bu kadar zamandır burdayım.kimseye ağır konuşmadım sırf o yüzden sana da konusmycam...madem bu kafat dertti altın para ev su bu dengin birini bulup evlenseydin ailesinin durumu ortada sırf sen evlenceksin diye adamcağız varını yoğunu sana harcamak zorunda değil ne var yani herşeyin en güzeli olsa ne olacak sen mutlu olmadıktan sonra kusura bakmada düpedüz gorgusuzsunuz....yazık o aileye de acidimm malına guvenmebir kıvılcım yeter demiş atalar çok ayıp yaotgnzÖncelikle merhabalar arkadaşlar.
Sırf şu derdimi yazayım bir çare bulurum diye kayıt oldum..
1 aylık nişanlıyım öncesi 7 aya dayanıyor ilişkimizin. Toplam 8 ay yani.
Kısmetse 6 ay sonra evlenicez.
Ben 25 o 32 yaşında.
Ailesi filan kızı gibi sever böyle her istediğimi yapmak için uğraşırlar. Maddi durumları fena değil.
Ama nişanda nişanlımın bekarken biriktirdiği bileziği taktılar kendileri ise sadece çok ince bişe ve bir tane şu kalın zincirli kolyeler var ya içine büyük altın konuyor. (ben set istemedim) onu bile çok büyük bişe gibi taktılar saçma sapan bi heyecan çok büyük bişe sanki..
( Nişan alışverişini nişanlıma yüklediler. )
Tabi bunu millete biz yaptık diye söylüyorlar.
Neyse 3 görümce ablası var kendisi tek erkek.
KB dediki önceden babama bir tane oğlum var düğünü çok güzel olacak her şeyim tek oğlumun oda gelinim benim kızımdır dedi. (Ailem para göz değildir bizim ekonomik durumumuz onlardan kat be kat fazla)
Babam diğer kızların var onlara ver gerek yok dedi. İkiside çalışıyor yapar ederler dedi.
KB yooook o benim tek oğlum düğünü krallar gibi olacak dedi.
Neyse sustuk.
KB KV köyde hayvanları ve tarlaları var şehirde evleri de var.
Hayvancılığı oğlum evlensin diye yapıyormuş.
Bizi tabi ekonomisi ilgilendirmez.
Düğün için yer bakılacak nişanlım dediki ailesi 12 binlik bilezik takacakmış.
Hımm düğün için iyi dedim düğün yeri parasını onu ayrı yaparlar o zaman dedim.
Ya canım bilmiyorum ama düğünü ben yapcam herhalde kredi çekicem dedi.
Ben şok oldum Düğün için krediye asla izin veremem çünkü zaten her şeyimizi kendimiz yapıcaz. Ve kabul etmedim.
Nasıl yani dedim onun için uygun bir yer tutalım dedi.
Bende veryansın ( zoruma gitti söz verip sonra caymak ve bir çevre var köklü bir aileyiz babamın tek kızıyım. Haklı olarak düğünüm iyi olsun ister.. ben ailemden saklamadım bu durumu söyledim hemen)
Babam küplere bindi bunlar dalgamı geçiyor diye..
Sonra bi düğün tarihi ertelendi bişeyler oldu filan.
Sonra bu babamı aradı ben arayıp konuşmadım ya kendisiyle. Babasını ailesini savunuyor babama Yok ben kızınızı seviyorum yok şu yok bu. Babam ceketini satar evlendirir. Zamanında kendi kızlarına 20 bin verdi evlilik için. Böyle ama haddini aşarak konuşuyor. Sesi yüksek (Kesin ailesinin dolduruşuna geldi) Babamın parası var yapar yapacak filan.
Babamda dediki oğlum kendinize güvenmiyorsanız paranız yoksa samimi olun dürüstçe söyleyin nişan uzar bişe olmaz yılın sonunda evlenirsiniz. Bu o lafa darılmış bana parasız diyor baban diye. ( Bende alttan almadım ailen beni kırdı aileme samimi değil düğün için dedim)
Neyse ara düzeldi kaynana beni aradı kızım hiç bir şeyden haberim Yok biz en güzelini yapıcaz öyle demişsek üstüne dahada veririz. Biz sadece takı için onu dedik normalde düğünü biz yapıcaz dedi. Hiç bişe anlamadım ne dönüyor
Bende çok kırıldım açıkçası samimi gelmedi dedim. Biz parasında pulunda değiliz ama siz düğün iyi olacak dediniz biz yapıcaz dediniz.
Yapılmayacaksa böyle şeylere gerek Yok açıkça söyleyin dedim.
Ayrıca nişanlımın düğün için asla kredi çekmesini istemem zaten bi ton borca giricez dedim.
