Çıldırtan sözler...

zuhaaa:) kıskançlık duydum da bu kadarını duymamıştım:) bu sütü ne sanıyolar acaba:) çağırınca geliyo mu ki? göğsünü vermiş ya:) aslında şu dırdır bitse belki süt kendiliğinden çoğalacak, ben ciddi ciddi anneme de kayınvalideme de bir daha sütün az demeyin bana annesi benim siz kendilerinizinkini büyüttünüz karışmayın demiştim. loğusaydım tabi insan daha çok bozuluyor zamanla bağışıklık kazanıyosun:) ağlayınca açtır ya çocuk hemen. hadi hadi susturamayınca doğru annesine oh bide sütün yok demezlermi demeye başladım ben de. susuyorlar mı hayır ama en azından şişmiyosun sinirden. yeni annelere itinayla çemkirme dersleri verilir:)

anne sütü önemli tabi ama allah aşkına sütü olan kim gece yarısı kalkıp mama hazırlamaya kendiliğinden gönüllü olur ki? ayrıca kim annesinden daha çok sever düşünür bir bebeği? 6 ay bişi vermesinler diye kıyametleri kopardım:) benim kızım 19 ay emdi, emzirmekten güzeli hatta kolayı var mı ya? kızım hiç ortalamanın altına düşmedi ama bizimkilere kalsa öldü yavrum açlıktan... inadımdır ben, tutturmasam 2 ayda kesilirdi benim sütüm sinirden. ama şimdiki aklım olsa hiç dinlemezdim emzir emzir dedikçe sinirlenmezdim. yok be sinirlenirdim gene, size ne be meme benim bebek benim alla alla:)

8 aylık 2680 gr doğan kızım için elalemin söylemleri
-aaahhhhh aaaaaaaaahhhhhh şimdiki gelinlerin karnında bebek bile durmuyo:53:
sanki ben dedim 8 aylık doğ kızım diye:47:
-aaaa sezaryen oldun ya o yüzden sütün yok
-niye sezaryen oldun
-suyum azalmıştı
-olsun biraz daha dursaydı ne kadar durursao kadar iyidir anne karnı gibisi var mı
-hareketleri de azalmıştı ama
-eee o zaman normal doğum yapsaydın
-şeeyy zaten.....
-ama şimdikiler işin kolayına kaçıyo niye sezaryen olup da yarım ederler ki kendilerini
-yarım mı:53::53::53:
-yooo işin kolayına kaçtığım falan yok yani
-e kızım kolay geliyo işte uyuyup uyanıyosun yanında çocuk doğmuş:37:
-teyzeciiimmm benim ilk doğumum normal olmuştu zaten :27:
-heee peki bunu niye sezaryen istedin be yavrum ilk doğumun çok mu zor oldu da böyle istedin
-:52::52::52::52::52::52:
-ee söyledim ya teyze ........
hee tamam o zaman mecbur kalmışsın öyle desene:53::53::53::53:

hastanede doktoru beklerken geçen bir diyalog

-kaç aylık,6-7 aylık var mı
-9 aylık teyze
-hımmm pek de küçükmüş,bi sorunu mu var
-hayır yok 1ay erken doğdu belki ondandır
-hıı eee tabi küvöze giren çocuk biraz geç gelişr geri kalır
-yok teyze küvöze girmedi
-aaa minyon tipli demek ki
-öyle teyze
-peki gelişimi nasıl bi anormallik var mı
töbe töbe yaaaaaa:47::47::47::47:
-hayır teyze hiçbir sorunu yok çok şükür
-Allah bağışlasın o zaman:37:
-amin

evin ısısı normalken bu çocuk yandı deyip çocuğu bi güzel soymaları,
pişik olmadığı halde offfff nasılda kızarmış hemen krem getir demeleri,
suyunu verdinmi demeleri
...........:50::50::50:

- söylemeyeyim dedim ama bu bebek eksik dogmus poposu yok.
- boyu kilosu normal ayinda gununde dogdu bebegim.
-sütünn yetmiyor herhalde ac bu bebek (klasik)
-esim verir cevabini genelde bagirarak . ( hastaneye gitmistim bikere bikac saat bakmisti bebegime kendi memesini vermeye calismis kayin babam agzindan kacirdi duyunca kafayi yedim esime söyledim yüzüne bisey söylemedik ama ac bu bebek ac deyince bozuyor esim annesini ). anne acsa al sen doyur .

