Çıldırtan sözler...

kızlar bir şeyi çok merak ediyorum,diken dillli kayınvalideler laf sokmak için fırsat kolluyorlar tamam ama başkalarının yanında da size çıldırtan sözler söylemeye devam ediyor mu?

benimki çok sahtekar,başkalarının özellikle kendi yakınlarının yanında acaip iyi davranıyor,hatta esram,kızım yavrum falan diyor,doğum günümde beni aramak yerine annemi arayıp iyi ki doğurdun diyor vs vs:))
başkasını görmesin,hemen çok ilgili babaanne rolü yapıyor!

ve sürekli kendi çocuklarına nasıl baktığını anlatıyor,dün ne yedin desen bilmez ama 40yıl öncesini dün gibi hatırlıyor:))))) dahası ben kızım için ne yapıyorsam o daha iyisini yaptığını anlatmak için çırpınıyor:))

çok iyiyaaa..eşimin erkek kardeşi olsa bu yazıyı eltim yazmış derdim.. bukadarmı benzer bu kayınvalıdeler bırbırıne..bide baskalarının yanında ben kayınvalıdesi değil annesiyim çok karşıyım kayınvalıde lafına kızımdan cok seviyorum falan der..ama yalnızken sorma gitsin :)

benim gıcık kaynanam da, hastaneden gelmişiz.. bebeğim daha yeni yeni alışıyor memeye, bi yandan da mızılıdanıyor ben emzirmeye çalışıyorum sezaryen dikişlerim ağrıyor.. annem ve eşim yardımcı olmaya çalışırlarken gerizekalı kaynana doyuramıyosunuz çocuğu!!! diye evde bağırıp duruyordu
ha bir de elimde dr kaan kocatepe'nin 9ay 10 gün kitabını almışım memelerimdeki dolgunluk ateş ve acının neden olduğunu öğrenmeye çalışıyorum daha 2-3 günlüğüz, ne yapmam gerek diye kitabı karıştırıyorum... gerizekalı karşımda oturmuş incilerini döküyor: kitaptan çocuk bakımı öğrenilseydiii!!! diye... ya rabbi diyorum kızım bir derdin mi var, iyi misin diye sormaz... başka şeyler de söyledi... üstüne bi de davranışsal sorunlar da eklendi...

artı, hastanedeki ikinci günümüzde anne gibi değil sanki ziyaretçi gibi süslenip püslenip geldi, bir de üstüne odada iğrenç parfümünü sıktı...o koku nedeniyle midem feci bulandı.. hemşire bulantı giderici bir iğne yaptı ancak zaten zar zor yediğim hastane yemeğini kusmama engel olamadı.. yatağımda, çarşafa saçılan ıspanak ve spagettileri unutmayacağım bir ömür.. tarih 20 Nisan 2010 yer: medical park göztepe hastanesi...

SONUÇ: zaten nefret ettiğim ancak eşim üzülmesin diye saygı gösterip şimdiye dek tek kötü söz söylemediğim kaynanadan şimdi ölümüne nefret ediyorum, kendisiyle konuşmuyorum... aman oğlum ankaraya gelin diyen kaynananın bu davetlerine şiddetle karşı çıkıyor ve evde onun her adını duyduğumda ya da eşimi aradığını öğrendiğimde sinir krizi yaşayıp 5 yıllık evliliğimiz boyunca bana sarf ettiği sözleri eşime de hatırlatıp kendisinden nefret ettiğimi ve eğer karşılaşırsak ona neler yapabileceğimi sevgili eşime bir güzel anlatıyorum... SONUCUN SONUCU: eşim bana hak vermekle birlikte bir daha altta kalmamamı ve ne istersem anasına söyleyebileceğini beyan etmiştir... şimdi bunları yazarken bile kalbim küt küt diye çarpıyor.. bunca yılın içine atmışlığı alttan almışlığı tepkisizliği.... ulan sen ne hakla benim bebeğime bakma şeklimi eleştirirsin... ve daha neler neler demek istiyorum... benim gibi sakin ve her daim güleryüzlü bir insanı ne hale getirdin be kadın...

benim değişik versiyonumsun
allahlarından bulurlar merak etme

ne güzel sana analyış gösteren bi esin var.. bende 2 ay önce doğum yaptım..cok zor bı doğumdu 9 saat normal için uğrastıktan sonra oğlumun kafasında sekıl bozukluğu olusmaya basladığı ve kordon dolanması olduğu için sezeryana aldılar.. hstaneden cıktık ertesi gun kayınvalıdemde geldı zaten annem benle kalıyor neyse gelsın dedık..ama nıyeti baskaymış banle ilgili anneme neler anlatmış beni hiç istememiş oğluna alma dese zaten almazmışta oğlu beni sevdiği için bısey dememiş.. ben saygısız terbıyesizmişim inançsızmışım ailem bei hiç yetiştirememiş.. hiç kadın değilmişim daha neler neler.. annem zaten yeni doğum yaptım ev kalabalık babam duyarsa buyuk tartışmalar yasanır dıye cok fazla cvp vermemiş.. neyse neden sonra oğrendim mecbur kaldı annem soyledi..bende eşime sordum..ve annesiyle görüşmek istemediğimi söyledim.. bana neler söyledi dövseydi daha iyiydi annemide yalancılıkla sucladı..hatta beni evde annemle yalnız bırakıp annesine gitti.. tlfnda annesine sorunca doğrumu bunlar diye kadının moralı cok bozulmuş cağırdı oğlunu koşa koşa gitti oda...şimdi hepsinden eşimdende nefret ediyorum.. ustelık hemşirelerin maşallah dediği çeşme gibi akan sütüm bi göğsumden neredeyse hiç gelmiyor diğeride cok azaldı..

