• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıldırtan sözler...

sen oçuçu doyurmuyon.....
dediklerinde sinir oluyorum:olmaz:
tövbe ya doymayan çoçuk bezini nasıl doldursunkötükedihüso

ben en çok şuna sinir oldum;gidene güle güle deme
neymiş;
sütüme güle güle dermişim,sütüm küser gidermiş
ayyyyyyyyyyyyy
ayyyyyyyyyyyyyy
ayyyyyyyyyyyyyyyyy

tövbe yarabbi tövbeee
hala hatırladıkça sinirim oynuyo
kadın( kaynanam) böyle tutar kolumdan çeki verirdi
ilk anlamadım aptal oldum napıyo bu diye sonra söyledi böyle böyle diye
gıcıklığına bend e kapıya kadar gidip yıolculadım geleni gideni..

neymiş;
ayyyyyyyyyyyyy
ayyyyyyyyyyyyyy
ayyyyyyyyyyyyyyyyy
evden giden misafirlerde kalkma geçirmeye diye ısrar eder. yerinden kaldırmazlar insanı. birde giderken hıoşçakal diyeceklerine "sütünle kal" derler. bu bana da çok komik gelmişti. onlar dedikçe beni sütüm gitti :))))))

aa evet bak hatırladım
sütünle kal
ne komedi ya...

neymiş;
ayyyyyyyyyyyyy
ayyyyyyyyyyyyyy
ayyyyyyyyyyyyyyyyy

ay sen çok yasa emi hayatımda hiç böyle bişey duymamıstım çok güldüm ya:roflol: millet nelere inanıyor hangi devirde yaşıyoruz yarabbim ya

güle güle gibi şeyler değilde. büyüklerimiz söylediği dalga geçtiğimiz pek çok şey daha sonra bilim dünyasıncada kabul edilebiliyor. yani bazen büyükleri dinlemekte fayda var...

benim oğlumda aynaya bakar evde çok ayna var bide ayaklarını üst üste atar neymiş bu çocuk kardeş istiyomuş ya 3,5 aylık çocuk ne anlar kardeşten bide aynaya bakan çocuğun arkası çabuk gelirmiş bunları söyleyenler kayınvaldemle görümcem tabi el kızı doğursun dursun onun canı yok kendi kızının kızı 10 yaşına girdi hala 2, yok neymiş korkuyomuş bidaha doğuramazmış bizde insan evladıyız bizimde canımız var seninki canda bizimki patlıcanmı her geldiğinde bu konuyu açıyo bozcam o olacak.

erkek çocuk çok sıkıya gelmez az giydir biraz alsanaalsanasmile( bu lafı diyenin çocukları kışın hastalıktan kırılır )
sütün yetmiyo senin ( oglum 5 aylık ve 9 kilo)
yemeğin suyundan tattır azcık naniknanik
sütümle topaç olmu çocuğuma illede mama kilo aldırmış demeleri (gece sadece 1 kere mama verdiğimi söylediğimde)
-tatlicadiarzu-
daha eliyle bişey tutamaz ve yabancılamaz o demeleri ( benim oğlan daha 3 aylıkken tutmaya başladı ve yabancıladı )
gidene güle güle deme (kendi anacım dediği için pek ses çıkarmadım:1closedeyes:
kucağa alıştırmışsın bunu halbuki ben değil babası yapan
daha neler neler
hee kaynanamın ben 10 çocuk büyüttüm sizinki ne ki demesi bide

-bu çocugun karnı aç biraz emdir
-aynı ama aynı babası sana hiç benzememiş
-bu çocuga bakamamışsın sanki benim çocugumu benden çok düşüneceklerde hıh

kesinlikle bu çocuğun karnı aç emzir.. avutamayınca babanın en çok söylediği şey..oysa daha yeni emzirmiş oluyorum.. büyükler büyük ama bazen gerçekten herşeye çok karışıyorlar.. ateşlenince ıslak havluyu başına koyma bademcikleri şişer..
şu bomba çocuk yatarken başından bi ouyuncak sarkıtma BAKRAK olur ne demekse bakrak, yukarı doğru bakarmış hep.. bebeğimin arada bi baktığı şey ise dönencesi..