ben olsam ben de kafayi yerdim o kadinin da kafasini kirardim :20::20::20: :120::120::120:

sütün yetmiyor.
sarılık oldu sarı tülbent ser.
aaa bu çocuk ishal sen ne yedin.
çok yada az giydirmişsin.
oo ben kaç çocuk büyüttüm pekmez reçel yemek suyu çorba ver.
her yei dezenfekte et (kendi resmlerinde çocuğun açık bezi çekyat üstünde durur :)
çocuk her elini emdiğinde bu çocuk aç
aa bana gülüyo sen yapınca gülmüyodur bak bana gülüyo.
annenle bebeğinin arası nasıl. annen baban seviyomu (kaynana benim annem ve babam için soruyo) :)
1 aylık çocuğa aa kafası düşüyo dik tutamıyo.
azı akıyo diş çıkarıyo
soğan yeme gaz yapar.
tatlı ye bulgur ye süt yapar.
sen o kiloları veremiycen diyip sırıtması(kaynanam) ohh çokta güzel verdim
siz bu çocuğu uyutmayı bilmiyosunuz der ve çocuk yatırdığı yerde uyanır :))
40 ın çıkmadan evde tek kalma
40 çıkmadan eşikten çocukla geçme
40 çıkmadan çocuk gezdirme
40 çıkmadan akşam çocuğun eşyalarını dışarda kurutma
40 çıkmadan akşam banyo yapma

şeeyyy kırk çıkmadan nefes alabilirmiyim :)

çocuk emerken bakıyım nasıl emiyo ve arkasından gelen yorumlar
çocuğu yanında yatır,odasında yatır, ayrı yatır sizene nerde istersem orda yatırırım
emzirmene güvenme hamile kalırsın (söyleyen kişi korunmayı çok iyi bildiğinden arkaka arkaya 3 çocuk yapmış)
sütün yağlımı? bu ne saçma sorudur yarabbi tahlilmi yapıyorum süte
bu çocuk sana hiç benzemiyo...
aaa tıpkı ben
kundak yap...( çok bilmiş kişi doğum refleksinin çocuk korktuğu için olduğunu sanar ve çocuğu kundağa hapseder ve çocuk ciyak ciyak ağlar)
yaaa nasılmış annelik... kinayeli şekilde söylenir
oğlunu seviyomusun... tövbe tövbee

sütün yetmiyor.
sarılık oldu sarı tülbent ser.
aaa bu çocuk ishal sen ne yedin.
çok yada az giydirmişsin.
oo ben kaç çocuk büyüttüm pekmez reçel yemek suyu çorba ver.
her yei dezenfekte et (kendi resmlerinde çocuğun açık bezi çekyat üstünde durur :)
çocuk her elini emdiğinde bu çocuk aç
aa bana gülüyo sen yapınca gülmüyodur bak bana gülüyo.
annenle bebeğinin arası nasıl. annen baban seviyomu (kaynana benim annem ve babam için soruyo) :)
1 aylık çocuğa aa kafası düşüyo dik tutamıyo.
azı akıyo diş çıkarıyo
soğan yeme gaz yapar.
tatlı ye bulgur ye süt yapar.
sen o kiloları veremiycen diyip sırıtması(kaynanam) ohh çokta güzel verdim
siz bu çocuğu uyutmayı bilmiyosunuz der ve çocuk yatırdığı yerde uyanır :))
40 ın çıkmadan evde tek kalma
40 çıkmadan eşikten çocukla geçme
40 çıkmadan çocuk gezdirme
40 çıkmadan akşam çocuğun eşyalarını dışarda kurutma
40 çıkmadan akşam banyo yapma

şeeyyy kırk çıkmadan nefes alabilirmiyim :)

çocuk emerken bakıyım nasıl emiyo ve arkasından gelen yorumlar
çocuğu yanında yatır,odasında yatır, ayrı yatır sizene nerde istersem orda yatırırım
emzirmene güvenme hamile kalırsın (söyleyen kişi korunmayı çok iyi bildiğinden arkaka arkaya 3 çocuk yapmış)
sütün yağlımı? bu ne saçma sorudur yarabbi tahlilmi yapıyorum süte
bu çocuk sana hiç benzemiyo...
aaa tıpkı ben
kundak yap...( çok bilmiş kişi doğum refleksinin çocuk korktuğu için olduğunu sanar ve çocuğu kundağa hapseder ve çocuk ciyak ciyak ağlar)
yaaa nasılmış annelik... kinayeli şekilde söylenir
oğlunu seviyomusun... tövbe tövbee

