• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıldırtan sözler...

doğum sonrasını düşünür oldum yazdıklarızı okudukça....
hepimiz muhakkak yaşayacağız bunları....
benim annem bakacak bana 40 gun ,nası olucaz birlikte merakla bekliyorum....
kayananamla aynı binadayız o durum daha vahim düşündükçe erken doğurcam diye korkuyorum....
off offf......

doğum sonrasını düşünür oldum yazdıklarızı okudukça....
hepimiz muhakkak yaşayacağız bunları....
benim annem bakacak bana 40 gun ,nası olucaz birlikte merakla bekliyorum....
kayananamla aynı binadayız o durum daha vahim düşündükçe erken doğurcam diye korkuyorum....
off offf......

canım sizinkileri bilmiyorumda bizimkiler olsa kesin biolay olurdu düşün ben doğum yaptım gece annem sırf onlar kırılmasın diye yanımda kalmadı eşimin yengesi kaldı ve bütün gece horlayarak uyudu inan annem haftada 1 gün geldi oda 1-2 saat oturup gitti zaten 3 ay kayınvalidemlerde kaldım zorla yani annem hiç gelemedi kadın ama aynı binada olup 40 gün annem gelseydi düşünemiyorum kayınvalidem kıskanır belkide yüzümüze bakmazdı halbuki nevar oda gelsin annemde ama bizimki asla kabullenemz bunu bütün sülalesi oğluda biliyor idare ediyos işte ama olan bana oluyor tabi düşünmekten uykularım kaçıyor canım allah sanada kolaylık versin annen varken kayınvalidene de bişeyler danış nebiliyim onuda ihmal etme belki seninki benimki gibi değildir sorun çıkarmaz ozaman sana ama aman dikkat et valla beni zorla lohusalık sendromuna soktu kayınvalidem kaç kez evleri 5. katta bebeğimle atlamayı düşündüm ama allahtan öyle bisaçmalık yapmadım bebeğinle mutluluklar canım..:ecrin_bebek:

canım sizinkileri bilmiyorumda bizimkiler olsa kesin biolay olurdu düşün ben doğum yaptım gece annem sırf onlar kırılmasın diye yanımda kalmadı eşimin yengesi kaldı ve bütün gece horlayarak uyudu inan annem haftada 1 gün geldi oda 1-2 saat oturup gitti zaten 3 ay kayınvalidemlerde kaldım zorla yani annem hiç gelemedi kadın ama aynı binada olup 40 gün annem gelseydi düşünemiyorum kayınvalidem kıskanır belkide yüzümüze bakmazdı halbuki nevar oda gelsin annemde ama bizimki asla kabullenemz bunu bütün sülalesi oğluda biliyor idare ediyos işte ama olan bana oluyor tabi düşünmekten uykularım kaçıyor canım allah sanada kolaylık versin annen varken kayınvalidene de bişeyler danış nebiliyim onuda ihmal etme belki seninki benimki gibi değildir sorun çıkarmaz ozaman sana ama aman dikkat et valla beni zorla lohusalık sendromuna soktu kayınvalidem kaç kez evleri 5. katta bebeğimle atlamayı düşündüm ama allahtan öyle bisaçmalık yapmadım bebeğinle mutluluklar canım..:ecrin_bebek:

Sanırım herkes bunu düşünüyor bir dönem bende çok düşündüm ama sadece kendimi atmayı düşündüm.. Bebeğime kıyamam yaa ona benden başka kimse bu kadar iyi bakamaz.. Ama işte halden anlasalar ya biraz.. yok canımcım anlamazlar.. Annem kaldığı dönemde gece eşim ertesi gün işe gidecem diye oda oda kaçardı annemle ben bakardık gece 5 lere kadar salla salla uyumaz.. Gazdan kıvranır ne yapacağımızı şaşırırdık valla.. Ama Kayınvalidem geldi annem yokken ara ara kaldı o da gece çocuk ortalığı yıkardı hatun gayet güzel uyurdu.. Birde sabah kalkıp gece bir derdi vardı yavrunun çok ağladı demez mi.. Allahım yaa madem duydun da niye bir kalkıp bakmadın... Birde o dönemlerde oğlum mememe yapışık gezerdik. Sabah kalkınca normalde annem hemen kahvaltımı hazırlar ben oğlumu doyururken annemde beni doyururdu. Ama kayınvalidem öğlene kadar yatar,ben o saate kadar boş memeden bebek emizririm öğlen kalkar sütün yok doymuyor vırt zırt birde üstüne sinirimi bozar...Ben çocuğu uyutup kahvaltı hazırlarım oturup benle bir güzel yerdi.. Hatta birinde tam kahvaltıyı hazırladım oturcaz sofraya bebişim tekrar uyandı tekrar emzirdim öğlen 1 e geliyor saat hatun oturdu yaptı kahvaltısını tam ben oturcam sofraya misafir geldi ben pjamalarla falan karnım aç.. Misafir diyor kahvaltının üzerine mi geldik geç kalktınız heralde. O diyor geç kalktık ama yaptık kahvaltı.. Sen yaptın ulen ben daha yapamadım. Ayrıca geç kalkan sensin ben sabahın 7 sinden beri ayaktayım ve açım... sinir oldummmm sinirrrr birde benim evimdeyiz yanii. Gittim yatak odasına emzirme bahanesiyle (ne emzirmesi süt yokki kurudum) Ağladım ağladım aradım annemi açım ben birde misafir geldi diyee....
Yanii insanın annesi gibisi yokk el kızısın nede olsa seni mi düşünecek...

Sanırım herkes bunu düşünüyor bir dönem bende çok düşündüm ama sadece kendimi atmayı düşündüm.. Bebeğime kıyamam yaa ona benden başka kimse bu kadar iyi bakamaz.. Ama işte halden anlasalar ya biraz.. yok canımcım anlamazlar.. Annem kaldığı dönemde gece eşim ertesi gün işe gidecem diye oda oda kaçardı annemle ben bakardık gece 5 lere kadar salla salla uyumaz.. Gazdan kıvranır ne yapacağımızı şaşırırdık valla.. Ama Kayınvalidem geldi annem yokken ara ara kaldı o da gece çocuk ortalığı yıkardı hatun gayet güzel uyurdu.. Birde sabah kalkıp gece bir derdi vardı yavrunun çok ağladı demez mi.. Allahım yaa madem duydun da niye bir kalkıp bakmadın... Birde o dönemlerde oğlum mememe yapışık gezerdik. Sabah kalkınca normalde annem hemen kahvaltımı hazırlar ben oğlumu doyururken annemde beni doyururdu. Ama kayınvalidem öğlene kadar yatar,ben o saate kadar boş memeden bebek emizririm öğlen kalkar sütün yok doymuyor vırt zırt birde üstüne sinirimi bozar...Ben çocuğu uyutup kahvaltı hazırlarım oturup benle bir güzel yerdi.. Hatta birinde tam kahvaltıyı hazırladım oturcaz sofraya bebişim tekrar uyandı tekrar emzirdim öğlen 1 e geliyor saat hatun oturdu yaptı kahvaltısını tam ben oturcam sofraya misafir geldi ben pjamalarla falan karnım aç.. Misafir diyor kahvaltının üzerine mi geldik geç kalktınız heralde. O diyor geç kalktık ama yaptık kahvaltı.. Sen yaptın ulen ben daha yapamadım. Ayrıca geç kalkan sensin ben sabahın 7 sinden beri ayaktayım ve açım... sinir oldummmm sinirrrr birde benim evimdeyiz yanii. Gittim yatak odasına emzirme bahanesiyle (ne emzirmesi süt yokki kurudum) Ağladım ağladım aradım annemi açım ben birde misafir geldi diyee....
Yanii insanın annesi gibisi yokk el kızısın nede olsa seni mi düşünecek...
kayınvalıdemle kayınvalıdem arasında bı kan bagı warmı acabaaaaaaaa :oklava:

