• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğa Bağırmak Şiddet Değil Midir?

Çocuğa bağırmak siddet midir?

• Şiddettir

OY: 57 93,4%
  • Şiddet değildir

OY: 5 8,2%

• Ankete Katılan
    61
Bu bizim evimizde hergün yaşadığımız olaydır.
Soba değil de düşme, elini kapıya sıkıştırma, cam bir şeyi kırma, zararlı bir maddeyi yeme çabası vs.
Çok gece acile gittik, bir sefer düşmesinde baygınlık geçirdi küçük oğlum hatta.
O an çocukların yanında kim varsa, alanda bulunmayan aynı tepkiyi veriyor diğerine.
Ama işte çare gerçekten böyle çocuğa bağırmak, bağırmanın sebebi diğer üyenin yazdığı gibi itaat değil, uzaklaştırmak.
Tabiki amaç itaat ettirmek değil, korumak İçin yapılıyor ama çocuğun algısı bu şekilde.

Öncelikle herkese Hayırlı ramazanlar diliyorum.sunu soylemek istiyorum acaba neden çocuklarımıza bağırma gibi duyguları hissediyoruz.bir bagirirsin iki bagirirsin üçüncüye çocuk arsizlasiyor .zaten annem hep bağırıyor birşey yaptığında yok bağırsin bağırsin dursun diyorlarlardir.sonra Vay efendim benim çocuğum laf dinlemiyor benim çocuğum iyice zivanadan çıktı diyoruz .ama hayatı kendimizde aramiyoruz. Önce kendimizde arayacağız sonra bak bakalım o çocuk nasıl lafını dinliyor.bizlere çocuklarımızı gerçekten Allah'ın emrettiği şekilde büyüterek geliştirsek davranarak,bakın bakayım o çocuk nasıl olur.oncelikle bir çocuk çok hasta oluyor devamlı düşüyor bir yeri kiriliyorsa öncelikle doğduğu zaman akika kurbanı kesilmişmi kesilmemismi buna bakmak lazım bu kurban çok önemli.sunnet üzerine yetiştirecezki çocuğunuzun nasıl terbiyeli ahlaklı olduğunu göreceksiniz.daha yazacak şey var lakin kelimelere sığmıyor iyi geçeler....
Akika kurbanı kesilince yaramazlık yapmıyorlar mı
Sizede hayırlı ramazanlar

İkazlarımı ciddiye almadıklarında başka bişeyle kafalarını dağıtmaya çalışıyorum ben. Yeni bir oyun, Yeni bir faaliyet hiç olmadı haydi bahçeye çıkalım. Yok bi cezayı hakettiyse odasına gider resim okur ve okuduğu resmi bana net olarak anlatana kadar Yeni bir faaliyete geçilmez.
Ben sizin endişelerinizi çok iyi anlıyorum 2-4 ve 13 yaşında 3 oğlum var. Çekinsin ikazlarımıza itaat etsinler derken başka şeylere sebep olmayalım özgüvenleri kırılmasın.
Beni en iyi anlayanlardan olmalısınız.
2 ve 4 yaş aralıklarında çocuklarınız pirelere taş çıkarır vaziyette hareketli olmalılar.
Benimkiler bizden mi kaynaklı yoksa genlerinde mi var bilmiyorum ama; oyun-faaliyet, kitap okuma vs hiçbir alışkanlıkları yok.
Bunları hep zararlı bir ortama dönüştürebiliyorlat.
Örneğin adım adım setlerinin 36 aya kdr evimde var ama bir kere bile yapamadık çünkü yırtıp yiyorlar ve demirlerini çıkarıyorlar kitabın.
Keza boyaları da yiyorlar.
Oyuncaklar hep amaçları dışında kullanılıyor.
Şöyle ki, duvar kağıtlarımı yırtıp onları da yiyen 19 ve 34 aylık afacanlarım var.
Tencelerimi birbirlerinin kafasına vurmada kullanıyorlar, plastik kapları ise basamak yapıp yüksek yerlere tırmanmada.
Banyo saatimiz bile kavga dövüş geçer, birbilerni küvette kaydırıp düşürmeye çok gülerler mesela.
Ben bağırmayayım da kim bağırsın Allah aşkına?

