Çıldırtan sözler...

:52:bizim kayın valide çocugu her gördüğünde zayıfladığını söyler.ona bakarsan çocuk zayıflaya zayıflaya kalmayacak.
birde biraz büyüsün biz bunu alcaz siz başınızın çaresine bakın derlerdi o zamanda daha lohusayım ve bebeğime çok bağlıyım gerçek ten çok sinirlerimi bozulurdu...

ewt ya şu alıcaz demeleri yokmu hemde lohusalı birine akıllarınca şaka yapıyorlarmış:20: ilkini bize verde sonra ne yaparsan yap oldu canım başka derdiniz alla alla:53:

bu cümleleri duyan tek ben değilmişim :) oğlum 3.5 aylık oldu hala aynı şeyleri duyuyorum.
sütün yetmiyor
donar çocuk böyle giydirilir mi
dışarı çıkarma çocuk kısmı burnundan kulağından yel alır en çok güldüğüm cümle :)
ayakta sallamaya alıştır biz salladık birşey mi oldu
çocuk hasta olur hergün banyo mu yaptırılır
ve dün akşam oğlum uyurken kayınvalidem üstü örtülü olduğu halde yüzü üşür çocuğun dedi. kar maskesimi takayım ne yapayım anlamıyorum. :))

kızlar bebişlerimizi büyütürken en sinir olduğumuz sözler neler ? hadi burda paylaşalım... ben aklıma gelenleri yazıyorum, sizde ekleyin...

sütün yetmiyor....

sütün gazlı...

sütün yaramıyor ( oğlum ayda 1 kilodan fazla aldığı halde bana söylenmiş bir söz!)...

aaa bunu kucağa alıştırmışsınız ( bebe durdu da biz spor olsun diye aldık sanki) :enbuyukkk:

:)) ben hamileyken bile yaşıyorum.. kayınvalidem bana ben senden daha heyecanlıyım dedi bebek için... bu sözü beni çıldırtmıştı..

bu cümleleri duyan tek ben değilmişim :) oğlum 3.5 aylık oldu hala aynı şeyleri duyuyorum.
sütün yetmiyor
donar çocuk böyle giydirilir mi
dışarı çıkarma çocuk kısmı burnundan kulağından yel alır en çok güldüğüm cümle :)
ayakta sallamaya alıştır biz salladık birşey mi oldu
çocuk hasta olur hergün banyo mu yaptırılır
ve dün akşam oğlum uyurken kayınvalidem üstü örtülü olduğu halde yüzü üşür çocuğun dedi. kar maskesimi takayım ne yapayım anlamıyorum. :))

bu kayınvalideler her şeye burunlarını sokmasalar olmaz zaten... ne kadar itici oluyorlar ah....

Nefsi çeker bi lokma ağzına tattır(bebeğe kahve vermeye çalışırken engellendi)
Dişleri kaşınıyor rakı sürelim(bebeği alkole alıştırırken engellendi)
Kimyonlu su içir gazı çıksın(ishal oldu)
çikolata verdim ağzına bayıldı bayıldı (vallamı?belli zaten alerji oldu)
biz çocuklarımızı hep böyle büyüttük (iyi mübarek olsun)

ilk doğumumda lohusa depresyonuna girmiştim sadece çocuğa annem bide eşim tutsun istiyodum eşimin ailesinden kimseyi istemiyodum bana birşey yapmadıkları halde ama en sinir olduğum şey çocuğu sürekli kucaklarına alıp sevmek istemeleri benim annemler yattığı yerden sever bebeği, bide her misafir yok halası amcası yok komşu çocuğu görmek istiyor diyip uyuyan çocuğu yatağından alıp kucaklarına vermesine deli oluyodum. bu sefer kesinlikle izin vermicem bide eşime sinir oluyodum 70 de yakıyodu kombiyi zaten lohusayım terliyorum herkes terliyo ama ben daha çok terliyodum kendide tirşörtle duruyodu neymiş çocuk üşümesin miş allahtan bu seferki son bahara denk geliyo

