• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıldırtan sözler...

kayınvalidem bir de telefonda sorar kızım nasıl diye.benim bebeğime kızım demesi beni sinir ediyor onun tek annesi benim :umursamaz: sallama olayı bizde de var çocuk durmuyor sallayıp uyutuyorum telefonda bana akıl veriyor sallama bırak ağlar ağlar uyur diye.herşeye karışma bi dimi :olmaz:

aglar aglar uyur nedır ya??? canımıyım ben atıcam cocugu besıgıne o kendını yırtarcasına aglayacak bende oylece oturucakmıyım? bu nasıl bır vıcdan ınsanmı bunu soyleyen aklım mantıgım almıyor!!! bakamıcaksam dogurmazdım kardesım. koyucam besıgıne ben rahatca kırıp popomu oturucam oda besıgınde aglayarak uyuyacak oylemı? kımse kusura bakmasın ben boyle bı egıtım ve terbıye seklını asla ama asla kabullenemem!

Yanımdayken bana da çok karışılıyordu, şu an ise telefonda söylenen, 'Bebeğime iyi bakın! Üşütmeyin sakın! Ayaklarını sıcak tutun!' laflarına uyuz oluyorum. Sanki demeseler biz yapmayacaz.

aglar aglar uyur nedır ya??? canımıyım ben atıcam cocugu besıgıne o kendını yırtarcasına aglayacak bende oylece oturucakmıyım? bu nasıl bır vıcdan ınsanmı bunu soyleyen aklım mantıgım almıyor!!! bakamıcaksam dogurmazdım kardesım. koyucam besıgıne ben rahatca kırıp popomu oturucam oda besıgınde aglayarak uyuyacak oylemı? kımse kusura bakmasın ben boyle bı egıtım ve terbıye seklını asla ama asla kabullenemem!

aynen canım ya en sinir olduğum konu bu.şimdiye kadar hep sustum yine derse verecem ağzının payını.bana akıl öğretiyor verdiği nasihata bak.valla seneye bebişimi mecbur ona emanet edeceğim ne yapacağım bilmiyorum mafoldumben

aman ha kızlar öğle ağlaya ağlaya uyur laflarına kanıp bırakmayın bebekleri (ki bırakmayız zaten) böyle bebeklerin çocukların psikoloji bozuk oluyor. bunu iddia eden avrupalı eğitimciler bile vazgeçti. kıyılırmı onlara yahu. birdahamı bebek olcaklar varsın kucağa kokumuza alışsınlar...

bebeği giydirip dışarı çıkarıcakken aman üşümesin sıkı giydir
yada uykusu geldiğinde uyutmaya çalışırken ağladığında aç bu çocuk die idaalaşmaları
kafası konak oldu bebeğimin zeytin yağı sürgeçer ( ki ben yaklaşık 4 banyodur zaten sürüyotum)
yani anlayacağınız biz çocuk bakmasını bilmioz ya bide
tam ben oturduğumda bebeğim kusunca içeriden canım kustu lafı :) hem biz herşeyi bilmioz gibi hareket edilip en ufak bi sorunda da bizlere seslenilmesi beni çıldırtıyor birde 2. muhabbetine sinir oluyorum bi bu büyüsün

biliyorum konuyla alakalı değil ama brcsrk işine karışmak gibi olmasın canım sana küçük bir tavsiyem olacak konak için sadece zeytinyağı değil içine birazda karbonat at karıştırıp öyle sür banyodan aşağı yukarı 15 dk önce.sonra yıkamadanda ince dişli bir tarakla hafif hafif tara.bütün hepsi saç derisinden ayrılıyor o zaman.öyle 4 banyoya gerek kalmıyo 1 kerede tamamdır canım.geçen yıl kızımdada olmuştu.karbonat zararda vermiyor kesinlikle.çünkü ağzında pamukçuk olduğunda bile dilini karbonatlı suyla siliyolarmış değilki saça zararr versin.

giydir üsümesin..

sütün yetmiyor mama ver

karni agriyor üsüttün cocugu

sese alissin

kucaga alismasin

yedir cok zayif kilo alsin

cocuk cok uysal nerde agliyor

biliyorum konuyla alakalı değil ama brcsrk işine karışmak gibi olmasın canım sana küçük bir tavsiyem olacak konak için sadece zeytinyağı değil içine birazda karbonat at karıştırıp öyle sür banyodan aşağı yukarı 15 dk önce.sonra yıkamadanda ince dişli bir tarakla hafif hafif tara.bütün hepsi saç derisinden ayrılıyor o zaman.öyle 4 banyoya gerek kalmıyo 1 kerede tamamdır canım.geçen yıl kızımdada olmuştu.karbonat zararda vermiyor kesinlikle.çünkü ağzında pamukçuk olduğunda bile dilini karbonatlı suyla siliyolarmış değilki saça zararr versin.

canım dediğinin aynısını yapıyorum karbonatlı karbonatsız tarak bebek fırçası kullanıyorum ama hala konağımız mevcut

aynen canım ya en sinir olduğum konu bu.şimdiye kadar hep sustum yine derse verecem ağzının payını.bana akıl öğretiyor verdiği nasihata bak.valla seneye bebişimi mecbur ona emanet edeceğim ne yapacağım bilmiyorum mafoldumben

ay aynen bende ıse baslayınca o bakacak nasıl olucak bılmem...

veeeeee cıldırtan bı soz daha:
SU VER...
habıre bunu dıyor bana neden ya ben mama vermıyorum kı cocuga bı benı emıyo suya ne hacet... ama gel de anlat!!!

