• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çile çekeceğimi düşünmek beni üzüyor

Hakkında kim ne düşünürse düşünsün nişanlı ayrılmak ayıp değil( gerçi boşanmak da ayıp değil) ilk nişanlı ayrılan sen değilsin o yüzden etraf ne der diye düşünme. Ya evlenseydin çocuğun olup boşansaydın o zaman daha kötü olurdu. Hayırlısı böyleymiş de ama içine atma bağır, ağla içine atma daha çok kendini yersin onlara( kaynanana) hiç bişey olmaz. Bırak onlar pişman olsun, sakın pişman olma, bence kurtulduğuna sevin öyle insanla hayat geçmez

kayınvalidenin bana yaptıklarına beni emir eri gibi görüp telefonu yüzüme kapatışlarına bir ben bide rabbim şahit dün nişanlım merak etme bebeğim herşeyi halledeceğim diye annesiyle konuşmaya gitti konuştuktan sonrada beni aradı bitanem annem kötü niyetle söylememişki daha iyi bi ev bulmuş bize ev sahibide yardımcı olcakmış falan filan dedi bende sana melek gibi görünüp neden bana emri vaki yapıp telefonu yüzüme kapatıyo dedim oda ilk önce sitemlerimi üzüntümü alttan aldı daha sonra yeter fatoş ben hayatta asla yapamam dediğim şeyi yaptım annemden ayrı yaşamayı bile düşünmüyodum bırakta onun istediği yer olsun dedi ben inatlaşmıyorum mantıklı olan neyse o yapılırdı bana bunları sana anlattığı gibi yavrum kızım iye anlatsaydı onu anlar koşa koşa istediği yerden evi tutardım dedim en son artık nişanlım yeter yaa git ananamı babanamı söylüyosun bittiğini kime söylersen söyle s......t dedi ben kaldımm sadece kalakaldım çünkü daha öncede nişanlandım ayrıldım çok sevmiştim ama onunda annesi yoktu görümce bitirmişti bizi ailesine rest çekip ayrı eve çıkmıştı çok seviyordu ama her kavganın sonunda ettiği küfürler bitirdi bizii işte o yüzden bunun bana s.......t demesi içimde bişeyleri bitirdi dondum kaldımm gece geç saatti babamlar gözümün içine bakıyolar benimle birlikte eriyolar gariplerim o kadarda fedakarlık yaptılar o kadarda içlerine aldılarki nişanlımı şaşırıp kaldılar telefonu babamın eline verdim baba o kadını ara ve bittiğini söyle dedim ağlayarak odama geçtim babam aramışş söylemiş ben bile kız babasıyken hiçbişeylerine müdahale etmedim urba istemedim gelinlik kira olsun dedik mobilyanın yarısını ben ödiyim rezillik yaşamasınlar dedik davetiyeleri kendimiz bastırdık herşeyi kolayına gittik sırf sorun olmasın diye sen nasıl emredip kızımın yüzüne telefon kapatırsın ben size kızmı veriyorum kölemi demiş kadında hayır bitemez ben birsürü masraf yaptım ama benim dediğim olcak benim dediğim yerden ev utulcak onun istediği yerden ev tutupta oğlumu ezdiremem yanii dünür amca senide oturaklı zannediodum ama sen evlat yetiştirememişsin çok alıngan ben hep kızını alttan aldım demişş pess dedimm hazmedemedim çıldırdım tepine tepine ağladım asla saygıda kusur etmedim bütün akrabalarına karşı iyi davrandım hergün aradım annecim nasılsın diye ama içim almaya almaya ben bunu haketmedim şimdi bi boşluktayım 44 gün vardı hayallerim vardı bu saat oldu hala aramadı demekki gerçekten sevmemiş yinede isyan etmiyorum 2 kere nişandan ayrıldım artık herkes hakkımda kötü düşünecek gibi geliyo bazen nefes alamıyorum ama evlensek kesin boşanırdık diyorum yuva kurma hayallerimin gittiğinemi üzülüyorum yoksa onu kaybettiğmemi bilmiyorum kafam çok karışık ALLAHIMM sabır versin herşeye rağmen güçlüyüm sadece şu anda mutlu olacağım şeyleri yapmak istiyorum ama beni ne mutlu eder bilmiyorum bana vakit ayırdığınız için çok teşekkürler ama bunun içinden çıkabilmek için yardımınıza ihtiyacım var :(((

bu günler de geçcek sen de bilirsin. allah bundan sonra seni hayırlı insanla karşılaştırsın. 2 kere ayrıldım kötü bakarlar diye düşünme herkes artık erkeklerde sorun olduğunu biliyor.. kötü insanlarla karşılaşmış olmak suç değil.
haftaya umreye gidiyorum sana dua edeceğim inş.

