cinsellik yaşı kaç olmalı, ne düşünüyorsunuz?

Tiana

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2019
80
8
Kardeşimin anlattıklarını dinliyorum şok oluyorum, 15/16 yaşa kadar cinsellik inmiş. Bunu gayet normal karşılıyorlarlarmış. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz, cinsel ilişkiye girme yaşı kaç olmalı veya 15/16 yaşındaki çocukların cinsellik yaşaması normal mi ya???

18 yaş altı cinsel ilişki için çok küçük yaşlar, ergenlik dönemindeki bir çocuk kendi için doğru kararı verecek bir yaşta değil, daha doğrusu kendinde değil. Hormonlarıyla hareket eder ve buda çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Ben ilk cinsel ilişkimi 19 yaşında yaşadım. Gerçi insanın o zaman bile aklı tam yerinde olmuyor.

En az 18 olmalı ki küçük yaşta bilinçli hareket edemez pişmanlıkları olur buda ileride travmalara sebep olur ki çok oluyorda malesef.

Bu sorunun amacı nedir tam olarak?
Ne gibi bir şey olduğunu düşünüyorsunuz? Bu konuyu konuştuğum insanlar eğer ki kişi mental olarak kendini hazır hissediyorsa bunun normal olduğunu düşünüyorlar. Amerika’da teen mom furyası ve bunun yine normal olduğunu düşünen insanlar. İnsanların bu konu hakkında fikirlerini görmek ve tartışmak istiyorum

Cinselliğim tek çıktısı haz değil malesef. Bebek ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar bu işin gerçeği. Ne zaman olası bir durumda bu üsttekilerle karşılaşıldığında olgun tepkiler verilebilecekse, o zaman başlamalı. 15-16 yaş çok çok çok erken.

Aklının erdiği yaş olmalı. 15-16 yaşındaki insanlar cinsellik ne demek bilse de cinsel yolla bulaşan hastalıkları bilmiyor korunma yollarından habersiz hamilelik durumunda ne yapacaklarını bilmiyorlar. Çok erken. Ama şu yaş diyebileceğim bi yaş da yok maalesef.

Ne gibi bir şey olduğunu düşünüyorsunuz? Bu konuyu konuştuğum insanlar eğer ki kişi mental olarak kendini hazır hissediyorsa bunun normal olduğunu düşünüyorlar. Amerika’da teen mom furyası ve bunun yine normal olduğunu düşünen insanlar. İnsanların bu konu hakkında fikirlerini görmek ve tartışmak istiyorum
Bizde sizin teen mom ilginizi görmek istemiyoz

Malesef 14 15 16yaslara inmiş.Her ne kadar en az 18 desek bile. Sadece konusuruz biz . Dışarıdaki çocuk dedigimiz yaslar asla bunu anlamaz. Çünkü normal karşılıyorlar bu durumu

Bazen bu yaşların cinsel konuşmalarina denk geliyorum avm veya başka yerlerde donup kaLiyorum.

Herkesin ailesi bilinçli değil, ama korunma konusunda bilinçlendirenler de var. Ben 16/17'yi normal buluyorum. Yapılan araştırmalar erken yaşta cinselliğin ileriki yaşlarda daha sağlıklı bir cinsel yaşam olasılığını artırdığını ortaya koyuyor.

Kardeşimin anlattıklarını dinliyorum şok oluyorum, 15/16 yaşa kadar cinsellik inmiş. Bunu gayet normal karşılıyorlarlarmış. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz, cinsel ilişkiye girme yaşı kaç olmalı veya 15/16 yaşındaki çocukların cinsellik yaşaması normal mi ya???
Bunu okuyunca aklıma bir hocamızın başına gelen olay geldi.
10.sinif öğrencisi boynunda morluklar görüyor. Tabi öğretmen arkadaşımız çocuğa bir şey mi yaptılar kavga mı ettiler diye merak edip soruyor.ve cevabi arkadaşları gülerek veriyor kızlar yaptı diye.
Yani ne diyebiliriz ki.artik öğrencinin yüzündeki morlukları sormaya bile korkar oldum.o kadar normal ki onlar için biz cevapları duyarken utanıyoruz. Ve de özellikle pandemi döneminde sosyal medya üzerinden tanışıp birbirlerine uygunsuz fotoğraf atan o kadar öğrencimiz oldu ki.gecen yıl sürekli bu olaylar ile ugrastik

Bence herkesin kendini hazır gördüğü yaş, zaman farklı. Yetişkinlerden daha bilinçli olanları gördüğüm için kesin şu yaştır diyemiyorum.

15 16 yasinda cinsellik bence normal değil. Olmamali da çünkü resit değiller.
Ama evet malesef o yasa inmis durumda.

18 in de erken olduğunu düşünüyorum, 21-22 yaşlarına geldiğinde biraz daha aklı başına oturmuş olur hiç değilse insanın kadın olsun erkek olsun, sonrasında ilişkileri de daha mantık üzerine kurulu olur bence yani

Qman boşver.birşeycikler olmaz.

X