Kadın anladı anlayacağını bence nişanlımı kullanıp cambazlık yapmaya çalıştırlar ama yemez.
Kadın diyoki her şey unutulur ama laf unutulmaz benim kızlarım evlendi erkek tarafı hiç bişe yapmadı bir kürdan olmadı her şeyi ikisi yaptı dedi. Ama biz laf etmedik dedi.
Bende benim ailem laf etmiyor benim için Her şeyi yaparlar ki yaptılar nişanımı gördünüz dedim. ( Büyük nişan yaptı babam.)
Sonra bu bizde memnun edemedik mi dedi memnun oldum anne konu bu değil kırıldım açıkçası basit bir evlilik düğün yeri olacak sandım siz söz verdiniz çünkü dedim. Yok kızım benim oğlum tek oda üzülmüş her şeyin en iyisi olacak dedi.
Neyse kapandı konu.
Nişanlım mesaj attı bana annesi aramadan önce napıyosun diye. Gönlünü almaya çalışıyor ki telefonlarını hiç açmadım. Bu akşam biniyorum yarın istediğin düğün yerlerine bakılır dedi.
Peki dedim. Kapandı konu.
Sonra mesaj atmış canım sana bişe dicem. Bak annem babam benim için değerli. Onların benden beklentisi var yani ben vicdanlı biriyim bana ihtiyaçları var dedi. Eeeeee dedim yani hasta olursa bu yaşadığımız yere getiririm dedi.
Ben telefonda sinir krizi geçirdim. Telefonu fırlattım delilendim yani. Bu korktu herhalde.
Başladı ben seni kimseye ezdirmem bu şu demeye. (Beni çok seviyor biliyorum ama biraz ana kuzusu)
Bende açık konuşucam hasta olur bakarsın ilgilenirsin ama ben ömür boyu ailenle yaşamam. Elden ayaktan düşer Allah korusun 3 ablan var sırayla bakarız dedim. Bu Kırım kırın etti. İstemiyosun benim kurallar bu evlenmezsin nişanı atarsın dedim. Peki dedi nişanı atacak güya..
1 saat sonra mesaj atmış ben sana onumu demek istedim öyle bişe yok hep bizle kalmazlar.
Dedim siz danışıklı döğüşlü bana bişeyleri empoze etmek istiyosunuz ama ben bunu kabul edemem.
Bu yola girdim evlenicem dedi. Bidaha bu mevzuyu açmıycam dedi.
Çok üzgünüm kızlar nişanlımın evlendikten sonra değişeceğinden korkuyorum.. ve ailesinin iki yüzlü olmasından. Zaten ablalarına güvenmiyorum.. Ama o ailesini hiç bişe bile yapmasa savunucu tarafı beni öldürüyor.. sonra düzeliyor ben çemkirdikten sonra ama ne fayda beni sinir hastası etti..
Ne yapmalıyım ?
Nikahtan gitme olayına bile getirdi nişanlım. Ben ne olduğunu anlamadım. ( Ailesi beni istemiyor diye düşündüm açıkçası ben dobra birisiyim neyse o önümde konuşulsun istedim )
Güncelleme : KV aradı beni ben gayet ciddi konuştum söyledim her şeyi saygı çerçevesinde. Oda kızım olur mu o benim tek oğlum düğünü çok güzel olacak siz birbirinizi sevin sayın hiçbir şey olmayacak.
Sonra annemi aramış annesi.
Bana söylediklerinin aynısı.
Sonra bana mesaj attı nişanlım (her şey çözüldü sandım)
Moralim çok bozuk yaşamak istemiyorum filan dedi ne oldu dedim ailenin beni aşağılayıcı şeylerini unutamıyorum çok zoruma gitti dedi.
Bende bişe olmaz ya dedim sorun yok sevgimiz ortada dedim. Hayattan nefret ettim dedi.
Yarın geliyorum düğün salonunu tutuyorum senin istediğin yerden sonra çekip gidiyorum dedi.
Zorla olacaksa gelme bir düğün yapacaksınız başıma vura vura dedim.
Oda yüzüğü vermeye geliyorum dedi ne halim varsa gör ana kuzusun dedim.
Sonra bana mesaj atmış yine öyle değil çok bunaldım ya neyin var diyorum ailem ezmiş onu..
Çok gururlu bir insanmış.
Ailem için senden bir beklentim Yok zaten falan filan trio atıyor.