kayınvalidenin bana yaptıklarına beni emir eri gibi görüp telefonu yüzüme kapatışlarına bir ben bide rabbim şahit dün nişanlım merak etme bebeğim herşeyi halledeceğim diye annesiyle konuşmaya gitti konuştuktan sonrada beni aradı bitanem annem kötü niyetle söylememişki daha iyi bi ev bulmuş bize ev sahibide yardımcı olcakmış falan filan dedi bende sana melek gibi görünüp neden bana emri vaki yapıp telefonu yüzüme kapatıyo dedim oda ilk önce sitemlerimi üzüntümü alttan aldı daha sonra yeter fatoş ben hayatta asla yapamam dediğim şeyi yaptım annemden ayrı yaşamayı bile düşünmüyodum bırakta onun istediği yer olsun dedi ben inatlaşmıyorum mantıklı olan neyse o yapılırdı bana bunları sana anlattığı gibi yavrum kızım iye anlatsaydı onu anlar koşa koşa istediği yerden evi tutardım dedim en son artık nişanlım yeter yaa git ananamı babanamı söylüyosun bittiğini kime söylersen söyle s......t dedi ben kaldımm sadece kalakaldım çünkü daha öncede nişanlandım ayrıldım çok sevmiştim ama onunda annesi yoktu görümce bitirmişti bizi ailesine rest çekip ayrı eve çıkmıştı çok seviyordu ama her kavganın sonunda ettiği küfürler bitirdi bizii işte o yüzden bunun bana s.......t demesi içimde bişeyleri bitirdi dondum kaldımm gece geç saatti babamlar gözümün içine bakıyolar benimle birlikte eriyolar gariplerim o kadarda fedakarlık yaptılar o kadarda içlerine aldılarki nişanlımı şaşırıp kaldılar telefonu babamın eline verdim baba o kadını ara ve bittiğini söyle dedim ağlayarak odama geçtim babam aramışş söylemiş ben bile kız babasıyken hiçbişeylerine müdahale etmedim urba istemedim gelinlik kira olsun dedik mobilyanın yarısını ben ödiyim rezillik yaşamasınlar dedik davetiyeleri kendimiz bastırdık herşeyi kolayına gittik sırf sorun olmasın diye sen nasıl emredip kızımın yüzüne telefon kapatırsın ben size kızmı veriyorum kölemi demiş kadında hayır bitemez ben birsürü masraf yaptım ama benim dediğim olcak benim dediğim yerden ev utulcak onun istediği yerden ev tutupta oğlumu ezdiremem yanii dünür amca senide oturaklı zannediodum ama sen evlat yetiştirememişsin çok alıngan ben hep kızını alttan aldım demişş pess dedimm hazmedemedim çıldırdım tepine tepine ağladım asla saygıda kusur etmedim bütün akrabalarına karşı iyi davrandım hergün aradım annecim nasılsın diye ama içim almaya almaya ben bunu haketmedim şimdi bi boşluktayım 44 gün vardı hayallerim vardı bu saat oldu hala aramadı demekki gerçekten sevmemiş yinede isyan etmiyorum 2 kere nişandan ayrıldım artık herkes hakkımda kötü düşünecek gibi geliyo bazen nefes alamıyorum ama evlensek kesin boşanırdık diyorum yuva kurma hayallerimin gittiğinemi üzülüyorum yoksa onu kaybettiğmemi bilmiyorum kafam çok karışık ALLAHIMM sabır versin herşeye rağmen güçlüyüm sadece şu anda mutlu olacağım şeyleri yapmak istiyorum ama beni ne mutlu eder bilmiyorum bana vakit ayırdığınız için çok teşekkürler ama bunun içinden çıkabilmek için yardımınıza ihtiyacım var :(((

Canım öncelikle geçmiş olsun... Ama şunuda söylemeyliyim ki kimsenin ne düşündüğü umrunda olmasın yok iki kere ayrılmışsın kötü düşünürler falan diye düşünme kimin ne düşündüğü senin mutluluğundan önemli değil... Nişanlında ne hakla sana küfreder.. Şimdiden böyle yapıyorsa Allah'a şükretmelisin ki gerçek yüzünü şimdi gördü ya evlendikten sonra görseydin daha kötü olurdu kimbilir o kadın sana neler çektirirdi...

