aaa ben burayı niye görmemişim :)))hemen yazıyorum
düşük yaptım..
hiiç tanımadığım eşimin bir akrabası sadece beni düğünde görmüş evine gideriz bu yeni gelininmi?
kayınvalide: hımmmm
akraba:kız çocuğu düşürmüşsün ?
ben :hoşbulduk
herkes:sus pus:))))
ertesi yıl tekrar giderim
kayınvalidenin komşusu:çocuk yokmu
ben:yok
komşu :tembel bu gelin ...abla
kayınvalide :hımmmm
ben :öfff pöffff
komşu: olmuyomu
ben:bilmem sen daha iyi bilirsin
herkes:sus pus:)))
tekrar tanımadığım başka akraba
bunu dr.a götürün ...abla yada ziyaret var kırklı baba oraya gidelim beraber
ben:)napıcaz kırk tas sumu dökücez
herkes :sus sus çarpılırz öyle denirmi
ben:öffffff pöffffffffff
doğum yapmadım ama düşükle idare edin:)
bundan 7 yıl kadar önce
eltim hamileydi ve cinsiyetini yeni öğrendi kız dediler
yan komşu(hiç hoşlanmadığımız biridir) ve kaynım arasında geçen diyalog
komşu-belli oldu mu cinsiyeti
kaynım-evet
komşu-neymiiiiişşşş
kaynım-kız
komşu-olsun o da evlat
kaynım-.............
8 aylık 2680 gr doğan kızım için elalemin söylemleri
-aaahhhhh aaaaaaaaahhhhhh şimdiki gelinlerin karnında bebek bile durmuyo
sanki ben dedim 8 aylık doğ kızım diye
-aaaa sezaryen oldun ya o yüzden sütün yok
-niye sezaryen oldun
-suyum azalmıştı
-olsun biraz daha dursaydı ne kadar durursao kadar iyidir anne karnı gibisi var mı
-hareketleri de azalmıştı ama
-eee o zaman normal doğum yapsaydın
-şeeyy zaten.....
-ama şimdikiler işin kolayına kaçıyo niye sezaryen olup da yarım ederler ki kendilerini
-yarım mı
-yooo işin kolayına kaçtığım falan yok yani
-e kızım kolay geliyo işte uyuyup uyanıyosun yanında çocuk doğmuş
-teyzeciiimmm benim ilk doğumum normal olmuştu zaten
-heee peki bunu niye sezaryen istedin be yavrum ilk doğumun çok mu zor oldu da böyle istedin
-
-ee söyledim ya teyze ........
hee tamam o zaman mecbur kalmışsın öyle desene
uyusun bırak elleme ağlamayan çocuga meme verilmez
sese ve seste uyumaya alışsın sonra gittiğin yerde napacaksın:1closedeyes:
su ver..çocuk susuz olurmu???:uhm:
aç bu çocuk ondan ağlıyor..kafamçokkarıştı
getir ben sallayayaım 2 dkk da uyuturum şimdi:jeyyar:
giydir aman üşümesin:bbo:
çok giyinmiş terlemesin:bbo:
güneşe çıkarma güneş çarpar..benneyaptımki
aa..çocuk kardeşsiz olmaz hemen bitane daha doğur laelaelaelaelae
tatlı ye sütün çok olsun:mymeka:
falanca..dediki aynı sizin tarafa benziyor..aaaa hatta tıpki sen...(aileden biri anlatıyor bunu..)
hergün yumurta verilmez dokunur çocuga..gazı var bunun yağ içir
dik dursun beline kuşak sar..