Bende sustum artık yârın geliyor nasıl davranmalıyım ? Bir yanı beni istiyor bir yanı kafa karışık emir altına alamaz diye düşünüyor hissettim.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Çileden çıktım tanınmaz hale geldim :( kaynana, kayınbaba ve damat üçlüsü
- Konu Sahibi Merlin906
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 20 Haziran 2012
- 1.132
- 1.117
- 333
Annem ev hanimi babam isci emeklisi, daha bekardim babamin destegiyle ev aldim.
Esim tek cocuk, ailesi istese bize en guzel yerden dublex bir ev alabilecek durumda, vakti gelince herseyi yapacagiz nasil gerekiyorsa diyerek senelerdir birikim yapmislar ama nisan bohcasina koyulacak gecelik ve camasir takimlarina bile para harcamak istemedikleri icin kendi ceyizime onceden aldigim camasirlari verdim koyun bari diye. Hem bohca diye tutturdular, hem de esim herseyi binliralik maasiyla yapsin istediler...
Gelinligimi maasimla odememi mi anlatayim, salona tasinacak misafirlerin otobus paralarini bile bize odetmelerini mi... dugun altinlari konusuna girmeyecegim bile. En kalinindan 8 gr lik 14 ayar iki bilezikle gecistirilmeye calisildim set zaten istememistim, ne dugunu? Son paramizla gelin arabasi kiralayip susletmeye bile kurus kalmadigi icin sadece aynasina havlu takildi. tekrar ediyorum, isteseler en kralindan bir hayat kurmamiza yetecek kadar paralari vardi...
Demem o ki, biz de evlendik, isin parasinda degolim diyorsun ama bastan sona sabirla okudum paradan baska hicbirseyden bahsetmemissiniz.
Ben burda kayinvalidemleri elestirmek icin yazmadim bunlari yanlis anlasilmasin,ama ben kafaya takacak olsaydim milyarlarca sorun bulurdum, ama paradan oncelikli olarak amacimi belirledim. Ne yapilacak? Evlenilecek ev kurulacak, ne gerekli, ne kadarina yetebiliyoruz ona baktim...
İyi ki de oyle yapmisim, hamdolsun huzur dolu bir evlilik yasiyorum. Gozumun icine bakan bir ese sahibim, eger maddi konulara takilmis olsaydim bu guzellige asla ulasamayacaktim.
Allahım bozmasın inşallah. Herkes incik boncuk olayından daha önemli şeyler olduğuınu görebilse işte böyle..
- 13 Mart 2016
- 3.897
- 8.660
- 78
Valla ben ailenin art niyetli oldugunu dusunmuyorum yapamiyoruz daha altini yapariz deseler kabul gormezdi (biz koklu bir aileyiz babam dediki ne demek sen dulmusun nisanli ile konusma yazimlarindan bunu cikarttim) bence bazi seylerden ayildilar inceldigi yerden kopsun diye bakiyorlar nisanlininda once sut liman sonra anama babama bakarmisin kurcalamalari bundan gibi hakkinda hayirlisi
İki tarafta haksiz ama oglanin aileside kapagi atalim dusuncesinde degil oglanin hatrina bise demiyolar bence
- 1 Mayıs 2013
- 7.132
- 4.597
- 398
bence salon isini biraz uzattır kaynanan özürde dilese nisanlın cok ucuk akıllı gibi geldi lafla gazla olmaz bu isler o savunmalı o istemeli sen ne istersen yapıcam yeterki mutlu olalım demeli yer tutcam defolup gidicem denmezGüncelleme : KV aradı beni ben gayet ciddi konuştum söyledim her şeyi saygı çerçevesinde. Oda kızım olur mu o benim tek oğlum düğünü çok güzel olacak siz birbirinizi sevin sayın hiçbir şey olmayacak.
Moralim çok bozuk yaşamak istemiyorum filan dedi ne oldu dedim ailenin beni aşağılayıcı şeylerini unutamıyorum çok zoruma gitti dedi.
Bende bişe olmaz ya dedim sorun yok sevgimiz ortada dedim. Hayattan nefret ettim dedi.
Yarın geliyorum düğün salonunu tutuyorum senin istediğin yerden sonra çekip gidiyorum dedi.
Sonra bana mesaj atmış yine öyle değil çok bunaldım ya neyin var diyorum ailem ezmiş onu..
Bende sustum artık yârın geliyor nasıl davranmalıyım ?
Ay benim yoruldu yeminle okumakla adam napsin sinir krizi gecirmek onun hakki yanii.. Cok buyutmussun ya ewlenmeden bu kadar diyalog hic hos degl evlenince neler olr bilemedm havada ucusur esyalarn sanirim tahammulsuzluk var severek ewlenmiyo musun orta yol bulunr bulmak yerine zitlasiyosun sende walla yarin yüzüğü vermek en iyisi hic yormayin brbrnziÖncelikle merhabalar arkadaşlar.
