• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıldırtan sözler...

ben napayım 2 . de kız oldu hemen uzatma arayı erkek lazım soyumuzu yürütecek sinir oluyorum tamam hepsinin yeri ayrı ama allah verdi napabilirirz doğurmak kolaymı

sen bakma arkadasim soylenenlere..ne guzel iki kiz evladin var..madem ole gelip sevmesinler senin cocukalrini torunum diye..allah allah yaa..ne geri kafali bunlar..

senin sütün şekerli galiba benimki yağlıydı çocuklarım hemen kilo alıyordu :ecrin_bebek:
soğuk su içme bebeği hasta edeceksin (yaz günü doğum yaptım haliyle sıcak olduğu için soğuk su içiyorum)
biz 40ı çıkınca kemik suyu verirdik
kucağa alıştırdın ondan uyumuyo benimkileri ben yatağına yatırırdım hemencik uyurlardı
bebeği emzir de görelim nasıl emiyormuş ben en çok buna şaşırırdım neyin gösterisini yapıcam diyekafamçokkarıştı

ikinciyi yap arayı açma dediler ikinciye hamileyim şimdide eee daha erken değilmiydi ilki biraz büyüseydi diyorlar (kızım bebek doğduğunda 3buçuk yaşında olucak):CüvCüv:

:))) ayy bide beni düşünün evde bebek kaynana annem hep beraber koloni gibi her odadan bir insan çıkıyor çocuğu nasıl saatlerce emzireceksem emzir kızım bırakmasınlar memeyi yaw bende insanım saat nasıl çocuk emzireyim en sonunda dedim gün akşamı hepiniz gidiyorsunuz diye çıktı yarısi gün evde yalnızdım :)))

doğumdan bi gün sonra kayınvaldemin sütün yok benimki böle fışkırıyo demesine çok moralim bozulmuştu.daha yeni doğum yapmıştım emdikçe gelecekti halbuki.ve 3 aydır devam eden göğüs yaralarımada bende hiç böle bişi olmadı demesi.buna rağmen 3 aydır tek emziriyorum ve sütümde fışkırıyo yanilaelaelaelaelae

valla arkadaşlar yazdıklarınızın hepsini oğlumun bebekliğinde bende yaşadım .emzirme konusunda,kucağa alıştırma konusunda....vs.burda farklı inanç çok var.öylesine şaşırdım ki. bebeğin çamaşırları kıkı çıkana kadar dışarı asılmaz.asılsa bile ikindi namazından önce toplanır,tırnakları kesilmeden önce bebeğin elini babasının cebine sokarlar,bebeğin yatağının başına babasının kirli atletini koyarlar :)) kırkı çıktığı gün kırlık suyuyla yıkarlar o suya altın atarlar....aklıma gelenler bunlar..
ayruca bebeğim daha 10 aylıkken bu çocuk yürümüyo diye caminin kapısına götürdüler.ayağına kırmızı ip bağladılar.camiden ilk çıkan ipi kesermiş sonra çocuğa arkamdan gel dermiş.onlarda çocuğa 2 3 adım attırırmış.3 kez yaptılar çocuğa.ne dediysem dinletemedim.10 aylık yürüyen çocuk çok nadirdir.zaten 11 aylıkken de yürüdü bebeğim....,of kızlar daha neler neler yaz yaz bitmez.halinize şükredin :)))

