Bende balkan göçmeniyim bizim aileden birinin bile altın istediğini bilmem karşı taraftan ayıp valla bizde.Siz nerenin balkan göçmenisiniz acaba sıfır evler erkeğin ailesine bakmamalar ama düğün istemeler falanama kız zaten elinden gelenin fazlasını yapıyo nisanı evde yada kapı önünde yapabilirdi ama salonda yapmıs babası maddi destek veririm demis eee cocugun ailesi en yapıyo 0 ne ise yarıyolar o zaman
suan ki aklım olsa cok daha baska olurdu benim yaptırdıklarım burdaki kızlar cok geliyo ama bizim yörede ki balkan göcmeniyiz hem 0 evi alınır yapılır hemde kaynanaya kaynataya diger yörelerdeki gibi hizmet beklenmez yani bi anne babanın cocuguna görevidir dügün yapmak ama kaynanaya bakmak gelinin görevi degil oglu isterse gitsin anasına baksın gelsin gelinin ne isi var kaynanasındna aynısı damat icinde gerekli
Buyuk nişan buyuk salonda calgılı cengili eglenceli takılı nişan.Buyuk dugunde nikahtan evlenmek değilde eģlenceli yemekli vs. düğun yapmakBen şu altın isteme pazarlık meselesini hiç çözemedim.Şu kadar gram olmadı bu kadar gram.
Huuuu arkadaşım 5kilo altın taksa ne olacak??? O altınları alıp nereye gidiyosun??? Koca evine.
Koca insanlarsınız bu neyin pazarlığı?? Bu iş yürümez sonu yok. Hele sen ve ailenle mümkün değil.
At yüzüğü çocuk 3 gün sonra aklıbaşına gelince kurban keser.
Arkadaşlar bir de beni bilen aydınlatabilir mi?
Büyük düğün, büyük nişan ne demektir?
Nye göre kime göre? Nasıl belirlenir büyüklüğü?
Merak ettim yav
Dugunsuz sadece nikahla evlenince olmuyor mu? Ayaklarini yorganlarina gore uzatsinlar gayet mutlu olabilirler. Ama sizin gibi evlilik=para kaynagi olarak gorenler icin böyle olmasi normalevlendikten sonra kredi cekiıp borc batagında surunup kavga ediceklerine simdi ayrılsın bence daha iyi adamın madem parası yok cıkmıcak bu yola kredi cekicek eees onra bu kızda ödicek neden o cocuk yuzunden zorda kalsın ki aile ne ise yarıyo hani hicccc olmaz anlarım ama varken hatta babası böbürlenip be yapıcam en iyi yerde olucak deyip sonra yapmıcam demesi bence ayıp olan takılmanız gereken yer orası bence
Çok teşekkür ederim aynen böyle..Konuyu ele alışınız yok telefon kırmalarınız, aranızda adam akıllı konuşmadan babanıza şikayette bulunmanız, takılanların inceliğini-kalınlığını dillendirmeniz fazlasıyla itici. Ancak yer yer hak veriyorum size. Söz ağızdan bir kez çıkar. Size çok güzel bir düğün yapacağız söz diyor ve sonradan çark ediyorlarsa, o aile benim de gözümden düşer, söz insanın namusudur. Ha yapamayacak duruma gelinir, aileler buluşur konuşur, kimse de kimsenin gırtlağına çökmez o ayrı.
Bunun haricinde, evlilik de, para pul da tek başına mutluluk getirmez; zaten ilişkinizde mutlu insanlarsanız mutlu bir evliliğin kapısını aralarsınız. Birkaç aksilikte -ki söz konusu para- nişanlınızı bu kadar kolay silebiliyorsanız, oturun o ilişkiyi bir daha değerlendirin derim.
Ve evet, kimseye bakmak gibi bir zorunluluğunuz yok. Anası-babası hasta olur, yeri gelir evinizde belli bir süre kalır, yine de müstakbel eşiniz size zorla hizmet ettiremez, gerekirse yardımcı tutulur, bunu bir oğlan annesi olarak söylüyorum. Çünkü bu işler gönüllü işlerdir, ancak sevgiyle muhabbetle içten gelerek yapılır.
Ne yapacağınıza gelince; öncelikle bu kadar fevri ve tahammülsüz olmamaya çalışın. Düğün arası tartışmalar çıkabilir, bu doğal, çoğu insan bunu yaşıyor. Oturun yüz yüze evlilikten beklentilerinizi, kaygılarınızı vb. her şeyi açık açık konuşun nişanlınızla. Ondan sonra bir rota çizersiniz.
