• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri Eş Ailesi

Kv ve büyük olarak yazıyorum.
Ben bu zorunlulukları yok cümlesini duyunca kendimi çok kötü hissediyorum ve sizlerden ayrılıyorum inanın.Neden bilmiyorum hiç katılamıyorum bu cümleye.
Aile olmak nedir.Zor zamanlarda imkanında varsa evladına yardım etmektir.Kendim dahil çevrem arkadaşlarım inanın hep düşüncemiz böyle ve her zamanda çocuklarımız için elimizden geleni yapıyoruz yaparızda.
Evladın zor durumda kalmış destek istemiş imkanında varsa neden yardım edilmesin.Konu neden hemen zorunlu değile getiriliyor.Buna karşılık bencil bir gençlik yetişiyor kimsenin derdi ile ilgilenmeyen sadece kendini sosyal medyasını düşünen yeni nesil geliyor dediğimde beğenmedime basılıyor hemen.
Bu istemenin çok kötü versiyonları ana babayı kullanmak vb vardır mutlaka.Bana o örnekleri vermeyin.Konu zaten onlar değil.
+1
Ağzınıza sağlık.

Benim tepkim ne olurdu söyleyeyim...
Eşimin ailesini arayıp 5 bin 10 bin için asla asssla muhatap olmazdım ne münasebet.
Arayabilirsem kendi annemi, babamı, kız kardeşimi arardım. Yoksa arkadaşımdan borç alırdım.
Bu konuda sorun eş ailesi değil, ablanızın eşinde. Dolap neden boş çalışmıyor mu hiç mi geliri yok?
Ablanız da çalışabilir evden de olsa bir şeyler yapılabilir ben instagramda görüyorum kadınlar anket vs cevaplayarak aylık 3-5 bin kazanıyorlar.
Konudaki en son suçlular eş ailesi, şahsi fikrim.

Dolapta bir şey yok diye arayan arkadaşıma bile hemen para gönderirim ben . Ya da onun için alışveriş yaparım .
Ablanız rahatsız hissetmekte haklı . İmkanları da bol insanlar ona rağmen vermemişler .

Merhaba. Kendim için değil ama ablam için sizlere danışmak istediğim bir konu var kendisi rica etti konu açmamı yorumları beraber okuyacağız şimdiden teşekkürler.
Ablamın eşi asgari ücretin 2 katını alıyor mesai vs olursa . Evleri kira değil ama 100 k borçları var . Geçen sene çalıştığı işte arabayı vurdu ve yaptırınca masrafı çıktı maaşı da o kadar değildi bi türlü ödeyememişler . Bu borçtan eşinin ailesinin haberi var . Ödeyemediklerinin de farkında . Eşi de kendi ailesinden ricada bulunmuş bana 100 k verir misiniz borcu kapatayım her ay size 10 k şeklinde ödeyeyim en azından kartlara 4-5 k faiz ödemem diye . Ailesi tamam demiş ama aradan bi sene geçmiş vermemişler . Eniştem de ben söyledim vermiyorlarsa napayım demiş. Bu arada eniştemin ailesinin aylık 150 k civarı geliri var hani onlar için çerez parası . Ama hiçbir şekilde ablamlara yardım etmiyorlarmış . Etmek zorunda değiller tabiki ama şu borç sürecinde çok zorda kaldıkları bi gün olmuş ablam kayınvalidesini arayıp 5 bin borç istemiş 10 gün sonra maaş yatacak vereyim demiş dolapta düzgün bi şey yok alışveriş yapmamız lazım demiş. Kadın bende yok demiş ve sonrasında da bu konuyla ilgili hiçbi şey sormamış ablam da tabi çok üzülmüş . O günden beri de eşinin ailesi ile görüşmek istemiyor. Mesele para da değil diyor borç vermedi ama bi sorabilirdi kızım n’aptınız diye . Ya da bi alışveriş yapıp getirebilirlerdi diyor . Çünkü durumları buna çok müsait . Yani bi de aşırı cimrilermiş enişteme dahi bir kuruş yedirmek istemiyorlar . Sizin tepkiniz ne olurdu bu durumda ?
Yaa insan düştüğü zaman anne babası da sırtını bu kadar çevirecekse aile olmanın ne anlamı var ki ? Tamam vermek zorunda değiller ama bu kadar da umursamaz olunmaz kadın buzdolabı alışverişinden bahsediyor. Aile olmak bu değil.

