- Konu Sahibi aristokrat hatun
-
Geçmiş olsun. Bende 2 hastanenin acil doktorlarını yanlış teşhis yüzünden 184 e şikayet ettim ama sonuç ne oldu bilmiorm. Sanırım hicbsy olmadı sizin sikayetnzdende bişey cikarmi bilemiorm
Yüzme bilmeyen birini direkt olimpik veya yarı olimpik havuzlara sokmazlar, sokmamalılar, eğitim havuzları oluyor derinliği 1,5 metre civarı, büyük ihtimalle olay eğitim havuzunda olmuştur lakin yüzme bilmeyen ve sudan korkan, panikleyen insanlar 50 cm derinlikte bile boğulabilir.havuzun derinliği ne kadar?
yüzme bilmemekle sudan korkmak farklı şeyler.Yüzme bilmeyen birini direkt olimpik veya yarı olimpik havuzlara sokmazlar, sokmamalılar, eğitim havuzları oluyor derinliği 1,5 metre civarı, büyük ihtimalle olay eğitim havuzunda olmuştur lakin yüzme bilmeyen ve sudan korkan, panikleyen insanlar 50 cm derinlikte bile boğulabilir.
Belediye havuzlarındaki eğitim nasıldır bilemem ama suya kendini rahatça bırakamayan, korkan insanlar önce suya alıştırılmalı, suyun kaldırma gücüne güvenmesi sağlanmalı ve bu korkusunu yenemeyenlere bence bir süre yüzme tahtasıyla eğitim verilmeli.
Yüzme bilmeyen birini direkt olimpik veya yarı olimpik havuzlara sokmazlar, sokmamalılar, eğitim havuzları oluyor derinliği 1,5 metre civarı, büyük ihtimalle olay eğitim havuzunda olmuştur lakin yüzme bilmeyen ve sudan korkan, panikleyen insanlar 50 cm derinlikte bile boğulabilir.
Belediye havuzlarındaki eğitim nasıldır bilemem ama suya kendini rahatça bırakamayan, korkan insanlar önce suya alıştırılmalı, suyun kaldırma gücüne güvenmesi sağlanmalı ve bu korkusunu yenemeyenlere bence bir süre yüzme tahtasıyla eğitim verilmeli.
Belediyelerin havuzlarının çoğu yarı olimpik, bu da en az 2 metre derinlik demek ama bir de eğitim havuzları oluyor bildiğim kadarıyla, onlarda derinlik 1,5 metre olur, yüzme bilmeyen çoğu insan sudan korkar, boğulacağını düşünüp çırpınır ve o sırada epeyce su yutar, konu sahibesinin yaşadığı boğulma tehlikesi saniyeliktir, bir anlık panikle çırpınmaya başlamıştır, çırpındıkça dibe batıyormuş hissi olur, derin olmasa dahi bu tip vakalarda eğitmenlerin sopa uzatmasının sebebide bu sanırım, çırpınıp panikleyen kişi su yüzeyine çıkabilmek için kurtarmaya çalışanı da dibe çeker, boynuna yapışır, omuzlarına bastırır.yüzme bilmemekle sudan korkmak farklı şeyler.
çoğu havuzlar insan boyunu geçmiyor zaten, onun için sordum.
ayaklarını basabiliyor mu acaba diye..
belediye havuzunu ben de bilmiyorum.
Çok haklisinz. Böbrek taşı problemine özel hastane gaz arastrma hastnesi enfeksiyon dedi bi dünya ilaç yazdlr Allahtan kullanmdn başka hastaneye gidildi doğru teşhis koyuldu. Aslında uğraşmak peşini bırakmamak lazım ama yine inanmiorm bişey çıkacağına artk doktorlar herturlu yırtıyor. Doktora hakaret edilirse hatta ses yukseltlrse görevi bırakma haklari varmış yani o hastayla ilgilenmeme hakları şuan hiçbir doktor işine gelmeyen hastayla ilgilenmior devlet bizden yana hesabi. genelleme yapmıyorum burdaki hastaneler malsf böyle.Alo 184 tamamen insanların tabiri caizse gazını almak için açılmış bir hat.Acildeki doktorun yanlış teşhis koyması ciddi bir ihmal/suç.Sizin şikayet etmeniz sadece sizin içinizi rahatlatır.Ancak olması gereken işleyiş şudur:
Sizin eğer doktor kamudaysa en büyük idari amirliğe şikayet etmeniz gerekir(valilik)
Daha sonra bilirkişiler tarafından ön inceleme yapılıp soruşturmaya gerek olup olmadığına karar verilir
Bu süreçte dava açmanız gerekecek tabiki.
Savcı sizin acil dosyanızı arşivden alıp el koyacak
Mahkemede bilirkişi tarafından teşhisin doğru olup olmadığına ve ceza gerekip gerekmediğine bakılacak
Siz 184'e şikayet edince doktora bir yazı gider.2 cümle cevap yazar doktor ve olay kapanır.
