Çıldırtan sözler...

"aclık ağlaması bu sen en iyisi mama da ver" diye diye o kadar beslemişiz k yavrumu çok kustu

ay aynen yaa kızkardesımın kızı va beraber nıkaha gittik ben ablayım ya baktı bende yok
aaa kısır mısın sen dedi böyle

şok olmustum kımse bılmıyo kı ıste canımm bız ne cekıyoruzz yok kan pıhtılaşması yok
leke yok kanama ahh ahhh kadına 7 aylık bebemı kaybettım desen ne fayda öküzlük baki tövbe yaa

hahah ay bana da aynını dıyodu herkes olsun bı dahakıne diolardı ne gıcık bişe yaa

hepsini gırtlaklamak istıyorum.gecen akşam kayınvalıdemlerden çıkıyoruz bu arada 2.kızıma hamıleyım eşimin babası eh belkı 3.de erkeği bulursuınuz dedi.ya sabır şeytan dedı kalk geçir bıtane ağzına.
eşim de 3.de kzı olursa toprağa mı göecez dırı dırı dedi.bız memnunuz çocuklarımızın cınsıyetınden yok bı şıkayetımız dedi.okumak anca cahıllığı alıyo işte eşşeklık bakı.kaldı kı bu adam unı.mezunu karıyer sahıbı bırı ama zıhnıyete bak.dua edıyorum ben de ılerıde benım kızlarıma muhtaç olsunlar ınşallah dıye

harikasın,malesef tüm sezaryenlilerin yaşadığı durum,benim de...
kızım 4 kg doğdu,kilo almaya devam ettiğinden ve artık çatı yapımın bu büyüklüktebir bebeği doğurmaya müsade etmediğinen 39+5 te alındı kızım.aynı gün sancım da başlamıştı ama doktorum artık riskli kiloya ulaştığından bekletmedi.
annem-hiç de 4 kg gibi değil,normal yapmadın
annem-işte hep sezaryenden,normal yapmadın
annem-şimdi hep böyle kolaya kaçılıyor,normal olsaydı
ben-anne 4 kg yaa,36 beden inanım işte doktor olmaz dedi daha napıyım
annem-kardeşin de 3900 doğdu ben normal yaptım
ben-ama 20 gün hastanede yattın,hala hasarlı vücudun daha neyi savunuyorsun,ben 1 haftada kalktım!
annem-öyle,doğru çok çektim,ama bak senin kızın emmedi,hep o sezaryenin yüzünden.
ben-Anneeee,ben 2 ay emzirdim sezaryenle,sağıp sütümü vrdm,sen normal doğumla 3 ay anne sütü verdin yeter yaa
annem-olsun,normal yapaydın iyiydi)
ben--------------(mavi ekrana bağlıyorum artık)

bu diyaloğu herkesle yaşıyorum ama en çok anemle olanı kızdırıyor beni.bir de resmi kayıtlarda 4kg doğan kızımın gören herkes tarafından ' öyle 4 kg çocuk mu olurmuş,bir ynlışlık var o işte' yorumu.

bu arkadaşlara aynen katılıyorum her kafadan bi ses çıkıyor ama ben yinede hep kendi bildiğimi okudum

Sadece anne sütü alan bebeğin her altı değiştiğinde:
*Aaaa bu çocuk ishal olmuş,neden ishal bu çocuk?
*İshal değil o,anne sütü alan çocuk sıvı kaka yapar.
*Katı yapması lazım,cıvık yapmış.
*Katı değil sıvı kaka yapması lazım,sarı,pütürcüklü.
*Su gibi yapmış,niye acaba?
*...(ya sabır)
*Yani niye ishal acaba hasta mı,doktora mı götürsek?
*

Bir sonraki alt değişimi:
*Gene cıvık yapmış,ishal bu çocuk.Niye acaba?
*(Allah'ım sana geliyorum!)