Zorunda değil dediğimiz şey torun bakmak gibi keyfe keder şeyler. Mutfakta yiyecek ekmek yok diyene de yardım edilir. Bırak oğlumu komşum aç olsa üzülür elimden ne gelir derim.
Bu bambaşka bir seviye yani.
Eş ailesi terbiyesiz.
Ama sizin ablanız ve eşi de sorumsuz. İki asgari ücret dediğiniz 40 bin tl. 40 bin liraya güvenip üç çocuk mu yapılır? Neye güvenip bu kadar çocuk yapabiliyorlar aklım almıyor

Herseyı geçtim bır buzdolabını doldurur ınsan.
Bence başka iş var bu işte çok mantıksız.
Yerı geliyor hıc tanımadığımız insana yardım etmiyor muyuz?
Şahsen bu kişi el bıle değil.
Hadı para vermek istemediler ama orada üç çocuk var ve kadının adamın torunu bunlar.
Tek maaş üç çocuk plansızlık var mı var.
Ama yıne de ben ele yardım ediyorum şuan ablam kardeşimin bası sıkışsa ilk ben koşarım yardımlarına.
Aıle bu yanı.

Sürekli ablamın başına kalkardı bu durumu ve mesafe bırakırdı
Ve ablanız bu adamdan üç tane çocuk yapmış, bir de parayı neden ablanız istiyor kayınvalideden? Adamın ailesi, adamın muhatap olması lazım. Belki de adam sorumsuz ve sürekli borç yapan bir tip. Diğer ihtimalleri düşünüyorum çünkü böyle bir adam için asla ailesi ile muhatap olmazdım.

Merhaba. Kendim için değil ama ablam için sizlere danışmak istediğim bir konu var kendisi rica etti konu açmamı yorumları beraber okuyacağız şimdiden teşekkürler.
Ablamın eşi asgari ücretin 2 katını alıyor mesai vs olursa . Evleri kira değil ama 100 k borçları var . Geçen sene çalıştığı işte arabayı vurdu ve yaptırınca masrafı çıktı maaşı da o kadar değildi bi türlü ödeyememişler . Bu borçtan eşinin ailesinin haberi var . Ödeyemediklerinin de farkında . Eşi de kendi ailesinden ricada bulunmuş bana 100 k verir misiniz borcu kapatayım her ay size 10 k şeklinde ödeyeyim en azından kartlara 4-5 k faiz ödemem diye . Ailesi tamam demiş ama aradan bi sene geçmiş vermemişler . Eniştem de ben söyledim vermiyorlarsa napayım demiş. Bu arada eniştemin ailesinin aylık 150 k civarı geliri var hani onlar için çerez parası . Ama hiçbir şekilde ablamlara yardım etmiyorlarmış . Etmek zorunda değiller tabiki ama şu borç sürecinde çok zorda kaldıkları bi gün olmuş ablam kayınvalidesini arayıp 5 bin borç istemiş 10 gün sonra maaş yatacak vereyim demiş dolapta düzgün bi şey yok alışveriş yapmamız lazım demiş. Kadın bende yok demiş ve sonrasında da bu konuyla ilgili hiçbi şey sormamış ablam da tabi çok üzülmüş . O günden beri de eşinin ailesi ile görüşmek istemiyor. Mesele para da değil diyor borç vermedi ama bi sorabilirdi kızım n’aptınız diye . Ya da bi alışveriş yapıp getirebilirlerdi diyor . Çünkü durumları buna çok müsait . Yani bi de aşırı cimrilermiş enişteme dahi bir kuruş yedirmek istemiyorlar . Sizin tepkiniz ne olurdu bu durumda ?
Ablan çalışıyor mu ?
Senin ailen yardım ediyor mu ? Bunlar oteki ailenin tavrini anlamak icin cok onemli .ben param olmasa kendi ailemi arardim .

