- 26 Ağustos 2015
- 2.737
- 6.067
-
- Konu Sahibi BLUEGREENBLUE
Canım sağol paylaşın tabii yapıp fayda gören olabilir.Sadece bunları çok uzun zaman ve istikrarlı yapmak lekeleri azaltıyor.Hem düzenli hem devamlı yapılmalı.Leke durumuna göre ama ortalama 6 ay 1 yıl gibi sürüyor.Bu arada bundan evvel de soylemistim,nette buldugum bicok seyi kaydederim diye belki bir faydam olur hicbirini denemedim ama cok bos oldugunu sanmiyorum.Bir bakin
1.http://www.evdekieczane.net/suna-du...gi-lekeleri-kaybettiren-bitkisel-cozumler.htm
2.http://www.evdekieczane.net/ciltteki-lekeleri-geciren-kolay-ev-tedavilerii.htm
Yıllar önce yaşadığım bir şey geldi aklıma hemen yazayım.Ben zararlı olduğunu bildiğim halde hep solaryuma giderdim. gençken.Sonra ara verdim ama yıllarca bronz gezdim.yıllar sonra Ataköyde evimin yakınında bir salon vardı.kampanya yapmış solaryum oraya gideyim dedim.Parayı peşin verdim.10 seans aldım.O zaman pahallıydı şimdiki gibi değil yani.Neyse gittim tenim beyaz bana dediler 6 dk kal 10 dk kalma.koruyucuda kullan.Tüp solaryumdu.Ben de gittim koruyucu aldım.geldim.girdim sürdüm.o arada bileziğimi çıkarttım yere düştü aldım.kenara koydum .vs.açtım makineyi açtım 6 bile çok diyerek 3 dk kaldım.eve geldim.Canım acıyor.Bakıyorum bir şey yok.ama acı var.Aynaya sırtıma bir baktım ki komple leke .ben koruyucuyu sürerken bilezik düşüp alınca arkaya sürmeyi unutmuşum.orası 1. derece yanık oldu.Ama nasıl anlatamam.acıya mı yanayım leke kaldı ona mı delirdim adeta.hemen gittim oraya a ilgilenmediler bile.Ya geçer önemli değil vs dediler.çünkü şikayet ederim korktular.Onların suçu yok ben sürdüm ama korktular.Neyse netice yanık öyle bir yanıktı ki dr.a gidicem .dr.um tatilde başkasını da istemem.güvenmem.Hemen Suna Dumankayayı aradım.Bana dedik ki çok zararlı ne yaptın.bir daha asla gitme canım dedi.Hemen aloe vera jel al katkısız ,medicasol al,bir de bir temizleme jeli ama yağ şeklinde adını unuttum şimdi.Ve en yüksek güneş koruma önerdi.Hemen hepsini getirttim yurtdışından.Arada da aradım hep konuştuk onunla da sağ olsun çok ilgilendi.Kendimde denemek için salyangoz krem aldım.Sonra ben en zor yer sırt tüm bunları denemeye başladım.ama leke öyle büyük ki anlatamam size geçirmek imkansız.Hemen jelle yıkadım.Alev alev yanıyorum ama anlatılmaz.Üzerine aloe vara sürdüm bekledim.medicasol sürdüm.salyangoz sürdüm.ama salyongozdan 3 kereden sonra vaz geçtim.Zaten bir kaç kere daha sürsem kutu bitiyor.leke büyük.Yaklaşık 1.5 sene bunları kullandım.Azaldı.Geçme süresi tam 3 sene sürdü.Düşünün yani.Çok şükür ki geçti ama neler yaşadım kimse tahmin edemez.uyku falan hayaldi benim için.Sadece bu bana bir tecrübe oldu işte ama en pahallısından.
görurmüş deri altından zarar alırmiş ve hepsinin etkisi cıkarmış 30 lü yaşlardan sonra...o yüzden bence bizim lekeler daha zor gecer...[/QUOTE]Cnm bence sırtındaki lekeyi gecirmenin sebebi leke olustuktan hemen sonra müdahale etmen...yani güneş yanıgı şeklindeyken müdahale etmişsin..ama bizim yüzümüzdeki lekeler senelerin birikimi büyük ihtimalle ..günes lekesi bi günde oluşmazmış...senelerce ne kadar günese maruz kaldiysan cildin zarar görurmüş deri altından zarar alırmiş ve hepsinin etkisi cıkarmış 30 lü yaşlardan sonra...o yüzden bence bizim lekeler daha zor gecer...