çocuk yalnız büyüyü napsın, anne babadan baska kimseyi gördüğü yok ki.. (çocuk ilk kez birini gördüğünde)

ilk doğumumda lohusa depresyonuna girmiştim sadece çocuğa annem bide eşim tutsun istiyodum eşimin ailesinden kimseyi istemiyodum bana birşey yapmadıkları halde ama en sinir olduğum şey çocuğu sürekli kucaklarına alıp sevmek istemeleri benim annemler yattığı yerden sever bebeği, bide her misafir yok halası amcası yok komşu çocuğu görmek istiyor diyip uyuyan çocuğu yatağından alıp kucaklarına vermesine deli oluyodum. bu sefer kesinlikle izin vermicem bide eşime sinir oluyodum 70 de yakıyodu kombiyi zaten lohusayım terliyorum herkes terliyo ama ben daha çok terliyodum kendide tirşörtle duruyodu neymiş çocuk üşümesin miş allahtan bu seferki son bahara denk geliyo

sizin kayınvalide her istediğini yapmış, mesela benim iznim olmadan kesinlikle uyuyan bebeği kimse alamaz o mesafeyi koyarım açıkça da söylerim. zaten uyuyan bebek uyandıran zihnyeti anlamak mümkün değil.. allah size sabr versin bence sınırları iyi çizin yoksa çok bunaltır sizi

Nefsi çeker bi lokma ağzına tattır(bebeğe kahve vermeye çalışırken engellendi)
Dişleri kaşınıyor rakı sürelim(bebeği alkole alıştırırken engellendi)
Kimyonlu su içir gazı çıksın(ishal oldu)
çikolata verdim ağzına bayıldı bayıldı (vallamı?belli zaten alerji oldu)
biz çocuklarımızı hep böyle büyüttük (iyi mübarek olsun)

valla ben de olsam hç birine katiyen izin vermezdim... çocuk benim kimselere de karıştrmam. bunun sonuda gelmez zaten Ben bu babaannelerin her şeyi ben bilirim tavırlarını anlamıyorum. Benim kayınvalide 31 sene önce çocuk büyütmüş mesela şimdi kadın nerden anlasın o zamanın şartlarıyla şimdiki aynı mı? Sonuçta o da tecrübeli değildi çocuk büyütürken.. en doğrusu insanları sıkboğaz etmemek

benim oğlum dopdu 1 hafta yoğun bakımda kaldı ve ilk 20 gün meme tutamadı. 15 günlükken tüm akrabalar eltiler görümce vs geldieve. ben yemek hazırlıyorum msafirlere ve sezeryan olmuşum. eltim gelmiş diyor ki işi biz yapalım sen çocugu emzir. o güne kadar memeyi tutamamış hepsinin gözü önünde emzirsem tutabilecek. görümcem diyor ben emzirsem sütüm gelir bee. sanki bizde süt yok. bi de bebeği emzirirken bi şey varmış gibi dikilip bakarlar ya tepende deliriyorum. şimdi yine hamileyim. bu sefer tavrımı net koyacağım. hastaneye kimseyi istemiyorum. ilk doğumumda daha üstümü giymeden odam dolup taşmıştı. görümcem 2 çocukla gelmişti ve 1 saatte yakın kaldılar yanımda. o sıcakta eşim üstüm belli olmasın diye bi de battaniye örtmüştü üstüme.

Boyle mi giydirilir cocuk.. Usuyo bu çocuk.. Oglum hickirir, usutmussun cocugu der.. Hickirmakla usumenin ne alakasi varsa.. Emzirirkn kucagimdan almaya calisir ona cok snir oluyorum.. Cocuk hafif huzursuzlandi sakinlestirmeye calisirken pat kucagimdan almaya kalkiyo bi de diyo ki ah yawrıııııım annen aglatti mi senii gel gel kiyamamm.. Niye ben aglatayim ki.. Sıkıcam bi gun ümügünü.. Bi de anneeeemm diye sewiyo cocugu.. Onun annesi benim ya sana noluyosa.. Babaannesisin sadece. Yerini bil yahu..

