Çıldırtan sözler...

ayağına patik giğdir:emir_bebek:
biberon verme aklinialirimsmile
ağlasın ciğerleri gelişir akannehir
kayınvalidem'bebek benle yatsın ' der :olmaz:
uykusu yok bu bebeğin :umursamaz:
su ver mafoldumben
falan filan bisrü şeyyyyy aklıma gelmiyor:bbo:.

altını değiştirdin mi?
(özellikle de bebek uyurken, hatta zar zor uyutmuşken...)
yok değiştirmedim, değiştirdiysem de bida değiştireyim dimi uyandırmak lazım çocuğu bi şekilde
:emir_bebek:

yeni doğan bebeklerin kakaları sıvı olur..
sağlıkçı kayınvaliede bana sorar
"ishal misin?"

hastaneden çıkarken ağlatır evde bayıltır dırdırı bitmez ayırmaya çalışır
sütüm gelmez
"yemiyor ondan" der..

ilkönce emzir sonra biberon ver der annem,memeyi bırakırmış,sağdığım sütüiçiremez oldum kadının dırdırındann.............

Sanki bir tek sizde cocuk var:kızgın:
Bizim zamanimizda bezmi vardi mamami vardi( Ben hic zaman kiyaslamasi yada a$agilama yapmadimki):olmaz:
Cocukla cok ilgilenip üstüne düsünüyorsunuz sonrada gelip bize dert yanmayin( Sanki kac kere geldikde dertlendiysek):kızgın:
Eskiden bizler her$eyi yerdik cocukta ne gaz olurdu ne mizmizlanirdi ( sürekli eskiyle kiyaslama):kızgın:
Uykudan uyaninca sirtina yelek giydir ü$ütür hasta olur sicaktan terleyince cok giydirdin soy geri (alalalalal bir karar verin )fisfisfis
vs.vs. bir sürü dahaa böyle :uhm:

benim gıcık kaynanam da, hastaneden gelmişiz.. bebeğim daha yeni yeni alışıyor memeye, bi yandan da mızılıdanıyor ben emzirmeye çalışıyorum sezaryen dikişlerim ağrıyor.. annem ve eşim yardımcı olmaya çalışırlarken gerizekalı kaynana doyuramıyosunuz çocuğu!!! diye evde bağırıp duruyordu
ha bir de elimde dr kaan kocatepe'nin 9ay 10 gün kitabını almışım memelerimdeki dolgunluk ateş ve acının neden olduğunu öğrenmeye çalışıyorum daha 2-3 günlüğüz, ne yapmam gerek diye kitabı karıştırıyorum... gerizekalı karşımda oturmuş incilerini döküyor: kitaptan çocuk bakımı öğrenilseydiii!!! diye... ya rabbi diyorum kızım bir derdin mi var, iyi misin diye sormaz... başka şeyler de söyledi... üstüne bi de davranışsal sorunlar da eklendi...

artı, hastanedeki ikinci günümüzde anne gibi değil sanki ziyaretçi gibi süslenip püslenip geldi, bir de üstüne odada iğrenç parfümünü sıktı...o koku nedeniyle midem feci bulandı.. hemşire bulantı giderici bir iğne yaptı ancak zaten zar zor yediğim hastane yemeğini kusmama engel olamadı.. yatağımda, çarşafa saçılan ıspanak ve spagettileri unutmayacağım bir ömür.. tarih 20 Nisan 2010 yer: medical park göztepe hastanesi...

