• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri Eş Ailesi

Missss temiz iş boş ver, ben üst katımda olmasına rağmen o zamanlar domatesim yoktu markete gidiyordum😂
Gerçekten bak bir şey isteyebilen insan değilim ama o dönemler yeni doğum yapmıştım ve gerçekten canım o turşuyu istemişti.Zaten ben isteyemedim,eşime söyledim o aramıştı.Param yok demişti 😂

Zorunlulukları yok ama bu da böyle bi şey değil ki, insan bi sorar bari. Kim olsa soğur, haksız bulmadım ablanızı. Eşinin düşüncesi ve tavrı nasıl peki ailesine karşı?
O da ilk başta mesafe koydu ama sonrasında yine aynı sıcaklıkta davranıyor . Aksine ablama uzak durma konuyu uzatma diyor . Cimriler vermiyorlar napayım huyları böyle diyormuş

Gerçekten bak bir şey isteyebilen insan değilim ama o dönemler yeni doğum yapmıştım ve gerçekten canım o turşuyu istemişti.Zaten ben isteyemedim,eşime söyledim o aramıştı.Param yok demişti 😂
Bilirim bilirim bende gurbetteyim canım sarma çekmişti eşinin annesi senin annen sonuçta ama isteyememek o isteğin olmaması marketten hazır sarma aldırtıyor biliyor musun🥹

Ablam bize o dönem anlatmadı ailem üzülmesin diye zaten öğrenir öğrenmez ailem destek oldu
Kendi oğullarını düşünmeyen ablanızı hiç düşünmez. Ne yazık ki... Ablanın yerine kendimi koydum ben de çok üzülürdüm dolabımda bir şey yok diye rica ediyorsun ve karşı taraf asla karşılık vermiyor. Bizler yeri geliyor tanımadığımız insan yemek isteyince alıp veriyoruz. Eş ailesinden bunu görmek üzücü .

yardım etmek zorunda değil ne demek ya?

iyi misiniz siz?

o zaman kaynana yaşlanınca yatağa düşünce gelin de ona bakmak zorunda değil! dünyanın binbir türlü hali var. nasıl yardım etmek zorunda değil? adamın öz annesi. nasıl yardım etmeyecek? adam da annesi hasta olunca ona bakmasın o zaman. nasıl bir kafa yapınız var ya. anlamadım gitti. yardım etmek zorunda değilmiş. ben de günü gelir hastanede refakatçi olmamı istediklerinde onlara öyle derim o zaman. size refakat etmek zorunda değilim...

aile kavramından çok uzaksınız. borç vermekte ne var allah aşkına. insan 7 kat yabancı olsa borç verir. kaldı ki isteyen de kendi öz evladı. aklım almıyor. abim evlendi gitti. boşta evimiz vardı. anneme o ev ne olacak abime ver gitsin dedim. vermek zorunda mıyız aile eviniz hayır ama aileyiz biz. abime vermeyeceğiz de napacağız? abim annemden para istese annem sebebini sormaz direkt verir. gelini boşverin. insan dünyaya getirdiği evladına ölene kadar sahip çıkar.

siz sanki anne değilsiniz. büyük konuşmayın. evladınız büyüdüğünde sizden borç isterse siz vermezsiniz. hadi bakalım. burdan büyük büyük konuşmak kolay. herkes havalı havalı konuşuyor burda. ama herkesin evladı var. göreceğiz..

ben kimseden 5 kuruş istemiş insan değilim. muhtaç oldum ama istemedim. çok verdim. abime verdim kardeşime verdim. onlar benim canım. ailem. aile denen bir kavram var. aile içinde biri aç yatarken biri tok yatarsa o ailede vicdan yoktur.

Kendi oğullarını düşünmeyen ablanızı hiç düşünmez. Ne yazık ki... Ablanın yerine kendimi koydum ben de çok üzülürdüm dolabımda bir şey yok diye rica ediyorsun ve karşı taraf asla karşılık vermiyor. Bizler yeri geliyor tanımadığımız insan yemek isteyince alıp veriyoruz. Eş ailesinden bunu görmek üzücü hele ki enişteniz için de çok üzücü olmuştur.
İşte ablamın içerlediği konu bu . Misafiri gelir hazırlığına kadar ben yapardım diyor . Evde yaptığım bi tatlıyı bi yemeği onlara muhakkak verirdim diyor . Hadi parayı vermedi ama sonrasında da sormadı diyor bu durumu çok kafaya takıyor neden bu kadar değersizim gözlerinde diye

İşte ablamın içerlediği konu bu . Misafiri gelir hazırlığına kadar ben yapardım diyor . Evde yaptığım bi tatlıyı bi yemeği onlara muhakkak verirdim diyor . Hadi parayı vermedi ama sonrasında da sormadı diyor bu durumu çok kafaya takıyor neden bu kadar değersizim gözlerinde diye
Kendi evlatlarına değer vermiyorlar ki ablanıza vermemeleri çok normal.Ablanız da fazla verici olmasın

Ablanız neden üstüne alınıyor ki değer vermedikleri kendi oğulları.. ablanıza da iyi bi ders olmuştur bu durum bundan sonra 7 kat el gibi davranır

yardım etmek zorunda değil ne demek ya?

iyi misiniz siz?

o zaman kaynana yaşlanınca yatağa düşünce gelin de ona bakmak zorunda değil! dünyanın binbir türlü hali var. nasıl yardım etmek zorunda değil? adamın öz annesi. nasıl yardım etmeyecek? adam da annesi hasta olunca ona bakmasın o zaman. nasıl bir kafa yapınız var ya. anlamadım gitti. yardım etmek zorunda değilmiş. ben de günü gelir hastanede refakatçi olmamı istediklerinde onlara öyle derim o zaman. size refakat etmek zorunda değilim...

aile kavramından çok uzaksınız. borç vermekte ne var allah aşkına. insan 7 kat yabancı olsa borç verir. kaldı ki isteyen de kendi öz evladı. aklım almıyor. abim evlendi gitti. boşta evimiz vardı. anneme o ev ne olacak abime ver gitsin dedim. vermek zorunda mıyız aile eviniz hayır ama aileyiz biz. abime vermeyeceğiz de napacağız? abim annemden para istese annem sebebini sormaz direkt verir. gelini boşverin. insan dünyaya getirdiği evladına ölene kadar sahip çıkar.

siz sanki anne değilsiniz. büyük konuşmayın. evladınız büyüdüğünde sizden borç isterse siz vermezsiniz. hadi bakalım. burdan büyük büyük konuşmak kolay. herkes havalı havalı konuşuyor burda. ama herkesin evladı var. göreceğiz..

ben kimseden 5 kuruş istemiş insan değilim. muhtaç oldum ama istemedim. çok verdim. abime verdim kardeşime verdim. onlar benim canım. ailem. aile denen bir kavram var. aile içinde biri aç yatarken biri tok yatarsa o ailede vicdan yoktur.
Ağzınıza sağlık o kadar güzel açıklamışsınız ki . Tam anlattığınız gibi bizim ailemiz de böyledir . Annem babam kendini feda eder bizlere . Biz böyle gördüğümüz için ablamın çok tuhafına gitti bu durum anlatınca da ben de şok oldum yani kadının bu kadar duyarsız olması çok tuhaf . Ve üstüne kadın sürekli yaşlanınca ona bakılması gerektiğinden bahsediyormuş . Defalarca bu borç konumuz geçti diyor ablam ama hiç umurlarında olmamış . Hatta babası sormuş bi kez daha ne kadar borcun var diye eniştem söyleyince de gülmüş

Back
X