Hayır şöyle . Mesaiye kalırsa yani full çalışırsa o kadar her zaman mesai olmuyor normalde 28 civarıymış. Kredi çekemiyor çünkü bankalar vermiyor. Dolapta hiçbi şey kalmamasına sebep olan da elden birinden borç almış adam da o ay istemiş maaş komple oraya gidince o ay öyle olmuş . Bi kez yani normalde öyle açta kalacak kadar değil durumları
Kimse buradaki ayrintiyi gormemis .eniste birinden elden borç almis diyor .yani bence etrafa da biraz borç harç var .borcun sadece 100.000 oldugunu dusunmuyorum .

Siz verseydiniz.

Zorunda değil dediğimiz şey torun bakmak gibi keyfe keder şeyler. Mutfakta yiyecek ekmek yok diyene de yardım edilir. Bırak oğlumu komşum aç olsa üzülür elimden ne gelir derim.
Bu bambaşka bir seviye yani.
Eş ailesi terbiyesiz.
Ama sizin ablanız ve eşi de sorumsuz. İki asgari ücret dediğiniz 40 bin tl. 40 bin liraya güvenip üç çocuk mu yapılır? Neye güvenip bu kadar çocuk yapabiliyorlar aklım almıyor
Mükemmel genlerini aktarmadan duramıyor böyleleri
Azıcık maaşları olmasına rağmen o muhteşem genlerini üreyerek çoğaltmak istiyorlar

Mesele para değil ablam o kadar zorda olduklarını dolapta bi şey olmadığını söylemiş ve kadın sormamış asla sonrasında da bundan dolayı soğumuş istemiyor
Ablanı sevmiyordur ve bu geçinemeyişin onunla ilgili olduğunu düşünüyordur.
kadının tarafından durum ne bilemeyiz kısacası.
Elinde varsa herkes kendi elinden, başkasının elindeki başkasının vermek zorunda da değil.

O durumda 3 çocuk yapan insanlara yardım etmezdim ben de. En sinir olduğum şey kendi çalışmayıp böyle sağdan soldan para dilenen insanlar. Bi de takmışlar eş ailesine ya kendi aileni arasana? Biri dese gel çocuklara ben bakayım sen gir bi işe çalış diye çalışmazlar. Allah bilir o oturduğunuz ev de zaten eşin ailesindendir.

100 k borcta ne varki ev de kendilerinin mis gayet ödenir vallahi biz 8 ayda 220 k borc ödemişiz bu arada maasimiz 33 k düşünün yani hala da ödüyoruz iki ayımız falan kaldı bitirmeye

Ve ablanız bu adamdan üç tane çocuk yapmış, bir de parayı neden ablanız istiyor kayınvalideden? Adamın ailesi, adamın muhatap olması lazım. Belki de adam sorumsuz ve sürekli borç yapan bir tip. Diğer ihtimalleri düşünüyorum çünkü böyle bir adam için asla ailesi ile muhatap olmazdım.
Aynen isteyecekse koca istemeliydi,neden abla istiyor

Kayınvalide oğlunu ablanizdan daha iyi tanıdığı için tepkileri buna bağlı olabilir. Yani enisteniz borç konusunda mimli ve aileyi biktirmis olabilir. Cimrilik sandığınız davranışlar haklı tepkiler olabilir.

150k geliri olan insandan 100k istemişler. Onu herkes şak diye çıkarıp veremez. Dolap boş yumurta, peynir alabilir miyim deseydi vermeyeceklerini hiç sanmıyorum.

İçimden bir ses bu 100k borcun ilk borç olmadığını da söylüyor. Başkasından elden borç alan adam kendi ailesindeki kredisini çoktan tüketmiştir. Evet aileler zor zamanlarda yardıma koşmalıdır diyen yorumlar çok haklı ama gençler de nasılsa ailem arkamda diye hesapsız kitapsız işlere girmemeli. Aile 1 koşar 2 koşar. Bir noktadan sonra kendi başının çaresine bak der. Çünkü sonu yok. 28k maaşla ev almış olamayacaklarına göre belli ki ev de vermişler. Ama daha hala cimri diye konu açılıyor.

Back
X