Çileden çıktım tanınmaz hale geldim :( kaynana, kayınbaba ve damat üçlüsü

Geldiğinde ne yapayım aramadım indin mi diye soğuk olmayı düşünüyorum.
Bakalim o napcak gelince.
Eve mi gelcek.
Ailen gayet sakin olsun ama tavrinizda net olun.
Bi kavga tartisma cikmasin simdi bu durumlardan dolayi.
Siz istekleriniz de kararliysaniz oda yapamam diyosa
Ben olsam bu kadar buyuk konusuyosam isteklerim benim icin daha onemli demekki yapmiyosa kapiyi gosterirdim.
Yine ben olsam boyle mevzulara hic girmezdim onemli olan sevdigim adam olurdu sartlari zorlamazdim.gucumuz neye yetiyosa onu yapardik.
Ama siz bastan cok tavir koymussunuz geri adim atarsaniz bu boyle gider.
Bilmiyorum ki sizi de onuda tanimiyorum sadece anlattigin kadar yorum yapiliyor.
Baktin yuksekten yuksekten konusuyo atiyo tutuyo vazgec.

Soğuttuysa ayrıl o zaman.. Paragöz de değilmişsin ya Parantez içlerindeki 'ekonomik durum vs.' okumaktan yıldım arkadaş bi de paragöz değilim diyorsun

Bu kadar gururlu bir adama olaylar neden buralara kadar geldi peki..ailem ileride bizimle yasiyacak ama derken o zorunluluğu Size yasatirken gururu nerde kaldı? neyse.. siz içinizden nasıl geliyorsa öyle davranin..

Çoğu insan olumsuz yorum yapmış ....ama sen en başta dobra olmuşsun kurallarını belirlemişsin ve onun ailesinin verdiği söze göre davranmissin bu konuda sen haklısın ...nişanlına gelince arada kalmış onun için üzüldüm. ..onlara gelince iki yüzlü davranışlar herseyi en başta konuşmak lazım düğünü biz yapcaz demiş ler sonra damat kredi çekicem diyo ilerde oğullarıyla yaşamayı düşünüyorlar size soylemiyorlar hep yalan hep gizlilik onlar haksız

Bu iliskiden bir cacik olmaz artik, siz zaten nisanlinizi sevmiyorsunuz, onun ne hissettigi, arada kalmasi umrunuzda degil, o da size olan guvenini tamemen yitirmis...
Kendi emeginizle para kazanmamis gibisiniz, insanlarin neden size paragoz dediklerini bile anlayamiyorsunuz, tavirlariniz o kadar normal geliyor size.. Oysa nisanda taktiklari kalin zincirli kolyeyi begenmiyor, kucumsuyorsunuz, size gururla takmislar, bu bile aman ne de cok büyüttuler gozuyle bakiyorsunuz... Benim babam ev parasi verecek, onlar birsey yapmayacak diye evliligi alisverrise cevirmissiniz. Kendinizi kaf daginda goruyorsunuz, ama baba parasi disinda tek bir meziyetiniz yok. Bir laf icin telefon parcalayacak kadar fevri ve hircinsiniz. Evlenip de kendinize de diger aileye de yazik etneyin

Geldiğinde sizin evde konuşsanız daha mı iyi olur acaba? çünkü sana karşı tripli ya da tuhaf konuşabiliyor ama babanların karşısında "ne ise o" şeklinde konuşmak zorunda. olay para mevzusunu aştı. karşı taraf ne yapmak istiyor? açık değiller. deseler ki biz size farklı konuştuk ama gönlümüzden geçen de buydu. Kusura bakmayin. elimizdeki para 12bin. bu şartlar altında ne yapabilirizi konuşalım deseler sende rahatlarsın. kötü niyet yokmuş dersin ama bunların size cesareti yok. sürekli oğlanı yiyorlar.

Anneni arıycam dedi gönlünü almak için :)
Nişanı atmak istemiyorum geldim yanına gelicem düğün yerine bakalım kaporayı vericem dedi hallederim dedi Sende beğenirsin dedi :) öyle işte ama ailesi için şuan susuyorum yani aslında fazla yüz vermeden davranıcam ama güleryüzlü bitti gitti :)
İş yerime gelip çıkışta alacak beni canım öyle işte
Seni seviyorum dedi

Bu arada annesi dün beni aradı dediki ben köyde oğlum için duruyorum onun düğününü en güzel yapmak için. Zaten kapatıp gidicem köyü, Benim doğalgazlı evim var eşimi de alıp evime geçerim siz yeter ki mutlu olun. Falan dedi.