benimkide sütümü kesti
allahlarından bulurlar merka etme

çok iyiyaaa..eşimin erkek kardeşi olsa bu yazıyı eltim yazmış derdim.. bukadarmı benzer bu kayınvalıdeler bırbırıne..bide baskalarının yanında ben kayınvalıdesi değil annesiyim çok karşıyım kayınvalıde lafına kızımdan cok seviyorum falan der..ama yalnızken sorma gitsin :)

evet bu sahtekarlıkları hep vardı
ama gerçek kinleri sonradan ortaya çıkıyor
eşinde annesinin ne kadar iki yüzlü kardeşinin ne kadar kıskanç ve bencil olduğunu anlıyor

walla kızları kadar sevince bunu yapıyorlarsa birde gelinleri gibi sevseler bıçaklarlar herhalde

walla kızları kadar sevince bunu yapıyorlarsa birde gelinleri gibi sevseler bıçaklarlar herhalde

çok güldüm bu lafa çünkü benimki de hep aynı şeyi söyler.. geçen gün de bana kadınların artık kendilerine çok baktığını o yüzden erkeklere sahip çıkmak için bizimde bakımlı olmamız gerektiğini öğütlüyor.. 2 aylık bebeğim var misafirlerin biri gidiyor biri geliyor. bırak aynaya bakmayı dişlerimi bile fırçalamayı unutuyorum bazen.. bu halde kocam gidip başkasına bakarsa güle güle gitsin zaten istemem..

bir de bunun üzerine rejimi bırakta şu çocuğun midesine iki lokma bişey gitsin demez mi? çıldırmakmak işten değil...

benmkıde olee başkalarının yanında bn gtmıcemkırklıyken annesı durur derdi ama 40 ta hergun geldi yalandan başkalarnın yanında ıyı davranıyo..bıde sureklı oğlunun kuçukluğunu anlatıyo bırıı bebeğinı anlatıyo hemen ayy benımoğlum soyleydı boyleydı
50 yaşına gelmış hala oğlunun memesını nasıl emdığını anlatıyo...

dün kaynanamdaydım allahım gdıyogelıyo bışey söluo her b...a maydonoz zaten
en son geldi ayy sen bu cocuga su versene yaa öldurceksın susuzluktan dedı artıkdayanamadm ama ''doğur sende bı tane cocuk ne ıstıyosan ver canım,sumu verıyosun yemekmı yedıyosun ne yaparsan yap ben vermıyorum dedım''haa karışma benım çocuğuma karşma demeye getrıyosun yani dedii ee sen bı tane buyutmuşun ıstediğini vermışın daha ne ıstıon dedım
sınır edıyo benı yaaa bışeyede burnunu sokmasa olmazz

dün kaynanamdaydım allahım gdıyogelıyo bışey söluo her b...a maydonoz zaten
en son geldi ayy sen bu cocuga su versene yaa öldurceksın susuzluktan dedı artıkdayanamadm ama ''doğur sende bı tane cocuk ne ıstıyosan ver canım,sumu verıyosun yemekmı yedıyosun ne yaparsan yap ben vermıyorum dedım''haa karışma benım çocuğuma karşma demeye getrıyosun yani dedii ee sen bı tane buyutmuşun ıstediğini vermışın daha ne ıstıon dedım
sınır edıyo benı yaaa bışeyede burnunu sokmasa olmazz

en iyisini demişsin..
kendileri çocuklarını istedikleri gibi yetiştimiş.
bunlar iyice sınırı aşıyorlar.
nerde durmaları gerektiğini bilmiyorlar.
o bebek annenin babaanne veya anneannenin değil..
bende uyuz olurdum sürekli eşimin bebekliğinden söz ediyor
birde adam dana kadar olmuş
oğluşum sen beni böyle şöyle emerdin diyor ayıp ayıp
oğlunun yanında spiral taktırdığından falan söz ediyor...

en iyisini demişsin..
kendileri çocuklarını istedikleri gibi yetiştimiş.
bunlar iyice sınırı aşıyorlar.
nerde durmaları gerektiğini bilmiyorlar.
o bebek annenin babaanne veya anneannenin değil..
bende uyuz olurdum sürekli eşimin bebekliğinden söz ediyor
birde adam dana kadar olmuş
oğluşum sen beni böyle şöyle emerdin diyor ayıp ayıp
oğlunun yanında spiral taktırdığından falan söz ediyor...