bende en çok şunlara sinir oluyordum ve hala olmaktayım.
- sütün varmı sık bakayım. hıh var var tamam emzir.
- çocuk emerken ağlıyor hemen "sütün yok galiba mama verelim" hayır diyorum. birsonrakinde yine mama verelim diye diyee en sonunda çocuğa mama verdirttiler. süt azaldı. hayırlısı olsun.
- bebek her sese uyanır. odasında yatırmak isterim sakin olsun ortam diye yalnız kalmasın bebek derler. tuvalete gidicem naptın yalnızmı bıraktın derler. e eevveettt yalnız bıraktım zaten 75 m2 yerdeyiz nolacakkiii???
- giden misafiri uğurlayamam sütüm gidermiş, bebeği olan arkadaşımla aynı anda emziremem sütüm gidermiş.
- bebek her ağladığında "aç annem bu yaaa. bak beni emmek istiyo. emzir emzir." sanki ben özellikle aç bırakıyormuşum gibi.
- emzirirken memeni alttan tut iki parmağının arasına al (hatta kendileri almaya çalışırlar) alttan niye tutayım zaten dik duruyolar töbee töbee. bebek mutlu emiyo işte bi girmeyin aramıza yahuu.
- biri derki "ben istiyorum lıkır lıkır emsin. bilmemkimin bebeği ööle lıkır lıkır emiyo" mafoldumben
- tanımadığım insanlar bile hemen soruyorlar "emziriyormusun" evet diyorum hıı iyi sütün yetiyo yani. hayır mama takviyesi yapıyorum diyorum. tepki şöyle " ayyy canımmm. yazık. olsun". sanki süt dolup taşıyoda ben emzirmiyorum.
- şunu ye süt yapar bunu ye süt yapar. sen yiceksinki süt olsun. artık birgün "al sen kahve!!! iç senin süt yapman lazım" lafıyla bu süt muahbbetleri doruk noktaya ulaştı...

bu cocuk cok ınlıyo bu cok hıçırıyo hastaneye gotur bu dedesıne yok ona yok buna benzeyo bu benzeme muhabbetı ıyıce sıktı nıye uyumuyo nıye uyuyo nıye aglıyo ooo bu boyle uzarrr gıder ınsanlar susmak bılmıyo

Doğumdan sonra neler duyacağım bakalım ama bende şimdi hamileyim en sinir olduğum şey; "Ay göbeğin çok sizvri eminmisin kız olduğuna?".
Sanane ya, seni ilgilendiren durum nedir. Hayırlı olsun de geç. Münasebetsiz insanlar.:kızgın:
Arkadaşıma da aynı şeyi yaptılar, doğuma gidiyor bak görürsün erkek dediler, kız doğurdu geldi. İster kızım olur ister oğlum, ikiside benim evladım olacak tabi ki.
Benim kızdığım insanın kafasını karıştırmaya çalışmaları. kötükedihüso

:) bendede aynı sey oldu kız olunca neoldu morardınzmı dedım ınsanı bunatıyolar resmen kötükedihüso

gecen gun kayınvalıdemdeyım bebek sevıolar mısafrler var özellıkle bırılerı varken bebeğı elımden almak ıster hep havaatacak yaa..nesıne hava atıosa:!!
neyse kayınpederımın elındeydı çocuk yazık oğlum emmeyelı 2.5 saat olmuş elını ağzına sokuyo ama kucakta olduğu ıçın ağlamıyo.
baba ver emzrıp getreyım dedım aldım çocuğu odaya gttm kynanam arkamdan gelıo eeee ağlamıyodu nıe emzırıonkıı eekaç saat oldu emeyelı dıorum yok zorla emzırıon zorla dıo cocuğu sevmesınler dıe bahneymış emzrmem
hey yarabbımyaa ınsanlar kafayı yemışş cocukla hava atanıda gördum yaaa artık gam yemem..

hele bebeğim yenı doğmş bılırsnz ılk 15-20 gun sureklı uyuyolar
kaynanam akşam gelıo bebek uyuo oluyo gunduz gelıo emıp yatıyo bebiş ee napsın daha 10 gunluk bebek
neymışş sevmesın dıe emzrıp emzırıp uyutuyomuşum yah uykusu olmayanı uyutabılırmısnz 10 gnluk cocuktan ne beklenıosa artıkkk pess...

ben daha öncede yazmıştım halaaa bitmedi dırdırları şimdide çocuğum 2 yaşına geldi nerdeyse azcık hapşırsa kayınpederim bile bakamıyorsunuz çocuğa hasta etmişsiniz diyo bizde zaten soğuk havada soyup sokağa atıyoruz oğlumuzu töbee yaaa yemek yemese hemen neyi var bunun ne yaptınız Allahım sen sabır ver daha 1 yaşındayken azbuçuk konuşuyordu şimdi iyice söktü maşaallah geçen gene kayınpeder diyoki ben korkuyordum konuşamıyacak diye hep şüphelerim vardı neyseki konuşuyor diyor Allahım sen sabır ver daha 2 yaşında bile değil oğlum şüheleri varmış ne yapacaktı anlamıyorum hertürlü gelişimi normal hatta yaşıtlarındasn önde gidiyor diyebilirim oğlum ama bi türlü tatmin olamayıp nereden ne söyleceklerini şaşırıyorlar konuşsunlarda ne olursa olsun boş boş herşeye bi laf herşeye bi bahane durmuyor çeneleri bide çalışıyorum kayınvalidem bakıyo Allahım çıldırıcam sonunda ...