Ben 25 o 32 yaşında.
Ailesi filan kızı gibi sever böyle her istediğimi yapmak için uğraşırlar. Maddi durumları fena değil.
Ama nişanda nişanlımın bekarken biriktirdiği bileziği taktılar kendileri ise sadece çok ince bişe ve bir tane şu kalın zincirli kolyeler var ya içine büyük altın konuyor. (ben set istemedim) onu bile çok büyük bişe gibi taktılar saçma sapan bi heyecan çok büyük bişe sanki..
KB dediki önceden babama bir tane oğlum var düğünü çok güzel olacak her şeyim tek oğlumun oda gelinim benim kızımdır dedi. (Ailem para göz değildir bizim ekonomik durumumuz onlardan kat be kat fazla)
Babam diğer kızların var onlara ver gerek yok dedi. İkiside çalışıyor yapar ederler dedi.
Neyse sustuk.
Ben şok oldum Düğün için krediye asla izin veremem çünkü zaten her şeyimizi kendimiz yapıcaz. Ve kabul etmedim.
Bende veryansın ( zoruma gitti söz verip sonra caymak ve bir çevre var köklü bir aileyiz babamın tek kızıyım. Haklı olarak düğünüm iyi olsun ister.. ben ailemden saklamadım bu durumu söyledim hemen)
Sonra bu babamı aradı ben arayıp konuşmadım ya kendisiyle. Babasını ailesini savunuyor babama Yok ben kızınızı seviyorum yok şu yok bu. Babam ceketini satar evlendirir. Zamanında kendi kızlarına 20 bin verdi evlilik için. Böyle ama haddini aşarak konuşuyor. Sesi yüksek (Kesin ailesinin dolduruşuna geldi) Babamın parası var yapar yapacak filan.
Babamda dediki oğlum kendinize güvenmiyorsanız paranız yoksa samimi olun dürüstçe söyleyin nişan uzar bişe olmaz yılın sonunda evlenirsiniz. Bu o lafa darılmış bana parasız diyor baban diye. ( Bende alttan almadım ailen beni kırdı aileme samimi değil düğün için dedim)
Neyse ara düzeldi kaynana beni aradı kızım hiç bir şeyden haberim Yok biz en güzelini yapıcaz öyle demişsek üstüne dahada veririz. Biz sadece takı için onu dedik normalde düğünü biz yapıcaz dedi. Hiç bişe anlamadım ne dönüyor
Bende çok kırıldım açıkçası samimi gelmedi dedim. Biz parasında pulunda değiliz ama siz düğün iyi olacak dediniz biz yapıcaz dediniz.
Ayrıca nişanlımın düğün için asla kredi çekmesini istemem zaten bi ton borca giricez dedim.
Kadın anladı anlayacağını bence nişanlımı kullanıp cambazlık yapmaya çalıştırlar ama yemez.
Kadın diyoki her şey unutulur ama laf unutulmaz benim kızlarım evlendi erkek tarafı hiç bişe yapmadı bir kürdan olmadı her şeyi ikisi yaptı dedi. Ama biz laf etmedik dedi.
Bende benim ailem laf etmiyor benim için Her şeyi yaparlar ki yaptılar nişanımı gördünüz dedim. ( Büyük nişan yaptı babam.)
Sonra bu bizde memnun edemedik mi dedi memnun oldum anne konu bu değil kırıldım açıkçası basit bir evlilik düğün yeri olacak sandım siz söz verdiniz çünkü dedim. Yok kızım benim oğlum tek oda üzülmüş her şeyin en iyisi olacak dedi.
Neyse kapandı konu.
Nişanlım mesaj attı bana annesi aramadan önce napıyosun diye. Gönlünü almaya çalışıyor ki telefonlarını hiç açmadım. Bu akşam biniyorum yarın istediğin düğün yerlerine bakılır dedi.
Sonra mesaj atmış canım sana bişe dicem. Bak annem babam benim için değerli. Onların benden beklentisi var yani ben vicdanlı biriyim bana ihtiyaçları var dedi. Eeeeee dedim yani hasta olursa bu yaşadığımız yere getiririm dedi.
Ben telefonda sinir krizi geçirdim. Telefonu fırlattım delilendim yani. Bu korktu herhalde.
Başladı ben seni kimseye ezdirmem bu şu demeye. (Beni çok seviyor biliyorum ama biraz ana kuzusu)
Bende açık konuşucam hasta olur bakarsın ilgilenirsin ama ben ömür boyu ailenle yaşamam. Elden ayaktan düşer Allah korusun 3 ablan var sırayla bakarız dedim. Bu Kırım kırın etti. İstemiyosun benim kurallar bu evlenmezsin nişanı atarsın dedim. Peki dedi nişanı atacak güya..
