Çıldırtan sözler...

bir sürü konuşan oldu ama ben hep hı hıııı dedim geçtim hiç sinirimin bozulduğu olmadı sizleri okuyunca şaşırdım kaldım :26:

hepsini gırtlaklamak istıyorum.gecen akşam kayınvalıdemlerden çıkıyoruz bu arada 2.kızıma hamıleyım eşimin babası eh belkı 3.de erkeği bulursuınuz dedi.ya sabır şeytan dedı kalk geçir bıtane ağzına.
eşim de 3.de kzı olursa toprağa mı göecez dırı dırı dedi.bız memnunuz çocuklarımızın cınsıyetınden yok bı şıkayetımız dedi.okumak anca cahıllığı alıyo işte eşşeklık bakı.kaldı kı bu adam unı.mezunu karıyer sahıbı bırı ama zıhnıyete bak.dua edıyorum ben de ılerıde benım kızlarıma muhtaç olsunlar ınşallah dıye:47:

takma kafana güzelim oğlan doğursan da doymuyo bunlar merak etme, ilk çocuğum erkek ikincisi kız hamileyken cinsiyeti öğrenen kaynanam hayırlı olsun diyenlere
- eeh napalım eli ayağı düz olsun da
- kız çocuk sevmem ben mevlam bilmiş de bana kız vermemiş
yalnızken
- 3. yü doğurursun artık oğlan olsun diye (1. adamdan sayılmıyor herhalde)
eşimin yanında iken ise
- ayyy çok seviyorum ben bunu kendime hakim olamıyorum oğlan kıskanmasın diye belli edemiyorum valla zor tutuyorum kendimi ayy dayanamıyorum dişlerim ağrıdı sıkmaktan (ne perhiz ne lahana)
ona tek cevabım günaha giriyorsun anne Allah sağlıklı sıhhhatli güzeller güzeli evlat vermişken cinsiyetine mana bulmak çok günah evlat sahibi olamayan bunca insan varken böyle demen doğru mu oldu...

ha bi de unuttum söylemeyi kendi 2 oğlan doğurmuş ya benim ikinci kız olunca sürekli bana bi eksiklik duygusu aşılamaya çalıştı kendi daha üstün bi işi başarmış olmanın yetkinliğiyle(!) halbuki bizde kızlar daha kıymetlidir haberi yok ya da içten içe kıskanıyo belki de kızı olmamasının kompleksiyle bilemiyorum artık

k:hayinvalide
g:gelin
:)

k-ben cocuklarimi daha bir yasinda bezden kurtardim,masllah hic sorun da yasamadim
g-anne cok erken degil mi,daha kas kontrolu yok bir yasinda
k-kontrole gerek yok,ben hissettikce tutuyordum yapiyorlardi,sen de yaptir
g-anne daha erken,cinsel hayatini etkiler sonra
k-2 yasindaki bebegin cinsel yasami ne demek kizim yahu,sen tut onu yapacak o yapacak
g-tovbeeeeeee

k-bu cocuk kucaga alisti,ne yapacaksin sen
g-ne yapacagm anne ucagima alacagim tabii ki
k- yok yok tecrubesizlik bu seninki,ilk cocuk ya hep oyle hatalar oluyor
g-ne hatasi anne,cocugun ten temasina ihtiyaci var
k-bak ben de buyugunu kucakta buyutuum ama kucugunde aklim basima geldi,emzirirken bile kucagima almadim(kucugu benim esim bu arada)
g-anne dogru yapmamissin,keske onu da alsaydin kucagina,bak simdi guven sorunu var belki temelinde bu anne ogul iletisimsizlgi var
k-yok yok irsi bunlarin babasi da oyle
g-ama dedin ya babama da annesi hic bakmamis hep yaslilara emanet etmis diye,bak onda da anne eksikligi var belki
k-ama bak torunum da icine kapanik(kaynimin cocugu)irsi bu irsi
g-anneeee eltim 40 gunluk bebegini sana birakip ise dondu,buna da irsi deme
k-bilmem ki,sen yine de alistirma bence,herkes uyur sen uyumadan sabahi edersin kucaginda bebekle
g-sabiirrrrr