Boyle mi giydirilir cocuk.. Usuyo bu çocuk.. Oglum hickirir, usutmussun cocugu der.. Hickirmakla usumenin ne alakasi varsa.. Emzirirkn kucagimdan almaya calisir ona cok snir oluyorum.. Cocuk hafif huzursuzlandi sakinlestirmeye calisirken pat kucagimdan almaya kalkiyo bi de diyo ki ah yawrıııııım annen aglatti mi senii gel gel kiyamamm.. Niye ben aglatayim ki.. Sıkıcam bi gun ümügünü.. Bi de anneeeemm diye sewiyo cocugu.. Onun annesi benim ya sana noluyosa.. Babaannesisin sadece. Yerini bil yahu..

sizin kayınvalide benimkinden beter gerçi bizim daha doğmadı bakalım başımıza neler gelecek.. benim kayınvalidem çok bilmiş... daha 5 aylık hamileyim başladı bu senin kızın olacak ben biliyorumdiye. ben de erkek olabilir dedim hadi iddiaya girelim dedi o gün doktor da kız deyi,nce bu başladı gülmeye bendemiştim diye şimdi bile anneler bilir diye geli,p uyuz uyuz konuşup delirtiyor.... bir de o benden daha heyecanlıymış sanki ben heyecanlı değilim yAHU anne olacak olan benim sana ne oluyor.
bana ters gelen bir şey söylediğinde ona cevap veriyorum allahtan

Dogum yaptim hastaneyim bebek yogun bakimda gozum birsey gormuyor ne geleni ne gideni agri bile hissetmiyorum tek
derdim cocugumu yogun bakimdan cikarmak, kayinvalidemide cok severim, hamileligimdede, dogumdan sonra hep yardimci oldu annem kadar... uzakta olsakda hergun yemekler yapti ama hastanede 2. gunu kazayla karnimi gordu tabi ben 105 kilo olmusum vucut odem toplamis top gibiyim, her tarafimda catir catir catlamis bu benim karnimi bir gordu ahhh kizim hemen burdan cik bu catlaklara yaglarla masja yaptir dedi :))) nasil dedim? catlaklarin cok kotu boyle olmaz dedi... o zamana kadar aglamayan bentum doktorlarla savasa girmis gibi herkesi geri puskurten ben oturdum agladim... bebegim yogun bakimda catlaklarim
umrumdami diye isterse yuzumde catlasin diye agladimmm bebegim 7,5 aylik oldu hala catlaklara masaj yaptir diyor ... bende icimden guliyorum:)

Aç bu çocuk aç,emzir bunu(çocuk kucaklanmış geliyordur bile)
Bunu giydir,bunu giydirme,bu kaka mı yaptı,ıslak mendil kullan,kullanma,
Bu çocuğu ne zaman yıkıycaz,bu banyo soğuk,bu su sıcak(ya da tam tersi)
Sırtına bişey al,ayağına bişey giy,şunu iç,şunu yeme..
DEFOLUN GİDİN EVİMDEN ULEEYYYYNNN :52: :41: :37: :36:

Ya herkes kayınvalidesinden bahsetmiş bense annemden çekiyorum, hala tutturmuş üşüyor bu cocuklar , ince giydiriyorsun diye. Gecen gün gelinin yanında bana benim aldığım kalinlari giydir diyor ,ben bilmiyorumya çıplak çıkarıyorum sokağa. Hergeldiginde getir mama yedireyim diyor 19 aydır cocuğumun mama yemediğini anlatamadım . Şimdi taktik değiştirdi çorba getir yedireyim diyor zaten o olmasa ac geziyor benim cocuklar. Bari el kızının yanında yapma, şov mu yapıyorsun geline, yani ablan anlamıyor ben biliyorum mu demeye çalışıyorsa artık
Birde göğüslerini ov meselesi vardı , öldürmüştü beni, kızım ilk doğduğunda göğüsleri şişti , araştırdım ovulmasi sakıncalı diyordu, tutturdu her telfda göğüslerini ovdunmu, bin defa söyledim ovulmayacak diye, busefer benden gizli ovalarken yakaladım
Bir zamanda tutturmuştu hergeldiginde banyo yaptıralım diyordu, kvalidem engel oldu bu soğukta hergün cocuk yıkanır mı diye, birde o kadar ısrar ediyor ki kurtulmak için izin veriyorsunuz mecbur
Gecen de tutmuş 19 aylik oglum icin ilk doğduğunda bacakları egriydi ben sakat sandiydim diyor, yuh dedim artık yeni doğan bebek tabiki o pozisyonda olacak nasıl sığacaktı ki başka
Valla ben ne yapmaya çalışıyor anlayamadım, ilk zamanlar bebekten çok anamla mücadele ettim

Ya benim annemde böyle , okadar sahiplendiki cocukları artık onların annesi benim demek zorunda kaldım , nasıl birşeyse öz kızının önüne geçmeye çalışıyor kadın , acaba çok seviyor ondanmi diyorum art niyetli olmayayım diyorum ama sabrimi tüketiyor bazen
Ben ve kvaldem tavir koyunca Şimdi biraz çekti kendini ama bir ara hayır benim cocuklarım diyebiliyordu.

benim kayınvalidem çok iyi niyetlidir ama 53 yaşında değil de 17 yaşındaki aklı bi karış havada ergen kız gibi bi acayip, cehalet mi saflık mı çözemedim. daha yeni evliydik doğum kontrol hapına başladım çok kilo aldırınca 1 yıl sonra bıraktım bunu da çok iyi biliyo kendisi neyse takvim yöntemini tutturamadık:) hamile kaldım müjdeli haberi verdik kayınbiraderim dedi ki "yenge üstümden bi yük kalktı siz evlendiğiniz günden beri annem "bunların çocuğu olmuyo" diye üzülüp başımın etini yiyo" dedi varan 1!

doğuma yakın eşim de ben de 8 aylığız diye erken bekledik kızımızı ama o tahmini doğum tarihine 5 gün kala doğdu kayınvaldem hergün annemi arayıp "günü geçti napıcaz vah vah" diye kafa eti yemiş annem bana söylemedi bile yine kendi itiraf etti.
doğumumu hiç anlatmayayım stresten gelen sancım gitti suni sancıyla doğum yaptım.

ertesi gün oldu eve geldik k.valdem akrabalarıyla gelip "biz kahve içmeye geldik" dedi. bütün gece uykusuz hastanede refakatçi kalan annem eve gitmişti yemek yapmış uyumadan gelmiş bi de onları doyurduk. gene aynı gün k.valdem " bu bebek niye bu kadar çok uyuyo, uyansaydı da sevseydik" deyip durdu çocuk 1 günlük!!

devam eden birkaç gün de "doktora sor bu çocuk çok uyuyo" diyip durdu kendisi iki çocuk sahibi! kızım ilk günlerde gözlerini pek açmıyordu sonradan anladık ki gözü renkli diye ışıktan rahatsız oluyormuş hergün sordu hergüüüün günde üç kez tlf açtı "gözünü açtı mı gözünü açtı mı?"

şimdi kızım 3,5 aylık ve fiziksel zihinsel her bakımdan akranlarından ilerde 6 aylık bebek gibi, bi kusur bulamıyo bebek bende susunca ya da bana gülünce çok kıskanıyo ve hep "beni görmüyo ki çocuk"! diyo halbuki haftada iki kez yarım saat yol tepiyoruz. "ayyy sende sustu çok alınıyorumm" diyo ya kimde susacaktı kapıcı mahmut efendi de mi susacaktı????:47:

Back