Çıldırtan sözler...

benim kayınvalidem çok iyi niyetlidir ama 53 yaşında değil de 17 yaşındaki aklı bi karış havada ergen kız gibi bi acayip, cehalet mi saflık mı çözemedim. daha yeni evliydik doğum kontrol hapına başladım çok kilo aldırınca 1 yıl sonra bıraktım bunu da çok iyi biliyo kendisi neyse takvim yöntemini tutturamadık:) hamile kaldım müjdeli haberi verdik kayınbiraderim dedi ki "yenge üstümden bi yük kalktı siz evlendiğiniz günden beri annem "bunların çocuğu olmuyo" diye üzülüp başımın etini yiyo" dedi varan 1!

doğuma yakın eşim de ben de 8 aylığız diye erken bekledik kızımızı ama o tahmini doğum tarihine 5 gün kala doğdu kayınvaldem hergün annemi arayıp "günü geçti napıcaz vah vah" diye kafa eti yemiş annem bana söylemedi bile yine kendi itiraf etti.
doğumumu hiç anlatmayayım stresten gelen sancım gitti suni sancıyla doğum yaptım.

ertesi gün oldu eve geldik k.valdem akrabalarıyla gelip "biz kahve içmeye geldik" dedi. bütün gece uykusuz hastanede refakatçi kalan annem eve gitmişti yemek yapmış uyumadan gelmiş bi de onları doyurduk. gene aynı gün k.valdem " bu bebek niye bu kadar çok uyuyo, uyansaydı da sevseydik" deyip durdu çocuk 1 günlük!!

devam eden birkaç gün de "doktora sor bu çocuk çok uyuyo" diyip durdu kendisi iki çocuk sahibi! kızım ilk günlerde gözlerini pek açmıyordu sonradan anladık ki gözü renkli diye ışıktan rahatsız oluyormuş hergün sordu hergüüüün günde üç kez tlf açtı "gözünü açtı mı gözünü açtı mı?"

şimdi kızım 3,5 aylık ve fiziksel zihinsel her bakımdan akranlarından ilerde 6 aylık bebek gibi, bi kusur bulamıyo bebek bende susunca ya da bana gülünce çok kıskanıyo ve hep "beni görmüyo ki çocuk"! diyo halbuki haftada iki kez yarım saat yol tepiyoruz. "ayyy sende sustu çok alınıyorumm" diyo ya kimde susacaktı kapıcı mahmut efendi de mi susacaktı????:47:

Aynı annemi anlatmissin valla :)) cok iyi tespit 17 yasında gibi :)
Göz deyince aklıma geldi, benim kızda renkli gözlü doğdu , hani hep değişir derler ya bende bekleyelim dedim böylemi kalacak , hastanede herkese sordu gözleri boyle kalır mı diye , cocuk cerrahisi Dr U na bile sordu, anlatamadık ki insanlar nerden bilsin zaman gosterecek diye

Aynı annemi anlatmissin valla :)) cok iyi tespit 17 yasında gibi :)
Göz deyince aklıma geldi, benim kızda renkli gözlü doğdu , hani hep değişir derler ya bende bekleyelim dedim böylemi kalacak , hastanede herkese sordu gözleri boyle kalır mı diye , cocuk cerrahisi Dr U na bile sordu, anlatamadık ki insanlar nerden bilsin zaman gosterecek diye

canım annenin lafı batmaz tatlı gelir:) ama ah şu kayınvalideler:)))

oğluma mama yedirmeye hazırlanırken kaynananın oğlumu kucağımdan alıp 'hep sen yediriyorsun ver bir de ben yedireyim' demesine çıldırıyorummm... herhalde hep ben yedireceğim ben annesiyim... oğlum da inatla ondayken mama yemiyor, gözü hep bende onun suratına bile bakmıyor... akıllı kuzum benim.. :) sütü olsa hep sen emziriyorsun ver biraz da ben emzireyim diyecek nerdeyse.. benim oğlumu benden kıskanıyor... garip kişilik. :9:

Bebeğim ık mıkk yaptığında Emzır istersen demelerıne gıcık oluyorumm.. 6 ayı devırdık, bırının kucagında ıkırdadı mı Duygu emzır ıstersen dıyorlar.. Haa bır de cocuk 45 dakıka-1 saat uyuyor, ananem hemen; bu cocuk erken uyanıyor doymuyor kesın.. yahuu, bebeğim 6 aylık 11 kılo, nereye doymuyorr...:35::35::35:

Bebeğim ık mıkk yaptığında Emzır istersen demelerıne gıcık oluyorumm.. 6 ayı devırdık, bırının kucagında ıkırdadı mı Duygu emzır ıstersen dıyorlar.. Haa bır de cocuk 45 dakıka-1 saat uyuyor, ananem hemen; bu cocuk erken uyanıyor doymuyor kesın.. yahuu, bebeğim 6 aylık 11 kılo, nereye doymuyorr...:35::35::35:

