• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıldırtan sözler...

kaynanam bize geliyor bu aralar yardim icin guya.
bebek agladigi zaman hep sunu der...
1.kulagi agriyor kesin....
2.gogsunde sut var mi?ac olmasin....
ama en cok soyledigi kulak meselesi.cildiricam yaaa

çocuğu ne kadar giydirirsem giydireyim üşüdüğünü iddia eden kaynanam; kendi ayağında battaniyeye sarıp sallayınca bebek gazını çıkarıyo ve sonuç: iyi oldu sıcacık sıcacık uyudu yavrum çıkardı gazını ısınınca.kafamçokkarıştı ben buzdolabına koyuyom sanki çocuğu sadece çok sarmalayıpda sıcağa alıştırmak istemiyom.

ha birdeee aynı kadın kendi akrabaları gelipde çocuğu bunaltmışsınız çok sıcak üstündekileri çıkarın diyince tepeden tırnağa soymaya kalkıyo benim oğlumu!!!:oklava:

bebk kilo alır ayyy sen buna çokmu mama yediriyosun dedi geçende eşimin yengesi sanırım kilo almasaydı o zamnda sanırım bakamamışsın diyecekti :)))
kayınvalidemde kızım ilk doğduğunda poposunu açtırmak istemiyordu ilk sözü benim kızım çok namuslu olacak diyodu sonraki tepkiside acaba bu çocukta kalça çıkıklığımı var demeye başladı ayyy baygınlık getiridiler valla bende hep derdim poposunu açınca ağlamayan çocuk namussuzmu oluyo dedim birde görümceme demiş oda siz bir doktora götürün kalça çıkıklığındanmı yapıyo rüyalarıma giriyo dedi bende annenle sen tıpı hangi okulda okudunuz dedim teşhisi koydunuz yavruma hemen dedim ayy daha neler neler sütüm yetmediği için ben mama meme devam ediyorum doktorumuzun tavsiyesiyle kayınvalidemde geçende aynı şeyi dedi bu çocuk boş kilo alıyo dedi bende dolu kilo nasıl oluyo acaba dedim ya gitmeyeceğim yaa böyle cevabını alacaklar

annemlerın yanına memlekete gıttıgım zaman kayınvalıdem ve kayınpederımın tembıhlerı sınır edıyor aman ısın gucun cocukların olsun ıyıbak cocuklara hasta etme sankı ben cocuklara bakmıyorum bırde hasta oldumu vayy halıme ayyy hasta olmuş nıye hasta ettın delı oluyorum sankı cocuga kendılerı bakıyor gıbı 1gun bıle gıtsem zaten zayıf olan kızıma zayıflamışşşşşş yazık yedırmedınmı cocuga demelerıne sınır sınır oluyorum suna bakk bırbırlerıne gosterıyorlar bu arada gozlerı solmuşş cocuk da cıngıbı bahane arayacaklarya sankı cocuk evde hıç hasta olmuyor sankı ben sogukta bırakıyorum sankı ben cocugumu ac bırakıyorum hangı mantıga sıgıyorsa aynen su laf anasıgile gitti hasta ettı cocugu Allahım sen sabır ver bırde kayınvalıdem obur odada kızıma soruyor ne yedın yedınmı yemegını annen vıtamınını verdımı dıye off bende duyuyorum daha neler nelerrr sabır allahım ınsanı cıleden cıkarır bunlar :tomato:

bu sorundan bende muzdaribim malesefakannehir

arkadaşlar Allah hepimize sabır versin, sanki bu bebekleri biz doğurmadıkta herşeyi onlar biliyorlar, halbuki sabahtan akşama kadar biz bakıyoruz, 1 saatliğine de olsa görmeye gelseler hemen bahaneler laf sokmalar anneliği becermeyeceğimizi ima etmeler oooooffffff sabır sabır sabır

inanmıcaksınız ama benimde kayınpederim fenadır
geçenlerde çok yağmur yağdı ama oğlum dışarı falan çıkmadı zaten daha 6 aylık nereye çıkcak
öle sık çıkarmıyorum akşam arabayla onlara gittik oğlum hırıltı sesi çıkardı bi kaç kez
ayyy siz bunu üşütmüşsünüz hemde çok fena demezmi
bende nerde üşücek evden çıkmıyo dedim
banyo yaptırdınız ya ozaman üşümüştür dedi (1 gün önce yıkadım halbuki)o gün değil yani
bende banyoda üşürmüymüş gün aşırı yıkıyorum hiçbişi olmadı şimdiye dek dedim
be adam yıkamayalımda kirlimi gezsin çocuk sinir oluyom valla
2 ay öncede beni karşısına aldı kızım bu çocuğun gözünde şaşılık var bi doktora söyleyin baksın dedi
ama öyle bi söyleyişi var kesin varya ben eminim diyo bide inanın o kadar kötü oldumki o gece geçmedi.
neyse gittik söledim doktora baktı bi cihazla burun kökü geniş o yüzden size şaşı gibi gözükebilir dedi
akşam onlara gittik kayınvaldeme babam çok emindi ama oğlum şaşı falan değil dedim hiçbişi diyemedi.

