- 10 Temmuz 2010
- 653
- 774
BurdayıımBalkonda bezelye ayıklarken duydum seslendiğini,baktımki söylemişsin egeye,bezelyeler bir tarafta,ben bir tarafta ağlıyorum.Seninleydim sanki söylerken,sanki o anı gördüm.Öyle çok ağlayasım varki.Sevindim aslında,uzun zamandır böyle ağlamamıştım.Gözünaydın cute,ne kadar hafifledin biliyorum,Rabbim yardım etti sana,işini kolaylaştırdı.
Artık herşey daha güzel olacak.Herşeyi acılaştıran buruk tattan kurtuldun canım
Onu Ege'nın yasından daha buyudugunde halletmeyı dusunuyorum ve bunu ogrendıgınde bunu kesınlıkle abısı ıle paylasmasını ıstemeyecegım bır yasta .Şimdi okudum msjları
Aslında kp kv bilebilir bence ama dediğiniz gibi gelinler kardeşler bilmesin bilecek bir durum yok zaten. Kimseyi ilgilendiren bir durum değil.
Ben bütün bunları okurken içinden şunu geçirdimCuteMom
Kardeşleri nasıl anlatıcaz durumu
En iyisi bir pedagog eşliğinde çocuğa söylemek.çünkü yaşlara göre nasıl açıklanmasın gerektiğini en iyi onlar yönlendirir.en azından sen pedagogla görüş önden tavsiyelerini al ona göre açıkla.çünkü çocuklar hassastır ve bizim düşünemediklerimizi hayal dünyalarında kurup dışa sözlü olarak vurmadıkları için anlamak zordur.Merhaba
coğu kişi bilir ama ben şöyle herkes yorum yapabilsin diye özet gececeğim.
-ilk evliliğim 3 sene kadar sürdü ve doğumdan sonra ayrıldık.
-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı
-oglum 13 aylıkken bir erkekle ilişkiye başladım
- oplum 15-16 aylıkkenden beri baba diyor ve öyle biliyor
-oğlum 2.5 yasındayken evlendik
-şuanda 3 senedir evliyim , başka cocugumuz yok henüz
- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok
- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde
- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)
- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim
- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda
- bu senede devlette bir anaokuluna gidecek hadi bu senede öğrenmedi diyelim
- 2 sene sonra ılkokula baslayacak.6.30-7 yasında
oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.
düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.
Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?
yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.
Belki cevrenizdede vardır anlatacağınız birşeyler olabilir.
Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.
teşekkürler
Güncelleme yapamadıgım ıcın belırtemedım .En iyisi bir pedagog eşliğinde çocuğa söylemek.çünkü yaşlara göre nasıl açıklanmasın gerektiğini en iyi onlar yönlendirir.en azından sen pedagogla görüş önden tavsiyelerini al ona göre açıkla.çünkü çocuklar hassastır ve bizim düşünemediklerimizi hayal dünyalarında kurup dışa sözlü olarak vurmadıkları için anlamak zordur.
Bu aksam annemde iftardaydik. Kayinvalidemler gelecekti iftara bende egeyi annemde yikadim parktan gelmiştik. Banyodan sonra yine konu kardeşine geldi kardeşinin soyadinin deniz x olmasini istediğini söyledi ama olmaz ki dedim neden demedi ne olacak dedi y dedim bir başladı ağlamaya hayir istemiyorum
Ben tek x te kalacagim kabul etmiyorum dedi ama biz koyamiyoruz ki dedim . bu defa sormadi cevap alamadigi için hayir hayir istemiyorum diye isyan ediyordu bende soyadinin ne olduğu önemli değil ki biz hep beraber ve birlikte olucaz dedim
Ben de y olmak istiyorum dedi gel bak ister misin neden senin soyadin x anlatayim ,e evet dedi.
