• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çileden çıktım tanınmaz hale geldim :( kaynana, kayınbaba ve damat üçlüsü

Herkes üstüne gelmiş ama haklı olduğun yerler de var

Evlenecek adam biraz para biriktirmeli

Kredi ile olacak iş değil düğün dernek işleri

Yoksa hayatının en güzel anları borç düşünerek yıpranarak geçer

Nişanlın tek erkek ve ailesinin tüm sorumluluğunun ona ait olduğunu düşünüyor sanırım

Yanıma getiririmden bunu anladım

Yanına getirirken geçici mi kalıcı mı

Bana birlikte yaşama fikri için nabız yokladı gibi geliyor ama niyetini bilemeyiz

Bizim burada erkek tek olunca direk aynı eve çıkan aileler var tekmiş ayrı olmamalıymış

Biraz para biriktirip bekleyin sen de onu tanımış olursun

Ama bu kadar fevri olma :)

Bosan bence:işsiz:
Adam 32 yasina gelmis dugununude yapiversin bir zahmet.kv kp den bisey beklemek sizin hataniz.
Eger sorumluluk alacak kisilikte degilse ayril.
Sizin aileniz neler yapti mesela.surekli karsi tarafi gommussunuz.sirket kurar gibi bakkal hesaplarina girmissiniz fazla hesap kitapcisin.

Konu sahibine kizamiyorum aslinda. Bizleri boyle yetistiren ailelerimiz. Hep elalem ne der diye yasiyoruz. Derdimiz başımız gösteriş. Toplumca insanliktan ışık hızıyla uzaklastığımız icin bu para düskünlüğü artik nomallestirildi.
Simdi sizin olayda, iki taraf da birbirine rol yapmis. Bir taraf; "Biz oglumuza herseyin en iyisini yapacagiz." derken, diger taraf; "Aman canim ne onemi var cocuklar mutlu olsun yeter." demis. Demisler demesine ama yalan dolan. Bir taraf hava atma, diger taraf tok gözlü görünme derdinde. Aileler bu kadar yanlışken, cocuklar nasil dogru olsun? Onlar da dogruyu para hesabi yapmak saniyorlar haliyle.
Konu sahibi arkadasim, sen universite mezunu, meslek sahibi birisisin. Simdi ailenden ogrendigin herseyi bir tarafa birak. Cunku ailemizden ogrendigimiz hersey dogrudur diye birsey yok. Yok efendim adetler böyle deme. Cunkü o adetler de yanlış. Lutfen kendi dogrularini kendin bul. Ailenin doğrulari senin doğrularin olmamalı. Dogru bildigimiz yanlislarda bir tık degisim yaratmiyorsa bizde egitim, okumanin da hic bir anlami yok. Salt meslek sahibi olmak olmamali egitimin de amaci. Simdi bu kadar yüz göz olunmuşken nasıl düzelir bu ortam bilmiyorum. Umarım bir gün kendi dogrularinizi oluşturabilirsiniz.

İşte durum bu !
Konu sahibi sizi anladigimi dusunuyorum. Siz ve aileniz karsi tarafin bir sey yapmamasina degil de "evin tek oglu her seyin guzelini yapacagiz" deyip sonra nisanliniza dugun icin kredi cektirmeye kalkmalarina, yaptiklari kucuk iyilikleri gorgusuzce gozunuze sokmalarina bozulmussunuz sanirim. Mantikli. Ama siz de uyanik oldugunuz icin bu yontem ise yaramamis ve keseyi acmaya karar vermisler ama keseyi acacagiz madem bu gelin bize bakar mi testini siraya sokmuslar. O da ise yaramamis ama nisanliniz sizi birakmak istemedigi icin de top ceviriyor. Bence "cambaz" kelimesi bu aile icin uygun kelime. Evlendikten sonra daha iyiye gidecegini sanmam... Karar sizin.