SONUÇ: zaten nefret ettiğim ancak eşim üzülmesin diye saygı gösterip şimdiye dek tek kötü söz söylemediğim kaynanadan şimdi ölümüne nefret ediyorum, kendisiyle konuşmuyorum... aman oğlum ankaraya gelin diyen kaynananın bu davetlerine şiddetle karşı çıkıyor ve evde onun her adını duyduğumda ya da eşimi aradığını öğrendiğimde sinir krizi yaşayıp 5 yıllık evliliğimiz boyunca bana sarf ettiği sözleri eşime de hatırlatıp kendisinden nefret ettiğimi ve eğer karşılaşırsak ona neler yapabileceğimi sevgili eşime bir güzel anlatıyorum... SONUCUN SONUCU: eşim bana hak vermekle birlikte bir daha altta kalmamamı ve ne istersem anasına söyleyebileceğini beyan etmiştir... şimdi bunları yazarken bile kalbim küt küt diye çarpıyor.. bunca yılın içine atmışlığı alttan almışlığı tepkisizliği.... ulan sen ne hakla benim bebeğime bakma şeklimi eleştirirsin... ve daha neler neler demek istiyorum... benim gibi sakin ve her daim güleryüzlü bir insanı ne hale getirdin be kadın...

ilkönce emzir sonra biberon ver der annem,memeyi bırakırmış,sağdığım sütüiçiremez oldum kadının dırdırındann.............

Doğru ama
bebek emerken memeyii bir caba sarfediyo ama biberondan fazlasıyla hazır süt geliyo bu yüzden hazıra alışıyoo 2 çoçufk büyütmüş biri olarak her söylenen sözüde yabana atmayın derım en azından bu sözünü dınle ;)

3 kez hamile oldugumu söyledık geçenlerde kayınvaldeme görümcemlerdeyken
görümcemle hamılelik üzeri sohbete devam ederken kayınvaldem
Bunun yine kızı olur dedi :S eşimde olsun biz kızları seviyoruz dedi
garip bir kadın ama kızlarınada aynı hırçınlıkla davrandığı için sadece mesafe koyup her zaman bir araya gelmemeye calışıyorum özellıkle böyle hırcın davrandıktan sonra arayı açıyorum
İlk bebegim oldugunda yanıma gelmişti o konuları yazmıyorum yazarsam hamıle hamılee yine sinirlerım hoplar sinirimi tazelemeyım Allah bilsin napalım gülü seven dikenıne katlanmak zorunda kızlar :(

. SONUCUN SONUCU: eşim bana hak vermekle birlikte bir daha altta kalmamamı ve ne istersem anasına söyleyebileceğini beyan etmiştir... şimdi bunları yazarken bile kalbim küt küt diye çarpıyor.. bunca yılın içine atmışlığı alttan almışlığı tepkisizliği.... ulan sen ne hakla benim bebeğime bakma şeklimi eleştirirsin... ve daha neler neler demek istiyorum... benim gibi sakin ve her daim güleryüzlü bir insanı ne hale getirdin be kadın...

ne güzel sana analyış gösteren bi esin var.. bende 2 ay önce doğum yaptım..cok zor bı doğumdu 9 saat normal için uğrastıktan sonra oğlumun kafasında sekıl bozukluğu olusmaya basladığı ve kordon dolanması olduğu için sezeryana aldılar.. hstaneden cıktık ertesi gun kayınvalıdemde geldı zaten annem benle kalıyor neyse gelsın dedık..ama nıyeti baskaymış banle ilgili anneme neler anlatmış beni hiç istememiş oğluna alma dese zaten almazmışta oğlu beni sevdiği için bısey dememiş.. ben saygısız terbıyesizmişim inançsızmışım ailem bei hiç yetiştirememiş.. hiç kadın değilmişim daha neler neler.. annem zaten yeni doğum yaptım ev kalabalık babam duyarsa buyuk tartışmalar yasanır dıye cok fazla cvp vermemiş.. neyse neden sonra oğrendim mecbur kaldı annem soyledi..bende eşime sordum..ve annesiyle görüşmek istemediğimi söyledim.. bana neler söyledi dövseydi daha iyiydi annemide yalancılıkla sucladı..hatta beni evde annemle yalnız bırakıp annesine gitti.. tlfnda annesine sorunca doğrumu bunlar diye kadının moralı cok bozulmuş cağırdı oğlunu koşa koşa gitti oda...şimdi hepsinden eşimdende nefret ediyorum.. ustelık hemşirelerin maşallah dediği çeşme gibi akan sütüm bi göğsumden neredeyse hiç gelmiyor diğeride cok azaldı..

