peki doğru insanı nasıl bulcam ve onun doğru insan olduğunu nasıl anlıycam ?[/QUOTE
doğru insan diye bir şey yoktur.her zaman önce kendine güveneceksin.önce sen her konuda anlaşıyor musun,on seviyor,tahammül edebiliyor musun,bunları tartacaksın.bir ilişkiye başladıktan sonra da onunla cinsel yada duygusal ne paylaşman gerektiğine sen karar vereceksin.herkes ya benimle sadece cinselliği yasar sonra cekip giderse diye bakıyor olaya,ya seninle cinselliği yaşamaz,evlenir de evlendikten sonrada başkalarıyla yaşarsa cinselliği,o zaman burada birde aldatıldım başlıkları acarsın.
öncelikle yaş olarak küçük değilsin çünkü reşitsin aklı başındasın kimse seni kandırmadı karşılıklı ve isteyerek yaşadın ancak sen sorumluluk kabul etmek istemiyorsun ve iğrençlik olarak nitelendiriyorsun (belkide kkdan alacağın tepkiden korktuğun için böyle yazdın bilemiyorum)
yorumların hepsini okudum, diyorsunki bir msjında istediği zaman ilişkiye hayır diyemiyorum.. o zaman burda istekten çok senin cinsel ihtiyacın ön plana çıkıyor demektir.. yani yine erkek arkadaşın seni zorlamıyor,yine karşılıklı oluyor bişiler.. siz bu işi gayrimeşru evlilik babında sürdürdüğünüze göre dini olarak nikahınız var sanıyorum? aileniz dindar kesin ve erkek arkadaşınızda sizi eniştenizle günah diye görüştürmüyorsa dinen siz evlisiniz o zaman ki size her şekilde emirler yağdırıyor..
benim size tavsiyem diyanet.net mi neyse resmi web adresine bi sorun..
resmi nikahtan önce dini nikahın hükmü nedir?
resmi nikahtan boşanınca dini nikahtan da (dini nikahın önce olmasına rağmen) boşanabiliyormuyuz tarzı gibi soruları siz bi işin ehline sorun bence.
sen bu adamı niye çekiyorsun ki? sana gerçek yüzünü göstermiş ve bununda devamı gelecektir.. çünkü senin ona muhtaç olduğu izlenimini vermişsin ona. karşısında güçlü durmalısın.derslerine odaklan ve okulunu bir an önce bitir...
bir defa ilişki yaşadın diyede bundan sonraki erkek arkadaşlarınla ilişki yaşamak zorunda hissetme kendini.ve çıkacağın erkek arkadaşlarınada öncesinden bir ilişki yaşadığını söyleme ki seni zorlamasınlar sende kabul etme sakın!! bir şeyler ciddiyete varınca dersin benim önceden böle böle oldu kabul edersen olur,yok olmaz dersen hadi eyvallah dersin.
evleneceğin zaman da mümkünse yalan değil gerçeği söyle madem kandırmak istemiyorsun.
okulun bitince bir mesleğin olunca kendi ayaklarının üzerinde durunca yani. kendi özgüvenin daha çok yerine gelecek.. Allah karşına iyi insanlar çıkarsın.. seni beden odaklı değil de bütün olarak görebilen bir sevgilin olsun ve evlenin insallah.
yahu bu kendi hayatı kendi vercegi karar..diyanettin ile ne ilgisi var..şeriaat ülkesindemi yasıyoruz..
haklısınız ama ben öyle bir anda ayrılabilecek cesarete sahip biri de değilim malesef
kadınlar erkeklere sunulmuş varlıklar değildir,0,2.el gibi durumları olsun.kadınlar insandır,sevgide cinsellik illa ki vardır.kimseye git önüne gelenle yat kalk,öyle bir hayat yasa demiyorum.ama ilişkinin gerekliliklerini yasadı diye toplumdan dışlanma korkusuyla,yanlış bir ilişkiye devam etmek,birilerinin de çıkıp bunun böyle olması gerektiğini soylemelerini yanlış buluyorum.eminim eşinizde 10 yılı sizin gibi ilişkiye girmeden geçirmiştir.???
merhaba arkadaşlar,böyle birşey nasıl anlatılır bilmiyorum ama anlatmazsam da kafayı yiyebilirim.ben aylar önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdim ve çok pişmanım.o çok fazla kısıtlıyor beni kişilik özelliklerimi değiştirmeye çalışıyor beni bambaşka biri haline getiriyor.ve bende yaptığım iğrençliği örtmek için ne isterse kabul ediyorum.terk etmekten korkuyorum çünkü ailem yaptığım şeyi öğrenirse çok kötü şeyler olur yanımda durmazlar ki haklılar da.evlenene kadar katlanıp evlendikten sonra boşanmayı bile düşündüm ama bir de bunun ya olmazsa kısmı var.ne yapacağımı bilmiyorum bana yardım edin lütfen
Sen pişman falan değilsin.Eğer bu bir hataysa bir kez yapılır.
Adam her istediğinde tamam diyormuşsun.Yani zorla olan bir şey değil.
Samimi değilsin söylediklerinde yani.O yüzden problem yok.
neden bunları daha önce düşünmedin?şimdi seni parmağında oynatır bu sevgilin..merhaba arkadaşlar,böyle birşey nasıl anlatılır bilmiyorum ama anlatmazsam da kafayı yiyebilirim.ben aylar önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdim ve çok pişmanım.o çok fazla kısıtlıyor beni kişilik özelliklerimi değiştirmeye çalışıyor beni bambaşka biri haline getiriyor.ve bende yaptığım iğrençliği örtmek için ne isterse kabul ediyorum.terk etmekten korkuyorum çünkü ailem yaptığım şeyi öğrenirse çok kötü şeyler olur yanımda durmazlar ki haklılar da.evlenene kadar katlanıp evlendikten sonra boşanmayı bile düşündüm ama bir de bunun ya olmazsa kısmı var.ne yapacağımı bilmiyorum bana yardım edin lütfen
evet malesef devam ediyoruz ben sevgi rolü oynuyorum kendimi ona katlanmak zorunda hissettiğim için.ve ilişkiye girmek istediğinde hayır da diyemyrm doğal olarak.
siz herkesi çevreniz gibi zannediyorsunuz galibaeşim ve benim tercihlerim sizin ahlaksız ca anlattığınız dunyanın hayat tarznızın yargı konusu değil.. malesef dünya sizin bildiğinizin gördüğünüzn dışında karakterlerle, tercihlerle, ahlaklarla da dönebiliyor.. ben konuyu acan arkadaşı hıc bir şekılde yargılamadım, üstelık konuyu açma ahlakı oldukca guzel, pişman olmuş.... ben tamamen sizin görüşünüzü eleştirdim, kadınlar kullanılmamalı, kadınlar zar a bağlı yaşamamalı, vs.. ancak iş öyle sizin dediğiniz gibi yurumuyor malesef..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?