"merhaba arkadaşlar gerçekten yardımınıza ihtiyacım var 5 aydır nişanlıyım ve 45 gün sonra ALLAH izin verirse evleniyorum büyük bi kayınvalide sorunum var nişanlımlada kendi içimdede çözemediğim ilk başlarda nişan olmadan önce sürekli arayıp nişanı yapalım bi an evvel eşyaları almaya başlayalım diyordu bende erken olmasına rağmen tamam dedim ve nişanlandık ama artık dişini göstermeye başladı o başka bi şehirde ben başka bi şehirde ama yakınız sürekli arıyorum annecim ne zaman geliceksin diye keyfim ne zaman olursa diye sürekli dalga geçer gibi konuşuyo aşırı ben bildimci ve otoriter bi kadın"

buraya kadar okuduklarım bile yetti, diyorum ki böyle insanlarla bir ömür geçmez. nişanlınızla sorununuzu halletseniz bile annesiyle ne yapacaksnız biiir ömür boyu? anne-babanın nasıl insanlar olduğu bence çok önemlidir. aşık olmak yetmiyor evlilikte.

bence uzulmenin aksine ucuz kurtuldum diye sevinmelisin...
baksana hem kaynana hem de oglu ayni cinsmis, ikisi de yaramaz...
iki defa nisanlanip ayrilmis olmani dusunmen ve uzulmen cok gereksiz cunku sorun sen de degil, sorun karsina cikan insanlar da...
ama sen de hatalisin sanki...nisanlini iyice tanimadan evlenme karari almis gibisiniz...bunu disinda nisanlinizin annesine cok yuz vermissiniz, mesela surekli aramalar falan poposunu kaldirmistir buyuk bir ihtimalle...
tam tersi kendini naza cekmelisin cunku erkek ailesine boyle seyler yapinca genelde havalaniyorlar, kiz evi gibi naz yapiyorlar...
iliskiler hakkinda ogrendigim bir sey varsa onlardan biri de sevgiline ve ailesine karsi iyilik melegi edalarinda olmak, surekli ilgilenmek ve memnun etmeye calismak yerine kendini agirdan satmak, naz yapmaktir...
nedense boyle yapinca yaraniliyor bu bir gercek...
hani sevgiline karsi cok iyisindir ve cok sevdigini onsuz yapamayacagini soylersin kotu mualeme gorursun, ama sevgiline afedersin kopek mualemelesi yaparsin yine de el ustunde tutulursun sevgilin askindan deli divanedir...bunun gibi dusun...

nisanlilik evresini iki kez yasayip iki kez bitirdin, simdi bu yasadiklarin sana ders olmali...kader deyip gecistirme...yanlislarini gor ve duzeltmeye calis...
mesela karsindaki adami cok iyi tanimadan, ailesi ile olan iliskilerini iyice gozden gecirip olcup tartmadan, ailenin de sevdigin adama ve ailesine dort dortluk notu vermeden bir daha nisanlanmaya sozlenmeye falan kalkisma...
sevdigin adamin ailesini cok cok arayip cok cok iliglenip tepene cikartma, cok samimi olma, mesafeni hep koruyarak samimi davranmaya calis...
naza cek kendini tatli tatli, ailen de ayni sekilde boyle yapmali diye dusunuyorum...
herseyden onemlisi ise bir insani sevsen bile, sana uygun olmadigini dusunursen asla nisanlanma sozlenme olayina girme...kafanda hersey netlesmeden ve ask gozunu kor etmeden boyle ciddi bir karar al...

uzme kendini, insanlara mahcup olacagim falan diye dusunme...herkesin basina gelebilir bu yasadiklarin...
dedigim gibi bence sorunun yanlis insanlari secmek ve onlara karsi yanlis tutumlarda bulunmak (kaynanayla cok ilgilenmek gibi)...
bu da gecer unutursun guzelim herkes unutuluyor salla gitsin bu cadi kaynanayla saygisiz oglunu...eger geri donmek isterse asla barisma bu herifle!! hayatinin hatasini yaparsin!!
artik onune bakmalisin, eminim bir gun sana cok deger veren bir adamla tanisip bugunlerini dusunur ve guler gecersin...

