Çileden çıktım tanınmaz hale geldim :( kaynana, kayınbaba ve damat üçlüsü

Olay anne babasının size düğün yapmaması değil farkında mısınız?
Siz kültür olarak çok farklısınız. Ailene göre aile dediğin çocuğuna yardım etmeli, onun ailesine göre tam tersi.
Bu işin doğrusu yanlışı yok esasında.
Bu olaylar evliliğinizin başlangıcı henüz, daha çok sıkıntılar yaşayacaksınız kültür farkından dolayı.

Ya herkes konu sahibini topa tutmusta kaynana derdi çeken üyelere de hep kendini ezdirme taviz verme diğer gelinler de baksın gibi tavsiyeler verilmiyor mi ?
Bu kız da bastan söylemiş işte hepimiz sırayla bakarız diye mecbur mu sürekli bakmaya.
Herkes kendi anasından babasindan mesuldur yani.
Damat kendi istiyorsa baksın ayrılmasın anasının dibinden madem öyle.

Benim ablam da evlenmeden önce karşı taraf attı tuttu hiçbir talebimiz olmadı bizim.
Sonra her şeyi eniştemin üzerine yıktılar tabi bizim haberimiz yok bundan ve ablam yıllarca borç ödedi neler çekti balayına bile gidemedi.
Evliliğin ilk yılları zehir oldu.
E burda da aynı durum işte yapamayacaksan caka da satmayacaksin bu kadar basit yanı.
Ben konu sahibini haklı buldum açıkçası bu aileye güvenilmez dikkatli ol derim.

Konunun tamamini okumayi sinirlerim kaldirmadi. Zaten bu minvalde bin tane konu okumuslugum var kk'da. Bu tur konulari acanlar olarak hepiniz aynisiniz ya, vallahi. Bu ne acliktir yahu? Bir de utanmadan paragoz degiliz demis ya :)
Babanin tek kiziysan, kac kat zenginseniz, baban dugunune cok merakliysa pasa pasa versin yapsin sana dugun iste. Durum boyleyse ne diye elalemin basinin etini yiyorsunuz? Alismissiniz hazir yemeye, istemeye.
Senin gibi kadini gelin diye almazdim, ailenin de senin de hareketlerin bir garip.

Ailesi herseyi nisanlinizın yapmasını bekliyor anladigim kadariyla.. iyide aileler düğünde evlatlarina yardım etmeyecekte ne zaman edecekler.. kredi falan da cektirmeyın bence.madem nişanı siz yaptınız düğünude bir zahmet ailesi karşılaşınca. nişanı uzatın, para biriktirip öyle kalkissin düğün işlerine..

Aynen balkan göçmeniyiz. Beni istemeye geleceklerinde ,nişanda, düğünde ayrı ayrı adettendir sorarlar istediğin var mı diye

siz bilirsiniz dersin diye.Bana da aileme de soruldu.Siz bilirsiniz dendi.Ne biz isteriz ne de bizden istendi.Hayret

ediyorum burada okudukça.Hele o gramlar. Annanem ölene kadar dayımlarla yaşadı.

Neden kredi çeksin ama evlendikten sonra bu kızda ortak olacak o sıkıntıya.. anne babalık çocuğu için fedakarlık yapmayı gerektirmiyor mu ? nişanı babası üstlenmiş nişanlısı hiç karışmamis.. sizce bu durumda düğünü kimin karsilamasi gerekir..

İyi de dugunden sonra borc harc odemek istemiyosan ozmn ayagini yorganina gore uzatirsin.
Anne baba da varsa yardim eder.
Etmek istemiyosa etmez.adam evlenmeyi biliyosa dugunu de yapsin.
Parasi yoksa bekleyin.

Ya gorumcem eltim ablam kuyumcuya gittik.
Yuzuk alcaz bilezik felan dedim ki siz ne almak istiyosaniz alin.dedilerki iki yuzuk biri alyans bi tasli .3 bilezik bide kupe bide kolye .
Dedim ben kupe kolye kullanmam almayalim bosa gider:))))esim arkadan kas goz yapiyor al diye.
Ayni sekilde kiyafette de ic camasiri felan aldirmadim .kendim alirim dedim.gonulleri kalmasin diye bi tunik almistim:)))eltim bastan asagi giyinmisti.ayni sekil de esim de yuzugu zorla aldik .oda ben kendim veririm parasini felan demisti.kiyafette oyle bi takim sadexe.
Simdi evlendik.ihtiyacimiz oldukca aliyoruz herseyi.

allahtan,sizin gibiler azınlıkta ve giderek azalmakta.bir kaç kişisiniz bu sitede, ailelelere,özellikle de erkek ailelerine yüklenenler.

okuyan,kendini geliştiren,ayakları üzerinde duran,evliliğin para pul,altın işleri değil de,ortak bir hayatı paylaşmak olduğu bilincine varmış,kızlarımızın önünde saygıyla, eğiliyorum.iyi ki varsınız.gelecek için bana umut veriyorsunuz.

Kız ailesi erkek ailesi fark etmez
Düğünü ailelere yaptıran kafalar evlenmesin

Daha nişanlıyken buraya destan gibi konular açıyorsanız evlenince nasıl bir insan olursunuz çok açık aslında. Sizin gibiler zor insan değil sizin gibiler maddiyatçı insanlar sadece. Neler koparabilirim neler sökebilirim yanıma kâr kalsın zihniyeti. Evlenmeyin.

Ailelere guvenerek evlenmeyin.
Ana-baba cocugunu okutur mealegini edindirir geriaini cocuk kendi yapar benim bildigim.
32 yasina gelmis koca adam dugun yapamiyorsa evlenmesin zaten.
Simdiden kv kp dalasina girdiginize gore olmaz sizin is.
Paragoz degiliz demeyin paragozssunuz tek sorun para.kp cikarip 50.000 verse sorun diye bisey kalmaz sizin acinizdan.
Kendi ayaklariniz uzerinde duramayacaksaniz sakin evlenip annen aunu yapmadi baban bunu almadi siye adamin basinin etini yiyecekseniz cidden evlenmeyin.

Vallahi ne diyeyim bazen sizin gibi olmak lazım sanirim çünkü ben nisanli lik zamanında aman önemli değil borç olsun biz öderiz onlar zora girmesin aman hiç önemli değil onların istediği yere tayin çıkaralım babası hasta dedim adamlar nisan attı

Aynen çemkirmek Lazım.

Babam inada bindirdi beni üstün gördüğü için.
Yapmazlarsa o düğüne gelmem diyor.
Ama bence yanlış ben alttan aldım zaten babam sen dul musun diyor kendini ezdirme alttan alma diyor.
Dul olunca ne oluyormus hem ne bicim bir kelime. Babanin tabiriyle duldum ama herseyimde cok guzel oldu ezikliginide duymadim sukur. Cok uyanik ve paragoz gordum sizi habire karsi tarafi eziklemis durmussun ama uzuldum nisanlin ve ailesi adina. Zihniyetiniz değişmediği surece mutlu olacaginizi sanmiyorum.

12 tane bilezik taktiracaginiza 3 tane taktirir gerisiyle dugunu yapmalarini istersiniz ilimli olsaniz. Ama gösteriş istiyorsunuz hersey en iyisi olsun istiyorsunuz imkan olmayinca insanlar baska ne yapacaklar ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…