eltimin 2 kizi var,ikisine de kayinvalidem bakti,buyuttu,benim de 2 yasinda bir kizim var ikinci kizima da hamileyim ama sevmesi bile zoraki .gecen gun ergenlik yasindaki kizlari bekleyen tehlikelerden,daha kucuklukten itibaren karsilasabilecekleri kotu niyetli insanlardan,vs konusuyoruz:

k-aman aman bu devir cok kotu,ne kizlar var
g-oyle,cocuklar cok cabuk gelisiyor,hic ummadigin cocuk neler yapiyor duuyunca sasiriyorsun
k-aman kimseye laf etmeye gelmez bizim basimizda iki kizimiz var,Allah onlarda yasatir sonra
g-hih,seyy,evet....:(....(benim kizlar torun kategorisine giremiyor ne yazik ki)

k-timucin(kendi komsusu-kizimla yasit) 4 kilo dogdmus biliyor musun
g-masallah anne,kizimin 2 kati,ne kolaydir onun bakimi
k-timucin donmeye baslamis biliyor musun
g-2 aylik bebek doner mi ki,benim kizimda daha tik yok
k-timucin mekliyormus masllah
g-erken gelisiyor bu cocuk gercekten masallah,benim kizim daha yeni donuyor
k-timucin hergun bir avuc kuruyemis yiyormus
g-afiyet olsun
k-timucini tuvalete alistirmislar
g-afferim
k-timucin emzigi de birakmis
g-birak yakamizi timucciiiiiinnnnnnnnnn!!!

:)))

aslinda liste daha uzar gider,isin ilginc tarafi basta cok batan seyler simid komik bile geliyor,benim ne hissettigim sorun degil de yarin bir gun kizlarim babaannelerinin onlari sevmedigini falan dusunup uzulurlerse o zaman tavrim degisir,kizlarim hissetmedigi yada umursamadigi surece hic sorun degil,gerci hala belki buyudukce alisir diyorum ama pek de sanmiyorum.benim dogurduklarimi torun niyetine almiyor kadin yav :)

:52:bizim kayın valide çocugu her gördüğünde zayıfladığını söyler.ona bakarsan çocuk zayıflaya zayıflaya kalmayacak.
birde biraz büyüsün biz bunu alcaz siz başınızın çaresine bakın derlerdi o zamanda daha lohusayım ve bebeğime çok bağlıyım gerçek ten çok sinirlerimi bozulurdu...

ben buraya daha önce de yazmıştım ama benim kayınvalide ile olan ilişkim öyle gülüp geçilebilecek çekişmelerden çok uzak oldu maalesef.. o kadar büyüdü ki iş ben onu görmek bile istemiyorum, sadece kızım mahrum kalmasın istiyorum büyüklerinden oda devamlı emdiği için yanında olmam lazım, bu zamana kadar kör topal benim sabrımla geldik ama artık dayanamıyorum, hiç bi şey yapmamış gibi inadına dibimde sevmesi beni deli ediyor, kızım ek gıdada iyice otursun ben olmadan babasıyla kızını yolluycam onlara ya da bizde nerde görmek istiyorlarsa ama ben olmuycam, çünkü her görüşme çok gergin geçiyo, yavrum anlıyo, o da geriliyo, çocuğu mıcık mıcık bi sevme sıkılıyo da çocuk onu da anlamıyo, ama sorarsanız o her şeyin en güzelini yaparak büyütmüş, böyle işte bu konuda çok dertliyim, duramıyorum yanında.. bana bilerek ve isteyerek yaptığı bütün şeyler için kendisini allaha havale ettim...