1 saat sonra mesaj atmış ben sana onumu demek istedim öyle bişe yok hep bizle kalmazlar.
Dedim siz danışıklı döğüşlü bana bişeyleri empoze etmek istiyosunuz ama ben bunu kabul edemem.
Çok üzgünüm kızlar nişanlımın evlendikten sonra değişeceğinden korkuyorum.. ve ailesinin iki yüzlü olmasından. Zaten ablalarına güvenmiyorum.. Ama o ailesini hiç bişe bile yapmasa savunucu tarafı beni öldürüyor.. sonra düzeliyor ben çemkirdikten sonra ama ne fayda beni sinir hastası etti..
Ne yapmalıyım ?
Nikahtan gitme olayına bile getirdi nişanlım. Ben ne olduğunu anlamadım. ( Ailesi beni istemiyor diye düşündüm açıkçası ben dobra birisiyim neyse o önümde konuşulsun istedim )
Güncelleme : KV aradı beni ben gayet ciddi konuştum söyledim her şeyi saygı çerçevesinde. Oda kızım olur mu o benim tek oğlum düğünü çok güzel olacak siz birbirinizi sevin sayın hiçbir şey olmayacak.
Bende sustum artık yârın geliyor nasıl davranmalıyım ? Bir yanı beni istiyor bir yanı kafa karışık emir altına alamaz diye düşünüyor hissettim.
- 1 Mayıs 2013
- 7.132
- 4.597
- 398
bence eğer evlenirseniz baban nikahınızdan önce alsın evi senin üstüne yapsın.
Bu fikre katılıyorum. karar sizin ama, buna benim kendi eşim de dahil, dünyanın bin bir türlü hali var. Ev nikahtan önce üstüne yapılsın[/QUOTE]
bence kızın üstüne olmasın babasının üstüne kalsın ne olur ne olmaz dünya hali nikahtan öncede olsa kızın üstüne olmasın
- 3 Eylül 2010
- 1.047
- 2.388
- 333
bu kıza bu kadar altıncı maddiyatçı diye yüklenenler konuyu bir kere daha mı okusa acaba. ben hiç de altın meraklısı birine benzetmedim konu sahibini. çocuğun ailesinin, kızın ailesinin talebi bile olmadan kendilerince verdiği ve sonradan caydığı sözler var. çok çirkin bir durum bu. yoksa bu kız bana şu kadar altın takmadılar, bunu istedim kabul etmediler demiyor. erkek tarafının kaypaklığı söz konusu ve kim olsa sinirlenirdi bu duruma.
size maddiyatçı bi kızın hikayesini anlatayım çok taze bir hikaye;
kız da memur çocuk da. maaşlar aynı 4000 tl civarı. kız ilk baştan şartını koydu, 10 bilezik isterim diye. çocuk evlenmeye razı olsun diye kabul etti, çocuğun ailesi de her şeyi kabul ediyoruz yeter ki tek oğlumuzun evlendiğini görelim derdinde. aile aynı bu hikayedeki gibi hayvancılıkla uğraşıyor, oğlanın düğünün yapmak için hayvanlarını satacaklar bir şekilde en iyisini yapacaklar.
neyse nişandan sonra oğlan diyor ki 10 bilezik fazla, nişanda zaten beşi bi yerde, altın bileklik, zincir vs... alındı. 10 olmasın az bilezik olsun. kız diretti ilk baştan şartımı koydum, verdiğiniz sözü tutun. çocuğa dedi ki kredi çek, düğüne 7-8 ay var o zamana kadar o altınları öde. baban da düğünü yapsın. çocuk yeni araba almıştı onu da ödüyor bir yandan. kızı ikna edemedi. günde 10 defa bu konu yüzünden birbirlerine girdiler, neler demediler birbirlerine. sen ayrıl, yok sen ayrıl. yok gelip bohçalarını alsınlar vs... böyle geçti bütün nişanlılık...
bu arada düğüne bikaç ay kala kız kredi çekti babasına araba aldı ahahah çocuğa dedi ki ben babama bu arabayı kesinlikle alıcam, ya düğünü ertele krediyi ödeyeyim sonra evlenelim. tabi ki düğünü asla ertelemek istemeyeceklerini bile bile. çocuk kabul etti, tamam evlenelim sen babanın kredisini ödemeye devam et... şimdi tam hatırlamıyorum en az 20.000 tl. aylık 1500-2000 arası kredi ödemesi var kızın.