Bemimde 2 aylık oğlum var gerçekten en sinir olduğum laf çocuk kıpırdamasın hemen yapıştrıyolar emzir istersennn yeni emdi diyorum ama kime diyorum :)))

Benimde gögüs ucum yok ilk basta vardi süt birden gelince uç kalmadi hazir uçla emziriyorum kv her seferinde bikmada usanmadan onsuz tutamiyo mu dene bakalim dene dedi her seferinde tutamiyo diyorum yok anlamiyo sanki onla emzirince zehir iciyo meme ayni meme :)

ya ben yalnızım sanıyodum hakketen. neden herkes aynı? bence bi çocuğu en iyi kendi annesi anlar kendi annesi bakar. ve bence birde bu kadınlarda şöyle bi huy var; bizim çocuklarımızı kendi büyüttükleri çocuk gibi sanıyolar öyle akıl veriyolar. ama çocuğumu en iyi ben bilirim çünkü o tamamen farklı bir birey. sizin değil benim.

Bemimde 2 aylık oğlum var gerçekten en sinir olduğum laf çocuk kıpırdamasın hemen yapıştrıyolar emzir istersennn yeni emdi diyorum ama kime diyorum :)))

bu sorunu herkes yaşıyor galiba.
Benim kayınvalidem cok iyi bir kkadın. Gerçekten cok seviyrm.
Agladıgında hep aç mı acaba diyor.
Doıymuyor mu acaba?? diyor.
Ben biliyorum aglıyor gazdan dolayı.
bnm bebegm cok hareketli 3 aylık. ayagını beşiğine çarpmş, tırnagı kırılşmş kızarmş .
hmn onu gördu. gözlıugunu taktı. inceleye inceleye bir hal oldu.
ben bişe olmadıgını biliyorm. ama o öyle yapınca bnde korkuyorm

benim kayınvalidem çok iyi niyetlidir ama 53 yaşında değil de 17 yaşındaki aklı bi karış havada ergen kız gibi bi acayip, cehalet mi saflık mı çözemedim. daha yeni evliydik doğum kontrol hapına başladım çok kilo aldırınca 1 yıl sonra bıraktım bunu da çok iyi biliyo kendisi neyse takvim yöntemini tutturamadık:) hamile kaldım müjdeli haberi verdik kayınbiraderim dedi ki "yenge üstümden bi yük kalktı siz evlendiğiniz günden beri annem "bunların çocuğu olmuyo" diye üzülüp başımın etini yiyo" dedi varan 1!

doğuma yakın eşim de ben de 8 aylığız diye erken bekledik kızımızı ama o tahmini doğum tarihine 5 gün kala doğdu kayınvaldem hergün annemi arayıp "günü geçti napıcaz vah vah" diye kafa eti yemiş annem bana söylemedi bile yine kendi itiraf etti.
doğumumu hiç anlatmayayım stresten gelen sancım gitti suni sancıyla doğum yaptım.

ertesi gün oldu eve geldik k.valdem akrabalarıyla gelip "biz kahve içmeye geldik" dedi. bütün gece uykusuz hastanede refakatçi kalan annem eve gitmişti yemek yapmış uyumadan gelmiş bi de onları doyurduk. gene aynı gün k.valdem " bu bebek niye bu kadar çok uyuyo, uyansaydı da sevseydik" deyip durdu çocuk 1 günlük!!

devam eden birkaç gün de "doktora sor bu çocuk çok uyuyo" diyip durdu kendisi iki çocuk sahibi! kızım ilk günlerde gözlerini pek açmıyordu sonradan anladık ki gözü renkli diye ışıktan rahatsız oluyormuş hergün sordu hergüüüün günde üç kez tlf açtı "gözünü açtı mı gözünü açtı mı?"

şimdi kızım 3,5 aylık ve fiziksel zihinsel her bakımdan akranlarından ilerde 6 aylık bebek gibi, bi kusur bulamıyo bebek bende susunca ya da bana gülünce çok kıskanıyo ve hep "beni görmüyo ki çocuk"! diyo halbuki haftada iki kez yarım saat yol tepiyoruz. "ayyy sende sustu çok alınıyorumm" diyo ya kimde susacaktı kapıcı mahmut efendi de mi susacaktı????:47:

Ay canım Allah sana yardım etsin. Senin yazdıklarını okudukça aynısını yaşadım, bir gerildim sanki.
Allahtan bnm kayınvalidem öyle değil. Severm kendisini.
Sadece cok korumacı. Aman ıslak mendil kullanma. Poposu kızarır.
Evlerine giittigmzde kucagndan indirmiyor. Tamam özlediğinden ama ben emzirmeden emzirmeye alıyorm kucagıma.
Ama ciidden iyiligi de dokunmadı değil. Dun evlilik yıldönumumzdu . Bebege o baktı bız dışarı cıktık.
ama ben dusunmuyorm sanki aşırı korumacı. hatta aradı 'siz dışarı cıkacaksnz ya, mamasını unutma koy, kıyaftlerini koy'
Ben bilmiyorm sanki ne kyup koymıcagmı.