Oturttum yanima sen artik buyudun , bak simdi ege ben daha evvel başka biriyle evliydim. Sen doğduğunda biz anlasamadigimiz için ayrildik. O yüzden senin soyadin boyle x oldu dedim
Ben de babamla evlenince soyadim y oldu ama bunun bir önemi yok biz hep beraberiz biliyorsun ama biz degisirebiliyormuyiz bakariz ama biz yapamazsak sende istersen 18 yasinda drgistirirsin dedim
O anda anladimi acaba diye düşünürken önüne diz çoktum anladinmi simdi düğünü nereden hatirladigini?
Evet der gibi basini salladi
Babam biliyor mu dedi?
Neyi dedim? Hakketten anlamadi saniyordum
İlkini...
Evet biliyor.
O ne zaman gitti 1 yaşındayken mi ben?
Hayir egecim sen cok kucuktun 2 ayliktin , ama ondan sonra babamla tanistim 1 yaşındayken o zamandan beride beraberiz biz seni çok seviyoruz biliyorsun dimi dedim.
Evet dedi
Masum veya durgun değildi agliyordu ve sustu . sonrada normal hayatimiza devam ettik bütün gece kuzenleriyle oyun oynadilar bu şokla bütün gece tabletler oynamalarına izin verdik. Eşime abime yengeme ve anneme söyledim.hepsi sok oldu nazil yani şimdimi soyledin diğer odada 5 dakikada. Evet 5 dakikada anlatırken uzulmedim hepsi bu kadar mi bilmiyorum belki devam sorular gelir ama umarim Rabbim evladimin içine aci vermez umarim onu çok seviyorum. İlk onu sevdim herşey güzel olsun istiyorum hiç aglamadim bende garip bir hissizlik oluştu kirdikmi zincirleri olayin sokundamiyim bilmiyorun
Ne mutlu sizeOnu Ege'nın yasından daha buyudugunde halletmeyı dusunuyorum ve bunu ogrendıgınde bunu kesınlıkle abısı ıle paylasmasını ıstemeyecegım bır yasta .
Ben Ege'yı omrume, Deniz'i ise Egeyle birbirinin ömrüne bırakmak için doğuruyorum. En güzel ilişki onların olsun , en güzel bağ, en güzel örnek olsunlar . Onlar buyudugunde bende kocamla artık keyfıme bakabılırım. Ayrıca esımde cok cok acayıp bırı , butun dalgalanmalara butun morel bozukluklarına benımle beraber dırendı hatta bır ara oda benımle coktu ne yalan soylıyım ama sımdı cok ıyıyız.
En iyisini düşünmüşünüz canım rica ederimGüncelleme yapamadıgım ıcın belırtemedım .
Gecen hafta persembe soyledım , pedagog destegıde alıyoruz teşekkür ederim
peki cute nerede.
son durumu nedir . bebek doğmuş olabilir mi. ya da 1-2 ayı mı kaldı. haberi olan var mı
hayırlı olsun .Doğdu bebeği evet
bende merak ediyordum.. teşekkürlerDoğdu bebeği evet
bende merak ediyordum.. teşekkürler
erkek oldu değil mi?
inşallah bir öncekindeki gibi plesenta previa falan olmamıştır
Instagram hesabi vardi degil mi diyordu burada oradan mi takiptesiniz.Tıbbi detayları bilmiyorum.
Erkek doğdu evet.
Allah yardımcınız olsun evlatlarınızla bir ömür çok mutlu olun inşallah denizinizde hayırlı ömürlü olsun sizi görünce yazmak istedim üyelik iptali yaptırdınız sanıyorum mutluluklar diliyoumTam 3.5 sene once actım bu konuyu.
Üzüldüm , bunaldım , çok ağladım bunalttımda hem etrafımı hem burayi biliyorum.
Hamile olduğumu tamda Ege ye bu haberı vermek üzereyken öğrendim ,çok üzüldüm şimdi hiç zamanı değildi diyerek.
Bazen insanlar tamamen kardeslere bıle bırbırlerıne hıc benzemıyorlar dıyorlar ya , ben dedım kı Allah'ım ne olur birbirlerinden cokta ayrı olmasınlar bu sözleri duymayalım lütfen dedim. Hem sağlıklısını hemde hayırlısını bu duaları ekleyerek yaptım . Bazen teselli edende oldu bak bızde kardesız ama hıc benzemıyoruz dıyen arkadaslarımda , kuzenlerımde oldu.