ben en çok erken doğum yapmamı bebeğin ultrason fotolarını face koyduğum için nazar değmesine bağlayan kaynanama sinir oluorummmm

kızlar benim kızım 18 aylık ama ben ne hamileliğimin ne lohusalığımın tadını çıkarabildim kaynanam ve eltimlerle birliğizsenağlama ve çıldıttılar beni vebirde her halta karışan bir kaynım :oklava:war anlatsam destan olur kısa kesmek istiyorum ama şuda kesin bu ewde asla çocok doğurmamaya yemin ettim ayrılırsam ewet bir de benim halimi düşünsenize şimdi herkesten nefret ediyorum kaynanam la çok fazla muhattap olmuyorum oda kavga etmeye yer arıyo aslında herkeste derki sizin kaynananız birtane her yerde kendini över herkese kendini sevdir meye çalışırzemuszemus sizler onu komşunuz akrabanız olarak tanıyosunuz ama ben kaynanam olarak tanıyorum size iyi gelen bnana kötü birde onun yanında söyleyip şımart maları yokmu birde eltim doğum yapınca ewi yan apartmanda bizde kaldı üç ay hiç bir işe elini sürmedi kaydirigubbakcemiletabi ben yeni ewliyim kaynanamı çok sewiyorum hanıma aslakalk yardım et demez önüne tepsilerle yemeğini götürdüm asla kavga etmedim amakendi hamileliğimde kaynımla kavga ettik hakaret etmeyi sever karısına bağırınca genel olarak bağırıyo küfüre kadar çıktı o artık bardağı taşıran son damla idi kötükedihüsoneyse doğumumda hastaneden geldik eltim bizde zaten sürekli dipdibeyiz hastanede neden paravermişizki ebelere sezeryn mış kendisi normal doğurdu ya heryer de havasını atar onda bir hafta yattı lohusalığın da bende kaynanam başladı kalk yatma gez eltine yerdım et çocuk durmuyo sürekli ağlıyo o uyurken bende uyuyum diyorum çok uyuyomuşum 6 aylık olana kadar ağladı delikafaduldensürekli birde göz eydınına gelenle r onlara hazırlıkyap eltimde onun böyle bir problemi yoktu ben yapıyodum nede olsa ve göğüslerim ikiside mastid oldumafoldumben ve kaynanam başladı kalk gez ölürmüsün öldürürmüsün alsanaalsanasmilealsanaalsanasmilehastaneden geldim hememn çok bilmiş kaynım mama alalım biberon aldı getirdi çocuğum mememyi bıraktı emmedi kaynanam gösünü çıkarıp çocuğa veriyo eltime emziddiriyo başıma dikiliyo göğüs göğüse benzemiyoki uç uca benzemiyoki gece benden gizli mama veriyo mafoldumbenben cahilim ilk çocuğum sonrada başladılar pisikolojisi bozuldu ammada kısa kestim dahada okadar çok şeyvarki neyse azkaldı iyişallah ikincide uzaklaştırmayı başarabilirim yanımda n ayrılınca ve hamile kalınca ilerde kırmadan lohusalığımda yanımda olmamasını nasıl soylycm şimdiden onu düşünüyorum :uhm:

kızlar benim kızım 18 aylık ama ben ne hamileliğimin ne lohusalığımın tadını çıkarabildim kaynanam ve eltimlerle birliğizsenağlama ve çıldıttılar beni vebirde her halta karışan bir kaynım :oklava:war anlatsam destan olur kısa kesmek istiyorum ama şuda kesin bu ewde asla çocok doğurmamaya yemin ettim ayrılırsam ewet bir de benim halimi düşünsenize şimdi herkesten nefret ediyorum kaynanam la çok fazla muhattap olmuyorum oda kavga etmeye yer arıyo aslında herkeste derki sizin kaynananız birtane her yerde kendini över herkese kendini sevdir meye çalışırzemuszemus sizler onu komşunuz akrabanız olarak tanıyosunuz ama ben kaynanam olarak tanıyorum size iyi gelen bnana kötü birde onun yanında söyleyip şımart maları yokmu birde eltim doğum yapınca ewi yan apartmanda bizde kaldı üç ay hiç bir işe elini sürmedi kaydirigubbakcemiletabi ben yeni ewliyim kaynanamı çok sewiyorum hanıma aslakalk yardım et demez önüne tepsilerle yemeğini götürdüm asla kavga etmedim amakendi hamileliğimde kaynımla kavga ettik hakaret etmeyi sever karısına bağırınca genel olarak bağırıyo küfüre kadar çıktı o artık bardağı taşıran son damla idi kötükedihüsoneyse doğumumda hastaneden geldik eltim bizde zaten sürekli dipdibeyiz hastanede neden paravermişizki ebelere sezeryn mış kendisi normal doğurdu ya heryer de havasını atar onda bir hafta yattı lohusalığın da bende kaynanam başladı kalk yatma gez eltine yerdım et çocuk durmuyo sürekli ağlıyo o uyurken bende uyuyum diyorum çok uyuyomuşum 6 aylık olana kadar ağladı delikafaduldensürekli birde göz eydınına gelenle r onlara hazırlıkyap eltimde onun böyle bir problemi yoktu ben yapıyodum nede olsa ve göğüslerim ikiside mastid oldumafoldumben ve kaynanam başladı kalk gez ölürmüsün öldürürmüsün alsanaalsanasmilealsanaalsanasmilehastaneden geldim hememn çok bilmiş kaynım mama alalım biberon aldı getirdi çocuğum mememyi bıraktı emmedi kaynanam gösünü çıkarıp çocuğa veriyo eltime emziddiriyo başıma dikiliyo göğüs göğüse benzemiyoki uç uca benzemiyoki gece benden gizli mama veriyo mafoldumbenben cahilim ilk çocuğum sonrada başladılar pisikolojisi bozuldu ammada kısa kestim dahada okadar çok şeyvarki neyse azkaldı iyişallah ikincide uzaklaştırmayı başarabilirim yanımda n ayrılınca ve hamile kalınca ilerde kırmadan lohusalığımda yanımda olmamasını nasıl soylycm şimdiden onu düşünüyorum :uhm:

bacim allah sana kolaylik versin,bu ne bu insanlarin yaptiklari..hadi kadinlari bir nebze anliyorumda o kaynina ne oluyosa:oklava:???manyak mi dir nedir yaa..sende cok sessiz kaliyosun gibime geldi..okurken bana geldiler valla birde yanimda olsalar hepsini coktan ki$ ki$$lami$tim.zaten insan lohayken pek iyi olmuyosempatiksalakcinnie$ine söyle sen diyomiyosanda o desin bu kadar karismayin bize diye..

bacim allah sana kolaylik versin,bu ne bu insanlarin yaptiklari..hadi kadinlari bir nebze anliyorumda o kaynina ne oluyosa:oklava:???manyak mi dir nedir yaa..sende cok sessiz kaliyosun gibime geldi..okurken bana geldiler valla birde yanimda olsalar hepsini coktan ki$ ki$$lami$tim.zaten insan lohayken pek iyi olmuyosempatiksalakcinnie$ine söyle sen diyomiyosanda o desin bu kadar karismayin bize diye..

benim koca okadar da konuşmaz ailesine karşı :1no2:ozaman lar konuşmuyodum ama şimdi çok doluyum patlıycak yer arıyorum :a015:ama yinede az kaldı deyip kendimi tutuyorum her şeyin sebebi kaynanam onunla fazlamuhattap olmuyorum diye kavga çıkaracak yer arıyo aynı evde yaşıyoruz şimdi ben kötüyüm zamanında sesim çıkmaz ken ben iyiydim şimdi kötüyüm bira başım çıktıya neyse allaha havale ediyorum iyişalllah yakın da ayrılacağım bir yerden iş haberi gelecek allahım kızımın rızkına verir inşallah

Back