bide sanki benim çocuğum değilde onların çocuğu bi kez onlarda kaldık eymeni verinde bizim aramızda yatsın diyomuş kaynanam emzirmeye getiririm diyomuş eşime eşimde benim sözümden hayatta çıkmaz ben oğlumsuz uyuyamam dedi

çocuğu ne kadar giydirirsem giydireyim üşüdüğünü iddia eden kaynanam; kendi ayağında battaniyeye sarıp sallayınca bebek gazını çıkarıyo ve sonuç: iyi oldu sıcacık sıcacık uyudu yavrum çıkardı gazını ısınınca.kafamçokkarıştı ben buzdolabına koyuyom sanki çocuğu sadece çok sarmalayıpda sıcağa alıştırmak istemiyom.

ha birdeee aynı kadın kendi akrabaları gelipde çocuğu bunaltmışsınız çok sıcak üstündekileri çıkarın diyince tepeden tırnağa soymaya kalkıyo benim oğlumu!!!:oklava:

benim kaynanamda aynı hemen cocuğu srıyor yok neymiş üşürmüş.bazen ev serin olunca sobayı yakıp ortamı ayarlıyorum bu seferde çok sıcak bunalır cocuk diyor yine sarıyor. zor bunları anlamak. birde ben yelek giydirmiyorum evde çünkü terlemiyor ona çok sinir oluyor yok neymiş yelek örecekmişte ben hiç örmemişim bilmediğimden, bende sinir oldum örgü yelek sevmiyorum giydirmem penye yelekalırım BEN dedim çok sinir oldu BEN kelimesine hihoyyyt:enbuyukkk:

benim de eşim dün demez mi gece yattığımda,Ceren ağladıgında kalkabilecek misin bugün?.şok oldum,3 aydır kim kalkıyo dedim.ay yok yorgun gözüküyosun ya o yüzden dedim dedi,kıvırdı:)

kızımı oto koltuğunda yatırıyodum kayınpeerimin ve tüm akrabalarımın dediği kesin kambur olucak yavrucak hepsini öldürmek istemiştimm
eşimin her sabah kapıdan çıkarken zehraya iyi bak olurmu en sonunda dayanamadım bak bana halime bak kendime bakıyomuyum ona baktmaktan dedim (o gün son söyleyişi oldu daha demedi)
10 gün sonra memlekete giiyorum ne inciler duyarım artıkk

ilk günler gögüs ucum olmadığından meme tutmadı oğlum,sırayla neler duydum
odada en az 10kişi başımda,ilk bebeğim ve 2.günümüz,her kafadan bir ses çıkaar
sakın mama verme
1kez biberon verirsen bir daha tutmaz
yok bu çocuk almaz memeyi,tüh mamayla beslencek
makasla,makasla böyle emzirilmez
sütünde az galiba(bebeğim 3.gün silikon meme ucuyla emmeye başladı ve ilk ay aanne sütüyle 1600 gr aldı)
zaten yeni doğurmuşsun stresin azmış gibi birde bunların çenesi,çıkınnn diye bağırdım bu defada ben suçlu oldum

gece dışarı çıkarmayın iyi değil
ensesinden öpme aksi olur,ayağından öpme uzağa gider,gözünden öpme ayrılık olur, neresinden öpceksek artık :)
hıçkırıyor üşüttün
bebeğimi sevmek isteyenlerin ilk sorusu ay ne tatlıı gece uyuyormu ? haydaaaa napcan uyutcanmı ?
bebeğimin sevmek için ağzının içine kadar girip sonra bebeğimim korkutup ağlatınca aaa ne oldu ki şimdi demeleri
sigara içenlerin kucağına almak istemeleri vermeyince ay ne kıymetli çocuğu demeleri yada niye vermediğimi anlamayıp ay sanki hiç çocuk tutmadık demeleri

gece dışarı çıkarmayın iyi değil
ensesinden öpme aksi olur,ayağından öpme uzağa gider,gözünden öpme ayrılık olur, neresinden öpceksek artık :)
hıçkırıyor üşüttün
bebeğimi sevmek isteyenlerin ilk sorusu ay ne tatlıı gece uyuyormu ? haydaaaa napcan uyutcanmı ?
bebeğimin sevmek için ağzının içine kadar girip sonra bebeğimim korkutup ağlatınca aaa ne oldu ki şimdi demeleri
sigara içenlerin kucağına almak istemeleri vermeyince ay ne kıymetli çocuğu demeleri yada niye vermediğimi anlamayıp ay sanki hiç çocuk tutmadık demeleri