Ben de tek kızım ve çok merak ediyorum davulla koçla zurnayla binbir altınla evlenenler çok mu mutlu oluyor boşanmıyor mu mesela ? Aldatmalar, dayak falan altına endeksli olarak defalut olarak ortadan kalkıyor mu ?
Evlilik temeli baştan doğru atılamamışsa trilyonlar harcansa ayrılıyorsun, benim bir akrabam Türkiye'nin sayılı markalarından birinin veliahtıyla evlendi, evlilik çocukta olmasına rağmen toplamda 3-4 yıl anca sürdü.
Şununda altını çizeyim altın, düğün gibi görümlüklerin dışında başka sorunlarda var anlatılanlarda, konu sahibesi bu yola girdim evleneceğim demiş nişanlısına ama milyon kere düşünmesinde yarar var.

Gerçekten bu adamı hiç haketmiyorsunuz. Bence evlenmekten vazgeçin. Size göre biri değil.

Konu sahibine kizamiyorum aslinda. Bizleri boyle yetistiren ailelerimiz. Hep elalem ne der diye yasiyoruz. Derdimiz başımız gösteriş. Toplumca insanliktan ışık hızıyla uzaklastığımız icin bu para düskünlüğü artik nomallestirildi.
Simdi sizin olayda, iki taraf da birbirine rol yapmis. Bir taraf; "Biz oglumuza herseyin en iyisini yapacagiz." derken, diger taraf; "Aman canim ne onemi var cocuklar mutlu olsun yeter." demis. Demisler demesine ama yalan dolan. Bir taraf hava atma, diger taraf tok gözlü görünme derdinde. Aileler bu kadar yanlışken, cocuklar nasil dogru olsun? Onlar da dogruyu para hesabi yapmak saniyorlar haliyle.
Konu sahibi arkadasim, sen universite mezunu, meslek sahibi birisisin. Simdi ailenden ogrendigin herseyi bir tarafa birak. Cunku ailemizden ogrendigimiz hersey dogrudur diye birsey yok. Yok efendim adetler böyle deme. Cunkü o adetler de yanlış. Lutfen kendi dogrularini kendin bul. Ailenin doğrulari senin doğrularin olmamalı. Dogru bildigimiz yanlislarda bir tık degisim yaratmiyorsa bizde egitim, okumanin da hic bir anlami yok. Salt meslek sahibi olmak olmamali egitimin de amaci. Simdi bu kadar yüz göz olunmuşken nasıl düzelir bu ortam bilmiyorum. Umarım bir gün kendi dogrularinizi oluşturabilirsiniz.

nasıl sakin ve mantıklı yorum yapmışsın ya :))

Ben şu altın isteme pazarlık meselesini hiç çözemedim.Şu kadar gram olmadı bu kadar gram.:oha:

Huuuu arkadaşım 5kilo altın taksa ne olacak??? O altınları alıp nereye gidiyosun??? Koca evine.

Koca insanlarsınız bu neyin pazarlığı?? Bu iş yürümez sonu yok. Hele sen ve ailenle mümkün değil.

At yüzüğü çocuk 3 gün sonra aklıbaşına gelince kurban keser.

Arkadaşlar bir de beni bilen aydınlatabilir mi?
Büyük düğün, büyük nişan ne demektir?
Nye göre kime göre? Nasıl belirlenir büyüklüğü?
Merak ettim yav:işsiz::işsiz::işsiz::işsiz:

• Beğen
Reactions: anu
Bu ne ya ticaret mi yapıyorsunuz aşk mı yaşıyorsunuz belli değil...Sevmiyorsunuz demekki adamada yazık..

Ne gereksiz para konulara girmişsiniz ya. Köklü ailesiniz diye karşı tarafta dalda yetişmedi sonuçta. Tek kuruş vermeye de bilirler zorla mı? Kendine güvenmeyen evlenmesin bir zahmet. İnsanlar 4 çocuk yetiştirmiş, okumuş, büyütmüş. Kaldı ki kaç yaşında hala hayvancılıkla tarlayla uğraşıyorlar hiç kolay değil. Birde sizin köklü aileniz için en kral düğünü yapacaklar ne güzel. Okurken sinirlendim vallaa. Ayrılın siz en iyisi daha evlenmeden bu kadar para muhabbeti yapmışsanız evlendikten sonra kim bilir ne yaparsınız.

Benim kv kp de düğün için bişey yapmadılar. 2.5 yıllık evliyiz hala düğün borcumuz var. Ama çok çok mutluyuz Allah bozmasın. Kayınvalidem de melek gibi bi insan. Güzel sözü güzel kalbi yeter yetiyor da Hiçbir şeye değişmem iyi yüreğini...

