsin ve yemek yesin. Çünkü iştah problemi zaten olacak birde kendisine bırakırsan canı istemezse yemez ancak yemekhanedeki hostes ablalar ile konuşabilirsin ben başta öyle yapmıştım biraz da olsa yemeden çıkarmıyorlar bu sayede hem yemek yemiş oluyor.

Bizim kahvaltımız aslında çok düzenliydi bu seneye kadar her sabah yumurta, peynir, süt falan gerekli olan her şeyi yiyordu ancak bu sene uyanır uyanmaz kahvaltı yapması gerektiği için kısmen daha zor oldu başlarda, şimdi artık kahvaltı seçimini ona yaptırıyoruz ne isterse onu alıyoruz, bu aralar örneğin nesquik kahvaltılık gevrek yiyor süt ile. Muz süt ve ceviz fındık buda bir kahvaltı seçeneği, eskisi gibi sınırlı değil bazen normal süt yerine meyveli sütler istiyor filan işte.. Çok mu uzattım ne sabah sabah :)))

slm pazar günü concerta 27 mg başladık.etkisini 2 saat falan sonra göstermeye başladı.akşama kadarda sürdü etkisi.hemen iştah kesildi,biraz huysuzluk yaptı ama çok uzun sürmedi allahtan sonra evde durmak istemediğini,çok sıkıldığını dışarı çıkmak istediğini söyledi.baba oğul birlikte dışarı çıktılar.babası oğlum parka götüreyim diyor yok o bebekmiymiş parka gidecek,şöyle yürüyelim gezelim baba dedi.beraber çıktılar istiklalde yürümüşler.sonra maçı seyretmişler,akşam geldiler.bir sakin koltukta oturuyor iyidi yani.uykuya dalmakta zorlandık 12 yi buldu yatması.onun haricinde başka sorun yoktu.sabah 7.de kalktık.8.30 da servis aldı.yeni okul heyecanıyla erkenden uyandı.allahtan sabah kahvaltı etti.beslenme koydum.yemekhanenin açılması 1 haftayı bulurmuş.bakalım beslenme geri gelecekmi merak ediyorum..bide akşam uykumuz düzene girecekmi.bu arada kantin varmış müdür beye sordum sözleşme imzalanmamış henüz o yüzden açılmamış..öğretmeniyle konuşamadım,ilaç verdiğimi söyleyemedim,ilk gün yoğundu.bir ara yakaladım.hocam dedim veli görüşme saatiniz belirlendimi.yüzünde tuhaf bir ifadeyle önce bir yerleşelim dimi dedi.bende yok bişey dicektimde dedim.bi saniye dedi gitti müdürün yanına,sonra sınıfa girdiler.bilgisayarda sorun falan varmış onu düzeltmeye çalışıyolarmış bendekide zamanla mütiştir yani.bozuldum o tavrına açıkcası biraz.sonra eve geldim zate..bizde durumlar böyle işte..geçmiş olsun sizede bu arada..

bizim okul arı yayınlarının deneme sınavına soktu çocuykları hani şu il genelinde olan varya yayınevi hakkında hiçbir bilgi bulamadım.bana pek iddialı gelmedi zaten çok basitti de.bu yayıneviyle bilgisi olan varmı .

Aslında ben istiyorum böyle deneme sınavları olmasını ama yapılmıyor bizde,arı yayınları yabancı gelmedi ama çok bilgim yok.Zaten amaç çocukları test usulü çözmeye alıştırmak şimdiden çok iddaalı olmasınlar boşver..

kızlar size bişi soracam
benim kızım birinci sınıfta harfleri tanıyo..ezberdende yazıyo ama bi türlü okuyamadı..
acaba geçmi kaldı normalmi..
daha 8 harf öğrendiler..sizin çocuklar kaç ayda öğrendi.:26::26::26:

kızlar size bişi soracam
benim kızım birinci sınıfta harfleri tanıyo..ezberdende yazıyo ama bi türlü okuyamadı..
acaba geçmi kaldı normalmi..
daha 8 harf öğrendiler..sizin çocuklar kaç ayda öğrendi.:26::26::26:

Sene sonuna kadar sürüyor canım tam olarak okumaları, belli kelimeleri öğreniyorlar, öğretmen yetiştirir merak etme zamanında. Yan sınıflarına falan sorsana, onlar kaç harf öğrenmişler?

zeliş ya akşama hangi ödevler bizi bekliyor acaba :))

Kız bırak onu da akşam görürüz, düşünme şimdiden stresini ne çekiyon?

Ben aradım saat 4 gibi öğretmen ödev vermedi dedi önce. Sonra 4leri öğrenicem 40a kadar dedi ???? saydı bana ne bilim var mı yok mu anlamadım. Test yapmasını söyledim Türkçeye başladım dedi. Birazda hastaydı fazla üstelemedim isterse yapsın diye yinede yapmaya çalış dedim :))))

Sene sonuna kadar sürüyor canım tam olarak okumaları, belli kelimeleri öğreniyorlar, öğretmen yetiştirir merak etme zamanında. Yan sınıflarına falan sorsana, onlar kaç harf öğrenmişler?

Evet çok doğru :))))

Acele etmemek lazım biz bu sene hala okumayı düzeltmeye uğraşıyoruz...

aslında kendi evinde olsa işi inan ki çok daha zor..

saçını süpürge eder ..evi sobalı..bizim ev kaloriferli..sabah geliyor..çocuklara kahvaltı hazırlıyor..

öğlen okula gidiyorlar..öğlenden sonra küçük uyuyor...o da oturuyor..eli işi yapıyor..akşam biz eve gidince çıkıyor..

ilk başlarda yemek yediremiyordum..sabah bırakıp çıktığım yemek aynı duruyordu..kızıyordum yemek ye diye..akşama kadar evde..hem utanıyordu..hem de çocukları yemeyince boğazından geçmiyordu sanırım..

bilemiyorum ..ama şimdi yiyor en azından..:21::21::21::21:

Ah biz kadınlar işte, her yerde aynı demek ki, Allah ona da sabırlar versin.

Ben aradım saat 4 gibi öğretmen ödev vermedi dedi önce. Sonra 4leri öğrenicem 40a kadar dedi ???? saydı bana ne bilim var mı yok mu anlamadım. Test yapmasını söyledim Türkçeye başladım dedi. Birazda hastaydı fazla üstelemedim isterse yapsın diye yinede yapmaya çalış dedim :))))

Evet çok doğru :))))

Acele etmemek lazım biz bu sene hala okumayı düzeltmeye uğraşıyoruz...

mesala sofrayı falan toplarken hadi 5 ler 10 ları sayalım diyorum başlıyor saymaya bağıra bağıra :KK1:

mesala sofrayı falan toplarken hadi 5 ler 10 ları sayalım diyorum başlıyor saymaya bağıra bağıra :KK1:

Süpeeerrr.... Aferin ona ya bakma aslında çok zekiler ama müfredat çok ağır onlara göre birde bizim memnuniyetsizliğimiz eklenince çocuklarda yıpranıyor...

Bugünü resmen uyuklayarak geçirdim ama nihayet bitti...

İyi akşamlar kızlar yarın görüşürüz.

:KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:

ya kendi sınıfından geri kalmasın yeter...yan sınıflar hiç aklıma gelmemişti bi ara onu sorayım.
ama öğretmeninden çok memnunm çok iyi..

X