Teşekkür ederim, olması gereken bu aslında, iki genç evlenmeye karar vermişse el ele verip herşeylerini kendileri yapmalı, aileler isterse gençlere yardım eder imkanlar dahilinde, altın düğün nedir Allah aşkına?
Gençtir özenir tamam ama şu kadarlık altın, bu kadarlık düğün sözleri bana ayıp geliyor.
Sizlerden büyüğüm, bizim analarımız, anneannelerimiz bir divan bir yatakla gelin olmuş, düğün dernek, altın takı düşünmemişler, üzülüyorum zaman geçtikçe biz insanoğlu olanla yetinemez hale geldik, hep dahası olsun, en fazlası olsun istiyoruz, olsun elbette, Allah herkese daha çok versin lakin ana babalardan ummak yerine biz ne kadar çabalıyoruz isteklerimiz için?
Hep birilerinden beklemek ne kadar doğru?
Sadece bu konu için demiyorum genel olarak beklentilerimiz yüksek, eldeki imkanlar ise beklentilerimizden az olduğundan mutsuzluklar çoğaldı, daha az aşk, çok fazla beklenti ve mutsuzluk var artık.
Oysa eskiden aşk daha kıymetliydi, diyebilirsiniz Mune sen hangi çağda kaldın ama yok yahu, evleneceğiniz kadın veya erkek helal süt emmiş, dürüst, edep haya sahibi çalışkan biriyse birlikte samanlığı saray, olmazı olur yaparsınız.