kesinlikle bu çocuğun karnı aç emzir.. avutamayınca babanın en çok söylediği şey..oysa daha yeni emzirmiş oluyorum.. büyükler büyük ama bazen gerçekten herşeye çok karışıyorlar.. ateşlenince ıslak havluyu başına koyma bademcikleri şişer..
şu bomba çocuk yatarken başından bi ouyuncak sarkıtma BAKRAK olur ne demekse bakrak, yukarı doğru bakarmış hep.. bebeğimin arada bi baktığı şey ise dönencesi..
bakrak :)))
ilk defa duydum :))
hayatı boyu yukarı bakarmış ha :)
hey allahım tuhaf inançlar işte. benim anneannemde ben hamile iken gv de canava zombi vs çıksa hayatta baktırmazdı. oğlum ana benzermiş ne komedi ya :)

"Annecim" demelerine çıldırıyorum ben de...
Bebeğimin tek annesi var, bu konuda bencilim, başkalarının ona annecim demesine deli oluyorum..
Ona kavuşana kadar neler çektim ben, belki de bu yüzden bu konuda çok hassasım...

ah ahh hangi birini yazsam ki kızlar, aklıma gelenler...
sütün az senin, yetmiyor çocuğa, aç bu çocuk, çok fazla sarmışsın isilik olmuş, uyandı mı aman hemen yeleğini giydir, kilo almıyor bu çocuk, çok ince veya çok kaıln giydirmişsin, aaa bu çocuk aynı babası..

başına bere tak kafası ısındı mı hemen uyur, ayy ana kucagında sıkılıo bu cocuk sırtı agrıyor heralde battaniye koy altına yazık ve "annemmm, bebegim" demeleri benim yavruma

yelek giydir,karnı ağrıyor,üşüttü,mama verme,kucağına alma,çocuk ağlıo napim bırakimde çatlasınmı?deli oluyorum ya,kayınvalidemde sanki ben kızımın üvey annesiymişim gibi bana sen bu çocuu üşütüyosun,sen şöylesin ben kaçtane çocuk büyüttüm gibi lafları beni delirtiyor,daha çok varda,bide gözü çapaklanıyor üşütüyosun ondan böyle sütünle sil,gerçekten çıldırtan sözler....

aç bu çocuk bak aranıyor ve kucağına alma kucağa alışır demeleri sinir olduğum cümleler listesinin zirvesinde alsanaalsanasmile

''Sütün mü az yoksa ''demeleri,
Ben o zamanlar inek gibi geziyodum ve ıslanan bluzumu değiştiriyordum,
Afedersiniz manda sütü gibiydi,
Oğlum ağzından çekince havaya fışkırıyordu sütler,
Ama kaynanama inandıramadıyordum,gösterince bluzumu inanıyor sonra tekrar azaldığını düşünüyordu.
Bide bu oğlan esmer olacak beyaz olacak falan gibi geyikler ne önemi var sa,
Oğlum kapkara doğdu,şimdi 2 yaşında ve bembeyaz neredeyse şeffaf beyazlıkta,
Kayınvaldemin beyazlık takıntısı canımı sıkıyor,ben onunla tanışana kadar hiç dikkat etmemiştim böyle şeylere,ayrıca beyazlığın değerli olduğunu da bir bunlarda gördüm
Kendim açık kumralım ve esmerleşmek için koladan kakao yağına kadar uğraşır dururdum

ben bu gıcık şeyleri yaşamıyorum ilk çocukta olmuştu tabi bunda hiç kimseyi tınmıyorum komik geliyo bunlar bana garip garip bakar gülerim heralde

ayyy ayni dertler bende de mevcut.. "kizim, bak yanlis anlama ama bu cocuk AC!!" "sallama sakin,at yataga aglaya aglaya uyur kendisi" ya sallamayi ben de istemiyorum ama uyumuyo baska turlu iste ben napayim.. hele birde esim isten arayip:"rumeysa nasil? iyi degil mi? aman dikkat et haa!!" sanki ben cocugu sokaga salivermisim,umrumda degil... ah ahh tam cildirtan sozler vallahi....

Back