kızımda çok gaz sorunu yaşadım
gündüz uyuyan gece ise yatmayıp sabahlara kadar oturan bir bebekti
doktor hafif sarılık var bol bol emzir deyince gündüzleri 2 saatte bir uyandırıp emziriyordum
gaz sancısı tutan bebeğe kaynanamın dediği laf
((sen bunu çok kucağa alıştırmışsın.iyi yapıyor sana.uykudan kaldırıyordun bırakmıyordun kız uyusun))

kizlar dayanamadim bende yazmak istiyorum...

kizim simdi 5 aylik. ben dogumdan sonra hemen kaynanamda kaldim (mecburi bir sekilde). ben sezeryanla dogum yaptim, dogal olarak sütüm hemen gelmedi ama o süt gelene kadar ben günlerce ne cektim... cocuk agliyor tabii ac, kaynanam basimda sütün gelmiyor süt yok bu cocuk ac ondan agliyor diye ama sürekli basimda dikiliyor, ben masus yok emiyor diyorum, geliyor kulagini cocugun agzina dinliyor yutuyormu diye sonra gine basliyor yok cocuk ac yok cocuk ac, ay artik cildircam sandim, bi anne olarak zaten en kötü dönem, biliyorsunki süt daha gelmemis, zorluyorsun geldin diye ama sürekli biri basinda duruyor. bide bilmis gibi büssürü seyler pisiriyordu, habire ye sütün gelsin ye sütün gelsin, yani her yemek yiyisimde ye sütün gelsin diyordu... geceleri sinirden azmi agladim:( gece bebek aglasa bile hemen pat diye odaya daliyordu basimda dikiliyordu cocuk ac ac ondan agliyor diyordu. artik basima gelmesin diye kizimin aglicani anladigim zaman hemen kucagima aliyordumki aglamasin diye, e böylede kizim kucaga alisti tabiii:)

ben bundan valla cok cektim, iki ay kaldim mecbur orda, kendimi kendi evime nasil attim anlatamam:D bide kaynanamin bi hastalik takintisi vardir, cocuk saglam ama o sürekli cocuk hasta cocuk hasta der durur, bunada sinir olurum... bide benim kizimin kilosu gercekten cok iyi, suan kilosu 6 aylik bebek gibi. etraftan cok duyuyorum masallah cok iyi büyütmüssün diyorlar, benimki böyle yüzü degisiyor, ben anlamiyorum beni kiskaniyormu ne:D ha bide kizim mesela bazen aglama krizi tutuyor, hani ben anliyorumki beni istiyor, ama o inatla kucaginda tutmaya devam ediyor, sakinlestirmeye calisiyor, benim kiz hala ortaligi yikiyor, en sonunda ben dayanamiyorum kalkip kucagindan aliyor kizim 2 dakika sonra susuyor kaynanamda bana küsüyor surati asiliyor:D anlamadim gitti, gecende kizim agliyor dedim acikti galiba, kizima ederse begenirsiniz, hadi kizim süt annene git diyor:D neyse kizlar biraz cok yazdim ama daha neler varda iste... yani sonuc, bi anneye en kötü diyebilcen sey sütün yok bu cocuk ac denmesiii, ama bunu anlamiyorlar iste...