Ben geçenlerde uzman biri ile konuşurken .... bey bana şunu dedi.Ne derece azalttınız dedi.ben de 4 ay oldu ortalama %85 azalttım ki kolumdakiler 15 senedir var.Bana şunu dedi.1....Kremler tekrar geri getiriyor ve hatta çoğaltıyor.2...Sis kremi asla önermem.3...Hidrokinon çok zararlı.4...Soymadan leke gitmez.Tam soyulmadan azalan leke altta kalır bu sefer daha koyulaşır geçmesi zor olur.5....Leke ne kadar eski ise o kadar çabuk geçer.çünkü zamanla yıkana yıkana azalır alttan.6...Lazer vs para tuzağıdır.Hepsi aynı sistem adı farklı.Ben bilemiyorum.Dediğim gibi deneyip yazıyorum.Yeter ki faydam olsun herkese.
Canım ne güneş yanığı keşke resim olsa şaşırır kalırdınız.zaten güneşe de çıkmıştım korumasız .bilmiyordum o zaman koruma bu kadar gerekli diye...[/QUOTE][
görurmüş deri altından zarar alırmiş ve hepsinin etkisi cıkarmış 30 lü yaşlardan sonra...o yüzden bence bizim lekeler daha zor gecer...
Haklısınız.Yazdıklarınız çok güzel.uzmanın dediği Her şey yasak ama tam soyun diyor.sadece 2 kere 2 ay.yani ayda 1. aslında uzmanda doğru diyor.Güzelce soyup kökten halletmeli. ama biz çabuk geçsin diye ne bulsak sürücez artık.O zaman da çok inceltiyoruz işte.Ben neden o kadar krem kullandım çünkü sadece 1 krem 4 ay kullansam bana göre daha zararlıydı.Denedim ve başardım sayılır%15 kaldı.iş ki geri gelmesin.Cnm bu uzman hiçbiseyi önermemis ...kendi haline bırakın demiş resmen
Hidrokinon lekelerde en etkili maddeymiş...evet zararlıymiş ama uzun süre kullanımlarda zararlı...expigmentte hidrokinon var...ben retinollü kremimle beraber kullaniyorum expigment 2 yi...maksimum iki ay kullaniliyormuş zaten prospektüste de öyle yaziyo...ben de 2 ay kullanıp bırakcam...ve geri gelmesi durumunda da tekrar expigment kullanmicam...aslında en güzeli yavaş yavaş bitkisel çözümlerle halletmek....uzun sürer ama zararsızdır...limon suyu, sogan suyu,hint yagı,elma sirkesi, aloe vera e vitamini kapsülü ev tedavisinde kullanilanlar...
Haaa bu arada geçen mehmet özün bi videosunu gördüm...programına konuk olan dermatolog adamın cilt hasarını göstermek icin bi alet kullandı..aletle bakıldıgında mehmet özün cildinde bir sürü günes hasarı gorunuyodu...bu hasar nasıl düzelir diye sordugunda kadın şu cevabı verdi...retinol retinol retinol...yani A vitamini...dolayısıyla gece yatmadan retinollü krem kullanın...ayrıca beslenme programınıza A vitamini icerikli besinleri dahil edin...mesela havuç ve armut...
Canım ne güneş yanığı keşke resim olsa şaşırır kalırdınız.zaten güneşe de çıkmıştım korumasız .bilmiyordum o zaman koruma bu kadar gerekli diye...
Ben öyle istikrarlı kullandım ki anlatılamaz.uyku bile uyuyamadım.sırt üstü yatmak imkansızdı çünkü.Herkes bu asla geçmez dedi.Her gün ağladım.göz yaşım hiç dinmemişti.(hala dinmedi ya başka şeyler yüzünden neyse)Ama oldu.ÇOK AMA ÇOK ŞÜKÜR ALLAH ANAZAR DEĞMESİN MAŞALLAH...
merhaba canım hoşgeldiniz.Sizin adınıza sevindim.Lekeleriniz ne kadar süredir var.Bir turlu gecmeyen kirmizi sivilce izlerim var.Azelderm adli kremi doktorumun tavsiyesiyle aldim gece yatarken suruyorum sabah yikiyorum iyi geldigini hissediyorum etkisini gostermeye basladi.
TEZ GÜNDE TEZ SAATTE LEKELER GEÇSİN BİTSİN GELMEMEK ÜZERE GİTSİN AMİN ...Aynen maşşallah ....darısı yüzümüzdekilere inşallah...