Çileden çıktım tanınmaz hale geldim :( kaynana, kayınbaba ve damat üçlüsü

Eşim ablasına evlenirken bile herşeyi yapmışken ablası bize bizim kredi ödediğimiz bileziği taktı ailesi de dahil. kendilerinden bi çeyrek bile görmedim. eşim kredi ile ne aldıysa onu taktılar şuan ödüyoruz ama zoruma gidiyor mu hayur. kimseye bir borcum yok. ve onların hiç bişey yapmaması beni ne eşimden ne de sevgimden etti. niye ailesi yapmak zorunda nişanlınız kredi çekip yapamıyor anlamadım. bizim kredi üstüne kredimiz var ama çok şükür mutluyuz kimseye de minnetimiz yok

Masallah canim cok dobrasin. Cogu gelin gibi annemsiniz babamsiniz, basimin ustunde yeriniz var deyip arkadan bikbik etmiyorsun. Hep boyle ol. Bu dobralik nisanlinin ailesinde olsa, kazandigimiz kendimize, dugunu nisani ceyizi kari-koca halledin, yaslaninca da kizlarimizin yuvasi var sizin basiniza kalacagiz deselerdi keske. O zaman onlari takdir ederdim durustluklerinden oturu. Boyle ucun besin hesabini yapip, iki altin icin sisinen ama gelinin basinin ustunde tasinmak isteyen pasa aileleri cok itici.

Bence çemkirmekle iyi yaptım.

Düğünü kimin babası yapsa öteki taraf sorun edecek gibi sadece kıza yüklenmeyin oğlanın da pek babasına yaptırası Yok en iyisi düğün olmasın kimse üzülmesin!! Para eşitsizliği yüzünden iki görümcem boşandı! biri de hiç evlenmedi babasının sunduğu rahatı sunacak birini bulamadığı için .hakaret edenleri de anlamadım doğrusu

Canım ben seni çok iyi anliyorum, bu kadar olmasada benzer bir durumu bende yaşadim. Senin asil hazmedemedigin konu birseyler icin söz verilip sonra yan çizilmesi ki gayet haklisin insan kendini ve ailesini aptal yerine koyulmus hissediyor.. hayır yapamacak durumdaysan durumum yok yapamam de degil mi ?

Nişanlinin ailesi nişanlin uzerinden kendi isteklerini yerine getirmeye calisiyor bunun farkindasin tepkide gosteriyorsun yine haklisin fakat gosterme seklin yanlis sinirlenmeler telefonu firlatmalar.. bunlar ilerde eşin ve ailesi tarafindan gundeme getirilebilir. Demem şu ki tepkini tavrini göster ama tatli dille , nasil ki onlar nisanlinin aklini dolduruyor sende ufaktan aynisini yapmalisin.

Kolay gelsin ve sakin iliskinize baska sahislarin el atmasina izin vermeyin.

Basta boyle dusunmemistim aslinda ama dusununce mantikli. Konu sahibinin nisanlisinin ailesi acgozlu insanlar galiba. Bes kurus masraf etmeyelim ama gelinimiz yuksek statuden olsun, bir de ustune bize baksin kafasindalar. Wuw. Akillara zarar uyaniklik. Nisanli icin ne dusunecegimi bilmiyorum.
Evlenince üzer bu adam seni. Bence senin maddiyatın için evleniyor seninle.kendi seviyende birini bul

Benim dusuncem bu
o kadar kiziyorsunki cumlelerini duzgun kurup derdini anlatamadigin icin 30 sayfa tepki aldin ben bile cok itici buldum onceki mesajimdda yazdim
Bak bu bir gercek kim ne derse desin insan alistigin duzenden cikinca zorlanir sevgi ask bir yere kadar sen rahat buyumussun o cocuk bir evin tek oglu anne babasinada yeri gelecek destek cikicak yeri gelicek hastalandi bakalim diyecek yeri gelicek kardesi zora dusse kosacak
Sen cocugu almak istiyorsun ailesini degil evlilikte ole bise degil butun olarak evleniyorsun
O yuzden kendine denk birini bul bu cocukla gecinemezsiniz
Ha evlenebilirsinde sonra baska konularini okuruz ama ayni nickle ama farkli nickle
En basta kv gorumcelerin bu gunleri burnundan getirecek ben aman bizim gelinde fena diyip koseye cekilen gormedim Onada kendini hazirla derim

Beynim yanıyor şu an bu kadarını dusunmemistim. İnşallah onlar da dusunmemistir bunu en iyi konu sahibinin annesi tahlil eder

Senin anlattıklarını birebir yaşadım fazlası var eksiği yokk aynısıııınıı yaşadımmm banada ilk zamanlar çok iyidiler herşeyiz biz yapcaz canım balımm nişanlandık benden nefret ettiler oğullarını doldurdular benmkide ailesine kendi laf söyler bana söyletmez sana tek tavsiyem bu iş mutlu sonla bitmez kardeşim benm düğünümü ailem yaptı benm kayınvalidemler beni istemeye dahi gelmediler düğünüme yabancı gibi geldiler nitekim biz evlendik sana gelelim hadi ailen allah razı oşsun yaptılar şimdilerde nişanlın bişey demiyo diyelim emin ol ilerleyen zamnda bu iyilikleri bilmiycekk sonra ne olcak benm ailem yaptı senin ailen nerdeydi kavgaları başlıycak senin zoruna gidecek buda birbirinizi yıpratacak birebir yaşadım çok iyi düşünnn ailen ne diyosa onu yap şu an sevdiğini unut sevgi herşeyi çözmüyo