ne güzel sana analyış gösteren bi esin var.. bende 2 ay önce doğum yaptım..cok zor bı doğumdu 9 saat normal için uğrastıktan sonra oğlumun kafasında sekıl bozukluğu olusmaya basladığı ve kordon dolanması olduğu için sezeryana aldılar.. hstaneden cıktık ertesi gun kayınvalıdemde geldı zaten annem benle kalıyor neyse gelsın dedık..ama nıyeti baskaymış banle ilgili anneme neler anlatmış beni hiç istememiş oğluna alma dese zaten almazmışta oğlu beni sevdiği için bısey dememiş.. ben saygısız terbıyesizmişim inançsızmışım ailem bei hiç yetiştirememiş.. hiç kadın değilmişim daha neler neler.. annem zaten yeni doğum yaptım ev kalabalık babam duyarsa buyuk tartışmalar yasanır dıye cok fazla cvp vermemiş.. neyse neden sonra oğrendim mecbur kaldı annem soyledi..bende eşime sordum..ve annesiyle görüşmek istemediğimi söyledim.. bana neler söyledi dövseydi daha iyiydi annemide yalancılıkla sucladı..hatta beni evde annemle yalnız bırakıp annesine gitti.. tlfnda annesine sorunca doğrumu bunlar diye kadının moralı cok bozulmuş cağırdı oğlunu koşa koşa gitti oda...şimdi hepsinden eşimdende nefret ediyorum.. ustelık hemşirelerin maşallah dediği çeşme gibi akan sütüm bi göğsumden neredeyse hiç gelmiyor diğeride cok azaldı..

Aslaaa ama aslaa eşinize annesini yada aplasını yada ailesinin bir üyesini karalamayın yada onların söyledıklerını eşlerınıze söylemeyın ne kadar haklı olsanızda maalesef haksız duruma düşüyorsunuz bırakın kendisi görsün yaşasın
annelerı ne yaparsa yapsın onlar annelerı canım bak kendini üzmüşün minnacık yavrunla sıkıntılar cekmışın zaten annenin sende kalmasına catlamıştır o ama o şuan masum kadın olmuş iste
aklında olsun kendin tavrını koy ama eşine belli etme kazanan sen olacaksın canım
bu arada bebişini iyi günlerde büyütt :70:

ayenn allahım yaa bnm kaynanamda aynı en ufak bışeyde arar oğlunu ağlar duygu sömürüsü yapar haklı olur..

Doğru demiş. Doktorlar bile önce emzir diyorlar. Sağdığın süt fazla geliyorsa derin dondurucuda saklayabilirsin. İlerleyen aylarda sütün azalırsa çok işe yarar

Doğru ama
bebek emerken memeyii bir caba sarfediyo ama biberondan fazlasıyla hazır süt geliyo bu yüzden hazıra alışıyoo 2 çoçufk büyütmüş biri olarak her söylenen sözüde yabana atmayın derım en azından bu sözünü dınle ;)

doğru diyorsun ama insan bazen dayanamıyor:))

kızlar başkalarının söyledikleri sorun değil ama şu lanet kayınvalideler ne dese batıyor!
gerçi onlar da batsın diye söylüyor..zerre kadar iyi niyeli olduklarına inanmıyorum.

benim kayınvalidemin bombaları çoktur ama en son 2 gün önce patlattı son bombasını.
kızımın beğendiği yerlerini kendi taraflarına benzetir,minicik bebekte eleştirilecek yer bulması ayrı konu tabi!!
görümcem kızımın ayaklarına bakıp ay nasıl tombiş,çok şeker dedi,
kayınvalidem olacak muşmula surat dönüp,
evet esraya benziyor ayakları,onun da etli-taraklı dedi!!
işin ilginç kısmı ayaklarım oldukça ince :)))
benim ayaklarım mı büyük diyince,evet 39 giymiyor musun dedi:))
eşi de hayır anne 41 dedi:)) üstelik 37 giyiyorum..