ayy aynen yaaa hıç utanmıyor benımkıde demeksenınkıde ole
yenı cocuğu olan bırı bışe soler buda hemen atlar ben oğluma bılmem nedıyee yaa bırak kadın yenidoğum yapmış hevesle anlatsn dimi ama
yok oğlum 1 yaşına kadar emdı yok duğun salonunda bıle memelerıme yapışırdı ılle ver dıye ınsanlarn yanında anlatıyoo oha dıyorum yaa yokk menapoza grmış ama adet olsun dıye ılaç kullanıyomuş yok ağda yapcakmış yok doğumunu anlatr terbıyesz yaa
:41:

gecen gun elıni tahın helvasına surmuş cocuğun ağzına soktu hemen cıkardım bende napıosun sen ben daha bışey vermıyorum dedım aman okadardan ne olcak dıyo olmaz bu senın bıle ıcın9ı yakıyo yıyınce bu cocuk nasl dayansn dedımsafmıdr nedr yaa ıstemedığımı bıle bıle hey allahım

he he :)) kızlar anti-kaynana grubu mu kursak facebookta falan.. bunların hepsi birbirinin değişik versiyonları... kaynanayı ne yapmalı kaynar kazana atmalı yandım anam dedikçe ...:52:

dun kayınvalidem le cocukları alıp gezdirelim dedik oglum kayınvalıdemın kucagında emzıgıde elınde bır elındede cope atacagı kucuk bır poset var mış ben kızımla ilg,leniyordum o arada bunlar copu atılar benım oglala yanıma geldıler emzigi elinde ucunu oynuyor ayy anne cop attın emzıgını oynuyorsun sapından barı tutsaydın dedım neolmuş tutuyorum ucundan bıseymı yaptım dıye cıkısıyor cop atın dıyorum amannn cöpün bır yerını ellemedım bıle dıyor delircem kackere emzıgı elınde oynarken gordum ben nekadar dıkkat etsemde oynuyor uyardımıda cıkısıyor:37:eltim bebegi konusunda tıtız o anne elleme anne verme dedımı bısey demez ben bısey dedımı hemen cıkısıyor cocugun emzıgının ucunu oynayıp agzına verıyorrrrr :88:

dun kayınvalidem le cocukları alıp gezdirelim dedik oglum kayınvalıdemın kucagında emzıgıde elınde bır elındede cope atacagı kucuk bır poset var mış ben kızımla ilg,leniyordum o arada bunlar copu atılar benım oglala yanıma geldıler emzigi elinde ucunu oynuyor ayy anne cop attın emzıgını oynuyorsun sapından barı tutsaydın dedım neolmuş tutuyorum ucundan bıseymı yaptım dıye cıkısıyor cop atın dıyorum amannn cöpün bır yerını ellemedım bıle dıyor delircem kackere emzıgı elınde oynarken gordum ben nekadar dıkkat etsemde oynuyor uyardımıda cıkısıyor:37:eltim bebegi konusunda tıtız o anne elleme anne verme dedımı bısey demez ben bısey dedımı hemen cıkısıyor cocugun emzıgının ucunu oynayıp agzına verıyorrrrr :88:

eltin gibi ol bence sende

ayy aynen yaaa hıç utanmıyor benımkıde demeksenınkıde ole
yenı cocuğu olan bırı bışe soler buda hemen atlar ben oğluma bılmem nedıyee yaa bırak kadın yenidoğum yapmış hevesle anlatsn dimi ama
yok oğlum 1 yaşına kadar emdı yok duğun salonunda bıle memelerıme yapışırdı ılle ver dıye ınsanlarn yanında anlatıyoo oha dıyorum yaa yokk menapoza grmış ama adet olsun dıye ılaç kullanıyomuş yok ağda yapcakmış yok doğumunu anlatr terbıyesz yaa
:41:

senle yarışacak ya
niye sen onun oğlunu elinden aldın ya..

senle yarışacak ya
niye sen onun oğlunu elinden aldın ya..

srma bn oğlumu swvıom dıokı bak grdunmu sen krndı çocuğuna dşkunsn bnde kndı çocuğuma dıo bnde dıoum koskca adam o çocukmu dıosn benm gzumde cocuk gelçocuğum kucağıma dıo dızını gösterıyo 110 kılo adamı dzıne oturttcakmş:1:

benim bebğimde çok gzlıydı hep aglıyodu kayınvaldem yok bundaz başka bişey var soyup vucudunu inceliyodu çıldırıyodum ya sanki dr lar

he he :)) kızlar anti-kaynana grubu mu kursak facebookta falan.. bunların hepsi birbirinin değişik versiyonları... kaynanayı ne yapmalı kaynar kazana atmalı yandım anam dedikçe ...:52:

kazanın kapağını kapatıp ocagan altını açmalı ( çok mu acımasız oldu):52:

Back