İlla bitti diye de düşünmeyin, belki böyle bir gerilim yaşamanın da bir hayrı vardır. ama asla alttan alan siz olmamalısınız. Eğer nişanlınız size hakettiğiniz değeri veriyorsa adım atacak ve annesinin hatalarını görüp özür dileyecektir. Siz de bu durumda net duruşunuzu belli etmelisiniz. Ama eğer bunları göremiyorsa üzülmeyin bu hayat böyle geçmez.

Allah yardımcınız olsun, zor bir durum elbette ama en azından baştan görmüş oldunuz. elbette boşanmak da ayıp değil ama evlenmeden gerçekleri görmüş olmanız sizin için daha hayırlı. bu hayatta her şey bizler için. 3 gün 5 gün 1 ay ağlarsınız ama mutlaka bir gün gülersiniz. aileniz yanınızda olduktan sonra... Etraf ne der diye ne olur sakın düşünmeyin. Bu hayatı "etraf" yaşamıyor. İnşallah mutluluğu ve huzuru bulusunuz.

acayip bir beladan kurtulmuşsunuz her işte bir hayır vardır
sabredin Allah sabredenlerle beraberdir
bu kadar iyi niyete rağmen sırf 2. dende ayrılmayayım diye tahammül etmekle hata etmişsiniz sizinde dediğiniz gibi aileniz dışında kimse vazgeçilmez değildir.
Yıllar neler gösterecek daha
hayırlısını dileyin
Allah yardımcınız olsun.

sakın sakın arkadaşım zerre kadar üzülme.. bende yaşamış birisi olarak söylüyorum sana bende nişandan dönmüştüm..inan gözümden zerre damla gözyaşı dökülmedi. çünkü kararımdan çok emindim. ya daha nişanlıyken el üstünde tutmayan değer vermeyen evlenince daha beler yapar diye düşündüm hep.insan nişanlıyken kayınvalideside eşide eşinin ailesi hatta sülalesi bile insanın gözünün içine bakmalıydı ne bilim. biz ailemizde hep böyle gördük, gelinlerimize hep öyle davranıldı. ama benim nişanımd aöyle annesinin sözünden çıkmazdı işleri güçleri para puldu herşeyin en ucuzu olacaktı illa.. düşünün ya nişan alışverişine çıktığımızda hani makyaj kutusu filan alınıyo ya onların içini boşalttırmış çok para tutuyo diye sadece kutusunu almıştı yani bu kadar basitlerdi işte.. düşündüm karar verdim ve bitirdim.gözümde damla yaş akmadı ana oğul onlar aylarca ağlaya ağlaya öldüler geberdiler koşturdular peşimden yeniden olsun diye ama tek br adım bile atmadım yaşadıkalrımı bi allah bi be biliyodum çünkü....

şimdi 3 aylık avliyim vede çooook ama çok mutluyum inan.Rabbim karşıma öyle birisini çıkardıki melek gibi. aileside öyle herkes üstüme titiryo gözümün içine bakıyo. kayınvalidem kendi kızından ço kseviyo beni, geçen alt tarafı grip olmuştum akşama kadar kaç kere arası nasıl oldun nasıl oldun diye diye...o yüzden sakın ama sakın üzülme. kalbini temiz tut içini ferah tut, bo lbol dua et hayırlısı olsun diye ve de inan haline şükret...çünkü evlenseydin çok kötü şeyler yaşayacaktın..inşallahhhhhhhh eşim ve ailesi gibi insanlar çıkar senin karşına bizim gibi çooookkk ama çoookkkkkkk mutlu olursun herkes gıbtayla bakar..