bu kadar mı aynı olur ya aynı arkadaşımmafoldumben 20 gün kaldı ama bana 20 ay gibi geldiboshayallersmile bide onlar bizde die bütün akrabalar full her akşam misafir ev darman duman ona kalsa 40 a kadar kalacaktıboshayallersmile allahtan grip oldu vegitti kötükedihüso:delphin: bir tek yemek yapıyodu oda kocasına ne ev süpürme ne temizlik ortalık batmış kadın yemek derdinde en son ne yapayım ben kalktım:delphin::delphin: sonrada sen iyi oldun artık bizi istemezsin diyodu :jeyyar:cocuk yıkanacak aman sen eğilme ben yaparım ama ev süpürürken öbür odayıda süpür şurda toz kalmış bonyoyu temizledin mi nerdeyse çıldıracaktım kafamçokkarıştıkızım şimdi 1 yaşında o günden beri kendim bakıyorum herşeyiyle ben ilgileniyorum o kadar zevklikiguclubacismilealkisalkisalkis bide yanımda o varken herşeye müdahale ediyodu aman başını tut emzirdin m,i şunu bi emzir altına baktın mı uyutalım mı bide kızıma annesii diye seslenmiyomu çıldırıyorum şimdi uykusunu yemeğini herşeyini ben hallediyorum çooook ta mutluyuz kızım ve benalkisalkisalkis

wallahı bızede aksam bırılerını cagırıyodu. eltımlerı arıyodu gelmıyomusunuz neden gelmıyosunuz aksam gelın falan fılan... arkalarını ben topluyodum gene!
daha ewe geldıgımın 3.gunu kalkıp lavabo cıfledım. sonra sen ıyı oldun dıkıslerın de ıyı ben gıdıyım dedı ve gıttı.... sımdı kızım kolıklı gunun buyuk kısmında aglıyor dogru duzgun hıcbısey yapamıyorum ne olurdu guzelce yanımda kalıp yardımcı olsaydı...
el kızıyız ıste benı dusunurmu o...

Yardımcı olmak kayınvalide literatüründe bulunmuyor canım yaa. Onlar genelde sinir bozmak, düzen bozmak gibi konularda uzmanlar...
Birde çocuğumu sanki benden çok seviyormuş gibi davranmıyormu..Süt yok, süt yok, süt yok tekbildiği süt yok...
Bir gün oğlumu ona bırakıp iş yerine gittim. Trafik nedeniylede geç döndüm biraz oğlumun öğün saati geçti bir saat kadar. Neymişte inek sütüne su katıp vercekmiş.. Gelmiycem sanmış.. Hee bırakıp kaçtım çocuğu... Hem kaçsam sana niye bırakıyım miss gibi annanesi var..
Ay ne saçmalıyorumm benn

wallahı bızede aksam bırılerını cagırıyodu. eltımlerı arıyodu gelmıyomusunuz neden gelmıyosunuz aksam gelın falan fılan... arkalarını ben topluyodum gene!
daha ewe geldıgımın 3.gunu kalkıp lavabo cıfledım. sonra sen ıyı oldun dıkıslerın de ıyı ben gıdıyım dedı ve gıttı.... sımdı kızım kolıklı gunun buyuk kısmında aglıyor dogru duzgun hıcbısey yapamıyorum ne olurdu guzelce yanımda kalıp yardımcı olsaydı...
el kızıyız ıste benı dusunurmu o...

onların yardımına ihtiyacımız yok şekerim valla o gittide bi nefes aldım neydi o öyle hadi halası gel yok amcası oturalım bide benim kızım kış çocoğuydu ve evim sobalı arkanı dön emzir zaten dikişlisin dönemiyosun bide lohusalık aman allahım one kötü bi psikoloji herşeye alınıyosun bide gelen adam gibi gelmiyo hep laf sokmaya sütün varmı yetiyomu bu ne kadar küçük doğmuş böle tabi biz sana ye deddik bizi dinlemedin (sanki yiyebiliyodum)kayınpederim bile memiş mi emiyosun diyodu ya sinir oluyodum kapı vurmadan içeri girmeler falan bi gün emziriyorum yine bu pat diye geldi (bende de emzirme pijaması vardı yani göğsümün sadece ucu gözüküyo oda zaten bebeğin ağzında )ben hiç istifimi bozmadım o utansın pat diyegirdi içeri ne giriyon başka bi pozisyonda da olabilirdim ayyyy çok geri kafalı bunlar ya sinirlerim bozuldu walla yine

arkadaslar daha öncede söylediğim gibi ben kızıma yalnız baktiğım için bu gibi problemler yasamadım.ama bence sizin öncelikle kocalarınızı yola getirmeniz lazım onlar annelerini uyarsalar bence böyle davranamazlar.işin içine oğulları girerse daha dikkatli davranırlar yoksa el kızı diye habire yüklenir dururlar

yazdıklarınızı okudukça gülmekten kırılıyorum ay herkes bunları yaşıyormuş.bunların hepsi aynı

arkadaslar daha öncede söylediğim gibi ben kızıma yalnız baktiğım için bu gibi problemler yasamadım.ama bence sizin öncelikle kocalarınızı yola getirmeniz lazım onlar annelerini uyarsalar bence böyle davranamazlar.işin içine oğulları girerse daha dikkatli davranırlar yoksa el kızı diye habire yüklenir dururlar

