Konuyu ele alışınız yok telefon kırmalarınız, aranızda adam akıllı konuşmadan babanıza şikayette bulunmanız, takılanların inceliğini-kalınlığını dillendirmeniz fazlasıyla itici. Ancak yer yer hak veriyorum size. Söz ağızdan bir kez çıkar. Size çok güzel bir düğün yapacağız söz diyor ve sonradan çark ediyorlarsa, o aile benim de gözümden düşer, söz insanın namusudur. Ha yapamayacak duruma gelinir, aileler buluşur konuşur, kimse de kimsenin gırtlağına çökmez o ayrı.
Bunun haricinde, evlilik de, para pul da tek başına mutluluk getirmez; zaten ilişkinizde mutlu insanlarsanız mutlu bir evliliğin kapısını aralarsınız. Birkaç aksilikte -ki söz konusu para- nişanlınızı bu kadar kolay silebiliyorsanız, oturun o ilişkiyi bir daha değerlendirin derim.
Ve evet, kimseye bakmak gibi bir zorunluluğunuz yok. Anası-babası hasta olur, yeri gelir evinizde belli bir süre kalır, yine de müstakbel eşiniz size zorla hizmet ettiremez, gerekirse yardımcı tutulur, bunu bir oğlan annesi olarak söylüyorum. Çünkü bu işler gönüllü işlerdir, ancak sevgiyle muhabbetle içten gelerek yapılır.
Ne yapacağınıza gelince; öncelikle bu kadar fevri ve tahammülsüz olmamaya çalışın. Düğün arası tartışmalar çıkabilir, bu doğal, çoğu insan bunu yaşıyor. Oturun yüz yüze evlilikten beklentilerinizi, kaygılarınızı vb. her şeyi açık açık konuşun nişanlınızla. Ondan sonra bir rota çizersiniz.