altınları da aldırdı, babasının arabasını da aldı. düğünü de yaptırdı, 20 liraya aldığı babeti bütün yaz giymekten gurur duyan kız gelinlik altına topuklu ve kınada oynarken giyeceği converse için çocuktan 400 tl aldı. (converse??? )
açıklaması, yatırım olsun diye aldırıyormuş o altınları. altın değer kaybetmezmiş, ikisinin iyiliği içinmiş bu altınlar. ev alırken zaten bozdurulacakmış. e arkadaş, kredi çekip faiz ödeyerek alınan altından da ne yatırım olur ama!!! anlatamadık. çünkü derdi, kendi arkadaşlarına akrabasına vs herkese karşı bana düğünümde 10 bilezik takıldı diyebilmekti. diyor artık, evli ve mutlu göründüğü kadarıyla
kız da memur çocuk da. maaşlar aynı 4000 tl civarı. kız ilk baştan şartını koydu, 10 bilezik isterim diye. çocuk evlenmeye razı olsun diye kabul etti, çocuğun ailesi de her şeyi kabul ediyoruz yeter ki tek oğlumuzun evlendiğini görelim derdinde. aile aynı bu hikayedeki gibi hayvancılıkla uğraşıyor, oğlanın düğünün yapmak için hayvanlarını satacaklar bir şekilde en iyisini yapacaklar.
neyse nişandan sonra oğlan diyor ki 10 bilezik fazla, nişanda zaten beşi bi yerde, altın bileklik, zincir vs... alındı. 10 olmasın az bilezik olsun. kız diretti ilk baştan şartımı koydum, verdiğiniz sözü tutun. çocuğa dedi ki kredi çek, düğüne 7-8 ay var o zamana kadar o altınları öde. baban da düğünü yapsın. çocuk yeni araba almıştı onu da ödüyor bir yandan. kızı ikna edemedi. günde 10 defa bu konu yüzünden birbirlerine girdiler, neler demediler birbirlerine. sen ayrıl, yok sen ayrıl. yok gelip bohçalarını alsınlar vs... böyle geçti bütün nişanlılık...
bu arada düğüne bikaç ay kala kız kredi çekti babasına araba aldı ahahah çocuğa dedi ki ben babama bu arabayı kesinlikle alıcam, ya düğünü ertele krediyi ödeyeyim sonra evlenelim. tabi ki düğünü asla ertelemek istemeyeceklerini bile bile. çocuk kabul etti, tamam evlenelim sen babanın kredisini ödemeye devam et... şimdi tam hatırlamıyorum en az 20.000 tl. aylık 1500-2000 arası kredi ödemesi var kızın.
altınları da aldırdı, babasının arabasını da aldı. düğünü de yaptırdı, 20 liraya aldığı babeti bütün yaz giymekten gurur duyan kız gelinlik altına topuklu ve kınada oynarken giyeceği converse için çocuktan 400 tl aldı. (converse??? )
açıklaması, yatırım olsun diye aldırıyormuş o altınları. altın değer kaybetmezmiş, ikisinin iyiliği içinmiş bu altınlar. ev alırken zaten bozdurulacakmış. e arkadaş, kredi çekip faiz ödeyerek alınan altından da ne yatırım olur ama!!! anlatamadık. çünkü derdi, kendi arkadaşlarına akrabasına vs herkese karşı bana düğünümde 10 bilezik takıldı diyebilmekti. diyor artık, evli ve mutlu göründüğü kadarıyla
- 13 Mart 2016
- 3.897
- 8.660
- 78
Yuzde yuz dogru olmayabilir ama benim gorusum su yonde: kacirmamak icin her turlu manevrayi yapiyor aile. Bu sekilde tatli dille yaklasanlari tehlikeli buluyorum ben. Ama arka planda bikbik konusuyorlar, nisanlini da guzelce isliyorlar, konusmalardan nisanlinin ici sisiyor ama o kv gibi manevra yapamadigi icin tripli ergen tepkisi veriyor. Bir de demagoji yapmasin.
Ailen ezmemis, para yoksa durust olun tutamayacaginiz sozler vermeyin demis. Asil ezilmesi gereken mesele ailesinin durust olmayan davranislari.
Ailen ezmemis, para yoksa durust olun tutamayacaginiz sozler vermeyin demis. Asil ezilmesi gereken mesele ailesinin durust olmayan davranislari.
Bende sustum artık yârın geliyor nasıl davranmalıyım ?