+1

Bu ne corba olmus hersey vidi vidi...nasi urasiyosun boyle seyle bn okurken imdat diye bagrmak geldi icimden kredi cekip evlensin nlucakki ailesinde belkide okdr cok para yok ama brz anlayisli olmanz lazm dusmussunuz luks dugun pesine boyle evlilik olmaz cvki cikmis sizin

Vallahi kaba yazmamak için zor tutuyorum kendini.
Kimse siz evleniyorsunuz diye bir şey yapmak zorunda değil.Kaldı ki bu insanlar zaten elinden geleni yapmış..
İstiyorsunuz ki erkek tarafı her şeyi yapsın biz sadece katılalım.
Koskoca insanlar emek vermiş yapmış biraz saygı duymasını öğrenin.Elbette ki evlatlarıdır siz demesiniz istemeseiz bile onlar destek olacaktır ama artık şu ERKEK TARAFI sömürüsünde vazgeçin yahu.
Ben de evlendim ama kendi imkanlarımızla benim tarafımda eşimin tarafıda 2 şer bilezik taktılar..Ne yapsınlar o kadar güçleri yetmiş arzu etmişler uygun görmüşler..Allah başımızından eksik etmesinler sıkışırız yardımcı olurlar.
O kadar lükse alışkınsanız bileziğinizi kendiniz çalışın alın

Biraz aza kanaat gösterin satılık insan gibi kendinize değer biçtirmeyin..

Allah cocuğa yardım etsin.Okurken beynim yoruldu valla.Gelin almak da zor.Erkek annelerine hak vermeye başladım.

Ne demek bu dediğin insanlar çocuk yapar ve onlara ömür boyu arkalarında durmak için varlar kız yada erkek farketmez herkes üzerine düşen görevi yapacak adamın evine sen çeyizke gitmede gör gününü neden zımdızlak geldin diye adama bağırırlar tabiki onlarda elini ceblerine sokacak oldu canm onlar tek başına evlensin hiç kusura bakmasınlar kızlarda yapışmıyo bir erkek evladın varsa kız içinde geçerli belirli bi yaşa gelip evleneceği kesin kenara bir birikim yapar koyarsın

Ben soyle dusundum konu sahibinin durumu gayet iyi ailede erkek tarafi altta kalmak istememis (birde tek erkek ezilmesin dusuncesiyle)gunu gelsin elbet hallolur diye biraz yuksekten atmislar
Simdide yapamiyorlar yetmiyor demekki kizin babada baskin karakter cok bisede diyemiyoar bence cocuga demislerdir sende kredi cek bizde katalim istediginiz olsun kizimizda kredi kabul etmiyor adamlarda yetiremiyor kAldiki oda bir aile sonucta 3 kiz varmis kizlara yapmayip vari yogu oglana dokerse kizlarla kotu olacak ki kimse kolay kolay razi gelmez ben evladin degilmiydim der herkes bu taraftan bakiyor ama ote tarafta var misal
Yani bunlar maddi olarak denk dusememisler ama arayida bulamamislar kiz rahat buyumus taviz vermekte istemiyor kendince hakli olabilir
Konu sahibine bise diyemem ben olsam bunca ayaga dustukten sonra evlenmem babam ariycak nisanlima laf edicek e o laflar o eve gitti kp kv cirlamalari biliyor
Gelin gittiginde ezer parcalarlar guvendigi nisanlida benim bir anam bir babam sen sus der babasi cok boburleniyodu alsin baksin kizina derler
Bu para pul mevzulari evlilikte cok tantana cikardimi yillarca kini suruyo cok rastliyorum

Oğullarını kullanarak ama yemez demissiniz ya hani ben çocuğa cok üzüldüm yol yakınken senin köklü ailenden kurtulur inşallah cünkü sizden taraf hep ezilecek.

Mümkünse kendi ayakları üzerinde durabilen evlatlar yetiştirelim de bizlere her zaman muhtaç olmasınlar..
Kızlarınızı da o bilinçle yetiştirin..Aklı selim hiç bir kız zaten " neden zımdızlak geldin diye adama bağırırlar"
diyen bir aileye girmez.
Ben evladımın ömür boyu arkasında olmak isterim ama bu mümkün olmayada bilir ben onu doğurdu isem ona verebileceğim en büyük destek eğitimi olur..Evleneceği zaman da gereken desteği yaparım..Benim anlatmak istediğimi farklı yerlere rica ediyorum çekmeyin..Ben kız için de erkek için de eğer ailelere güvenerek evleniliyorsa evlenmesinler diyorum bu kadar net..

Reactions: anu
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…