herkes kayınvalideden dert yanmış benim gibi görümce mağduru yok galiba:)))))))) rahmetli kayınvalidem melek gibiydi çok severdi beni,mekanı cennet olsun inşllhh....gelelim görümceme 2 sene bebeğim olmadı ondan yana bi laf duymadım,problem %50 eşimde %50 bendeyken,ben hormonlarımla ilgili ondan olmuyo dedim hep,eşimi hiç katmadım olaya,neyse 2 sene sonunda hamile kaldım,bizim bilmişşşşşşşşşş ötesi görümce başladı şunu yap bunu ye bunu iç,ondan beişey olmaz yap o işi,elime yük verirdi al neolacak,ayağına çorap giy,kii ayaklarım hiç ısınmadıgı için çorapsız gezmem,buarada görümcem bekar,ama hamileliği benden iyi biliyodu:))) eltimin bebeğinin bütün eksiklerini gördüler benimkine bi çorap bi kundak aldılar,herşeyi annemlerle biz aldık,annem bişey alıyodu cıkkk o olmamış değiştir,aaa bunu niye aldınız kullanışsızz,bunun rengi olmamışş ,çok bilmiş madem öyle kendin alsaydın,neyse kuzucum doğdu asıl sıkıntı o zaman başladı,ben hiç teklif etmedim ama geldi 1 ay bizde kaldıı ve çileden çıktım ben
sütün mü yetmiyo
bu bebek huysuz
hastalıklı mı
gazı çok var,çorap giy diyorum sana
eve misaifr gelirdi başlardı anlatmaya sütü gelmedi hemen ben komposto yaptım,ben bakıyorumm,sanki ben dedim kal diyeee
çocuk aç kalmış sarılık oldu
anadizi almıştı annem,kıskançlık yapacak ya,bunda rahat etmiyo çocuk ,tek başına yatırmaya alıştır ki çocugumun hala tükmük problemi var,tükmüğünü yutamıyo hep tıkanıyo sürekli uykusunda takip ediyorum,ben o çocugu 2 sene beklemişim tek başına niye bırakıyım,herşeyim o benim
yastıksız yatırr,ya bu çocugun yastıksız yatması demek tükmüğünü atamamsı demek bunu düşünen yok,offf bide derdi dr ne bilirmiş diyeeee ,allah bana o zaman bi sabır verdi sıkıntı çıakrmadım şimdi olsa dayanamzdım
şimdi gezmeye gidiyoruz,çocugu hemen alıyo benden,onu çok seviyomuş kızım:))) herşeye muhalafet oluyo ,delirtiyo beni,çocugu giydirmeme bile karışıyo:))) off allah ım görümceee aklım çıktı seni görünce:))))

offfffffffff one yaaaaaa veremedinmi agzının payını..... çileden cıkartıyorlar ya insanı

:))))))))) şu son cümlen çok komik kafiyeli olmuş birde görümce aklım çıkdı seni görünce ha:)))))

nasıl olurda sevgili görümcemin en önemli marifetini unuturum:)) kızlar bebeğim doğdu,neymiş doğar doğmaz şekerli su verilirmiş,hastanede yapamadı eve geldi ben uykudayken vermişş,neyse çocugu hıçkırık tutuyobende hıçkırınca emziriyorum geçsin diye bazen geçiyo bazen geçmiyo bebek bu tabi hıçkıracak, bu gitti çarşıdan limon aldıda geldi,neymiş hıçkırınca limonlu şekerli su verilirmiş,çaktırmadan bikaç sefer onuda yaptıı,yakaladım ama:))))))) çocugun gaz sıkıntıları başladı gitti çarşıdan muskat cevizi aldıda geldi,çok düşüncelidr çokkkkkk ,bikaç sefer verdi baktım çocuk sabaha kadar uyuyo bi araştırdım uyuşturuyomuş meğerse,onuda attım çöpe,çocuk 20 günlük oldu kahvaltıdayız bi anda o kadar hızlı bi hareketle tayin pekmez verdi çocuga ben delirdimmm,neolmuş verdiysem ilk başlarda sütün yetmedide mama verdilarya hastanede dedi uyuzzzzzzzzzzz,anlattıkça deliriyorum,bi kerede hızlıca salata suyu verdi 2 aylıkken,eşime dedim artık konuş ablanla yeter çocuk benm çocugum neoluyo ya dedim,oda dedi ablasına abla 6 aylık olana kada verme bişey diye,allah ım millett kaynanadan çeker ben görümceden çekiyom,hiç aklıma gelmezdi görümceden dert yanacağımmm:))))) şimdi görüyo bazen artık kendi evinde 1 aydan sonra gitti çok şükürrrr ,ayy halamm senin burnun mu akıyo seni hasta mı ettiler yavrum bakamıyomu annen diyooooooo,deli ya ,öldürsem günahı yok:))))))