canım dediğinin aynısını yapıyorum karbonatlı karbonatsız tarak bebek fırçası kullanıyorum ama hala konağımız mevcut

anladım canım.ben 1 kez yapınca hemen geçiyordu oysaki.bebek fırçası çok yumuşak diye hani şu erkeklerin yanında taşıdığı küçük taraklar varya ondan kullanıyodum ben.neyse boşver zaten sağlık sorunu değil nasılsa.çok sık yıkanmamaktan kaynaklanıyormuş canım.geçmiş olsun

ay aynen bende ıse baslayınca o bakacak nasıl olucak bılmem...

veeeeee cıldırtan bı soz daha:
SU VER...
habıre bunu dıyor bana neden ya ben mama vermıyorum kı cocuga bı benı emıyo suya ne hacet... ama gel de anlat!!!

bizimki de suya takmış durumda kaFAyı. ne kadar izah etsem de aNLAmıyo. algılamasında bi sorun var sanırsam :1ninca:

Çıldırtan sözler olarak ben dahil kaynanaları yazmışız.
Oysa benim annem daha çok akıl verir hemde kızar yanlış olunca,anneler daha çok konuşuyo aslında.
Biraz objektif olursak kaynana söyleyince gıcık kapıyoruz,
Annemizle aynı şeyi söyleseler de kaynananınkine gıcık kapıyoruz bence,
ıstisnalar artniyetliler vardır mutlaka ama kaynanalarında kötü niyeti yok bence bu konuda,
Sizin çocuğunuz onun da canı,deli oluyor çoğu severken,kötü niyetle söylemedikleri için çıldırmasakta uygun bir dille ikna etsek ve de anlamıyorsa (benimki biraz sabittir,anlatsanda kafasındaki kolay kolay değişmez ama susmayı bilir) biz de ona ''he'' diyip kendi bildiğimizi okusak,ne kendimizi ne de onu öfkeye bulamasak olmaz mı?

sanki ben bebeğimi onların talimatıyla emziriyorum her eline alan aa aranıyobu karnı aç emzir emzir

nikayetinde bebek bu emme refleksiyle doğuyo ve ağzına deyen herşeye yalanır bunu bilmeyen varmı ayoll

birde ay buna yelek giydir
ateşimi var bunun kafası sıcak sanki e çocuk yeni emdi emerken zorlanıyo nihayetinde kafası terliyo tabiki sıcak olucak

bırakın oğlumu bana bırakınnnnn tüm gün ben bakıyorum ona

Ne guzel ozetlemissin "bana birakin" kesinlikle katiliyorum biktim surekli her onune gelenden bu laflari duymaktn ozelliklede ac bu demeleri yokmu cildiriyoruummmm bebegimi benden iyi kim taniyabilir ki???

beni bu aralar çıldırtan laf ''sütün yaeamıyor zayıf bu çocuk'' te allaaam yaaa

bu çocuk aç bu çocuk doymuyor emmek istiyor halbuki daha yeni emzirmişimdr hele bi de hasta oldu mu baksana çocuğu hasta etmişler iyi bakamamışlar demeleri yokmu beni hasta ediyor

bebeye iy bak. az giydirme üşür çok giydirme ateşlenir gazı var kundak yap kilo almaya başladımı zayıf kalmış bebeyin var çıkma dışarı

ağladığı zaman ben susturamazken getir ben ayaklarımda sallyım uyur demeleri cok gıcık yada ne yediriyorsun aman sunu ver sunu verme hangi mama falan neyse ne .

özellikle sezeryan doğumdan sonra süt gelmediyse ya da az geldiyse zaten depresyondaki bünyede sütün yok, sütün yok, sütün yok nakaratlarının yarattığı etki BERBAT BıŞEY.
bunun yanında bebek kilo almıyo,
sütün yaramıyo,
aç bu bebek.. v.s.
Bir de bebeği kucağımdan koltuğun üzerine bırakırken, bebek battaniyeye sarılı halde bebeğin küçük bi kısmı gazetenin üzerine gelmişti. Bu durum karşısında Kendi annemin "Vah yavruuuum kötü analara mı düştün" sözleri hala kulaklarımda çınlar :( (

annemlerın yanına memlekete gıttıgım zaman kayınvalıdem ve kayınpederımın tembıhlerı sınır edıyor aman ısın gucun cocukların olsun ıyıbak cocuklara hasta etme sankı ben cocuklara bakmıyorum bırde hasta oldumu vayy halıme ayyy hasta olmuş nıye hasta ettın delı oluyorum sankı cocuga kendılerı bakıyor gıbı 1gun bıle gıtsem zaten zayıf olan kızıma zayıflamışşşşşş yazık yedırmedınmı cocuga demelerıne sınır sınır oluyorum suna bakk bırbırlerıne gosterıyorlar bu arada gozlerı solmuşş cocuk da cıngıbı bahane arayacaklarya sankı cocuk evde hıç hasta olmuyor sankı ben sogukta bırakıyorum sankı ben cocugumu ac bırakıyorum hangı mantıga sıgıyorsa aynen su laf anasıgile gitti hasta ettı cocugu Allahım sen sabır ver bırde kayınvalıdem obur odada kızıma soruyor ne yedın yedınmı yemegını annen vıtamınını verdımı dıye off bende duyuyorum daha neler nelerrr sabır allahım ınsanı cıleden cıkarır bunlar :tomato:

Back