Öncelikle merhabalar arkadaşlar.
Sırf şu derdimi yazayım bir çare bulurum diye kayıt oldum..
1 aylık nişanlıyım öncesi 7 aya dayanıyor ilişkimizin. Toplam 8 ay yani.
Kısmetse 6 ay sonra evlenicez.
Ben 25 o 32 yaşında.
Ailesi filan kızı gibi sever böyle her istediğimi yapmak için uğraşırlar. Maddi durumları fena değil.
Ama nişanda nişanlımın bekarken biriktirdiği bilezi taktılar kendileri ise sadece çok ince bişe ve bir tane şu kalın zincirli kolyeler var ya içine büyük altın konuyor. (ben set istemedim) onu bile çok büyük bişe gibi taktılar saçma sapan bi heyecan çok büyük bişe sanki..
( Nişan alışverişini nişanlıma yüklediler. )
Tabi bunu millete biz yaptık diye söylüyorlar.
Neyse 3 görümce ablası var kendisi tek erkek.
KB dediki önceden babama bir tane oğlum var düğünü çok güzel olacak her şeyim tek oğlumun oda gelinim benim kızımdır dedi. (Ailem para göz değildir bizim ekonomik durumumuz onlardan kat be kat fazla)
Babam diğer kızların var onlara ver gerek yok dedi. İkiside çalışıyor yapar ederler dedi.
KB yooook o benim tek oğlum düğünü krallar gibi olacak dedi.
Neyse sustuk.
KB KV köyde hayvanları ve tarlaları var şehirde evleri de var.
Hayvancılığı oğlum evlensin diye yapıyormuş.
Bizi tabi ekonomisi ilgilendirmez.
Düğün için yer bakılacak nişanlım dediki ailesi 12 binlik bilezik takacakmış.
Hımm düğün için iyi dedim düğün yeri parasını onu ayrı yaparlar o zaman dedim.