-bu cocuk ac (daha yeni emzirmişim bebeklerde emme refleksi var )
-bak ver gögsünü nasıl emcek(biziki şap şup emer)
-gördün mü demiştik:mymeka:
gamyoncuiremsu
üstünü az örtmüşüm
-bak hasta olcak battaniyeleri yıgarlar üstüne( onların gelcegi saati bilir yalandan iki battaniye atarım üstüne)
- aaaa bu kadar örtülmez ki isilik olcakÇok üzgünüm çoook
gamyoncuiremsu
cok alıstırmıssın kucaga-tatlicadiarzu-
yok canım agrısı varkötükedihüso
aynı bizim taraf(aynı benim aileme benziyo ama yok onlaraymıs benzese tamam da yok anam alakası yok)
gamyoncuiremsu
arkası kız (oglumun yüzünden belliymiş öbürünün cinsiyetikaydirigubbakcemile3)
anneme giderim (eşime bak gör hasta etcek usagı....kendi akrabalarına gidilince ses yok)
işe baslamak ta neymiş yap bir tane daha ikiz gibi büyüsünler kafamçokkarıştı
cocuk büyüttüm deme ssen birde bizi görseydin:1ninca:
daha sayarım şimdilik bu kadar
offfffffffff one yaaaaaa veremedinmi agzının payını..... çileden cıkartıyorlar ya insanıherkes kayınvalideden dert yanmış benim gibi görümce mağduru yok galiba:)))))))) rahmetli kayınvalidem melek gibiydi çok severdi beni,mekanı cennet olsun inşllhh....gelelim görümceme 2 sene bebeğim olmadı ondan yana bi laf duymadım,problem %50 eşimde %50 bendeyken,ben hormonlarımla ilgili ondan olmuyo dedim hep,eşimi hiç katmadım olaya,neyse 2 sene sonunda hamile kaldım,bizim bilmişşşşşşşşşş ötesi görümce başladı şunu yap bunu ye bunu iç,ondan beişey olmaz yap o işi,elime yük verirdi al neolacak,ayağına çorap giy,kii ayaklarım hiç ısınmadıgı için çorapsız gezmem,buarada görümcem bekar,ama hamileliği benden iyi biliyodu:))) eltimin bebeğinin bütün eksiklerini gördüler benimkine bi çorap bi kundak aldılar,herşeyi annemlerle biz aldık,annem bişey alıyodu cıkkk o olmamış değiştir,aaa bunu niye aldınız kullanışsızz,bunun rengi olmamışş ,çok bilmiş madem öyle kendin alsaydın,neyse kuzucum doğdu asıl sıkıntı o zaman başladı,ben hiç teklif etmedim ama geldi 1 ay bizde kaldıı ve çileden çıktım ben
sütün mü yetmiyo
bu bebek huysuz
hastalıklı mı
gazı çok var,çorap giy diyorum sana
eve misaifr gelirdi başlardı anlatmaya sütü gelmedi hemen ben komposto yaptım,ben bakıyorumm,sanki ben dedim kal diyeee
çocuk aç kalmış sarılık oldu
anadizi almıştı annem,kıskançlık yapacak ya,bunda rahat etmiyo çocuk ,tek başına yatırmaya alıştır ki çocugumun hala tükmük problemi var,tükmüğünü yutamıyo hep tıkanıyo sürekli uykusunda takip ediyorum,ben o çocugu 2 sene beklemişim tek başına niye bırakıyım,herşeyim o benim
yastıksız yatırr,ya bu çocugun yastıksız yatması demek tükmüğünü atamamsı demek bunu düşünen yok,offf bide derdi dr ne bilirmiş diyeeee ,allah bana o zaman bi sabır verdi sıkıntı çıakrmadım şimdi olsa dayanamzdım
şimdi gezmeye gidiyoruz,çocugu hemen alıyo benden,onu çok seviyomuş kızım:))) herşeye muhalafet oluyo ,delirtiyo beni,çocugu giydirmeme bile karışıyo:))) off allah ım görümceee aklım çıktı seni görünce:))))