bencede bi anneye denilecek en kötü sey cocuk ac,sütün yetmiyor denmesi.böyle denince insanın psikolojisi cok bozuluyo.gercekten sütünün yetmiycegini düsünüyosun.banada böyle cok dendi.bende sütüm gelsin diye o kadar cok sey yaptım ki.bardak bardak bol sekerli sular,sekerli yiyecekler,litre litre su,tıka basa yemek vs........ama sütüm yine pek gelmedi.benim kızım cok zor emiyordu.uyanıkken emziremiyodum mesela.emzirmek için kucagıma alıyodum hemen aglayıp tepinmeye baslıyordu.ben de kucagımda zar zor uyutup uyurken emziriyordum.cocuk emdikce süt gelirmiş.benimki dogru düzgün emmeyice sütüm pek gelmedi.cok şükür büyüdü artık her yemegi yiyor ama yinede cok az.iki lokma yiyo tamam.erkek basıyla kayınpederim gecenlerde bana bi cocugu bile beceremedin dedi.ben simdiye kadar tüm laf sokmalarına ses cıkarmadım ama böyle diyince ben de patladım tabii.utanmaz adam hem evime geliyo hazırladıgım yemegi yiyo.hemde demediği laf yok.ben onun annesiyim cocugumun kötülüğünü istermiyim.ama bunu maalesef kimse düsünmüyo.allah tüm annelerin yardımcısı olsun.:14:

kaynanam emekli hemşiredir çok üstün bilgiye ve mesleki tecrübeye (!) sahiptir üstelik meslek tecrübesine saygı duymayanı parçalarmış (öyle dediydi bana)
ilk doğumumda olanlar:
çocuğun göbeğine bozuk para bağladı düz olurmuş diye söktürdüm
çocuğun kafası yamuk olurmuş diye bandajla sarmaya çalıştı sardırmadım
sütün sıvık yaramaz deyip durdu
tutturdu bu çocuk parmağı takip edemiyo gözleri görmüyo bunun kulakları da duymuyo parmak şıklatınca tepki vermiyo diye(çocuk 1 haftalık bu arada)
çocuk 7-8 aylıktı daha emeklemiyo diye baktım kaynanam yerde emekleyip duruyo neymiş çocuk hiç kendi gibi çocuk görmüyomuş bütün gün evde kapalıymış o yüzden emeklemeyi öğrenememişmiş ona emeklemeyi öğretiyormuş ben dumur vaziyette çocuk da diyecek ki aaa babaanneciğim şimdi anladım ah şu annem yok mu bi öğretmediydi şu emekleme işini bana!!!
tabii bu yaptıklarına ben karşı çıkınca başıma gelenleri tahmin edersiniz oraya hiç girmeyeyim onun engiiiiiiiiiiiinn bilgi ve tecrübelerine kulak asmayınca başıma gelmeyen kalmadı ama gene de bildiğimi okudum :)

kaynanam emekli hemşiredir çok üstün bilgiye ve mesleki tecrübeye (!) sahiptir üstelik meslek tecrübesine saygı duymayanı parçalarmış (öyle dediydi bana)
ilk doğumumda olanlar:
çocuğun göbeğine bozuk para bağladı düz olurmuş diye söktürdüm
çocuğun kafası yamuk olurmuş diye bandajla sarmaya çalıştı sardırmadım
sütün sıvık yaramaz deyip durdu
tutturdu bu çocuk parmağı takip edemiyo gözleri görmüyo bunun kulakları da duymuyo parmak şıklatınca tepki vermiyo diye(çocuk 1 haftalık bu arada)
çocuk 7-8 aylıktı daha emeklemiyo diye baktım kaynanam yerde emekleyip duruyo neymiş çocuk hiç kendi gibi çocuk görmüyomuş bütün gün evde kapalıymış o yüzden emeklemeyi öğrenememişmiş ona emeklemeyi öğretiyormuş ben dumur vaziyette çocuk da diyecek ki aaa babaanneciğim şimdi anladım ah şu annem yok mu bi öğretmediydi şu emekleme işini bana!!!
tabii bu yaptıklarına ben karşı çıkınca başıma gelenleri tahmin edersiniz oraya hiç girmeyeyim onun engiiiiiiiiiiiinn bilgi ve tecrübelerine kulak asmayınca başıma gelmeyen kalmadı ama gene de bildiğimi okudum :)