Çok güldüm. Allah da seni güldürsün :))

aaa ben burayı niye görmemişim :)))hemen yazıyorum
düşük yaptım..
hiiç tanımadığım eşimin bir akrabası sadece beni düğünde görmüş evine gideriz bu yeni gelininmi?
kayınvalide: hımmmm
akraba:kız çocuğu düşürmüşsün ?
ben :hoşbulduk
herkes:sus pus:))))
ertesi yıl tekrar giderim
kayınvalidenin komşusu:çocuk yokmu
ben:yok
komşu :tembel bu gelin ...abla
kayınvalide :hımmmm
ben :öfff pöffff
komşu: olmuyomu
ben:bilmem sen daha iyi bilirsin
herkes:sus pus:)))
tekrar tanımadığım başka akraba
bunu dr.a götürün ...abla yada ziyaret var kırklı baba oraya gidelim beraber
ben:)napıcaz kırk tas sumu dökücez
herkes :sus sus çarpılırz öyle denirmi
ben:öffffff pöffffffffff
doğum yapmadım ama düşükle idare edin:)

Son düzenleme:
yorumları okudumda yazmadan edemedim.

cocugu memeden alalı 15dk dan fazla olmamasına ragmen bak aranıo bu ac emzir sen bunu diyipte 15 /20 dk da bi cocugun agzına meme tıktıran kaynanam sayesinde cocgum 2 ay zor emdi tiksindi cocuk resmen memeden.
cok ince giydiriosun buz gibi bak bacakları kolları diyip haziranda dogmus cocugu yün battaniyelere sarması ve sonucda cocugumun sıcaktan isilik olması gibi suan bile aklıma geldikce beni cıldırtan bir sürü sey devamını yazsam yaza yaza bitremem...

bundan 7 yıl kadar önce
eltim hamileydi ve cinsiyetini yeni öğrendi kız dediler
yan komşu(hiç hoşlanmadığımız biridir) ve kaynım arasında geçen diyalog
komşu-belli oldu mu cinsiyeti
kaynım-evet
komşu-neymiiiiişşşş
kaynım-kız
komşu-olsun o da evlat:53::53::52::52:
kaynım-.............:53::53:

okurken çıldırdım allah kolaylık versin...

benim kayınvalide de bi çocuk düşürmüş, doğurmaya uygun da değilmiş Allahtan bi 3 ay yatarak doğurmuş..
onu yapma çocuk düşer, bunu yapma çocuk düşer.. en son sinirlendim gebersin kime ne hesap mı vereceğim dedim!!
benim annem tam 9 ay ayakları tavana bağlı yatarak doğurmuş; bunlar zorluk çektim diyo peh!!

yok patatesin yeşillerini yersem kör olurmuş; ben çürük yerim hep zaten çöpten topluyorum hatta akşamları...
yok birşey çalma çocukta resmi çıkar (kleptomandım ben de sanki) lahana çalacağım bigün görecekler!!

İMZA: :49:

bundan 7 yıl kadar önce
eltim hamileydi ve cinsiyetini yeni öğrendi kız dediler
yan komşu(hiç hoşlanmadığımız biridir) ve kaynım arasında geçen diyalog
komşu-belli oldu mu cinsiyeti
kaynım-evet
komşu-neymiiiiişşşş
kaynım-kız
komşu-olsun o da evlat:53::53::52::52:
kaynım-.............:53::53:

onu bana da çok yaptılar
cinsiyeti belli mi ?
kız
olsun sağlıklı olsunda ... gelde delirme:27:

