Dünya meselelerine günlük işlere takılıp kalmışsın aşırı bir görgüsüzlük çiğ bir zenginlik sezdim ben.
Bizim maddi durumumuz da gayet iyi ama binlerce lira elalem pespembe giyinsin iğrenç iğrenç müzikler çalsın varoşluk aksın diye düğüne bayılmam. Hele üç kuruşun sevgilimle aramı bozmasına hiç izin veremem.
Bizim türk insanında çok paraya kalitesizlik satın alma ezikliği var. Hep bi eğreti duruyor düğünü de nişanı da. Nişan kıyafeti adı altında iğrenç pullu pullu tüllü kabarık cırt pembe kıyafetlere binlerce lira bayılıp sonra nişanlısıyla para yüzünden kavga etmeye pek bayılıyorlar. Zamanında yaşayamadıkları giyemedikleri parlak, renkli ne varsa o günden çıkarıyorlar acısını. Bi kere de "bunlar iki saatlik boş işler, şık sade bir düğün yapalım sonra o iki saat akraba eğlendireceğin parayla bir uzak doğu gezeyim, kültür gezisi yapayım, iki fakir doyurayım" yok. Hele bu tip para gözlerde ayarı olmuyor varoşluğun paçalardan akıyor kimse kusura bakmasın.
Adam senin her kaprisini çekmiş, yol vermişsin düzeltmeye çalışmış, hala afra tafra. Çok paranız varsa ezdirme koca adayını herşeyini sen yap. Sonra evlilikte muvaffak olursunuz. Bu şekilde çok konu açarsın buraya kızlar kocamı ezdim ezdim yıllarca şimdi bana kinli diye.
Tanrı beni bu günlük gösterişlerden ucuz zenginliklerden ve yozluklardan korusun. Olgun ve dingin bi insan olmamı sağlasın.