Çocuğa Bağırmak Şiddet Değil Midir?

Çocuğa bağırmak siddet midir?

• Şiddettir

OY: 57 93,4%
  • Şiddet değildir

OY: 5 8,2%

• Ankete Katılan
    61
Tabiki amaç itaat ettirmek değil, korumak İçin yapılıyor ama çocuğun algısı bu şekilde.

Akika kurbanı kesilince yaramazlık yapmıyorlar mı
Sizede hayırlı ramazanlar

Beni en iyi anlayanlardan olmalısınız.
2 ve 4 yaş aralıklarında çocuklarınız pirelere taş çıkarır vaziyette hareketli olmalılar.
Benimkiler bizden mi kaynaklı yoksa genlerinde mi var bilmiyorum ama; oyun-faaliyet, kitap okuma vs hiçbir alışkanlıkları yok.
Bunları hep zararlı bir ortama dönüştürebiliyorlat.
Örneğin adım adım setlerinin 36 aya kdr evimde var ama bir kere bile yapamadık çünkü yırtıp yiyorlar ve demirlerini çıkarıyorlar kitabın.
Keza boyaları da yiyorlar.
Oyuncaklar hep amaçları dışında kullanılıyor.
Şöyle ki, duvar kağıtlarımı yırtıp onları da yiyen 19 ve 34 aylık afacanlarım var.
Tencelerimi birbirlerinin kafasına vurmada kullanıyorlar, plastik kapları ise basamak yapıp yüksek yerlere tırmanmada.
Banyo saatimiz bile kavga dövüş geçer, birbilerni küvette kaydırıp düşürmeye çok gülerler mesela.
Ben bağırmayayım da kim bağırsın Allah aşkına?

Okurken bizimde yenmiş duvar kağıtları geldi aklıma
Çözümsüz kaldığınızda çocukları birbirinden bikaç saat ayrı tutma imkanınız var mı? Şiddetli oyunları bu sayede unutabilirler. Benim küçükte büyük abinin klavyesinin tuşlarının tamamını söker her fırsatta bende yutmasından korkuyorum. 4 gündür abisi onunla iletişime geçmiyor, odasına almıyor. Yarın açacağım odayı , deneyeceğiz yine aynı şeyi yapacak mı

Bende aynı şeyi söyledim zaten bağırmadan ciddi bir tavır sergilenmeli bana göre de...
Yapması yanlış olan bi durumda "çocuktur yapsın" diye müsade edilmemeli bence yoksa o zaman önünü alamayız. Annem bizi disiplinli büyüttü bi yere misafirliğe gittiğimizde oturduğumuz yerden kalkmazdık o kadarı da abartı olur çocuktur elbet oynayacak dağıtacak ama yapmaması gereken durumlarda müdahale edilmeli

8 yasina kdr bagirmadim el bebek gul bebek buyuttum ses tonum dahi yukselmedi babasina krsi bile.savundum (hata yapmisim) smdi tepeme cilti avazim ciktigi kdr bagrmak zorunda kaliyorm.bazen cnku soylemedigini birakmiyor. Insanlar ne derse desin yaramaz desin nasil sabrediyorsun evlerden irak diyen oluyor yuzume bagirdigimzaman aglasam da sabaha kadar. Adam etmenin baska yolunu bulamiyorum her anim onunla geciyor gttigim heryere goturrum kimseye emanet etmem kanka olduk o bana ben onda yardiriyoz gecinip gidiyoruz artk babasiyla iliskisine karismiyorum ahir zaman korkmasi lazim.birinden erkek cocuguna hele ki ergenlikte kizlar gb höt diyemiyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…