Cinsellik Bu Kadar Önemli mi

sbelalkan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2023
2.518
3.699
29
Herkese merhaba. Arkadaşlar benim yaklaşık 3 yıllık bir ilişkim var ve kesinlikle evlenmeyi düşünüyorum. Sevgilim de bu durumu kabullendi. Fakat ortada şöyle bir durum var ben cinsellikten tiksinen biriyim. Sevgilim bir kaç kez beni arzuladığını söyledi ama ben iğrendiğim için defalarca redettim. Sevgilim çok bakımlı temiz biri çokta iyi bir insan ama söz konusu cinsellik olunca kendimi hep geri çekiyorum. Bu durum artık aramızda sorun olmaya başladı. Muhtemelen ayrılacağız. Sizce benim bu durumda ne yapmam gerekiyor cinsellik gerçekten çok mu önemli

Tam teşekküllü bir sağlık kurumunun cinsel sağlık sorunları birimine randevu alın önce.
Elbette sorun bu.
Hem de bir evliliği tek celsede boşanmaya götürecek çok büyük bir sorun.
O nedenle önce kendi sorunlarınızı çözün, bir insanın hayatını böyle kökten etkileyecek radikal bir karar almayın. Bunca sene neden beklediniz ki, herkese karşı mı isteksizsiniz? Başka flörtünüz oldu mu mesela, ona karşı da böyle miydiniz?
Sevgilinize evlilik baskısı mı yaptınız ki o da bunu kabullendi demişsiniz?
Normalde bu iki kişinin coşkuyla isteyeceği yani istemesi gereken bir karar.
Önce evlilik demişsiniz, sonra ayrılacağız galiba diyorsunuz.
Sizi de pek sağlıklı bulamadım mental olarak. Önce kendinizi iyileştirin.
Şifalar dilerim.

Ben daha önceki ilişkilerim de de isteksizdim. Hayır evlilik konusunda baskı yapmadım ilişkinin başında kesinlikle evlilik düşünmediğimi belirttim

Tabi ki önemli

Evet önemli tabiki de. Sevgilimle eşimle niye kardeş kardeş takılayım. Acilen yardım alın psikolojik, kimsenin başını yakmayın böyle devam edip

İşte herkes için önemli olan bu durum bana çok itici geliyor
Aseksuel olabilirsiniz. Bu cok normal bir cinsel yonelim. Ama tabi iliskiye baslarken kartlari acik davranmak gerekiyor. Bildigim kadariyla aseksuel insanlar ya kendileri gibi aseksuel insanlarla beraber oluyor yada acik iliski yasayip partnerlerinin baskalariyla cinsellik yasamasini okliyor.

Ben aslında daha yaşadığım ilişkilerde durumu izah etmiştim

Cinsellik tabikide önemli cinsellik eşler tarafindan bir bağdır kendini alıştırman gerek

İğrendiğiniz biriyle üç senedir nasıl berabersiniz ?
Tedavi olmadan evlenmeyin kesinlikle cinsellik bir ilişkinin her şeyidir
Ona karşı çekim duymuyorsanız arzulamıyorsanız nasıl üç sene oldu anlamadım.

Ben sevgilimden değil cinsellikten iğreniyorum. Sorun burda başlıyor zaten şuan ve daha önceki ilişkilerim de de hiç arzulama gibi bir durum olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…