hakkaten burası eğlenceliymiş. aslında bunlar söylenince çıldırıyoruzda paylaşınca komik oluyo:) bizdede çok olay, kaynanayla yaşayınca,40 ın içinde bile ağlamayan 3 ay devamlı uyuyan uslu kızım kırk yılda bi ağlasa noldu bu çocuğa.uyusa noldu bu çocuğa uyumasa noldu bu çocuğa,ağlasa dr.a götürmek lazım bişeyi var kesin.ona göre az emmiş oluyo bazen bu çocuk niye çabuk bıraktı memedenmi kesilecek, alakası yok tabi yeteri kadar emiyo ve kilo alıyo.ağzını hayra aç bi kadın 5 buçuk aydır emdi allaha şükür de bi kerede,sürekli emmiyomu sütünmü bitti,doymadı sütmü bulamıyo ne.geçen günde eve girerken eşime verdim çocuğu geldim yanına konuşuyorum kızımla,yeni farketti sevindi çocuk beni görünce montumu çıkarırken tepkisine bakıyorum emecekmi diye, al şu çocuğu kucağına günahh.ıyyy o kadar mutluyken bi anda cinlerim tepeme çıkıyo sinir oluyorum,sanki o demese almıycam.eşim bozuluyo bişey desem.bende şakayla gel kızım izin çıktı sarılmamız için gel diye aldım. en siniride ninni ve türkü söyleme merakı kadının.durmadan söylüyo.buna geçmişte birileri sen nasıl ninniler biliyon böyle demiş çocuklar onda hemen uyurmuş rahat edip,bu da inanmış buna garip yaşlı,söylüyoda söylüyo kalın sesi bi de benim kızım sukaklarda yürüsün diye,sokak değil ama sukak.hadi ben yemek yaparken söylüyo uyutuyo.ben varken ben ayağımda sallıyorum çocuğu o hemen başlıyo ninniye oturduğu yerden.noluyo yaaa benim kızım ilk çocuğum belki tek olacak bu gidişle aynı şeyleri bi daha yaşamak zor geliyo.bırakta ben söyleyim ne söylenecekse, kendim uyutayım.sus be kadın bi sus desen olmaz katlanıyon,uyusa bile bitirmiyo bazen devam ediyo geri uyandıracak çocuğu.o o odada oturduğu için oturma odasında sallıyoruz uyutuyoruz bu arada,bence yatak odasında uyutup uyanınca getirmeliyim ama uyurkende olsa göreyim dedi kadın öyle yapıyoruz aylardır.bazen uyumuyo sesten ben bunu arkada uyutayım diyip götürüyorum kzımla başbaşa oluyorum:)onun en güzel zamanlarını bu kadın niye öyle dedi niye ben yanlız başıma büyütemiyorum çocuğumu diye bunalım yaşayarak geçiriyorum, en kötüsü bu sanırım.

haa bi de geçen çocuk ağlıyo ben kalktım kucağımda gazını çıkartmaya çalışıyorum, bi yandanda noldu kızım neyin var kızım tamam canım diyorum.o da oturduğu yerden aynı kendi kucağındaymış gibi tamam kızım ha yavrum noldun kızım diyo:) lan bunları ben diyorum ya zaten ya duymuyo ya bu şimdi beceremez ağlama anında müdahaleyi falan diyip işe koyuluyo:)bu arada sadece ninni söylüyo kucağına verilen çocuğa yürüyemiyo fazla kilosundan ve bacak ağrılarından dolayı.uyumazsa da sesleniyo bana bu uyumuyo doymadı herhal diyo,ki büyük ihtimal gazı var çocuğun ama sırtına vurmaz gaz maz bilmez.kırk yılda bi çıkmam gerekirse sürekli durmadan uyutuyo çocuğu bezini değiştiremiyomuş,benim sütümüde kalkıp ısıtıp vermez eşim yediriyo kadın niye beceremiyosa o kısımlarını

benim oğlumun kilosu bayağı iyi 3aylık 7.5 kilo:nazar:anneannemin son bombasını aynen aktarıyorum.kız kızım bu bebe kocaman artık mama ver doymuyodur ne yetsin senin sütün artık!!!!aklıma geldikçe hala gülüyorum:1:

benim oğlumun kilosu bayağı iyi 3aylık 7.5 kilo:nazar:anneannemin son bombasını aynen aktarıyorum.kız kızım bu bebe kocaman artık mama ver doymuyodur ne yetsin senin sütün artık!!!!aklıma geldikçe hala gülüyorum:1:

eskiden en fazla kırkı çıkana kadar emziriyolarmış. ondan eski insanlar anlamıyolar böyle emzirme işinden bazen gençlerinde kafasını karıştırıyolar.
benim annemin bombası... oğlum 5 aylık kontrle götürceğim gün dediki doktora bi sor bu çocuk emeklemeye çabalıyo. dişi çıktı normalmi. e pirinç unuyla beslenmiyo ondan olsa gerek ve artık d vitamini var bebekler daha güçlü.

şuan hamileyim ve en başından beri duyduğum laf..sen bu çocuğu doğuramıycan..hala devam ediyorlar inatla..bende inatla doğaracam işte..

Back