Ayyyy Allah sabır versin sana valla..
bu arada görümceyle ilgili bir özlü söz de benden gelsin """" GÖRÜMCE GÖZTAŞI GÖRDÜĞÜN YERDE BAS TAŞI""""

güzel sözmüş :))) amin cnm saol sabır taşı oldum valla,allah tan eşim anlayışlıda üzmüyo beni,benim karım çok iyi bi anne,annesi daha iyi bilir diyo bitiriyo işi:)))))))) nedir bu çektiğimiz bilmiyorumki,insanın eşine,yuvasına saygısı olmasa hiç sabredemez heralde diye düşünüyorum,allah sabır veriyo valla,bende görümceyim ama yanlışlıkla gelinimizi kırarım diye kelimeleri seçerek konuşuyorum,çocuguna müdahale etmiyorum,ediyorum ama annesini üzecek kıracak şekilde değil,çocugu alıp halamm annen sana bakamadı mı demiyorum,annesi herkesten çok düşünür yavrusunu

sütün gazlı ondan bu kız da cok gaz var
kucagına alma bak bzim torunu annesi hiç almaz mübarek sankı ağlasın diye dogurdum
kızım emmek istemiyordu emzirmeye çalıştıgım için ağlıyor yandaki komşu gelmiş açlıktan aglıyordur sütün yetmiyor
kızımın kırkının cıkmasına 1 gün kalmış cok bilmiş kayınvalidem kırk cıkarmya bılıyor musun dıye soruyor tesrif edipte yardıma gelmeyecek bu arada annem ve akrabalarım baska sehırde yasıyor kızımın kırkını kendım cıkardım aynı gün soruyor onu yaptın mı bunu yaptın mı
kızıma evde yemek hazırlayıp öyle babaanneye bırakıyorum aksam gelıyorum yemeklere dokunulmamaıs onu yemedı senın yaptıklarını yemıyordıyor kayınpeder o neymıs oyle ben olsam bende yemem ne bıcım yemek onlar yorumu yapıyor
yolculuk yapmaısım gelmısım kızım 7 gunluk oglen olmus daha bırsey yememısım kayınvalidem bulgur pilavı pişir ye sütün artar sütün yetmıyor dıyor (en az 10 defa ) yanında da eltım kaynım var kalkıp kımse yemek hazırlamıyor ben hazırlıyorum onuda utanmadan afıyetle yediler kızım agladıgı ıcın ben o yemegıde yıyemıyorum gelınce baktım sofra toplanmıs kayınvalıdem yemezsın dıyee kaldırdımm :26::26::26::26:

Son düzenleme:
bir akrabanın evine gitmiştik ordaki yaşlı teyze soruyor sen emzirmiyo musun bende yok 9 aylıkken kendi bıraktı teyze niye zorlamadın ben zorlamaz olur muyum aç bile bıraktım yinede emmek istemedi teyze erkek çocuğu askere gidiyor asker hakkı diye bişey var emzirmen lazımdı diyor sinir edici bir ısrarla sonunda ekliyor BENDE OĞLUMU 7 AY EMZİRDİM al burdan yak kadın beni niye ezikliyosun o zaman sen niye zamanında emzirmedin peki ben emmeyi bıraktı diye kaç gün kendime gelemedim konuşmak kolay

benim minik kuşum 21 mayıs da 5 aylık olacak, eşimin sevgili annesi: kendisi söylediğine göre o da, 3 ay mama takviyeli emzirmişken, ben göğsüm kanayarak emzirmeye devam etmeye çalışırken, biz de ağlaya ağlaya emzirdik ... ayrıca yine ilk 3 ay içinde süt verebildiğini söylemesine rağmen (sadece süt alan kızım yeni yeni gece bi kere kalkıyo, o nasıl emzirince çocuk 3 aylık bile değilken 6 saat duruyormuş bilmiyorum), ben 12'de emzirirdim sabah 6'da kalkardı ... ilk hafta gelen çok önemli olan rengi sarımsı ve koyu kıvamlı sağdığım süte, nasıl emzirdiyse hiç görmemiş gibi, hıııım yağlı sütün ... bebeği yıkayacağız küvetin ayağı var, ah ah biz yerlerde büküle büküle yıkadık ... kızım çok şükür ya ana kucağında ya yatağında hafif sallama ile uyuyo, ben bırakırdım kendi uyurdu ...

Yaa kızlar etmeyin eylemeyin, kayınvalidelerinizden veryansın etmeyin bu kadar, bakın çoğumuz oğlan büyütüyoruz, biz de kayınvalide olacağız bir gün. Tecrübelerinden yararlanmak lazım. Tabi hak adalet tanımayıp incitenler müstesna. Lütfen anlamaya çalışalım, emin olun ki çoğu bizim ve bebeklerimizin yani torunlarının iyiliği için söylüyor. Sabredelim olmazsa. Sinir olmaya ne hacet.

ayağını üşütme.üşütürsen sütünden çocuğa geçer
ciğerlerinin gelişmesi için ağlaması lazım. kucaklama ağlasın
çok ince giydirmişsin

doğumuma 1 gün kala gelen kayınvalidem aldığım kilolar ve ödemden dolayı şişen bütün vucudumdan dolayı tipin kaymış demesi
emzir sürkli mama verme demesi üzerine aç kalan çocuğum
ah kafam ah ne dinliyorsun ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…