Nerdeee güzelim nerdeee..
Hele ben kocama annesiyle ilgli bişe söylüyyüm ve olumsuz bişeee.. Allah allahhh kıyamet kopar....
Kendisi neler neler söyler annesine ama kimseye bişe söyletmez..Tabi aynı şekilde banada dünyanın lafını söyler ama kimseyi benim hakkımda konuşturmaz savunur hep.. Ben kocama annene söyle böyle yapmasın dersemm..Offf offf....
O yüzden hep annesi dünyanın en iyi insanıymış gibi davranırım kocama.. (riyakarlık demeyin iki yüzlülük demeyin napiiimmm :utangac:)
Sonra gelip burda size dertlenirim işte..............

anladım canım ama senin öyle davranman annesininde işine gelir o zaman.kocan bazı şeyleri göreceksede sen engellemiş olursun onu çok iyi göstererek.direkt olarak suçla demiyorum çünkü kim olsa ailesine laf söyletmek istemez ama yaptığı yanlısları suçlamadan muhabbet arasında anlatsanız ve sen ne düşünüyorsun bu konuda deseniz işe yaramazmı acaba?

anladım canım ama senin öyle davranman annesininde işine gelir o zaman.kocan bazı şeyleri göreceksede sen engellemiş olursun onu çok iyi göstererek.direkt olarak suçla demiyorum çünkü kim olsa ailesine laf söyletmek istemez ama yaptığı yanlısları suçlamadan muhabbet arasında anlatsanız ve sen ne düşünüyorsun bu konuda deseniz işe yaramazmı acaba?

Doğru tabi haklısın ...
Ama sana bir örnek vereyim; Geçen akşam Tv de dizi var bizde yemek yiyoruz. Kayınvalidem tutturdu dizideki adam gerçek hayatta öldü diye.. Eşimde bende diyoruzki ölmedi sen başkasıyla karıştırıyorsun die. Yok dedi öldü.. Şimdi eşimde bende aynı fikirde ama ben orda anne dedim (anlasın die )senin dediğin adam bizimkiler dizisindeki Katil di ama bu adam dunkofun babası.. Bu ölmedi katil di ölen. Yok dedi öldü ısrarlı hala... Bende adam ölse bu dizide nasıl oynuycak. Eskiden çekmişlerdir dedi ölmeden önce... anne haftalık çekiliyor bu diziler.. O sırada eşim bana öyle bir bakıyorki... Tesadüfen gördüm... Alttan da dürttü... Tamam anne dedi öldü bu adam. Kayın validem öyle bir tip yani.. Eşimde haklı olduğumu bilse bile idare etmek için annesini savunur anlayacağın....

Doğru tabi haklısın ...
Ama sana bir örnek vereyim; Geçen akşam Tv de dizi var bizde yemek yiyoruz. Kayınvalidem tutturdu dizideki adam gerçek hayatta öldü diye.. Eşimde bende diyoruzki ölmedi sen başkasıyla karıştırıyorsun die. Yok dedi öldü.. Şimdi eşimde bende aynı fikirde ama ben orda anne dedim (anlasın die )senin dediğin adam bizimkiler dizisindeki Katil di ama bu adam dunkofun babası.. Bu ölmedi katil di ölen. Yok dedi öldü ısrarlı hala... Bende adam ölse bu dizide nasıl oynuycak. Eskiden çekmişlerdir dedi ölmeden önce... anne haftalık çekiliyor bu diziler.. O sırada eşim bana öyle bir bakıyorki... Tesadüfen gördüm... Alttan da dürttü... Tamam anne dedi öldü bu adam. Kayın validem öyle bir tip yani.. Eşimde haklı olduğumu bilse bile idare etmek için annesini savunur anlayacağın....