benim eşimin ailesindede takıntı haline gelmiş sütün yetmiyor muhabbeti beni delirtiyor bebeğim beş aylık ve 7600kg doktor gayet güzel bir gelişimi var diyor çocuk artık yabancılamaya başladı bunları görünce kendini parçalarcasına ağlamaya başlıyor ki benim kızım hiçbir zaman öyle bas bas bağıran ağlayan bir bebek olmadı yüzlerine baktıkça ağlıyor özellikle küçük görümcem çocuk ağlayınca bu çocuk aç ek gıdalara neden başlamıyorsunuz diyor allahım çocuk sizi istemiyor başka bir derdi yokkkkkkk kendilerine yediremiyorlar çocuğun yabancılamasını bebek bu ya tabi annesinden başkasına gitmek istemeyecek birde kaynanamın her lafın başında bu çocuğa su ver su ver su ver hay allah seni sular seller götürsün emi uyuzzz

Mrb kaynanam temmuzun dokuzuında dogan kızımı kundak yapmak ıstemıstı ızın vermedım teyzemde dıslerını tulbeltle ort yoksa dokulur demıstı hey Allahım daha neler lohusa ınsanı çıldırtır bunlar kaynanamda her geldıgınde aynı laf belını acıtmıssın kapıdan glrer glrmez aynı laf:p:24:

göğsümün biri çok fena yara onunla emzirmemeye çalışıyorum kayınvalidemin her 2 dkda bir aynı cümlesi emzirmekten kim ölmüş ,tabi ağrıyacak emzirki alışsın .... gerçekten bu cümlelere gıcık oluyorum bide sürekli emzir emzir diye tutturmaları çocuk her ağladığında 'aç bu bi emzirsen ':4::4::4:

kalın giydirme erkek çocuğu sıcağı sevmez
su vermedinmi bu çocuğa
bala batırın bala hakiki bal bu
azcık çorbalardan tatdırsana
birisi gelir patik giydir üşümüş der biri gelir sıcağa alışmasın çıkar şu üstünü der
kucağa alışmış bu çocuk yandınız!!

Okurken güldüm ama tabiki hüzünlendim.benim oğlum 2,5 yasında.İsilik oldu dısarısı 35 derece.Ay bu cocuk üşütücek atletle mi dolaşıyor.Ay ben yatmaya gidiyorum camı kapat asağıya düşer.Dısarı cıkarken cocuğa iyi bak sakın calarlar bak yok araba carpar yok kaybedersın,şapkasını aldın mı onun?
Oyuncak toplamayı ogretiyorum o daha kucuk.
Oğlum kola ister vermem arkamı dönerim vermiş(aynı evdeyiz biz)
22 aylıktı sütten kestim.O zamanlar diyordu ki aferin emziriyorsun şimdi ee tabi o kadar emzirirsen yemek yemez.
En sinir olduklarımdan biri atesımı var ay oksuruyor mu hapsurdu mu?Ver ordan ona bir cal...
Ne olursa olsun aynı ilaç
hep de babası her syı

aynı soru ve sorunlar hepimizde var anlaşılan, bende tüm sinir bozucu adamlar benim başımda toplanmış sanıyordum, rahatladım şimdi :9:
ince giydirmişsin üşür bu çocuk, ayy çok sarmışsın terler şimdi...
sütün az senin çocuk doymuyor, kızım bu kadar emzirme çocuk çıkaracak şimdi...
sütün yarıyor demek ki bak kakasının rengi normale dönmüş, sütün yaramıyor senin bu renk olmaması lazım...
uyku düzeni yok bunun hiç uyumuyor, çocuk hasta mı ne uyanmadı ne zamandır...
emziğe alıştır sonra çok rahat edersin, aman sakın alıştırma başına bela olur... v.s. sayfalarca yazabilirim aslında ama sinirim bozuluyor :31:

cocugu üsütme üsütme agustosun ortasındayız bu arada
sütün iyi gelmiyor ondan huysuzlanıyor
sütün yetmiyor doymuyor bu cocuk
gazı varda ondan yapıyor..

Back