Canım şuna emin ol ki burda bir çoğumuz (bence) ilk başta tavrımızı koyamadığımızdan bi çok şey yaşadık çektik..
Keşke bende nişanlıyken göz yummasaydımm
Geçer heralde iyi olur diye düşünmeseydimm..
İiyi niyetli olmasaydımm..
Bana yapılanları ozaman gözardı edip iyi niyetli düşünmeseydimm..
Bana yapılan her yanlış hareketi sözüü iyi analiz edebilseydimm..
Binlerce kez pişmanımm
Keşkelerim haddinden fazla..
Sen"keşke" deme lütfen..

bu günler de geçcek sen de bilirsin. allah bundan sonra seni hayırlı insanla karşılaştırsın. 2 kere ayrıldım kötü bakarlar diye düşünme herkes artık erkeklerde sorun olduğunu biliyor.. kötü insanlarla karşılaşmış olmak suç değil.
haftaya umreye gidiyorum sana dua edeceğim inş.

ALLAH razı olsunn ben herşeyimi rabbime havale ettim dualara ihtiyacım var zaten çok kötüyümm :(

ALLAH razı olsunn ben herşeyimi rabbime havale ettim dualara ihtiyacım var zaten çok kötüyümm :(

Bizler sana dua ediyoruz canım inşallah geçicek bugünlerin inanki kurtulduğuna sevin ilerde evliyken bu sorunları yaşasan daha mı iyiydi... Eminim senin güzel kaderin bir yerde bekliyor seni...

Canım cok geçmiş olsun dıyorum sana ALLAHIN sevdığı kuluymussun derler ya işte ole bısey su an acı cekıyorsun ama ılerde yasayacığın acının 10 da 1 bıle değildir buna emın ol.ağlayacaksın uzuleceksın gece uykuların kacacak ama sonunda butun acıların dındığınde çok şükür diyeceksin herşeyin hayırlısı dilerim ben hep

canım benim geçmişolsun. demek bundan önce de nişan attın, hem de görümce yüzünden:47: millet de ne düşünüyorsa düşünsün kime ne,evlenecek olan sensin konu komşu eş dost değil. ama artık dersini almışsındır sen de bak işte dışardan bakınca hiç de belli etmeyen erkekler nasıl da anakuzusu çıkıyor, sevdiği kızı ailesi yüzünden nası ezip silip atabiliyor. bundan sonra herhangibir ilişkinde iş ciddiye bindiğinde sevgilinin ailesiyle çok yüz göz olma, ne olduklarını anlayana kadar mesafeli dur ki çok üzülmeyesin :49:
o kaynanaya da iyi olmuş, yaptığı masrafla kalsın:52:

21 gün önce bugündü, benimde düğünüm vardı eylülde gelinliğimi almaya gitmşitim, aynı senin kayınvaliden gibi oturcağım eve kadar karışan kendi yakınında olması için olay çıkaran benimle nişanlımın arasını bozan bir kayınvalidem vardı. Çok tartıştım direndim ama neyse bozulmasın diye ikna olmuştum yakında oturmaya, ev bakılmaya gittiler beni sonra nişanlım götürdü banada sormadılar beğendin mi diye nasılsa onlar beğenmişti...Ailemi götürdüm evi göstermeye olay oldu kız tarafı eve mi bakarmış diye sadece 5 dk bakıp çıkmıştık oysa...Bu arada ilk baştan beri beni çirkin diye beğenmeyip oğluna yakıştırmamıştı. Gelinliğim özel dikimdi gelinliği beğenmedi olay çıkardı bi ton laf etti döndü gitti. Olay çıkmasın diye gittik bunun parasını ben verim başka gelinlik bakalım dedik gittik başka gelinlik beğendik kapora verildi provalar ayarlandı herkes evine döndü. 2 saat sonra gelinlikçi aradı gelinliğin iptal oolduğunu söyledi nişanlımı aradım annem çağırdı bilmiyorum dedi konuştular aradığında tek dediği kusura bakma bittiydi. Üzüldüm mü ilk bi hafta deli gbi ağladım bayıldım ama şimdi görebiliyorum ki nerden dönüp kurtulmuşumm.