ayy canım ya seninkide tam tuhafmış yani bizimkide çok iddia eder hep o doğruyu bilir onun yaptığı yemek doğrusudur onun düşünceleri hep haklııdr giyinmeyi yemeyi konuşmayı bitek obilir ve dediğin gibi anlatnmaya kalk dinlemezki kendi kendine anlatır durur ama allahtan eşim annesinin ne olduğunu biliyor herzaman yapamasada pısırık :utangac: arada oda anne böyle değil diye itiraz eder .ayy ömrümü yedi kayınvalidem artık çekemiyorum onu bana başka anlatıyor akşam eşime başka bibaşkasına başka benide yalancı çıkarıyor habire ama sen böyle dedin diyincede gene itiraz ediyor acaba hastamı yoksa bilmeden mi yapıyor anlayamıyoruz.

wallahı bende bısı demedım kocama... gozu gormuyomu sonucta ben mı durtucem ılla onu...
aman sonucta gıttı belkıde boylesı en ıyısı hem kızımla bırbırımıze alısıyoruz hem kendı duzenımı kurmus oluyorum...
kızıma benden ıyı kımse bakamaz. bende sınırlenıyorum sutun warmı yok soyle yok boyle dıyenlere. war kardesım sanane hem olmasa napcan alıp sen mı emzırcen nıye gerıyosun ınsanı :oklava:

wallahı bende bısı demedım kocama... gozu gormuyomu sonucta ben mı durtucem ılla onu...
aman sonucta gıttı belkıde boylesı en ıyısı hem kızımla bırbırımıze alısıyoruz hem kendı duzenımı kurmus oluyorum...
kızıma benden ıyı kımse bakamaz. bende sınırlenıyorum sutun warmı yok soyle yok boyle dıyenlere. war kardesım sanane hem olmasa napcan alıp sen mı emzırcen nıye gerıyosun ınsanı :oklava:

tabiki arkadasım anneden daha iyi kim bakabilirki bebeğe.bide sütün yetiyormu demekle hem annenin moralini bozuyorlar bide anne kendine güvenmeden emzirirse sütü azalırmıs insanlar böyle söyleyince ister istemez tedirgin oluyorsun.ilk doğum yaptığımda banada sormuslardı bunu ama eşim üzüldüğümü görünce kızmıstı bir dahada kimse soramamıstı

Son düzenleme:
ben henüz doğum yapmadım iki ayım var ama bizdede başladı şimdiden inciler. benim kızımın kendi kızı olucağını sanıyo kayınvaldem büyüyene kadar iki annesi olcak ikimizede anne der sonra babanne der diyo hey allahım sana neden anne desin. hep emer mama vermeyiz şöyle yaparız böyle yaparız diye çıldırtıyo.geceleri uyumıcakmı acaba diyorum karnımda çok hareketli diye zaten bende sevmeme gece uyumayı iyi olur diyo zaten bize yerleşmeye kararlı babası ve ben sadece uzaktan bakıcaz kızımıza ona göre kendi acaip sahiplendi şimdiden.bütün akrabalarıda hergün bundadır görüşmedikleri gün yok demek oluyoki o burdayken hepsi burda olcak offffffffff
doktor erken doğum olabilir dinlen diyo söyledim onada doktoru boşver sen hareket et bol bol (yani iş yap) doğumun kolay olur diyo. eşimde sen doktordan daha iyi biliyon dimi dedi oda tabi biliyorum diyo yaa. daha neler neler şimdiden tahammül edemiyorum doğumdan sonra napıcam düşünüp duruyorum .
eşime söyledim bak bu böyle devam edicek hatta daha beteri olucak sen durduramazsan ben çok kötü patlarım lohusa psikolojisiyle dedim. bakalım ne olucak iki ayımız var hayırlısıyla. ozamanki incilerimizde yazarım artık :)))

Son düzenleme:
yaklaşık yarım saattir yazdıklarınızı okuyorum bazen güldüm bazen üzüldüm. ve tabiki korktum. ben dış gebelikten sezeryan oldum ve yakın olduğu için kayınvalidem geldi çok güzel baktı bana ben çok kaprisli ve nazlı biriyim kadın hiç yılmadı. ne istediysem yaptı ama bizim bebişimiz yoktu acaba bebiş gelince değişirmi? ama annem kendi azıyla ben senin nazını çekemem sen kayınvalideni çağır diyor. doğumumda yine o gelecek bunları okuyunca korktum ama:)Isempatiksalakcinni

Back