yooo evlilik para kaynagı degil herkez yasadıgı seyi yazıyo bence bu bana göre normal yani hani kızın babasının dedig dul tabir cok yanlız bizde dulda olsan dügünle yemekli eglence olur öyle evlenilir ben cevremde görmedim nikahtan evlenen aileler bu yuzden denk olmalı yani ben altın sayısı verdim bizde bu konusulmaz ki olması gereken odur yöreden geliyo trakyalılarsa balkanlarda bosnaklarda altın coktur siz görmediniz sanırımDugunsuz sadece nikahla evlenince olmuyor mu? Ayaklarini yorganlarina gore uzatsinlar gayet mutlu olabilirler. Ama sizin gibi evlilik=para kaynagi olarak gorenler icin böyle olmasi normal
saflık değil bunun adı, geçim ehli olmakYemin ederim bu konudan sonra kendimi dünyanın en saf gelini gibi hissediyorum.. eşimin erkek kardeşiyle aynı düğünde evlendik eltimle düğün sırasında aynı masada evet dedik eşlerimize.. varmı bu zamanda ben gibi olan? Gıkımız çıkmadı gereksiz kocaman bi düğün yapıldı ki; tam tersi bizde eşlerimizde sessiz sakin bi düğün isterdik ama aile büyükleri tamam dedikten sonra söz düşmedi bize.. Yine olsa yine sesimiz çıkmazdı cahilliğimizden değil hepimiz okumuş insanlarız ama sizi görünce safın önde gideni gibi hissettim
Nişanlım diyor ki şimdiden bunu söylüyorsan hiç bakmazsın. Bende dedim ki konuyu açan sensin alttan ayar mı veriyorsun. Tamam bu konu kapansın bişe istemiyorum dedi.1. Oğlan evlenme teklifini kızın varlıklı bir ailenin kızı olduğunu ve beklentilerini aşağı yukarı bilerek yaptı.
2. madem erkek tarafının bazı şeyleri yapmaya gücü yok o zaman olmayan parayla hava atmayacaklar. Dürüst olup bizim bütçemiz budur diyecekler.
3. kv kp sorumluluğu tek ailede olmamalı.Merlin906 bakmam demiyor. dönüşümlü bakalım diyor. hatırlatmak isterim kv bizimle yaşamak istiyor konusunda herkes aaa olur mu öyle şey demişti. bu konunun ne farkı var ?
4. şahsi tavsiyem eğer yaşam standartların çok dusecekse iyice düşün derim. iyiye alışmak çabuk olur da zora alışmak kolay değil. benimki evlilikten değil iş değiştirmeden dolayı bir düşüş oldu ama "ahhh eskiden.." demekten yoruldum.
Son olarak standart bir cümle ama evlilik erkekleri daha iyi hale getirmez ve düzeltmez.
Her şey ortada ve açıkçası soğudum. Seviyor çok şey atlattım ama tek erkeğim ailem diye maço tavırları bana empoze etmesi sinirime gidiyor. Sürekli bende kalamaz yani 2ay ben 2 ay diğer kızları bakar geçer kenara..Valla ilk yorumları okudum sadece elestrlmissnZ ama ben sizi haklı buldum yapmayacklrsa en baştan soyleselerms önce havamizi atalım snr yapmasakta olur dügünü nasl olsa kredi çeker yaparlar yaslanncada gelin bize bakar gibi bsy olmuş ne diymki sizi haklı buldm
bakmaklada yukumlu degilsin cnm herkez kendi annesine baksınNişanlım diyor ki şimdiden bunu söylüyorsan hiç bakmazsın. Bende dedim ki konuyu açan sensin alttan ayar mı veriyorsun. Tamam bu konu kapansın bişe istemiyorum dedi.
Normal cadde uzeri veya sokakta ki bir dugun salonunda yapilan pastali limonatali daha alt oluyorBen şu altın isteme pazarlık meselesini hiç çözemedim.Şu kadar gram olmadı bu kadar gram.
Huuuu arkadaşım 5kilo altın taksa ne olacak??? O altınları alıp nereye gidiyosun??? Koca evine.
Koca insanlarsınız bu neyin pazarlığı?? Bu iş yürümez sonu yok. Hele sen ve ailenle mümkün değil.
At yüzüğü çocuk 3 gün sonra aklıbaşına gelince kurban keser.
Arkadaşlar bir de beni bilen aydınlatabilir mi?
Büyük düğün, büyük nişan ne demektir?
Nye göre kime göre? Nasıl belirlenir büyüklüğü?
Merak ettim yav
Çok acımasızca ama susuyorum klavye kabadayıları diyorum ben böylelerine :)Bide dikkatimi çekti ne bu yorumlardaki kardeşim bekar Rabbim koru yok iki oğlum var muhafaza et bilmm ne saçma geldi yorumlar kız hamile kalıp çocuğun boğazına çökmemiş beni alacaksın diye yada namus meselesi artk yüzük takıldı donunuz satın yinede harika bi düğün yapında dememişler neki bu gencecik kıza öcü muamelesi yaplms en basnda kendileri söylemiş tek oğlumz şöyle yaparz boyle olur diye ben olsam bende kizardm yapamcgn işin lafını etme o zman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?