Eşim ve ailesi renkli gözlü, benim ailemde öyle ben sadece renkli gözlü değilim ve de Ege.
Deniz doğduğunda yahu dedim ben bunu tanıyorum , günler gecti aylar gecti Deniz aynı Ege . Demek ki dedim çok isteyerek yapmışım duamı da Allah kabul etmiş. Saçları aynı şekilde döküldü , aynı şekilde uzadı ,gözleri aynı bakıyor , huyu Ege ye benziyor , tam aynı haftada aynı tıbbi sorunla doğdu , gören inanmıyorum bu aynı abisi diyor , ilk söylediği şey Edde.
Çok seviyorum onları , tüplerimide bağlattım . Bir daha çocuk sahibi olmayacağım . Ölene kadar bu iki kardeşi insallah bir arada hem sevgiyle hemde birlikteliğimizde bir arada tutabilirim.
Çok istiyorum büyüsünler ben onları öyle göreyim.
Ege yasadıgı gerceklıgı tamamen bılıyor , Deniz eve geldiğinde anne Deniz soyadımızın farklı olduğunu bilecek mi dedi? Bilmez dedim.
Mune konumu kapatabılırmısın.
Ben okurken ağladım sizin yerinize insaallah hersey gonlunuzce olsunBu aksam annemde iftardaydik. Kayinvalidemler gelecekti iftara bende egeyi annemde yikadim parktan gelmiştik. Banyodan sonra yine konu kardeşine geldi kardeşinin soyadinin deniz x olmasini istediğini söyledi ama olmaz ki dedim neden demedi ne olacak dedi y dedim bir başladı ağlamaya hayir istemiyorum
Ben tek x te kalacagim kabul etmiyorum dedi ama biz koyamiyoruz ki dedim . bu defa sormadi cevap alamadigi için hayir hayir istemiyorum diye isyan ediyordu bende soyadinin ne olduğu önemli değil ki biz hep beraber ve birlikte olucaz dedim
Ben de y olmak istiyorum dedi gel bak ister misin neden senin soyadin x anlatayim ,e evet dedi.
Oturttum yanima sen artik buyudun , bak simdi ege ben daha evvel başka biriyle evliydim. Sen doğduğunda biz anlasamadigimiz için ayrildik. O yüzden senin soyadin boyle x oldu dedim
Ben de babamla evlenince soyadim y oldu ama bunun bir önemi yok biz hep beraberiz biliyorsun ama biz degisirebiliyormuyiz bakariz ama biz yapamazsak sende istersen 18 yasinda drgistirirsin dedim
O anda anladimi acaba diye düşünürken önüne diz çoktum anladinmi simdi düğünü nereden hatirladigini?
Evet der gibi basini salladi
Babam biliyor mu dedi?
Neyi dedim? Hakketten anlamadi saniyordum
İlkini...
Evet biliyor.
O ne zaman gitti 1 yaşındayken mi ben?
Hayir egecim sen cok kucuktun 2 ayliktin , ama ondan sonra babamla tanistim 1 yaşındayken o zamandan beride beraberiz biz seni çok seviyoruz biliyorsun dimi dedim.
Evet dedi
Masum veya durgun değildi agliyordu ve sustu . sonrada normal hayatimiza devam ettik bütün gece kuzenleriyle oyun oynadilar bu şokla bütün gece tabletler oynamalarına izin verdik. Eşime abime yengeme ve anneme söyledim.hepsi sok oldu nazil yani şimdimi soyledin diğer odada 5 dakikada. Evet 5 dakikada anlatırken uzulmedim hepsi bu kadar mi bilmiyorum belki devam sorular gelir ama umarim Rabbim evladimin içine aci vermez umarim onu çok seviyorum. İlk onu sevdim herşey güzel olsun istiyorum hiç aglamadim bende garip bir hissizlik oluştu kirdikmi zincirleri olayin sokundamiyim bilmiyorun