herkes kayınvalideden dert yanmış benim gibi görümce mağduru yok galiba:)))))))) rahmetli kayınvalidem melek gibiydi çok severdi beni,mekanı cennet olsun inşllhh....gelelim görümceme 2 sene bebeğim olmadı ondan yana bi laf duymadım,problem %50 eşimde %50 bendeyken,ben hormonlarımla ilgili ondan olmuyo dedim hep,eşimi hiç katmadım olaya,neyse 2 sene sonunda hamile kaldım,bizim bilmişşşşşşşşşş ötesi görümce başladı şunu yap bunu ye bunu iç,ondan beişey olmaz yap o işi,elime yük verirdi al neolacak,ayağına çorap giy,kii ayaklarım hiç ısınmadıgı için çorapsız gezmem,buarada görümcem bekar,ama hamileliği benden iyi biliyodu:))) eltimin bebeğinin bütün eksiklerini gördüler benimkine bi çorap bi kundak aldılar,herşeyi annemlerle biz aldık,annem bişey alıyodu cıkkk o olmamış değiştir,aaa bunu niye aldınız kullanışsızz,bunun rengi olmamışş ,çok bilmiş madem öyle kendin alsaydın,neyse kuzucum doğdu asıl sıkıntı o zaman başladı,ben hiç teklif etmedim ama geldi 1 ay bizde kaldıı ve çileden çıktım ben
sütün mü yetmiyo
bu bebek huysuz
hastalıklı mı
gazı çok var,çorap giy diyorum sana
eve misaifr gelirdi başlardı anlatmaya sütü gelmedi hemen ben komposto yaptım,ben bakıyorumm,sanki ben dedim kal diyeee
çocuk aç kalmış sarılık oldu
anadizi almıştı annem,kıskançlık yapacak ya,bunda rahat etmiyo çocuk ,tek başına yatırmaya alıştır ki çocugumun hala tükmük problemi var,tükmüğünü yutamıyo hep tıkanıyo sürekli uykusunda takip ediyorum,ben o çocugu 2 sene beklemişim tek başına niye bırakıyım,herşeyim o benim
yastıksız yatırr,ya bu çocugun yastıksız yatması demek tükmüğünü atamamsı demek bunu düşünen yok,offf bide derdi dr ne bilirmiş diyeeee ,allah bana o zaman bi sabır verdi sıkıntı çıakrmadım şimdi olsa dayanamzdım
şimdi gezmeye gidiyoruz,çocugu hemen alıyo benden,onu çok seviyomuş kızım:))) herşeye muhalafet oluyo ,delirtiyo beni,çocugu giydirmeme bile karışıyo:))) off allah ım görümceee aklım çıktı seni görünce:))))
nasıl olurda sevgili görümcemin en önemli marifetini unuturum:)) kızlar bebeğim doğdu,neymiş doğar doğmaz şekerli su verilirmiş,hastanede yapamadı eve geldi ben uykudayken vermişş,neyse çocugu hıçkırık tutuyobende hıçkırınca emziriyorum geçsin diye bazen geçiyo bazen geçmiyo bebek bu tabi hıçkıracak, bu gitti çarşıdan limon aldıda geldi,neymiş hıçkırınca limonlu şekerli su verilirmiş,çaktırmadan bikaç sefer onuda yaptıı,yakaladım ama:))))))) çocugun gaz sıkıntıları başladı gitti çarşıdan muskat cevizi aldıda geldi,çok düşüncelidr çokkkkkk ,bikaç sefer verdi baktım çocuk sabaha kadar uyuyo bi araştırdım uyuşturuyomuş meğerse,onuda attım çöpe,çocuk 20 günlük oldu kahvaltıdayız bi anda o kadar hızlı bi hareketle tayin pekmez verdi çocuga ben delirdimmm,neolmuş verdiysem ilk başlarda sütün yetmedide mama verdilarya hastanede dedi uyuzzzzzzzzzzz,anlattıkça deliriyorum,bi kerede hızlıca salata suyu verdi 2 aylıkken,eşime dedim artık konuş ablanla yeter çocuk benm çocugum neoluyo ya dedim,oda dedi ablasına abla 6 aylık olana kada verme bişey diye,allah ım millett kaynanadan çeker ben görümceden çekiyom,hiç aklıma gelmezdi görümceden dert yanacağımmm:))))) şimdi görüyo bazen artık kendi evinde 1 aydan sonra gitti çok şükürrrr ,ayy halamm senin burnun mu akıyo seni hasta mı ettiler yavrum bakamıyomu annen diyooooooo,deli ya ,öldürsem günahı yok:))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?