daha ultrason çıktısında alnı geniş olacak,annesi gibi demişti:))
mevzu uydurması da değil,sonuçta ayağım büyük olabilir,alnım geniş olabilir,yaratılış meselesi..

daha neler neler..
demem o ki,eğitim kültür ya da ekonomik durum ayrımı olmaksızın tüm kayınvalideler aynı..
oğullarını ellerinden almışız gibi düşman kesiliyorlar..
ee bir de evlat verip kendi çekirdeğimizi oluşturunca hepten bunalım oluyorlar..
asıl mevzu oğullarının bunları görmemesi ya da görüp görmezden gelmesi..

o ağlamaları,aman görüşmeyelim,seni görmeyeyim ama siz mutlu olun oğlum sözleriyle taçlandırılmış duygu sömürüleri vs vs

okuduğum kadarıyla herkes mesafeli ve saygılı davranıyor,ama yok boş durmuyor dili dikenliler!!

boşverelim arkadaşlar,mutlu çocuklar yetiştirmek için mutlu olmak zorundayız,
zor ama umursamayacağız:15:

kızlar başkalarının söyledikleri sorun değil ama şu lanet kayınvalideler ne dese batıyor!
gerçi onlar da batsın diye söylüyor..zerre kadar iyi niyeli olduklarına inanmıyorum.

benim kayınvalidemin bombaları çoktur ama en son 2 gün önce patlattı son bombasını.
kızımın beğendiği yerlerini kendi taraflarına benzetir,minicik bebekte eleştirilecek yer bulması ayrı konu tabi!!
görümcem kızımın ayaklarına bakıp ay nasıl tombiş,çok şeker dedi,
kayınvalidem olacak muşmula surat dönüp,
evet esraya benziyor ayakları,onun da etli-taraklı dedi!!
işin ilginç kısmı ayaklarım oldukça ince :)))
benim ayaklarım mı büyük diyince,evet 39 giymiyor musun dedi:))
eşi de hayır anne 41 dedi:)) üstelik 37 giyiyorum..

daha ultrason çıktısında alnı geniş olacak,annesi gibi demişti:))
z:15:

Aynı benım gorumcemle kayınvalıdem 5 aylıkken ultrason fotosuna bakıp burnu malesef sana benzıcek zederdı.Kemerlı olucak dedi.Bı de ustune tesellı olarak dur dur daha var doguma degısır belkı babasına ceker dedı. Babasının burnu cok guzel dumduz. Bende annesı benım tabıkı bana benzıcek bıraz babadan bıraz anadan olsun yeter dedım.
Gecen de kendı annem geldıgınde -ki bu olaydan haberlerı yok- kafası e..ye benzıyo dedı keske zederdıye benzeseydı demezmi. Ben de aa dur anne daha doguma var belkı degısır de bana benzer dedım :21:

Benim k.validem de oğlumu bir bana benzetmez. Taaa 7 sülalesinden alakasız birine benzetti geçen. Gören herkes "annesine benziyor" derken, bizimki inat etti ben hariç birine benzetmeye. Sütçüye benzetmediği kaldı bir tek =)))

kızlar bir şeyi çok merak ediyorum,diken dillli kayınvalideler laf sokmak için fırsat kolluyorlar tamam ama başkalarının yanında da size çıldırtan sözler söylemeye devam ediyor mu?

benimki çok sahtekar,başkalarının özellikle kendi yakınlarının yanında acaip iyi davranıyor,hatta esram,kızım yavrum falan diyor,doğum günümde beni aramak yerine annemi arayıp iyi ki doğurdun diyor vs vs:))
başkasını görmesin,hemen çok ilgili babaanne rolü yapıyor!

ve sürekli kendi çocuklarına nasıl baktığını anlatıyor,dün ne yedin desen bilmez ama 40yıl öncesini dün gibi hatırlıyor:))))) dahası ben kızım için ne yapıyorsam o daha iyisini yaptığını anlatmak için çırpınıyor:))

Back