Son düzenleme:
- 27 Aralık 2010
- 792
- 1.169
- 113
bu kıza bu kadar altıncı maddiyatçı diye yüklenenler konuyu bir kere daha mı okusa acaba. ben hiç de altın meraklısı birine benzetmedim konu sahibini. çocuğun ailesinin, kızın ailesinin talebi bile olmadan kendilerince verdiği ve sonradan caydığı sözler var. çok çirkin bir durum bu. yoksa bu kız bana şu kadar altın takmadılar, bunu istedim kabul etmediler demiyor. erkek tarafının kaypaklığı söz konusu ve kim olsa sinirlenirdi bu duruma.
O nasıl bir hikaye öyle
Gerçekten konu sahibine üzüldüm. baştan iki cümle okuyup başlıyorlar taşlamaya.
Burada verilen sözün tutulmamasi (böyle bir söz talep edilmediği halde),
Konu sahibinin nisanlisinin birden annemlere bakicam diye konuştu hortlatmasi,
Sıkışınca ergene triplerine girip şüphe uyandırması gibi sorunlar var. tabii ki her anne baba kızını emin bir yere gelin etmek ister. Şimdi o anne babanın aklında kim bilir ne deli sorular vardır.
Ayrıca paragöz olmak böyle değil sizin anlattığınız hikayedeki gibi olur. biraz anlayarak okuyalım.
- 27 Ağustos 2015
- 6.347
- 19.883
- 298
- 16 Temmuz 2010
- 19.693
- 55.169
- 798
- 16 Mart 2015
- 7.466
- 15.640
- 198
Ayrıl. Zengin koca bul.Öncelikle merhabalar arkadaşlar.
Ben 25 o 32 yaşında.
Neyse sustuk.
Neyse kapandı konu.
Ne yapmalıyım ?
- 20 Şubat 2015
- 4.863
- 2.615
- 133
- 10 Temmuz 2016
- 890
- 6.695
- 68
Ağzın bal yesin.Konunuzu anlatırken o kadar itici kelimeler kullanmışsınız ki karşı tarafın hatalarına odaklanamıyor insan. Onlardan daha sorunlu duruyorsunuz.
Size en iyi düğünü yapıcaz deyip sonra nişanlınızın ben yapıcam demesi kötü bir durum. Ama ailesinin durumu sandığınız kadar iyi olmayabilir. O da onlara yük olmak istemiyordur. Evin tek oğlu diye malını mülkünü satıp düğün yapacak değiller. Nişanda taktıklarını bile küçümsemişsiniz, Bence siz bu ilişkiye devam etmeyin, çünkü alıştığınız standartlarda bi hayatınız olmayacak ve her zaman düğünde bile şunu yapmadılar beni çevreme rezil ettiler, nişanda bi kolye taktılar falan diye laf edeceksiniz.Eşiniz de bunun altında hep ezilecek. Paragöz belki değilsiniz ama yaşam standartlarınız farklı. Ama şu toplumsal baskıdan kurtulmayı deneyin erkek tarafı düğün yapacak nişan alışverişi yapacak, altınlara boğacak beni. Evet eskiden öyleymiş ama aldıktan sonra o gelini de evde hizmetçi yaparlarmış. Yok ailen biz de kalamaz diyemezdi o kadın. Bence karşıdan beklentileriniz geleneklere dayanıyorsa, diğer düşünceleriniz de buna uyumlu olsun ,
Kızcağızın ne paragözlülüğu kaldı ne açgözlülüğü.
Söz verilenler yapılacak. ben o hava atmaları çoooook duydum. ayağıni herkes yorganına göre uzatsın. sonra iş başa düştümu yok aslında böyle olacakti deniliyor. bu konuyu açan arkadaş ve ailesinde bi gram kusur bulamadım. babasi yumuşak bile davranmıs.
Madem bi tanecik oğulları var o zaman standartlar gereği ne yapılacaksa yapılsın. sıkıstıklari an yine konuşulur ama aileler gururuna yediremeyip bunu kabul edemiyorlar.
Siz kendi açınızdan haklısınız.
Belki onlarda kendi açılarindan.
Kv kb hastalanma durumuna gelince, nişanlınız önden çıtlatmak istemiş ama zamanlama ve usul yanlış. sizde öyle sinir krizi gecirince iyice alindi. yarın olsun hayir olsun. buradaki yorumlara bakip bozmayin moralinizi. evlenince unutulup gidiyor bizde yasadik aynisini:)
Söz verilenler yapılacak. ben o hava atmaları çoooook duydum. ayağıni herkes yorganına göre uzatsın. sonra iş başa düştümu yok aslında böyle olacakti deniliyor. bu konuyu açan arkadaş ve ailesinde bi gram kusur bulamadım. babasi yumuşak bile davranmıs.
Madem bi tanecik oğulları var o zaman standartlar gereği ne yapılacaksa yapılsın. sıkıstıklari an yine konuşulur ama aileler gururuna yediremeyip bunu kabul edemiyorlar.
