CİMRİ SEVGİLİ?

Bogazmanzarasi

😇6.takım mezunu🕊b.k 69.8🐣g.k 57.8🕊
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2016
7.485
15.270
178
Sevgilim çalışıyo ben öğrenciyim..tabiki maddi bi beklentim yok iki yıldır hiç olmadı..ama bi sohbet açılıyo mesela bilgisayarm bozulmuş oluyo yenisini al canım diyo ve ben öğrenciyim madiyatmn olmadgnı bildiği halde ben destek olurum diyemiyo..o öyle dese de ben teşekkür edip reddederim zaten ama hiç mi dşünmüyo beni..bu aralar sıkışığım mesela hiç mi aklına gelmiyo ben sana destek olurum sıkma cannı demek..bigün evlenince de mi böyle para sorun olck aramızda..maddi olarak durumu baya iyi..kendine gayet harcıyo ama ne bilim bari bi teklif etse düşünse beni.cimri insanla ömür geçer mi bilmiyorum..böyle bişey yasayan varmı?

Cimrilik böyle bir şey değil. Senin lokmanı saymıyor adam. Bilgisayar falan demişsin, en tırt bilgisayar neredeyse bir asgari ücret yapıyor. Bu tip büyük şeyleri karşılamayı teklif etmek zorunda değil. Sponsorun değil o senin. Maddi desteği ailenden bekleyebilirsin şu durumda sadece.

bilgisayar sadece basit bi örnekti. teklif etmek zorunda değil ama bu ince düşüncedir ben öğrenci halimle ona para harcayıp hediyeler alıyosam bi zahmet o da biraz ince düşünsün..ya gönderse ben zaten kabul etmemki takıldığım nokta lafını bile açmıyo yani.

Cimri insanla ömür geçmez de ömür geçirecek raddede değilsiniz zaten.
Destek olmak zorunda değil.
Teklif etmek de.

Anlattıklarınız cimrilik değil. Bilgisayarım bozuldu diyince yenisini almadığı için mi cimri olduğunu düşündünüz? Yoksa anlatmadığınız başka şeyler mi var?
bilgisayar yanlıs anlasıldı o basit bi örnekti baska seylerde yasadık

bilgisayar yanlıs anlasıldı o basit bi örnekti baska seylerde yasadık
Yani bence düşüncesizlik etmiş yenisini al dememliydi elbet. Ama bu cimrilik değil. Fakat size başka durumlarla da cimri olduğunu düşündürdüyse eğer, bu üstüne düşünülmesi gereken bir karakter demektir. Ben soğurdumm mesela. Cimri insanla ne sevgili ne arkadaş olamam.

evet sanırım ben yanlış kelime kullandm düşüncesiz daha doğru oldu
Düşüncesizlik de en az cimrilik kadar sıkıntı verir insana bence mesela benim eşim bwn öğrenciyken sürekli sorardı bi şihtiyacın var mı falan diye. Hoş şeyler tabi bunlar geleceğin aynası bu günler nede olsa

Cimri adam bilgisayarın bozulmuş yenisini al demez, ne var yaptır kullan sen de hemen her şeyi eskitiyorsun allah allah idare et der. Ismarladığı bir çay bile gözünde büyür, içine sıkıntı olur, çıkarır. Seninki altına girmek istemediği şeyleri üstlenmiyor sadece ve bence haksız da değil. Destek teklifinde bulunsa sen teşekkür edip reddetmezsin, kabul edersin, çocuk da görmüş ki o kısma karışmıyor.

Madem kabul etmeyeceksiniz niye teklif etmemesine aliniyorsunuz bende bunu anlamıyorum. Ben birşeyi almayacagima istemeyecegime eminsem,yok teklif etmemis sormamış diye umursamam aklıma bile gelmez. Haa ben umursuyorum diyorsan sevmediğini dusunuyorsan ayrıl o zaman.

yani şöyle bişey telefonum bozulduğunda sana ulaşamyırum ynisini alsana dio e bende şu an alamam canm durumm müsait değil diyorum öyle zaten..o zaman mesela ne bilim madem o kadar ulasamıyosun merak ediosun birikmişin varsa üstünü tamamlayabilirim istersen de bi teklif et ben zaten rddederm maksat bana değer verdgni göreyim böyle sakınyomuş gbi oluo sanki ben onn parasnı yicekmsm gbi. hoş olmuyo yani..

o kanıya nerden vardınız?2 yıldır bi kere bile maddi bişey istemedm istemm de ben babamdan bile istemeye cekinen biriyim..benim sorunum maddiyat versin bana değil beni düşünsün ne bilim parasndan daha ck değer versin hani maddiyatı iyi.ama desinki canım sen çok stres yapma bende destek olurum gerekirse..o zaman ben zaten derim teşekkür ederm gerek yok die..takıldğım para değil yani.

sonunda beni anlayan biriçıktı...işte bi saattr anltmya çalıştgm bu..ne yiyosn neiçiyosun belki ailenden isteyemedin bi ihtiyacn varsa bendeevarım biliosun desin ben zaten istememki bu konularda babamdan bile isteyemem çok gururluyum..ama beni düşünsün işte..

malesef anlatamadım...arada bi sorsun bi ihtiyacın varmı diye sadece düşünceli olsun demek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…