Ya canım bilmiyorum ama düğünü ben yapcam herhalde kredi çekicem dedi.
Ben şok oldum o_O Düğün için krediye asla izin veremem çünkü zaten her şeyimizi kendimiz yapıcaz. Ve kabul etmedim.
Nasıl yani dedim onun için uygun bir yer tutalım dedi.
Bende veryansın ( zoruma gitti söz verip sonra caymak ve bir çevre var köklü bir aileyiz babamın tek kızıyım. Haklı olarak düğünüm iyi olsun ister.. ben ailemden saklamadım bu durumu söyledim hemen)
Babam küplere bindi bunlar dalgamı geçiyor diye..
Sonra bi düğün tarihi ertelendi bişeyler oldu filan.
Sonra bu babamı aradı ben arayıp konuşmadım ya kendisiyle. Babasını ailesini savunuyor babama Yok ben kızınızı seviyorum yok şu yok bu. Babam ceketini satar evlendirir. Zamanında kendi kızlarına 20 bin verdi evlilik için. Böyle ama haddini aşarak konuşuyor. Sesi yüksek (Kesin ailesinin dolduruşuna geldi) Babamın parası var yapar yapacak filan.
Babamda dediki oğlum kendinize güvenmiyorsanız paranız yoksa samimi olun dürüstçe söyleyin nişan uzar bişe olmaz yılın sonunda evlenirsiniz. Bu o lafa darılmış bana parasız diyor baban diye. ( Bende alttan almadım ailen beni kırdı aileme samimi değil düğün için dedim)
Neyse ara düzeldi kaynana beni aradı kızım hiç bir şeyden haberim Yok biz en güzelini yapıcaz öyle demişsek üstüne dahada veririz. Biz sadece takı için onu dedik normalde düğünü biz yapıcaz dedi. Hiç bişe anlamadım ne dönüyor :işsiz:
Bende çok kırıldım açıkçası samimi gelmedi dedim. Biz parasında pulunda değiliz ama siz düğün iyi olacak dediniz biz yapıcaz dediniz.
Yapılmayacaksa böyle şeylere gerek Yok açıkça söyleyin dedim.
Ayrıca nişanlımın düğün için asla kredi çekmesini istemem zaten bi ton borca giricez dedim.
Kadın anladı anlayacağını bence nişanlımı kullanıp cambazlık yapmaya çalıştırlar ama yemez.:halay:
Kadın diyoki her şey unutulur ama laf unutulmaz benim kızlarım evlendi erkek tarafı hiç bişe yapmadı bir kürdan olmadı her şeyi ikisi yaptı dedi. Ama biz laf etmedik dedi.
Bende benim ailem laf etmiyor benim için Her şeyi yaparlar ki yaptılar nişanımı gördünüz dedim. ( Büyük nişan yaptı babam.)
Sonra bu bizde memnun edemedik mi dedi memnun oldum anne konu bu değil kırıldım açıkçası basit bir evlilik düğün yeri olacak sandım siz söz verdiniz çünkü dedim. Yok kızım benim oğlum tek oda üzülmüş her şeyin en iyisi olacak dedi.
Neyse kapandı konu.
Nişanlım mesaj attı bana annesi aramadan önce napıyosun diye. Gönlünü almaya çalışıyor ki telefonlarını hiç açmadım. Bu akşam biniyorum yarın istediğin düğün yerlerine bakılır dedi.
Peki dedim. Kapandı konu.
Sonra mesaj atmış canım sana bişe dicem. Bak annem babam benim için değerli. Onların benden beklentisi var yani ben vicdanlı biriyim bana ihtiyaçları var dedi. Eeeeee dedim yani hasta olursa bu yaşadığımız yere getiririm dedi.
Ben telefonda sinir krizi geçirdim. Telefonu fırlattım delilendim yani. Bu korktu herhalde.
Başladı ben seni kimseye ezdirmem bu şu demeye. (Beni çok seviyor biliyorum ama biraz ana kuzusu)
Bende açık konuşucam hasta olur bakarsın ilgilenirsin ama ben ömür boyu ailenle yaşamam. Elden ayaktan düşer Allah korusun 3 ablan var sırayla bakarız dedim. Bu Kırım kırın etti. İstemiyosun benim kurallar bu evlenmezsin nişanı atarsın dedim. Peki dedi nişanı atacak güya..
1 saat sonra mesaj atmış ben sana onumu demek istedim öyle bişe yok hep bizle kalmazlar.
Dedim siz danışıklı döğüşlü bana bişeyleri empoze etmek istiyosunuz ama ben bunu kabul edemem.
Bu yola girdim evlenicem dedi. Bidaha bu mevzuyu açmıycam dedi.
Çok üzgünüm kızlar nişanlımın evlendikten sonra değişeceğinden korkuyorum.. ve ailesinin iki yüzlü olmasından. Zaten ablalarına güvenmiyorum.. Ama o ailesini hiç bişe bile yapmasa savunucu tarafı beni öldürüyor.. :KK43: sonra düzeliyor ben çemkirdikten sonra ama ne fayda beni sinir hastası etti..
Ne yapmalıyım ?
Nikahtan gitme olayına bile getirdi nişanlım. Ben ne olduğunu anlamadım. ( Ailesi beni istemiyor diye düşündüm açıkçası ben dobra birisiyim neyse o önümde konuşulsun istedim )

İşte bu yüzden aileleri hiç işin içine katmamak gerekiyor,sen şunu yapmak zorundasın dediğiniz anda mutsuzluk başlıyor,çiftin kendisi her şeyi yapacak aile isterse yapacak bir şeyler,o da hediye niyetine zorunluluktan değil.Yok senin baban yok benim babam ne ya.
Aynen evlilik senin benim ailemle olmaz bende yeni evliyim eşimin ailesi düğününe sadece çeyrek taktı tüm masraflari esim karşıladı şimdi en azından sorun çıkmıyor yaptık ettik diye çok şükür esimlede bu konuyu düğünden önce konuşup hallettik o ben ailene hiç bişey yaptirmicam ilerde biz yaptık dmesinler dedi bende saygı duydum ve en iyisi bu siz bence bu konuları eşinize bırakın iyi aksamlar

Daha nisanlisiniz böylesiniz evlenince emin ol bukadar yumuşak olmayacaklar ozaman anlarsın anyayi konyayi zaten sizde bu dusunceler varken evlilik sanmam uzun ömürlü olsun iki tarafında birbirinden farkı yok genede erkek tarafina üzüldüm

Back