Siz kendi açınızdan haklısınız.
Belki onlarda kendi açılarindan.
Kv kb hastalanma durumuna gelince, nişanlınız önden çıtlatmak istemiş ama zamanlama ve usul yanlış. sizde öyle sinir krizi gecirince iyice alindi. yarın olsun hayir olsun. buradaki yorumlara bakip bozmayin moralinizi. evlenince unutulup gidiyor bizde yasadik aynisini:)
- 13 Temmuz 2016
- 1.167
- 1.879
- 48
- 26 Nisan 2015
- 3.859
- 3.058
- 63
ben erkek olsam ne bu aileden kız alırım ne bu aile ile muhatap olurum.
annemler hasta olunca yanımıza gelir dedi diye telefonu kırmış gelin hanım!
Yok artık pess elide maşalıymış Allah korusun böylesinden amin
Ay cok uzun olmus ay okurken yoruldum diyenlere gelince. nice insanlar burada harfleri yutarak yaziyor. olay anlatiyorlar ama detayina inmiyorlar gerekli bilgi verilmiyor. kiz derdini anlatmis onun derdi 2 cümlelik degil demek. okumak istemeyen veya yorum yapmak istemeyen yapmasin, boşuna enerji harcayip dik cevap vermek zorunda degilsiniz. ayrica o kadar güzel yazmışki bu konuya yorum yapanlarin coğu suçu nasil bu kizda bulmus hayret ediyorum. beyazin üstunde siyah yazi. nesi anlasilir degil?
- 8 Ağustos 2016
- 112
- 82
- 18
Bence siz 8 ayda yeteri kadar zaman geçirememişsiniz. Yani bu konular tam düğün arifesinde mi konuşulcak şeyler Allah için? Tamam nişanlınızın bir çok hatası var anladık evet ama sizde adamı daha iyi tanıyamadan evlenmeye kalkıyorsunuz. Ne bu acele? Bugün bunu istedi diye sinirleneceksin yarın evlenince gene senin hoşuna gitmeyen bir şeyi "yapacaksın,edeceksin" dediğinde ne olacak?!
Sonra boşanmalar niye bu kadar artıyor
Ayrıca neden küçümseyip incecik bilezik yok nişanlımın biriktirdikleri falan diyorsunuz. Ne güzel ailesine yük olmayıp zamanında altın yapmış diyeceğinize hala bıdıbıdı. Kredi çekmek sizi korkuttu çünkü borç ödemek değil yiyip içip gezmek olay.. Evliliğin ağırlığını sorumluluğunu kaldırabilceğınizi duşünmüyorum.
Burda "dul" kelimesiyle irdeleme yapmışsınız ama bu düğün olursa sizde o pozisyona geleceksiniz,göreceğiz. Açarsın gene konuyu. Temennim gelmemeniz tabi ki..
Bence biraz bu olayı askıya alın bekleyin derim daha ne inciler dökülür o eteklerden..
Sonra boşanmalar niye bu kadar artıyor
Ayrıca neden küçümseyip incecik bilezik yok nişanlımın biriktirdikleri falan diyorsunuz. Ne güzel ailesine yük olmayıp zamanında altın yapmış diyeceğinize hala bıdıbıdı. Kredi çekmek sizi korkuttu çünkü borç ödemek değil yiyip içip gezmek olay.. Evliliğin ağırlığını sorumluluğunu kaldırabilceğınizi duşünmüyorum.
Burda "dul" kelimesiyle irdeleme yapmışsınız ama bu düğün olursa sizde o pozisyona geleceksiniz,göreceğiz. Açarsın gene konuyu. Temennim gelmemeniz tabi ki..
Bence biraz bu olayı askıya alın bekleyin derim daha ne inciler dökülür o eteklerden..
Son düzenleme:
- 13 Mart 2015
- 2.965
- 4.480
- 158
- 40
Bebeğim nişan ganimetlerini (bilezikleri kast ediyorum) satıp müstakbel eşine destek olsana. Sonra yap istediğin yerde düğünü. O kadar altını ne yapacaksın? Nedir bu altın aşkı? Hayır düğünüm kötü olacak iyi yer istemiyorlar desen hak vereceğimde. Hem kaç tane bilezik iste bunun daha kınası var gelinliği var alyansı var bu aile kendilerine giysi alacak düğün için yok kuaförü var eşyası var dış çekimi var birde düğünü yapsınlar. Bu aile parayı ağaçtan toplamıyorsa bi dur bence. Sakin.. evliliğinde mutlu olmak için bilezik sayına bakılmıyor. Yap güzel bir düğün git güzel bir balayına olay bitmiştir.