Benimde düğünüm 2 ay sonra Allahım kısmet ederse. Eşimin (eşim diyorum dini ve resmi nikahım var) ailesi düğün salonu tuttu, gelinliğimi aldı ve altın alacak :) eşyalarımızı biz aldık. Kaldı ki benim ailem eşyalarımızı alırken yardım etti. Ama anne ve babam dan bir kere sahi biz yaptık eşyayı onlarda yapsın diye bişey duymadım. Çünkü neden tuttuğumuz düğün salonu zaten bulunduğum şehirdeki en iyi salon. Gelinliğim zaten istediğim yerden alındı. Neden ben bağırıp çağırayım ki yok eşyamı da alın diye. Eşimle kredi çektik. Kredi ödüyoruz aylık 2000.hiç de zorlamıyor bizi çok şükür. Bin şükür. Ne kadar yüklenmişsiniz karşı tarafa. Yok bilezik taktılar ama nişanlımın parasıyla taktılar. Ya takmışlar ona bakın siz. İyi yüz göz olmuşsunuz. Bundan sonra sizden bir cacık olmaz. Kusura bakmayın ama böyle. Ben daha eşimin ailesini ağzımı açıp düğün salonunu siz tutun diyemedim ya. Diyemem yerin dibine girerim utancımdan.

Niye hemen paragöz cadi gelin yaptınız kızı?herkesin bi aile yapısı vardır bolluk görmüştür onlar için düğün çok önemlidir sizin için bi nikah yeterdir verilmiş sözler vardır beklenti vardır tabiki hakkını aricak pisirik pisirik durcakmi siz nasıl isterseniz annecim mi desin sonra okuyun kaynana söyle dedi böyle oldu bana şunu dediler bunu yaptılar eşim ondan yana boyle konularla dolu değilmi buralar burası kk bizde kadiniz tabiki Merline destek olcaz kiz ilk kez evlencek herseyi isteyebilir verilmiş sözler de varsa tabiki karşı çıkar. Kimse iyi olunca madalya takmiyo valla öle herseye tamam demisliginle kaliyosun

İki taraf da uyanık davranmış. Karşı taraf başta söz verdilerse, ekstrem bir durum olmadığı takdirde sözlerini tutmak zorundalar. Amaaa düğün yapmaya gelince geleneksel, ana-babaya bakmaya gelince Avrupalı olunmaz. Buna hep kendine yontmak denir. Erkek tarafı en şatafatlısından düğün yapsın, evimi dayasın döşesin, bilmem ne kadar altın taksın vs. Neden? Çünkü geleneklerimiz öyle diyor. Ama anne baba yaşlanınca niye erkek bakıyormuş yalnızca? Geleneklerimiz canım :) Çünkü kız başkasının evine gelin gider, erkek tarafı gelin alır. İşimize gelince Avrupalıyız, işimize gelince vay efendim görevleri.

Bana kalsa ne şamın şekeri ne arabın yüzü derim. Her şeyimi olduğu kadar kendim yapar, kimseyle pazarlığa tutuşmam.

Madem durumunuz cok iyi onlardan kat kat zenginsiniz nisanlini seviyosan dugunu baban yapsin niye bu kadar zorluyosun insanlari ayrica sizin aileniz geleniniz gideniniz memnun olsum diye adam butun mali mulku satip sana düğün mu yapsn babana.soyle kendi akrabalarinla sana ayri bi dugun yapsin o zaman

Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. Zengin olmasan 100 kere atılmıştı o nişan .

Kedili0983 Ya dugun yerinin kaporasini verip oldu bittiye getirecekler her seyi resmen. Kenara cekilip dusunmenize firsat bile vermiyorlar. Ondan sonra kurtul kurtulabilirsen kaporayi bile verdik nisan bozulmaz diyecekler.

Yorumdaslar madem dikkat cektiginiz uzere bu gelin madem paragoz bu aile niye sutlamiyor sizce? Pasa ogullari mutlu olsun diye mi?

Son düzenleme:
Ha bire biz isin parasinda defiliz demissiniz ama dininiz imaniniz para gibi davranmissiniz ayip!
Dugunu biz yapicaz cok guzel olacak vs diye kp konusmus diz de buna istinaden kendinizi savunmussunuz ama dozu kacmis yani.

Konu sahibi ayrıl. Birkaç ay tanıyormuşsun zaten. Bırak gitsin. Çok ciddiyim bu aile başını ağrıtır. Bildiğin şark kurnazı tipler

Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. Zengin olmasan 100 kere atılmıştı o nişan .
Konu sahibi ayrıl. Birkaç ay tanıyormuşsun zaten. Bırak gitsin. Çok ciddiyim bu aile başını ağrıtır. Bildiğin şark kurnazı tipler
Şuan her şey düzeldi her şey normal ama içimde şüphe kalmadı değil onun ailesine karşı.
Biz çemkirince karşı taraf yoook hobbala gibi oldu düğünü babası yapıyor nişanlım düzeldi.
Hatta anneme ben bundan sonra sevemem demiş ondan başkasını. (Annem kızımın üstüne gelmeyin üzülüyor bu iş bitsin sanada kız çok kızımada diyince)

Hayatımda böyle şey görmedim. İşinizi elinize alıp her şeyi kendiniz yapacak gibi yola çıkmalısınız. Kimse kimseye bir çöp vermek zorunda degil. Daha evlenmeden ne muhabbetler bunlar. Rezillik resmen. Azıcık tanıdığınız adamla evlenmeniz bir yana, bu kadar az tanıdığınız adamla be ailesiyle nasıl bu paran muhabbetlerini yapabiliyorsunuz anlamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…