Bir ay sonraysa benim işim bitmiş oluyor zaten sıkıntı olmaz o zaman
Evet devam etmek zorundayim çünkü burda bulunan tek yüzme kursu bu kurs
Çok korktum gerçekten
Bir hata yapılmış sizin yaşamınızı tehlikeye attığını düşünüyorsunuz ama şikayetinizi arkasında durmuyorsunuz. Ben buradan keyfi ve gerçekçi olmayan bir şikayet olduğunu düşünüyorum.Geri nasıl çekilir peki bilgi verir misiniz
Bunların kırmızı kodu yok mu? Niye kullanmıyor bunlarla uğraşılir mi ya.Görümcem dahiliye uzmanı.
‘Dahiliye’ diye tekrar belirteyim :)
Bir adam annesini getiriyor,
Şeker, tansiyon hastası.
Sonra diyor ki dizleri agrıyor, gelmişken bir film de çektirsin.
Görümcem ortopediden yada fizik tedaviden randevu almasını yada o branşlar için sıraya girmesini söylüyor.
Adam ısrar edip üzerine yürüyor.
Tamam beyefendi, sakin olun, istiyorum diyor.
Adam da ha şöyle, illa dayak yiyeceksiniz diyor...
Sonra diğer tahlillerle birlikte röntgen de çıkıyor, sonuç için geliyorlar, tansiyon ilacını düzenliyor, adam eee röntgene bakmayacak mısınız diyor?
Görümcem de yooo, onu ben değil, siz istediniz, radyolojiye söyleyin, filme bassınlar; bakın bakalım nesi varmış annenizin diyor :)
Sonuç? Şikayet tabiki. Yahu kız dahiliye uzmanı. Niye başka bir branşta doktorculuk oynasın? Ama anlamıyorlar..
155 cm, 45 kilo kızın üzerine yürüyor, kendine de adam diyor. Devlette bunu adam yerine koyup şikayet etmesine izin veriyor...
Çok haklisinz. Böbrek taşı problemine özel hastane gaz arastrma hastnesi enfeksiyon dedi bi dünya ilaç yazdlr Allahtan kullanmdn başka hastaneye gidildi doğru teşhis koyuldu. Aslında uğraşmak peşini bırakmamak lazım ama yine inanmiorm bişey çıkacağına artk doktorlar herturlu yırtıyor. Doktora hakaret edilirse hatta ses yukseltlrse görevi bırakma haklari varmış yani o hastayla ilgilenmeme hakları şuan hiçbir doktor işine gelmeyen hastayla ilgilenmior devlet bizden yana hesabi. genelleme yapmıyorum burdaki hastaneler malsf böyle.
hangi kurum oldugunu acıklayamadıgım ama bu tür şikayetlere bakılan bi bölümdeyim. Cumhurbaşkanlığından bize geliyor ve öyle garip şeyler ki. Garip niteliğinde olanları söylüyorum şikayet falan da değil alfabenin sonuncu harfini soracaklar neredeyse. o kadar saçma. bunu buraya yazma sebebimi de bilmiyorum ama gıcık oluyorum. Daha önemli işlere yönelmeliyiz ülkecek.
Hakaret etmedk seste yukseltmedik ama şikayetimi yaptım. Dediğim gibi ne ise yaradı bilemiyorum. Kimbilir dha kaç kişiye yanlış teshs koycaklar .Ben de bir doktorum.İşin içinde biri olarak söylüyorum.Bu şikayet hatları çok gereksiz.Biz doktorlar için de yıpratıcı.Şikayet yöntemi böyle olmamalı.Haklarınızı mahkemede aramalısınız.Bu arada hakaret etmeyin sağlık görevlilerine,eğer haklı olsanız bile manevi tazminat cezası yersiniz
Kişi ceza yemiş misal, normal yollarla da durumu cozemeyince yaziyor. sayin cumhurbaskanim diye basliyor halini hatrini soruyor, bayramini falan kutluyor. Müdürü müdüre şikayet ediyor falan. Halbuki onaylayan da Müdürün kendisi. Sadece o makam ve özel kalemindekiler goruyor saniyorlar.Ay bir kaç örnek versen de keyfimiz yerine gelse
Ben de bi durumu,telefon ile dolandırıcılık durumunu yalan olmsın ya Bimer e ya Cimer e şikayet etmiştim. 1 ay sonra polisten dönüş almıştım,böyle bi durum almış bize durum yeni bildiriliyor. Böyle durumlarda direkt polisi arayın demişti. O 1 ay konusu doğru yanılmıyorsam.Peki nerden bu kadar iyi biliyorsunuz
Yanlış anlamayın merak ettim ondan soruyorum
Bunların kırmızı kodu yok mu? Niye kullanmıyor bunlarla uğraşılir mi ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?