ayyyy canım beni çok güldürdün Alah da seni güldürsün ben sıkıntılarımı daha öncekisayfalarda yazdım neler çektim bi ben bide Allah bilir inan yaz yaz bitmez oğlum şuan 1,5 yaşında halaaa bitmedi vırvırları bıktım artık şimdi çalışıyorum bide babanne bakıyor çocuğun her dediğini yapıyor ama inan ne istese yapıo ben bazen yapmayınca oğlum ağlıyor doğal olarak sürekli şımartıldığı için ozaman da gel gel yavrum annen seni ağlşatıyormu ben bütün gün ağlatmıyorum annen seni ağlatıyor diyor elbette ağlatmassın her dediğne tamam demek her dediğini yapmak olduktan sonra çocuk bakmakta ne varki ver eline sustur anlamıyorlar ama hala bugün olmuş laf sokmaları bitmiyor en ufak bişi desek hemen biz büyütmedik sanki ne olacak ana olmuş ayyyyyyyyyyyyyy deliricem vallahi sonunda bıktım artık kaynanamdan mafoldumben

ilk günler hastanede odada bi ton insan kadınlar tepemde sık bakiim göğsünden süt geliyo mu demeleri..
sıkınca gelmeyince doktoru çağırmaları ve doktor bi sıktı süt boşaldı resmen meğer sıkmayı bilmiyomuşum.
sonra başı üşür şapkasını çıkarma derler takarım azcık başını aç hava alsın denir!!
tınağını keserken etini kesme demeler sanki ben caniyim bebeğimi kescem tövbee
ay daha neler neler ya sinir bastı uyazarken sonra devam ederimkaydirigubbakcemile

ben daha hamileyken başladı biraz zor elde edilen bir gebelik benimki 6 yıl bekledim
şimdi de eşim herşeye karışıyor eğilme, oturup kalkarken dikkat et falan
bebeğe birşey olursa vicdan azabından ölmemi istiyorsun herhalde dedim sonunda
olacağı varsa olur ben elimden geleni fazlasıyla yapıyorum

sütün üşümesi demek sen üşüttüğün zaman sütünede geçer ve gaz sorunu başlar çocukta

ayyyy canım beni çok güldürdün Alah da seni güldürsün ben sıkıntılarımı daha öncekisayfalarda yazdım neler çektim bi ben bide Allah bilir inan yaz yaz bitmez oğlum şuan 1,5 yaşında halaaa bitmedi vırvırları bıktım artık şimdi çalışıyorum bide babanne bakıyor çocuğun her dediğini yapıyor ama inan ne istese yapıo ben bazen yapmayınca oğlum ağlıyor doğal olarak sürekli şımartıldığı için ozaman da gel gel yavrum annen seni ağlşatıyormu ben bütün gün ağlatmıyorum annen seni ağlatıyor diyor elbette ağlatmassın her dediğne tamam demek her dediğini yapmak olduktan sonra çocuk bakmakta ne varki ver eline sustur anlamıyorlar ama hala bugün olmuş laf sokmaları bitmiyor en ufak bişi desek hemen biz büyütmedik sanki ne olacak ana olmuş ayyyyyyyyyyyyyy deliricem vallahi sonunda bıktım artık kaynanamdan mafoldumben

ağladığı zaman verceksin ellerine ağlattığın gibi susturmasını da bilin diye. neyse aslında sinirlerini hiç bozma gerçi demesi kolay yaşayan bilir dimi :) benim kaynanam rahmetli oldu biz nişanlıyken.bence he de geç ama kendi bildiğini yap.

ağladığı zaman verceksin ellerine ağlattığın gibi susturmasını da bilin diye. neyse aslında sinirlerini hiç bozma gerçi demesi kolay yaşayan bilir dimi :) benim kaynanam rahmetli oldu biz nişanlıyken.bence he de geç ama kendi bildiğini yap.

canım evet artık baktım başedemicem ailece Allah onları çene için yaratmış sanki artık hee diyorum yada hiç uzatmadan yok diyorum Allahımdan tek dileğim onlardan uzakta bir ev almak şöle azıcık mesefali görüşmek evliliğimin 5 yılı onların dırdırları karışması kaprisleriyle geçit bundan sonrasında biraz huzur inşallah senağlama

canım evet artık baktım başedemicem ailece Allah onları çene için yaratmış sanki artık hee diyorum yada hiç uzatmadan yok diyorum Allahımdan tek dileğim onlardan uzakta bir ev almak şöle azıcık mesefali görüşmek evliliğimin 5 yılı onların dırdırları karışması kaprisleriyle geçit bundan sonrasında biraz huzur inşallah senağlama

Allah nasip eder inşallah.tatlı tatlı görüşmek en iyisi.İnsanlar biraz düşünceli olsa hiçbirşeye gerek kamayacak aslında

Back