İşte onlara göre cocuk doymadı.
3bucuk aylık bebegm var. Salyaları akmaya başladı.
Doktor diş cıkarma evresnde dedi.
Eli surekli agzında, acıkmış gibi emiyor.
Herkes o emmesini acıkmış olaqrak algılıyor .
Deli oluyorum ya.

demek ki herkeste aynı yaa
çocuk ağlasa hemen "emzir"
az önce emdi yav
özellikle kv, "acaba aç mı bu çocuk, o yüzden mi ağlıyor"
göğüslerime bakıyor, bugün sütün yok gibi diyor
ya bu çocuğa sütüm yetmiyorsa, bu bezleri neyle dolduruyor :35:
3 buçuk aylık, 7 buçuk kilo
bu kiloları nasıl alıyor :35:
eşimle bebişi kontrole götürdük, inat olsun diye dr.a sordum ki
"kilosu nasıl" amacım mama falan verelim mi diye sormaktı, kv.ye belge götüreyim diye :27:
dr üstümüze güldü nerdeyse :27:
tuhaf olduğumuzu ima etmeye çalıştı
bebek aşırı tombul değil ama boyu da var maşallah

kv sürekli öyle diyince, ben de bi ara, internette sütü artırıcı şeyler araştırdım
ben kafaya takınca sütüm daha da az oldu sanki
var olan sütümü de kaçıracak en sonunda :37:

Onu ye sütün olsun bunu ye sütün olsun.....cok giydirmissin hastalanacak....bu cocuk neden agliyor....mama niye veriyorsun emzirSene.....etrafta o kadar cok bilmis gecinen varki sanki herseye karismak mecburiyetindelermis gibi gel de sinir olma...

Sütü yok, yetmiyo, doymuyo dediler oğlum 100 ml içerken ben 300 ml sağdım. Ama hala en küçük bir ağlamada oğlum doymuyor mu diye düşünmüyorum desem yalan olur. Nasıl etkilenmişsem.

Bebek küçük, üşür. Ev 27 derece ve kundaktaki oğlumun üzerinde polar battaniye örtülüyor. Ben açıyorum. Sonra tekrar örtülüyor. Üşümez yav :)

Son potu ise dün bir teyzem markette kırdı :)

Eşimin kucağındaki oğlumu seven teyze kaç aylık diye sordu.
3 aylık dedim.
Vay yavrum! Cok zayıf niye böyle dedi.
Ben şaşkın.
Her şey normal teyzecim dedim. 5 kilo.
:)

fazla hijyen olma....bu kadar titiz olma...mikroba da alışsın....sese alışsın,çok sessiz ortama alıştırma...sesli ortamda büyüsün,uyusun... :36:

hay maşallah bu kız kaç aylık?
10 aylık teyze...
ayyy ne kadar zayıf ben daha küçük sandımdı
!!!!
iştahsız biraz teyze...
yemeklerin suyundan ver suyundan
ben yemeğin kendisini veriyorum teyze yiyo biraz işte...
yok yok sen suyundan ver
hasbinallah!!!

Söylenenlere cevap dahi vermeyin... Gül'ün geçin... En güzel en mutlu günlerinizi ziyan etmek için uğraşıyorlar... Cevap vermek bile sinirlerinizi bozar... Sessiz kalıp bildiğinizi okuyun onların sinirleri bozulsun... Siz de eşiniz ve bebeğinizle hayatın tadını çıkarın...

Benimde gögüs ucum yok ilk basta vardi süt birden gelince uç kalmadi hazir uçla emziriyorum kv her seferinde bikmada usanmadan onsuz tutamiyo mu dene bakalim dene dedi her seferinde tutamiyo diyorum yok anlamiyo sanki onla emzirince zehir iciyo meme ayni meme :)
ay benim kv de öyle diyor bende silikon uçla emziriyorum.

oğlum ağlayınca kvninde göğüsleri sızlıyormuş
emzirse belki süt gelirmiş (ters bir bakış atttım)
farklı şehirlerde oturuyoruz eşimi arıyor
"kakası yeşil mi, poposu kızarık mı, karnını elle bakalım tok mu?"
SA NA NE ....

ay benim kv de öyle diyor bende silikon uçla emziriyorum.

oğlum ağlayınca kvninde göğüsleri sızlıyormuş
emzirse belki süt gelirmiş (ters bir bakış atttım)
farklı şehirlerde oturuyoruz eşimi arıyor
"kakası yeşil mi, poposu kızarık mı, karnını elle bakalım tok mu?"
SA NA NE ....

kayınpederiniz sağsa onu emzirsin,belki geçer sızlaması!

Tövbe tövbeee:9:

Back