bütün bu abzürtlüklerden sonra eski nişanlın hiç ben erkeğim diye dolaşmasın ortalıkta. o sadece annesinin nazlı anakuzusu olabilir.... :47::47::47::47::47:

bütün bu abzürtlüklerden sonra eski nişanlın hiç ben erkeğim diye dolaşmasın ortalıkta. o sadece annesinin nazlı anakuzusu olabilir.... :47::47::47::47::47:

ya keşke hatasını kabullense ona göre ben suçluyum, ben bozdum benim yüzümden evlenemiyoruz. Annesi haklı annesine karşı beni savunamamış çünkü ben onla tartışmışım. Tartıştığımız konuda yakın oturmak istemememdi, huzursuz olmayalım diyeydi o yüzden savunamamış beni annesi haklıymış.Bu arada annesi bilmiyordu yakın oturmak istemediğimi. Annesi o kadar şey dedi ben ağzımı açmadım ama bir kere nişanlımla tartıştık diye ilerde bana güvenemezmiş bu şekilde başı buyrukluk yaparsam oda ailesini ezip geçerse ne olurmuş. O yüzden ailesini seçti bana da tek bitti dedi. Yüzüme söyleme lutfunda bile bulanmadı ben sadece oturcağımız eve biz karar verelim istemiştim ama hakkım yokmuş onlr kız alıyorlar ben gelinim konuşmaya hakkım yoktu... 1 ay öncesine kadar da hiç böyle değildik hayat ne olacağı belli olmuyor işte insanları tanımakda anlamak da çok zor... Çok üzüldüm ama şimdi daha iyiyim kurtuldum diye düşünmekten başka çarem yok... O benim ilk erkek arkadaşımdı ilk güvendiğim acısıda büyük oldu...

eftelya okudum. kayınvalide olayları herkeste olabiliyor ama benim en sinirimi bozan eski nişanlının sana küfretmesiydi. karakterini göstermiş. özür dilese de asla affetme.

ya keşke hatasını kabullense ona göre ben suçluyum, ben bozdum benim yüzümden evlenemiyoruz. Annesi haklı annesine karşı beni savunamamış çünkü ben onla tartışmışım. Tartıştığımız konuda yakın oturmak istemememdi, huzursuz olmayalım diyeydi o yüzden savunamamış beni annesi haklıymış.Bu arada annesi bilmiyordu yakın oturmak istemediğimi. Annesi o kadar şey dedi ben ağzımı açmadım ama bir kere nişanlımla tartıştık diye ilerde bana güvenemezmiş bu şekilde başı buyrukluk yaparsam oda ailesini ezip geçerse ne olurmuş. O yüzden ailesini seçti bana da tek bitti dedi. Yüzüme söyleme lutfunda bile bulanmadı ben sadece oturcağımız eve biz karar verelim istemiştim ama hakkım yokmuş onlr kız alıyorlar ben gelinim konuşmaya hakkım yoktu... 1 ay öncesine kadar da hiç böyle değildik hayat ne olacağı belli olmuyor işte insanları tanımakda anlamak da çok zor... Çok üzüldüm ama şimdi daha iyiyim kurtuldum diye düşünmekten başka çarem yok... O benim ilk erkek arkadaşımdı ilk güvendiğim acısıda büyük oldu...

kuzucumm bende ayrı biraz daha uzakta gönlüme göre harebede olsa kendi seçtiğim bi evde oturmak istediğim için düğüne 1.5 ay kala ayrıldık o kadar iyi anlıyorumki acım daha taze sadece 1 hafta oldu ve aldığım duyumlar annesi çoktan kız aramaya başlamış dün gece nişanlım msj attı senden herşey için çok özür dilerim die cvp bile yazmadım yazmıcamda sanada tek tavsiyem sadece ALLAHA havale et mübarek günlerdeyiz asla hakkımı helal etmiyorum çünkü benim hayallerimi elimden aldılar ama ayaklarına takılan her taşı benden bilsinler keşke fatoş olsaydı desinler beş beter olsunlar tek dileğim o ama kendi bilirmiş insan karşısındakine verdiklerini bende biliyorum eminim nişanlım ömür boyunca vicdan azabıyla yaşıcak bense yanımda hiçbişeye değişmeyeceğim ailem olduğu sürece hep ayakta durucam yıkılmıcam ve bi gün inanıyorum o hayal ettiğim yuvaya kavuşucam senin içinde aynı şeyleri temenni ediyorum ve çok öpüyorum

Back