Beni en iyi anlayanlardan olmalısınız.
2 ve 4 yaş aralıklarında çocuklarınız pirelere taş çıkarır vaziyette hareketli olmalılar.
Benimkiler bizden mi kaynaklı yoksa genlerinde mi var bilmiyorum ama; oyun-faaliyet, kitap okuma vs hiçbir alışkanlıkları yok.
Bunları hep zararlı bir ortama dönüştürebiliyorlat.
Örneğin adım adım setlerinin 36 aya kdr evimde var ama bir kere bile yapamadık çünkü yırtıp yiyorlar ve demirlerini çıkarıyorlar kitabın.
Keza boyaları da yiyorlar.
Oyuncaklar hep amaçları dışında kullanılıyor.
Şöyle ki, duvar kağıtlarımı yırtıp onları da yiyen 19 ve 34 aylık afacanlarım var.
Tencelerimi birbirlerinin kafasına vurmada kullanıyorlar, plastik kapları ise basamak yapıp yüksek yerlere tırmanmada.
Banyo saatimiz bile kavga dövüş geçer, birbilerni küvette kaydırıp düşürmeye çok gülerler mesela.
Ben bağırmayayım da kim bağırsın Allah aşkına?
Okurken bizimde yenmiş duvar kağıtları geldi aklıma 😂
Çözümsüz kaldığınızda çocukları birbirinden bikaç saat ayrı tutma imkanınız var mı? Şiddetli oyunları bu sayede unutabilirler. Benim küçükte büyük abinin klavyesinin tuşlarının tamamını söker her fırsatta bende yutmasından korkuyorum. 4 gündür abisi onunla iletişime geçmiyor, odasına almıyor. Yarın açacağım odayı , deneyeceğiz yine aynı şeyi yapacak mı

Kızgınlık, ikaz yöntemleri kesinlikle bağırmakla ifade edilmez. Ciddi ve kesin biçimde, olması gereken izah edilir ve bu tavır korunur. İnatlaşma noktasına gelmeden de sorun çözümlenmelidir.
Tabiki uzman değilim ama 3 çocuklu bi anneyim. Çocuğun hatalı davranışını düzeltmek isterken başka bir yanlış davranış ile tanıştırmak saçma olur.

Bende aynı şeyi söyledim zaten bağırmadan ciddi bir tavır sergilenmeli bana göre de...
Yapması yanlış olan bi durumda "çocuktur yapsın" diye müsade edilmemeli bence yoksa o zaman önünü alamayız. Annem bizi disiplinli büyüttü bi yere misafirliğe gittiğimizde oturduğumuz yerden kalkmazdık o kadarı da abartı olur çocuktur elbet oynayacak dağıtacak ama yapmaması gereken durumlarda müdahale edilmeli

8 yasina kdr bagirmadim el bebek gul bebek buyuttum ses tonum dahi yukselmedi babasina krsi bile.savundum (hata yapmisim) smdi tepeme cilti avazim ciktigi kdr bagrmak zorunda kaliyorm.bazen cnku soylemedigini birakmiyor. Insanlar ne derse desin yaramaz desin nasil sabrediyorsun evlerden irak diyen oluyor yuzume bagirdigimzaman aglasam da sabaha kadar. Adam etmenin baska yolunu bulamiyorum her anim onunla geciyor gttigim heryere goturrum kimseye emanet etmem kanka olduk 🙂 o bana ben onda yardiriyoz gecinip gidiyoruz artk babasiyla iliskisine karismiyorum ahir zaman korkmasi lazim.birinden erkek cocuguna hele ki ergenlikte kizlar gb höt diyemiyorsun 😔

Back
X